Dodaj do ulubionych

Chłopak, przyjaciel, kolega?

24.11.10, 18:14
Trochę ponad miesiąc temu zerwałam z chłopakiem. Nazwijmy go K. Teraz jestem z innym. Nazwijmy go M. Kilka dni temu pisałam z K. Pytał się min. dlaczego z nim zerwałam. Odpisałam, ze dlatego, ze chodził z taką Alką. On napisał, ze chciał się z nią tylko przyjaźnić.
Co do Alki to były różne wersje. Moja mówiła koleżanka że z nią chodził. Koleżanka powiedziała mi o tym dopiero po zerwaniu. K sam sie przyznał, ze z nią pisał, ale tylko po koleżeńsku.
Pisał mi o tym jaki jest zazdrosny, gdy widzi mnie i M, ze dalej ma mnie na wygaszaczu i że jak zerwe z M, to mam dać mu znać. Wczoraj pisaliśmy na facebooku:
K - Siema co tam?
Ja - Siema spoko a u Cb?
K - Też. Słuchaj, dwie laski chcą ze mną chodzić i nie wiem którą wybrać.
Ja - Wybierz tą co ma lepszy charakter i wgl bardziej Ci się podoba.
K - No ale jak wybiore 1 to 2 będzie miała focha
Ja - No a jak 2 to 1 będzie miała focha
K - Dobra [cenzura] z tym. CZekam na Cb.
Ja - Jesteś pewny?
K - Troszeczkę
Dobyśliłam sie, ze z tymi laskami to napisał, zebym była zazdrosna.
W tym tygodniu doszłam do wnionsku, że mi na nim zależy, jak na przyjacielu. Ogólnie nie wierzę w przyjaźń damsko-męską, ale chciałabym dać mu tą szansę, bo nie chcę go tracić. Wiem, ze to będzie trudne, bo K dalej coś do mnie czuje (pisaliśmy o tym w esach), ale chcę spróbować. I tu jest problem:
- Zaproponować mu przyjaźń?
Mam pewne wątpliwości, bo zdaje mi się, że K zrobi sobie za duze nadzieje.
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • blanus ... 24.11.10, 18:19
      Wiem, ze to nudne, ale dla mnie strasznie ważne smile
      Proszę piszcie ;**
      • pola16 Re: ... 24.11.10, 18:30
        Przyjaźń dam.-męs?! Powiem tyle buahhaahhahhahahahahahahhaahahahaaahahahahahahahhaahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahhahahahahaa...hahahahahaha! Pomyśl dobrze na kim CI bardziej zależy M., czy K,?
      • happy_girl27 Re: ... 24.11.10, 18:31
        z tego co piszesz znaczy, że jesteś zajęta. tak, ja wiem, ze to tylko fajnie brzmi ale porozmawiaj z nim szczerze i nie w esach żeby nie było potem niejasności. i daj mu wyraźnie do zrozumienia, że zależy ci na nim jak na przyjacielu. no ok. a co czuje twój chłopak? no chyba, że nie wie. mniejsza z tym ; )
        życzę powodzenia !
      • martunia1 Re: ... 24.11.10, 18:32
        hmm
        nie wiem .
        musiałbym się znaleźć w takiej sytuacji .
        wiec nie wiem
        przykro mi
    • lovejustin__ Re: Chłopak, przyjaciel, kolega? 24.11.10, 18:30
      pomyśl tak: zależy ci na chłopaku, dajmy na to, że to jest ten K.. a on wyjeżdża z tekstem: "możemy być przyjaciółmi". jak się czujesz? widać, że mu na tobie zależy. lepiej nic nie mów.

coraz bliżej święta! choinka
    • nickixx Re: Chłopak, przyjaciel, kolega? 24.11.10, 23:03
      Wiesz, że to może być ryzykowne?
      Wykorzystam sytuacje i też spytam o coś jeżeli nie masz nic przeciwko smile Mam 2 bliskich kolegów. Z jednym z nich łączy mnie bardzo dobra więź, rozumiemy się i znamy. On zawsze czuł do mnie coś "wyjątkowego". Podczas roku już kilka razy to on to ja czuliśmy coś więcej, ale nigdy nie wychodziło (nie umieliśmy się zgrać, wiem jak to brzmibig_grin). Ostatnio prawie straciliśmy kontakt, ale już jest jak dawniej. Jednak nie wiem czy on nadal chciałby zaryzykować? Z drugim znam się trochę krócej, ale uwielbiam go smile Z kolei nie wiem czy on pokochałby mnie tak mocno jak ten 1. Sprawę komplikuje fakt że są oni bliskim kolegami. Chciałam ich obu mieć w swym życiu jako kolegów bo potrzebuje ich równie mocno. Ale muszę wybrać, bo to przynosi co raz więcej szkód! Nie wiem co robić, na prawdę. Niby mówi się ze skoro nie wiem to nie chce żadnego z Nich. Jestem w rozsypce. Co Ty o tym myślisz?
      • sylciaa nickixx 24.11.10, 23:53
        to twoje serce, ty nim kochasz i nie możemy ci powiedzieć z kim masz być wink

Skoro z tym pierwszym ci nie wychodziło, nie ma pewności, że teraz się uda... a to z czasem może zniszczyć waszą przyjaźń. Musisz się zastanowić kogo tak naprawdę w nim widzisz czy przyjaciela czy chłopaka.
        To samo dotyczy drugiego.

Będziesz z jednym, ciągle z zachwytem patrząc na drugiego. Czy to ma sens?
        Może po prostu lepiej zostać na poziomie przyjaźni z nimi, skoro ich potrzebujesz. Jeśli w przyjaźń wplącze się miłość, jest duże prawdopodobieństwo że któregoś możesz stracić...

Ale to moje zdanie, nie musisz mnie słuchać, bo ja tak naprawdę nie wiem co czujesz wink
    • sylciaa Re: Chłopak, przyjaciel, kolega? 24.11.10, 23:43
      co znaczy "jak zerwiesz z M."?

Moim skromnym zdaniem jeśli 2 osoby są w związku to znaczy że im na sobie zależy, że się kochają. Musisz się zastanowić jak bardzo ci zależy na twoim chłopaku, bo jeśli masz ochotę ot tak sobie rzucić go to nasuwa się poważne pytanie czy jesteś gotowa na "chodzenie" z kimś smile

Ja wierzę w przyjaźń damsko-męską, możesz spróbować ale bądź pewna że on będzie chciał czegoś więcej więc musisz postawić sprawę jasno.

Ale co do pana K. - "No ale jak wybiore 1 to 2 będzie miała focha" ??!!
      Boże... sciana
      Zastanów się... napisał to po to żebyś była zazdrosna, ale to nie jest chłopak godny uwagi przynajmniej na razie, może kiedyś zmądrzeje...
      Przecież on traktuje dziewczyny jak zdobycz, dla niego związek nie ma poważnej wartości! Jemu nie chodzi o to czy kogoś kocha czy nie... po prostu ktoś się w nim zakochał a on sobie wybiera jakby w sklepie był sciana
      Mam nadzieję, że ty jesteś mądrzejsza i nie chcesz zrywać z M. (którego mam nadzieję kochasz) dla jakiegoś idioty, który prędzej czy później wszystko rozwali bo mu się znudzisz...

Tak jak mówiłam wcześniej możesz spróbować ale na razie może tylko koleżeńtwo ?
      powodzenia kiss
    • ily Re: Chłopak, przyjaciel, kolega? 25.11.10, 18:37
      najpierw wytłumacz sobie, czy czujesz coś do M. , a później czy czujesz coś do K.
      poza tym, jeśli tak bardzo zależy Ci na K, zaproponuj mu ta przyjaźń, ale zachowuj się tylko jak przyjaciółka, żeby on nie przyjął tego nieco inaczej niż Ty. tylko pamiętaj, że chłopak może mieć trochę zastrzeżeń przed przyjaźnią i może się od Ciebie odwrócić. daj mu na to czas, albo coś. później powinno być już tylko lepiej. C:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka