Dodaj do ulubionych

jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; )) )

24.11.10, 09:59
...na szybko przetłuszczające się i oklapłe włosy ?

ja teraz dojrzewam , a mama nawet z tym powodem nie pozwala mi myć codziennie włosów . ; /

ostatnio myłam tak , ale zaczęły się okropnie elektryzować . były przyległe do głowy , a po dotykaniu stawały mi dęba . x (( sciana

PROBLEM :
szybko przetłuszczające się , oklapłe i elektryzujące się włosy .

poradzicie coś ? może znacie jakieś maseczki ? szampony ?

POZDRO , POFU ! ; **
Obserwuj wątek
    • crezyyy Re: jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; 24.11.10, 10:14
      hmm... nie przypominam sobie, ale jak przypomnę se to ci napiszę. ; )
    • karmel_ Re: jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; 24.11.10, 10:32
      nivea diamond gloss.
    • myszqa13 mam tak jak ty i używam... 24.11.10, 10:39
      szamponu Francka Provosta...kupuje je zawsze w Douglasie w niemczech...heh...bo w Polsce ich nie ma...ale naprawde...jest super...ostatnio akurat nie mogłam po niego jechać a mi się skońćzył i używałam Pantene czy jaiegoś tam innego...masakra...myłam je wieczorem a jak wstawałam rano do skzoły to były już przetłuszczone i wogóle brzydkie...więc zaczęłam myć rano...nawet 2 godziny ładne nie były...tak szybko się przetłuściły...a ja zawsze dokładnie spłukuje szampon...całe szczęście już mam te szampony Francka Provosta...a nimi jak umyjesz wieczorem to rano masz włosy takie jakbyś dopiero co je umyła...i wieczorem(około 21) wyglądają tak smao jak rano i po umyciu...są genialne...no nie wiem gdzie ty mieszkasz bo ja do Nimiec mam 2 godziny drogi czyli razem koło 3-4 bo do Berlina zawsze jeżdże...więc to aż tak daleko nie jest aby jeżdzić po takie szampony...ale naprawde...polecam
      • pofu ja mieszkam w Wa-wie . . . ; (( 24.11.10, 10:55
        ale dziękuję , że coś poleciłyście . myszqa13 , dokładnie tak samoo ! też jak myję włosy wieczorem , to rano są okropne !
    • gosia703 Re: jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; 24.11.10, 15:20
      Jeśli nie chcesz wydawać kasy na szampony przeciw elektryzowaniu się włosów mam na to domowy sposób: co 2 godz. delikatnie zmocz włosy i wetrzyj w nie wodę.Mnie to pomaga.Co do przetłuszczających się włosów polecam firmę Timotei i Sunsilk.
      • pofu @ gosia703 24.11.10, 15:41
        a potem trzeba suszyć ? nie przeziębiłaś się w ten sposób ?
        • kawaiikimie Re: @ gosia703 24.11.10, 16:42
          @gosia703- ale nie napisałaś dokładnie, więc ja to zrobię- co kilka godzin zmocz ręce w wodzie (najlepiej zimnej) i delikatnie wetrzyj we włosy, włosy nie będą od tego mokre. Dzięki temu, że będą wilgotne będziesz mogła je szybko ładnie ułożyć.

A co do problemu przetłuszczających się włosów- to ja też tak miałam, musiałam myć włosy codziennie , ale minęło i teraz myję co 2-3 dni. Więc Tobie też to przejdzie!
          Mycie włosów codziennie popularnymi szamponami niszczy włosy, zwłaszcza szampony do przetłuszczających się włosów. Dlaczego? Bo je wysuszają. Gdy będziemy już dorosłe i będziemy mieć ciągle tłuste włosy to tak, ale teraz nie. Nam to minie! Jeśli teraz zaczniemy używać silnie wysuszających szamponów potem nic nam nie pomoże. Więc ja najbardizje polecam szampony dla dzieci. xd. Są bardzo delikatne dla skóry włosów i dla samych włosów. Aha, i zmywaj szampon z włosów chłodną wodą.

Mam nadzieję, że pomogłam. kwiat
    • szalona_fanka46 Re: jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; 24.11.10, 16:44
      Jak będziesz myła codziennie to będzie jeszcze gorzej. Twoja mama ma rację zabraniając ci tego...
      Ja używam z Pantene (tak się to pisze.? xd)
    • phraine Re: jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; 25.11.10, 21:27
      Ja używam szamponów i odżywek od Head&Shoulders i włosy wyglądają świetnie : )
    • jane_ Re: jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; 26.11.10, 19:01
      ale bajki opowiadacie, można myć włosy codziennie, tylko umiejętnie.

ja robię to codziennie rano. używam szamponu 'rzepa' z joanny. kiedyś uzywałam z ziaji, ale chyba go wycofali, bo ostatnio nie mogę dostać. te szampony są delikatne, nie niszczą włosów, nie sprawiają, że włosy się przetłuszczają jeszcze bardziej niż normalnie. i są w porównaniu do innych o wiele tańsze.
      a ostatnio korzystam jeszcze z odżywki w sprayu pantene aqua light i jest w ogóle super.
    • kontrastowa Re: jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; 26.11.10, 19:05
      head & schoulders , nie wiem jak się to pisze . Ja mam do wrażliwej skóry głowy ( chociaż moja głowa wcale nie jest taka wrażliwa ) i jestem na maxa zadowolona . nie potrafie bez niego żyć . XD mam takie super włosy .. polecam .. // tylko wiesz każdy ma inną skórę głowy .. na mnie działa , a na cb może nie zadziałać .. ja za nim znalazłam ten ' jedyny ' to używałam bardzo wiele różnych szamponów.
    • alusiekk timotei =) 29.11.10, 13:04
    • madziola525 WŁOSY 29.11.10, 17:36

Z BIOSILK
    • crezyyy shauma czy jakoś tak ; pp ;d 29.11.10, 17:44
    • werka197 Timotei . 29.11.10, 17:44
      • zaczarowanaaaa Polecam ci ten.. kliknij ;) 29.11.10, 17:48
        Naprawdę ta nowa seria Pantene ta Aqua light jest świetna ! Kupiłam sobie ten szampon przezroczysty z jakimiś witaminami właśnie na przetłuszczającr się włosy itd. wink Jestem z niego zadowolona ! wink
    • missjear01 Re: jaki szampon polecacie..? ( dalej w temacie ; 29.11.10, 17:49
      hhmmmm...... wiesz ja mam ten sam problem. Poproś w aptece o szampon przeciwko przetłuszczającym się włosom. Ja tak zrobiłam i używam bardzo skutecznego szamponu o skomplikowanej nazwie Pharmaceris. Jeśli chodzi o elektryowanie włosy zawsze będą się troszkę elektryzować. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka