Dodaj do ulubionych

Nie mam przyjaciół..

29.12.10, 22:51
Mam tego dość. Zawsze ich nie miałam i nie będę mieć. Jedyną przyjaciółką jest moja mama. Też tak macie?

Ps. proszę o wyrozumiałość i nie pisanie takiego czegoś: "masz pecha"
Obserwuj wątek
    • hellokiciara Re: Nie mam przyjaciół.. 29.12.10, 22:53
      więc co mamy poradzić; q
      • paattii Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 11:48
        Głowa do góry... Gdzieś na świecie, bardzo możliwe, że bardzo niedaleko od Ciebie chodzi sobie człowiek bardzo podobny do ciebie. Taki który byłby twoim świetnym przyjacielem. Musisz być otwarta na ludzi i nowe znajomości a niedługo na pewno znajdziesz przyjaciela.
        • fleurrebelle Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 11:50
          mam dokładnie to samo ...
          • paattii Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 11:55
            To zacznijcie ze sobą pisać na gadu czy gdzieś...
            Może właśnie się świetnie razem dogadacie?
          • memories_ Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 15:28
            Mam dwie przyjaciółki, za to znajomych mam raczej niewielu.
            Posiadanie przyjaciela zależy od tego jakie spotykasz osoby i też od tego, jaka sama jesteś. Nie martw się, kiedyś kogoś takiego poznasz.
    • optymistka_ ... 30.12.10, 11:57
      Dziewczyny mają rację! Musisz nawiązać nowe znajomości, a może w przyszłości znajdziesz przyjaciela który w twym sercu zagości. : )

Ale mi się zrymowało XD
    • zmierzchowka Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 11:59
      powiem ci jedno po co ci przyjaciele skoro sama mozesz sie swietnie bawic ? big_grin oni sa po prostu zbedni... xD
    • kasiula1831 Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 12:04
      Na pewno kiedyś znajdziesz prawdziwą przyjaciółkę. Nie ma co szukać na siłę, bo to nic nie da. Lepiej poczekać na prawdziwą przyjaciółkę niż mieć wiele fałszywych. Ja mam super znajomych, ale jedynej prawdziwej przyjaciółki nie. Mam nadzieję, że kiedyś ją znajdę. Chociaż uważam, że ci znajomi którzy są w mojej paczce są już blisko do miana przyjaciół. Na pewno ty też ich znajdziech. Ja też mam świetny kontakt z mamą. Powodzenia smile
      • queen_ Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 12:14
        no to może spróbuj do kogoś zagadać w klasie? nie mówię, żebyś szukała przyjaciół na siłę, ale rozejrzyj się dookoła. może ktoś w klasie ma ten sam problem? jeżeli tak, to podejdź do tej osoby zapytaj co tam, zagadaj jak idzie z poprawianiem ocen semestralnych. zawsze jest jakieś wyjście, wystarczy otworzyć się na ludzi.
    • nikuchova. Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 12:13
      nie zakładaj z góry, że nigdy nie będziesz ich mieć. zamiast się tak pesymistycznie nastawiać wyjdź gdzieś i otwórz się na nowe znajomości. gdzieś czeka na Ciebie przyjaciel, ale jeśli nie wyjdziesz mu naprzeciw, szanse na poznanie go maleją.

powodzenia!
    • wampirzyca1995 Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 12:13
      Ja mam przyjaciółki i to wiele, jednak gdy potrzebuje pomocy czy po prostu rady to zostaje mi tylko jednaserce Powiem Ci szczerze, że lepiej mieć jedną prawdziwą przyjaciółkę (np. mamę, bo moja tez jest dla mnie przyjaciółką) niż 10 takich na których wogóle nie można polegaćwink Nie martw się na pewno znajdziesz taką swoją bratnia duszętongue_out
    • leesh Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 12:14
      Nigdy nie miałam prawdziwej przyjaciółki, miałam sporo koleżanek, ale takiej jednej najlepszej przyjaciółki to nie( może w przedszkolu ale później i tak się mnie wyparłauncertain)
    • laurel_ Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 12:21
      Może spróbuj się otworzyć na ludzi, porozmawiaj z osobami z klasy ze szkoły wtedy nawiążesz z nimi kontakt a później to już będzie szło łatwo smile Życzę Ci powodzenia kiss
    • platyna TUTAJ 30.12.10, 12:25
      Można mieć wielu znajomych, koleżanek ale przyjaciół niewielu. Gdzie można znaleźć osobę, która bezinteresownie będzie Cię kochać jak siostrę, będzie Ci pomagać a zazdrość i niepewność nigdy nie wtargnie między was? W dzisiejszych czasach prawdziwy przyjaciel to rzadkość. Niektórzy nazywają innych przyjaciółmi, ale nie zasługują na to miano. Ja takich prawdziwych przyjaciółek od serca nie mam, ale mam dużo koleżanek które bardzo lubię, ale o swoich problemach raczej z nimi nie rozmawiam. Kocham moją mamę i rodzeństwo (2 siostry i brat) i to z nimi rozmawiam, przytulam się i zwierzam.
    • corba 30.12.10, 12:32
      też nie mam i jakoś żyje .
      • whortleberry Re: ♥ 30.12.10, 12:46
        W dziejszych czasach trudno mieć dobrą przyjaciółke. Teraz dużo osób jest zazdrosnych o prawie wszytko. Teraz prawie wszyscy robią sobie na złość, liczą sie tylko papierosy i wódka. Jednak ja mam przyjaciela, czasem kłócimy sie przecież to normalne. Czasem się zastanawiam jak on ze mną wytrzymuje ;]
      • truuu Re: 30.12.10, 12:49
        przyjaciele są czasem potrzebni. ale ci prawdziwi. może w tym momencie dobrze sobie radzisz sama,ale nadejdzie jeszcze taki czas kiedy będzie jakaś sprawa o której mamie nie będziesz mogła powiedzieć. i wtedy by się przydał ktoś z zewnątrz.
        a może twój przyszły przyjaciel jakoś sam się nawinie? czas pokaże.
        życzę powodzenia.
    • elizabeth_ Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 12:43
      też tak miałam.

jednak wszystko zmieniło się od września. w nowej klasie odnalazłam osoby z podobnymi zainteresowaniami i w końcu zrozumiałam, że w gimnazjum nie miałam koleżanek, nie z powodu moich wad i braków, ale ich. to nie była moja wina. Ty też musisz to sobie uświadomić.

jeśli mieszkasz w mieście - zapisz się do jakiegoś klubu, w którym możesz rozwijać swoje hobby. nic tak nie łączy ludzi jak wspólne zainteresowania ! smile
      • jozia127 Głowa do góry! 30.12.10, 12:50
        Na pewno w twojej klasie jest osoba która też jest samotna. Spróbuj się z nią zakolegować albo troche odwagi i wkręć się w jakąś paczkę....Musisz szukać
    • morphine_ Tu : ) 30.12.10, 12:46
      Zdobędziesz przyjaciół ! Jestem tego pewna smile Może jesteś zbyt zamknięta w sobie? otwórz się na ludzi, rozmawiaj z nimi dużo, a na pewno zdobędziesz przyjaciela. Jednak pamiętaj, małymi kroczkami ... Zaufanie zdobywa się stopniowo smile Powodzenia !
      • myoshi . 30.12.10, 12:55
        przyjaciel to wielkie słowo. oznacza, że masz do niego zaufanie, nikogo przy nim nie udajesz, pomagacie sobie bezinteresownie. trzeba trochę czasu, aby poznać kogoś takiego.
        otwórz się na nowe znajomości, na pewno się uda!
    • werusia145 Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 13:02
      Nie szukaj przyjaciół na siłę . Kiedyś na pewno kogoś znajdziesz .

Kaka jest boski serce
    • ciapolka Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 13:02
      ani przyjaciółek ani kolerzanek? jeżeli jestes samotnikiem jak ja, to nie powinno ci to przeszkadzać, ale jeżeli chciałabys w końcu porozmawiać z rówiesnikiem, zagadaj do jakies dziewczyny, bądź chłopaka ze szkoły, lub klasy.
      Tylko pamiętaj - nie ufaj slepo ludzią.
    • justinkissme Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 13:05
      Czasem mieć lepiej za przyjaciółkę mamę niż jakąś dziewczynę.Popatarz z tej strony,że koleżanki(przyjaciółki) wyjeżdżają lub znajdują inną szkołę lub muszą zmienić miejsce zamieszkania i co wtedy ? Wtedy byś była osamotniona a twoja mama nigdy Cię nie opuści i do niej możesz nawet w nocy przyjść prztulić i pogadać o różnych spawach. Przyjemnie mieć przyjaciół to prawda bo sama ich mam,ale musisz docenić że nie jesteś sama bo ktoś inny nie ma przyjaciół a także rodziny. Napewno znajdziesz sobie kogoś bliskiego. Czasem w życiu trzeba poczekać.

Pozdrawiam
    • felice Droga Justus... 30.12.10, 13:08
      Nie może być tak źle, żeby przypadkiem nie mogło być gorzej. A my? Kotkowi przyjaciele? Tu przecież też możesz zawrzeć nowe znajomości, poznać kogoś i zaprzyjaźnić się z tą osobą na dobre i na złe. Oczywiście słowo ,przyjaźń' jest wielkim słowem a przyjaciół zazwyczaj poznaje się w biedzie ( w ciężkiej sytuacji i wcale nie mam tu na myśli względów finansowych). Dlatego lepiej jest nie mieć ,przyjaciół' wcale niż mieć ich paru ale za to ,byle jakich'. Ciesz się, że swoją mamę możesz określić jako przyjaciółkę. Ja na całe szczęście też tak mam a poza tym posiadam najwspanialszą przyjaciółkę na świecie, której wiem, że mogę powierzyć każdą swoją tajemnicę a nawet życie.
      Osobiście chętnie się z Tobą zaprzyjaźnię, a przynajmniej spróbuję wink A nuż nam się uda? smile
      • justus : ) 30.12.10, 15:08
        Dziękuję wam dziewczyny za wszystkie rady. A jeżeli któraś by chciała się zaprzyjaźnić to dam gg: 4633085 kiss
      • bfmvfan Zabrzmi to głupio, ale ... 30.12.10, 15:17
        Ja nie radzę zawierać internetowych przyjaźni .
        Tyle się teraz mówi o tych pieprzonych pedofilach -.-

Nie zakładam oczywiście, że Ty, Felice, jesteś czterdziestoletnim, spasionym , napalonym mężczyzną, czychającym na naiwną nastolatkę, jednakże...

ostrożności nigdy za wiele big_grin
    • paja96 ;( 30.12.10, 13:13
      Powiedzmy, że poniekąd wiem jak to jest. Od przedszkola miałam najlepszą przyjaciółkę, w 5 klasie się pokłóciłyśmy i do tej pory byśmy sobie nawzajem wydrapały oczy. W tym samym czasie poznałam Alę, która okazała się być moją bratnią duszą a raczej idealną przyjaciółką, bo nie wiem czy 2 takie same Pauliny by się dobrze dogadywały, raczej nie...
      Ale po skończeniu szkoły przestałyśmy się kontaktować. Na szczęście udało mi się wprosić do niej na Sylwestra smile
      Potem poznałam Agnieszkę. Chyba wszyscy ją już znają: Agnieszkę Doczyńską.
      W 1 kl było super, ale w 2 kl się zmieniła. Wciąż mnie krytykuje, twierdzi, że MAM PROBLEMY i takie tam. Z Konstancją za to się do siebie przybliżyłyśmy, ale ona w kwietniu wyjeżdża na inny kontynent i nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek się zobaczymy.
      To nie jest tak, że nie mam przyjaciół. Raczej nie mam PRAWDZIWYCH. W klasie lubią mnie prawie wszyscy, ale tylko żeby pogadać przez chwilę. Postrzegają mnie jako słodką dziewczynkę, roześmianą i słitaśną, ale na testach słyszę tylko: "Hej, Paja! Zadanie 1!!!".
      NIENAWIDZĘ TEGO!!! Brakuje mi kogoś z kim byłabym cały czas i nie przeszkadzałaby mi obecność tej osoby. Problem jeszcze stanowi moja osobowość, bo czasem myślę: "Ach, ależ ze mnie będzie imprezowa bestia! Będę taka popularnia jak zawsze chciałam być, jak w sp" a potem siadam na łóżku i myślę tylko o tym, żeby już nigdy z tąd nie wyjść, tylko czytać książki i oglądać PLOTKARĘ.
      Tylko moja mama mnie wspiera i każe wychodzić.
      Nie musisz zdobyważ przyjaciół na siłę ale bądź otwarta i próbuj nowych rzeczy. W końcu znajdzie się ktoś, kto cię zrozumie, polubi, będzie cały czas rozśmieszał albo milczał kiedy trzeba. Nie załamuj się smirk
      • bfmvfan No proszę... 30.12.10, 15:20
        Jak ja lubię czytać takie mądre wypowiedzi smile
        Pozdrawiam
    • marsjanka115 x__x 30.12.10, 15:10
      witaj w klubie wink

piwo
    • cuukierkova Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 15:26
      em, a może z tobą coś nie jest nie tak? nie że w złym sensie takim .. em.. no chodzi o to, że może jesteś nie miała albo coś ?
    • shewerewolf ` 30.12.10, 15:26
      Mam jedną przyjaciółkę. O więcej nawet się nie staram. Ta Jedna jest jedyną normalną osobą w moim otoczeniu.
    • juliii Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 15:26
      Spróbuj nawiązać kontakt z ludźmi z klasy, ze szkoły.
    • nikawika Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 15:28
      hej, głowa do góry. wink
      wiesz, ja mam mase znajomych, z którymi gadam na przerwie, chodzę całą grupą na miasto, czy imprezy. ale nie mogę się im zwierzyć, wypłakać. aż tak im nie ufam. wink
      takich "prawdziwych" przyjaciół mam tylko dwóch. chłopaka i dziewczynę. i to mi wystarcza. smile
      a, może jesteś zbyt zamknięta w sobie, i nie zdając sobie sprawy, odpychasz ich ?
      zagadaj do jakiejś dziewczyny, na przerwie, która też jest sama.
      lub, zapisz się na jakieś zajęcia, które rozwiną twoje pasje. wink
      tam będą ludzie z podobnymi zainteresowaniami, jak twoje. wink i tam możesz poznać bratnią duszę. smile
      ja swoją przyjaciółkę, poznałam na zajęciach teatralnych. wink
      więc, głowa do góry. wink
      • anja_ Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 16:14
        nie mam i nie czuję potrzeby posiadania. jak masz przyjaciół musisz się o nich troszczyć, mieć dla nich zawsze czas. mi wystarczy koleżanka, z którą kumpluję się kiedy chcę :q
    • limqu Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 16:39
      też nie mam tej prawdziwej przyjaciółki
    • eziek11 Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 19:50
      O jejku .. Nie mów tak smile
      Musisz mieć nadzieję, że w końcu ich znajdziesz. A wiem doskonale jakie może to być dla Ciebie trudne, bo w tych czasach otaczają nas sami fałszywi ludzie sad
      Ale nie przejmuj się tym <wiem, że łatwo to powiedzieć, ale postaraj się>.
      A może problem tkwi też w Tobie ? Może jesteś za mało otwarta ? Nie starasz się nawiązywać nowych znajomości ? Jeżeli kogoś poznasz, to próbuj tę znajomość jak najbardziej rozwijać smile
      Na pewno uda Ci się znaleźć przyjaciół. Najgorsze jest Twoje nastawienie do sytuacji .. Nie możesz pozwolić sobie na takie myślenie. Więcej wiary w siebie ! Dasz radę wink Powodzenia kiss
      • stokroteckaa08 Re: Nie mam przyjaciół.. 30.12.10, 19:58
        napewno prędzej czy póznij kogoś znajdziesz kisskiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka