Dodaj do ulubionych

1 klasa podstawówki

24.11.10, 19:57
helloł cześć dzień dobry
No więc chciałabym się was spytać czy pamiętacie jakieś historie/nauczycieli albo jeszcze coś innego z pierwszej klasy podstawówki?

Ja prawie nic tylko jedna historię:zawszę miałam taką niby ocenę wspaniały i taka buźka no i kiedyś pani odaję takie karteczki a tam patrze napisane jest iż jestem okropna no i moja mama się pyta mojej pani dlaczego mi zmieniła (moja mama wcześniej przeglądała książkę)a ta jej mówi, że mało razy się zgłaszam.

wypowiadać się! dalej to nie boli tylko odpowiedz!
sorki jeśli było kiss
Obserwuj wątek
    • martunia1 Re: 1 klasa podstawówki 24.11.10, 19:58
      nie.
      większości nie pamiętam ;p

dużooo się zmieniło .
    • katsuumi_17 Re: 1 klasa podstawówki 24.11.10, 19:58
      Kiedy to było?! Nie pamiętam. Wieki temu.
      • myslicielka123 Re: 1 klasa podstawówki 24.11.10, 20:07
        ach...to były czasy! pamiętam niewiele ale zato są to jedne z najpięknejszych i najśmineszniejszych wspomnieńsmilenp.
        całą klasą udawaliśmy zajączki i w koło klast skakaliśmy mówiąc"kic kic kic"
        Daniel-prosze pami, za ile przerwa
        pani-niedługo a co chcesz
        d-nic, mama naszykowała mi kanapki i tylko zakała wszystko zjeść xD
        i dużo więcejsmile
    • marszalinka Re: 1 klasa podstawówki 24.11.10, 19:59
      Pamietam jakies 80% big_grin
    • shewerewolf ` 24.11.10, 20:04
      Nic, a nic nie pamiętam. Ale w tym momencie, chcę się tam cofnąć.
    • linda Re: 1 klasa podstawówki 24.11.10, 20:07
      pamięta , że miałam strasznie wredną wychowawczyni , która siedziała w klasie , ale nikogo jeszcze nie było ( było już po dzwonku ) i ja miałam ciastka. Jadłam je z koleżanką bo stwierdziłam , że skoro nie ma jeszcze nikogo to można jeść. Tak więc babka zobaczyła , że jem ciastka i podeszła do nie , kazała mi schować. A ja powiedziałam , że dobrze już to zrobię, ale przecież jeszcze nikt nawet nie wrócił z przerwy do klasy . A ona chwyciła mnie za koszulkę i wyciągnęła za ławkę z tekstem , że nie będę do niej pyskować. Każdy się na nią skarżył . Natomiast uspokoiła się po kilku zebaniach xd. Pamiętam też , że mieliśmy nauczyć się wiersza na pamięć na ocenę dodatkową. Ja siedziałam w domu i się go tak pięknie wyuczyłam , a nauczycielka mnie go nie zapytała bo powiedziała , że już jest za późno i ona nie ma czasu na dopytywanie. Więc jak zadała wiersz obowiązkowy to pamiętam , że powiedziałam , że się go nie nauczę o pani nie zapytała mnie kiedy wyuczyłam się wiersza na ocenę dodatkową . Powiedziałam do niej , że ona nie miała wtedy czasu , więc teraz ja nie ma czasu. I mi go podarowała.
    • caterina97 Re: 1 klasa podstawówki 24.11.10, 20:09
      ehe , pamiętam że pani posadziła mnie do takiego Maćka, bo on był niegrzeczny i kazała mu się ode mnie "uczyć" xD pamiętam, że wszystko ode mnie spisywał ; dd .
      • kamusia99 Re: 1 klasa podstawówki 24.11.10, 20:17
        caterina97 napisał(a):

> ehe , pamiętam że pani posadziła mnie do takiego Maćka, bo on był niegrzeczn
        > y i kazała mu się ode mnie "uczyć" xD pamiętam, że wszystko ode mnie spisywał ;
        > dd .

hah miałam identycznire że był to konrad klasowy debil to tlyko imieniem sie róznia no i mu pani postawiłą jedynke a potem mhnie przeprosił xD
    • desires. ^_^ 24.11.10, 20:23
      mało rzeczy pamiętam szczerze mówiąc xD chyba najbardziej klasową wycieczkę wink
    • naomi. Re: 1 klasa podstawówki 24.11.10, 20:24
      nie pamiętam , chyba nic.
      przynajmniej na razie. jak coś sobie przypomnę, to napiszę wink
    • marsjanka115 x__x 24.11.10, 20:30
      haha pamiętam jasne. miałam taki masakryczny plecak xD i jeszcze pamiętam że nigdy za nic nie chciałam siedzieć z chłopakiem xd
      i jak mieliśmy kartkówkę z majmy to była ostatnia lekcja i powiedziałam pani że do kibla muszę no to mnie puściła ( w czasie kartkówy ) po drodze zobaczyłam że mama na mnie czeka to sie jej spytałam jak się takie zadanie rozwiązuje big_grin i 5 dostałam xD brawo
    • dagas95 z I nie.. ale z 2 b ardzo dużo :D 24.11.10, 20:30

głównie dlatego, że wtedy z moją psychiczną klasą graliśmy w piłkę nożną na rozbieranego na przerwach ;D
      w ostateczności pod koniec przerwy dziewczynki latały w getrach i koszulkach (bo to była zima tongue_out), a chłopaki normalnie. Raz udało nam sie strzelić gola ;D ;D ;D
      i pamiętam jeszcze, że wygrałam konkurs z majcy xd z której teraz (3 gim) mam 3 xd
      i zawsze olewaąłkm sobie testy, nic się nie uczyłam i było 6 smile)
      ahh byłam kochana.
      nie to co teraz xd
    • magnaw18 Re: 1 klasa podstawówki 25.11.10, 15:28
      już nie pamiętam takich rzeczy sad
    • xxdulxx Re: 1 klasa podstawówki 25.11.10, 19:39
      Pamiętam , że z koleżankami bawiłyśmy się w " Witch " . ; PP Na każdej przerwie udawałyśmy , że nad czymś władamy , że się zmieniamy we wróżki . hehehe , to było doobre . ; PP Ale jeszcze sporo było takich śmiesznych rzeczy . x DD
    • ensuite Re: 1 klasa podstawówki 25.11.10, 19:45
      niewiele pamiętam.
      wiem, że rozpłakałam się bo musiałam siedzieć w ławce z chłopakiem...
      no i zamiast ocen dostawaliśmy serduszka z zachowania big_grin
    • miley Re: 1 klasa podstawówki 25.11.10, 19:46
      TO BYŁO 7 LAT TEMU NIC NIE PAMIĘTAM
      • iga18 Re: 1 klasa podstawówki 25.11.10, 20:22
        Hmm.. Pamiętam, że w 1 klasie zawsze trzymałam się z chłopakami. Z żadną dziewczyną się nie bawiłam.
        Dziewczyny przynosiły do szkoły lalki Barbie, a ja jakieś kapsle Metal Tazzo (czy coś tam) i grałam z chłopakami..
        Z każdym chłopakiem siedziałam w ławce, bo zawsze musiałam z którymś gadać albo jeszcze coś innego. Raz mieliśmy chyba matmę i jeden chłopak pomalował mi ćwiczenia.. Więc ja mu też, a potem wychowawczyni na nas wrzeszczała i musieliśmy sobie nawzajem wymazywać xD
        Albo na świetlicy inny chłopak z klasy udawał królika, a ja zawsze za nim biegałam xD
        To były piękne czasy ; ))
    • olka17172 Re: 1 klasa podstawówki 25.11.10, 19:47
      ja pamiętam tylko kilka hitoryjek ale są zaje fajne
      • geniaaa Re: 1 klasa podstawówki 25.11.10, 19:50
        pamiętam, ale za dużo by opowiadać mogę powiedzieć, że często dostawałam uwagi od siostry Bogumiły, która uczyła mnie religii.
    • crezyyy pasowanie na ucznia ;) xdd 25.11.10, 19:48
      • blondi_girl Re: pasowanie na ucznia ;) xdd 25.11.10, 19:55
        O, właśnie sobie dzięki Tobie przypominam te czasy big_grin
        Wszystkie dziewczyny przychodziły co dziennie z wielkimi segregatorami do szkoły i na przerwach wymieniałysmy się karteczkami xD
        A jeden chłopak się raz rozpłakał bo mu powiedziałam z koleżanką, że jest najniższy z klasy big_grinD
    • aveugle Ja miałam niezły przypał! 25.11.10, 19:54
      W pierwszej klasie wmówiłam mojej nauczycielce, że mam adoptowanego brata big_grin I być może wierzyłaby w to do dziś, gdyby nie moja siostra, która niestety wszystkiemu zaprzeczyła ^^
    • madziula97 Cóż... 25.11.10, 19:58
      Cóż ja pamiętam tylko tyle, że..
      Mój pierwszy dzień w szkole to był czwartek, potem jeszcze w piątek poszłam do szkoły a potem w sobotę złamałam rękę tongue_out spoko, nie ?
    • demi2917 O ja! Ale historia! 25.11.10, 20:07
      • hilary_fanka . 25.11.10, 20:17
        Kiedy byłam mała nienawidziłam mojego pełnego imienia. Aleksandra. Wciąz specialnego go nie lubię - wolę Ola czy Olka. Kiedy miałam siedem lat, nie przyjmowałam jednak do wiadomości mojego imienia. Pewnego razu miałam niepodpisany blok. Pani postanowiła mnie wyręczyć. Kiedy pisała głośno mówiła "Aleksandra...". Rozwścieczona wstałam z ławki i z całej siły zaczęłam mazać długopisem po jej podpisie, ku zaskoczeniu nauczycielki. Nie ma jak porywczość ;D
        • alexrusso Re: . 25.11.10, 20:40
          daaawnooo temuuu to było xD
          • julita980 Re: . 28.11.10, 12:47
            nie pamiętam
    • werka197 Re: 1 klasa podstawówki 28.11.10, 15:24
      Biorac pod uwage fakt ze to bylo 8 lat temu ... ;d Nie
    • lace Re: 1 klasa podstawówki 28.11.10, 15:31
      Nie wiem czy to było akurat w pierwszej klasie, ale na pewno w klasach 1-3. Było polecenie "Napisz co to rozmnażania?" Ja przeczytała, rozmrażanie i napisałam "To wtedy gdy mama wyciąga kurczaka z lodówki i go rozmraża"
    • xzofijax Re: 1 klasa podstawówki 28.11.10, 15:31
      mnie np. zawsze bronił taki Brendon, i nawet żaden chłopak nie mógł ze mną gadać big_grin albo robili ' kanapkę ' i zawsze na zebraniach tata Olajny się skarżył, że ona ma dość ( bo ona zawsze była tą pierwszą kromeczką ^^ ) i jeszcze pamiętam, że Michał przed wf-em się popłakał, jak miał bluzke z Kipsty, a chłopaki mówili na niego Kapusta XD więcej nie pamiętam.. ale zawsze się z koleżankami kłóciłyśmy o kabinę w kiblu, taką ze złotą rączką big_grin bo jak mieliśmy wf to zawsze do kibla szłyśmy, żeby nas nie podglądali : )
    • fano__x pamiętam tekst kolegi, marcina :D 28.11.10, 15:32
      To była matematyka. Robiliśmy jakieś zadanie, a nasza wychowawczyni zapytała go ' ile to będzie? no ile ? ' a on na to ' trzy gile ' haha big_grin
    • misaki Re: 1 klasa podstawówki 28.11.10, 15:36
      pamiętam, że zawsze jak mieliśmy jakieś występy, przedstawienia, tańce itp. to trudno mi było znaleźć parę, bo byłam za wysoka D: a teraz... zaledwie 168 cm. co ciekawsze, taki wzrost utrzymuje mi się już od 2 lat~
      • roxy11 Re: 1 klasa podstawówki 28.11.10, 15:40
        ja pamiętam, że pan od angielskiego, który miał 9 palców (: D) za zrobione zadanie domowe przybijał czerwone uśmiechnięte buźki z pieczątek ; )
        i każdy go prosił, żeby przybił też na rękę,
        a potem w tajemnicy szybko odbijaliśmy na książkę, bo pod koniec roku było liczenie buziek o oceny za nie.
        : D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka