miastowa. rock . 01.11.10, 18:22 u mnie rock i podgatunki , czasem pop ale tekst nie może być zbyt durny Odpowiedz Link Zgłoś
razzo Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 18:22 nie kieruję się gatunkami. słucham wszystkiego, co jest do słuchania. ale nie zaprzeczę, że jestem trochę za bardzo ograniczona. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 18:23 ja bym powiedziała, że pop mydli oczy. moja koleżanka nawet poprawnie nie potrafi odmienić słowa 'rock'. Odpowiedz Link Zgłoś
twettix3 Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 18:24 Wiadomo, że ROCK jest najlepszy ( Po prostu najwięcej z tego gatunku jest znanych i fajnych zespołów np. FOB, Green Day). Ja czasami przerzucam się z rocka na inne gatunki, czasami posłucham Katy Perry, Taylor Momsen a nawet Beyonce. uważam iż po winnismy tolerować inne gatunki muzyczne nie tylko jeden ulubiony. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 O.o 01.11.10, 18:26 Znalazłam kolejny dowód na to, że nie zaliczam się do tzw. 'dzisiejszej młodzieży'. Odpowiedz Link Zgłoś
julciak klik ;d 01.11.10, 18:31 ja lubię rocka, no ale bez przesady... no w sumie z przesadą... ale jestem otwarta na muzykę klasyczną wiem, że może to być śmieszne, no ale Odpowiedz Link Zgłoś
x.pati.x Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 18:45 ja słucham różnych gatunków muzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 18:59 Ja osobiście słucham i rocka i popu i rapu. Nie jestem zamknięta na jeden gatunek, ani też żadnego nie wywyższam. Uważam, że każdy gatunek ma w sobie "to coś". Poszczególni ludzie dostrzegają to w zależności od gustu. Właściwie to nie podoba mi się tylko metal, no i disco polo też mnie nie interesuje. Ale faktycznie, niektórzy są tak zapatrzeni w tego swojego rocka, że nie dostrzegają już nic i każdego artystę śpiewającego np muzykę pop nazywają słit piosenkareczką, śpiewającą słitaśną, badziewną muzykę. Mnie osobiście żal ludzi, którzy szpanują swoim gustem muzycznym i słuchając "legendarnych" zespołów, uważają się za w jakiś sposób lepsze od dziewczyn słuchającym np Biebera. Ostatnio wkurza mnie Nirvana, jej fanki uważają się za jakieś znawczynie i przy każdej okazji podkreślają to, co to się w dzisiejszych czasach porobiło, że nastolatkom podoba się muzyka Biebera, ale nie ich szlachetnej Nirvany, której mam wrażenie za niedługo będą świątynie stawiać. To tyle z mojej strony, Peace&Love Odpowiedz Link Zgłoś
katyk też miałam ten podręcznik 01.11.10, 18:59 Ja tam słucham klasycznej, popu, elektroniki, metalu i praktycznie każdego gatunku poza rapem i country. A Mick Jagger na podanej stronie jest bardzo seksi, mrau ;* Odpowiedz Link Zgłoś
frosting Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gatunek? 01.11.10, 19:04 ja akurat prawie nie słucham rocka . głównie pop : ) ps . bez obrazy, ale macie dość dziwny podręcznik xd Odpowiedz Link Zgłoś
rose_alie Co to za książka?! 01.11.10, 19:11 Ja nie lubie za bardzo rocka... słucham tylko niekiedy gotyckiego i tyle... moim zdaniem przecież najsłynniejszym gatunkiem jest pop... Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 19:12 Nie powiedziałabym. Dzisiejsza młodzież słucha głównie słit popu... Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 19:13 Nie chce tu nikogo obrażać, ale często to co młodzież nazywa rockiem, nim nie jest. Istnieje więcej fantastycznych gatunków muzyki i naprawdę wiele ludzi wychodzi poza, że tak to nazwę "barierę rocka". Moi znajomi przykładowo słuchają reggae, no ja sama słucham rocka oraz jego odmian, ale powoli zaczynam też zakochiwać się w polskich piosenkach z lat 70, 80, a to coś więcej niż polskie rockowe ballady, które swoją drogą ubóstwiam. Z tego co zauważyłam często gusta muzyczne są zależne od wieku. Nie chcę tu nikogo grupować, ale 13-15-latki, które mówią, że słuchają rocka, często w rzeczywistości słuchają R&B czy popu. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia1998 Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 19:14 ja tak ogólnie słucham wszystkiego oprócz disco, techno i polskich hip-hopowych piosenek w których jest mnóstwo przekleństw praktycznie co 2 słowo ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat na pewno nie . 01.11.10, 19:18 znam milion osób, które gardza rockiem. ale to wszystko zalezy od gustu, a niestety tez i czasem od tego, by zaszpanowac . ja uwielbiam rap, reggae, pop , muzykę klubową [ bo w takim gronie umieściłam już disco, techno, electro , house , trance itd. ] . a więc, jestem zwywym przykładem, ze NIE . Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 19:32 Twoja mądra książka od muzyki najwyraźniej nie wie, że rocka nie da się zaszufladkować, a odmian tej muzyki jest tyle, że naprawdę trudno to wszystko zliczyć, więc dwie osoby, które mówią, że słuchają rocka tak naprawdę mogą słuchać zupełnie czego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
janvier Klik !! ;) 01.11.10, 20:19 Ja sądzę że to co napisali w twoim podręczniku to bzdury . Ja osobiście słucham rocka ale ostatnio polubiłam też bardziej przypominające techno piosenki .. oo , albo lubię też dubstep .. więc to nie prawda .. Jest też dużo osób słuchających np. Miley , J.B. , Demi ... a to rock nie jest na pewno ! Janvier Odpowiedz Link Zgłoś
lady.gaga.fc Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 20:22 pop, R&B Odpowiedz Link Zgłoś
paja96 stareee... piosenki w sensie ;3 01.11.10, 20:23 ja lubię słuchać dosyć banalnej muzyki jak Britney Spears, albo podobna jak ta piosenka "Can't Fight the Moonlight", którą śpiewam już od miesiąca. Albo kawałki jazzowe, jak "Jit the Read Jack" ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
paja96 Re: stareee... piosenki w sensie ;3 01.11.10, 20:23 paja96 napisał(a): > ja lubię słuchać dosyć banalnej muzyki jak Britney Spears, albo podobna jak ta > piosenka "Can't Fight the Moonlight", którą śpiewam już od miesiąca. Albo kawał > ki > jazzowe, jak "Jit the Read Jack" ;3 *"Hit the Road Jack" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
by_moonlight Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 20:30 Myślę, że to nie jest do końca prawda. Możliwe, że rock jest najbardziej 'uniwersalnym' (nie wiem jak inaczej to określić. xD) i popularnym gatunkiem muzyki, ale wydaje mi się, że ludzie mają upodobania zmierzające również w kierunku innych gatunków muzyki. Ja słucham np. metalu, ale nie mam nic przeciwko innym gatunkom muzyki. Dobry pop (chociażby Michael Jackson, ale nie tylko), hip-hop, jazz, country. Uważam, że różni ludzie słuchają różnej muzyki, tak więc nie do końca zgadzam się z autorami twojego podręcznika. xD Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 20:31 kiedyś rock i punk miały u nas faktyczną rację bytu, tylko one. jarocin, bunt, wiadomo. ciekawe, z których lat masz książkę. a obecnie słucha się tak wielu gatunków, że to aż zadziwiające. tak więc książka kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
taylor.swift Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 02.11.10, 13:24 jane_ napisał(a): > kiedyś rock i punk miały u nas faktyczną rację bytu, tylko one. jarocin, bunt, > wiadomo. ciekawe, z których lat masz książkę. > > > > a obecnie słucha się tak wielu gatunków, że to aż zadziwiające. tak więc książk > a kłamie. Książkę kupiłam w tym roku. Jest ponoć "zgodna z nową podstawą programową" więc.... Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 03.11.10, 17:18 zapewne to ta: mam taką samą. wiecie, z tymi gatunkami to różnie, większość pop teraz, bo najbliżej, oraz brak czasu/chęci na poznawanie czegoś nowego. choć sporo osób wielbi też rock i podgatunki. zróżnicowanie jakieś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 20:31 ja bym powiedziała że słuchają wszystkiego innego niż rocka może kiedyś ale teraz na pewno nie! Odpowiedz Link Zgłoś
hoffath Re: Dzisiejsza młodzież jest otwarta natylko1 gat 01.11.10, 20:34 Ja słucham głównie rocka, ale od czasu do czasu lubię sobie posłuchać innej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
jb.0la Slucham popu i rocka iczasem,ale rzadko reggae,ale 01.11.10, 20:43 tylko dlatego,ze moj brat n okraglo wiec juz sie przyzwyczailam xD Ale nie jestem otwarta tylko na jeden gat. Czasem poslucham rapu xD Czaasem,ale b.rzadko klasycznej. (tylko jak moi rodzice sluchaja jestem przymuszana,bo sluchaja podczas jazdy w aucie,a niestety nie moge tak po prostu wyjsc z auta xD) Jak ci debile co pisza te ksiazki sie nie znaja to niech sie nie wypowiadaja. Nie powinni pisac "dzisiejsza mlodziez" po tak ogolnie mowia i juz dzisiejsza mlodziesz jest BE,bo niektore wyrostki,np. popelniaja samobojstwa czy cos w ten desen i juz jest brane ogolnie pod uwage,ze cala mlodziez Kazdy jest inny! Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Buhahaha 01.11.10, 20:36 Ktoś, kto to napisał, był chyba niezbyt rozgarnięty. Zwłaszcza w Polsce ostatnimi laty królowało Disco polo, hip-hop i wszelki pop, rnb i inne. Osoba, która napisała to zdanie, chyba nie za bardzo wie, o czym pisze. Z doświadczenia wiem, że ludzie w większości słuchają popu , hip hopu, itp. Ostatnio zaczęła się jakaś chora moda na rock, dość śmieszne zjawisko. Osobiście słucham rocka od zawsze, wychowałam się na takich zespołach jak Led Zeppelin, Black Sabbath czy Nirvana, ale zdarza mi się słuchać różnej muzyki. Mimo że przeważa ostre brzmienie. Jestem osobą, która kocha muzykę i chce ją poznawać, więc raczej nie "zubożam swojej psychiki i świata wyobraźni przez brak poza rockowych doznań muzycznych", ja po prostu świadomie wybieram to, co mi pasuje. Posiadam też wiedzę na temat innych gatunków, mimo że ich nie słucham, bo po co mam się zmuszać do słuchania czegoś, co zamiast sprawić mi przyjemność, wywołuje negatywne odczucia? Ktoś, kto to napisał, nie ma zupełnie pojęcia o muzyce rockowej, jej fanach i o młodzieży polskiej. Jest śmieszny i żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf d-_-b 01.11.10, 20:39 Hmmm... Rock raczej nie jest najpopularniejszy w środowisku młodzieżowym. Jest raczej na trzecim miejscu. Większość nastolatków słucha popu, electro, danecu bądź muzyki klubowej. Jeśli chodzi o mnie lubię posłuchać na dyskotece np. Lady Gagi i Davida Guetty, ale jeśli chodzi o moje ściślejsze zainteresowania muzyczne preferuję raczej właśnie w rocku(np. Dżem, Linkin Park.) Albo łagodnym rocku alternatywnym(OneRepublic, Coldplay.) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka No to lecimy 01.11.10, 20:42 Rock (bo ma pazur), pop i disco polo (do potańczenia), muzyka hiszpańska (ma w sobie ten niepowtarzalny klimat), irlandzka (dla odprężenia), indiańska (bo można się przy niej rozmazyć), lata `80 (kocham ). Jak widać, słucham różnej muzyki, ale wchodzi w nią również rock, a nawet częściowo metal (choć niewiele). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pudel Re: No to lecimy 01.11.10, 21:00 R&B, soul, pop, pop-punk, rock, pop-rock, gothic metal ( głównie Evanescence), rock alternatywny, ciutkę metalu (ale naprawdę mało). kolejność przypadkowa Odpowiedz Link Zgłoś