Dodaj do ulubionych

problem z kolczykiem

31.12.10, 10:48
mam kolczyka w wardze od 22 października. normalnie się goił i wszysko było dobrze.
tylko teraz nie mam wargi, a balona wręcz.warga mi strasznie napuchła, zupełnie jak przy pierwszym przebijaniu. nie wiem za bardzo co mam zrobić bo musze sie szykować na sylwka... macie jakies porady? albo wiecie co to oznacza?
Obserwuj wątek
    • ciapolka Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 11:01
      mhm,.
      • weard_girl Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 11:06
        możliwe że coś poszło nie tak i np. naruszyłaś to sobie jakoś czy coś. może wdało się zakażenie. przykładaj se na to lód, a najlepiej to idź do lekarza..
        • dolores_love115 Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 11:23
          Kto Ci to robił? - może on coś tam naruszył...

Nie znam się ,ale to pewnie normalne.
          Mam przekłute uszy. Strasznie płakałam kiedy mi je przekłuwano. Bo strasznie bolało (jak by ktoś się czepiał robiłam to w salonie.)!
          Nie oszukujmy się... Przecież to jest jedna wielka rana przebita "gwoździem".uncertain No i to chyba naturalna ,że puchnie? indifferent Ale po takim czasie to trochę dziwne...
          Najlepiej byłoby iść do kosmetyczki ,któro Ci to robiła.

Pozdrowienia i powodzenia - NiNa.a.a.a.a.a.a.a.a.a.akwiat
          • ciapolka Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 11:32
            tylko problem w tym że mi robiła przyjaciółka. ona raczej sie zna bo umie (prawie) wszedzie robić kolczyki. w uszach to ja też mam przebite, industroial ' a nawet mam, ale... warga to jest bardziej ... gorsze[?] miejsce?
            nie wiem jak to ująć
            • elisss92 Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 14:00
              No to pieknie. Osoby niewykwalifikowane nie powinny robic nikomu piercingu, bo to odpowiedzialność!
              Jeśli masz w domu szałwię do zaparzenia to zaparz ją, zrób z niej kostki lodu i cyckaj co jakiś czas. Jeśli tez dobrze dbałaś o dziurkę powinnaś mieć w domu octenisept. Teraz ciężko cokolwiek Ci pomóc, żeby było szybko i skutecznie. A może w czasie snu zahaczyłaś kolczyk i dzurka Ci się podrażniła, wszak gojenie trwa kilka miesięcy i nawet jeśli z zewnątrz jest ok, to w środku może cały czas być niewygojone.
              • elisss92 Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 14:01
                i jeszcze jedno! Kosmetyczka tak zna się na piercingu, jak piercer na tipsach, więc z przekłuciami od salonów kosmetycznych z daleka wink
          • vampirediaries Re: problem z kolczykiem 01.01.11, 18:13
            Zależy kto to robił .

Jak jakaś dziewczyna, no to wiadomo, masz przesrane. Moja kumpela miała podobnie i wylądowała w szpitalu, a sprawa poszła do sądu . A jeśli w jakimś profesjonalnym zakładzie, no to powinno być wszystko OK .
    • golden_star Idź z tym jak najszybciej do lekarza! 31.12.10, 14:05
      Byc może wdało się zakażenie lub coś innego. Nie czekaj, zapraszam na wizytę u lekarza smile.
    • sopwil / 31.12.10, 14:10
      Może idź z tym do lekarza, albo do kosmetyczki, bo to może byc jakieś zakażenie, albo jakieś inne paskudztwo. confused
    • seneka4 Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 14:13
      Może przyłóż sobie lód albo mrożonkę. ^^'
    • mish Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 14:18
      Jeśli potrzebujesz rady "na szybko" (bo podejrzewam, że dzisiaj do lekarza już nie pójdziesz), to obłóż lodem, jeśli nie masz, to wyjmij coś z zamrażarki i trzymaj przy napuchniętym miejscu. Opuchlizna zejdzie, ale wróci. Jeśli idziesz na sylwestra do koleżanki, to u niej też będziesz musiała na jakiś czas przyłożyć do wargi coś zimnego.
      A po sylwestrze idź do lekarza wink.
    • koniara8 Lekarz!!!! 31.12.10, 14:19
      Udaj się do lekarza!
      • ciapolka Re: Lekarz!!!! 01.01.11, 18:13
        watpie że lekarze sie znaja na piercingach ale spoko
    • dream_ jakiś stan zapalny mógł ci się zrobić. do lekarza! 31.12.10, 14:27
    • princess132 Re: problem z kolczykiem 31.12.10, 15:21
      a może to reakcja alergiczna na tego kolczyka?
      tak jak już ci radzili, przykładaj lód. ja bym kolczyka wyjęła i siedziała trochę z tym lodem.
      nie wiem w ogóle, jak można samemu przebijać wargę, ucho rozumiem, no ale.. o.O no trudno, stało się.
      może sobie podrażniłaś czymś?
    • ciapolka dobra, ludzie nie jest wcale, a wcale lepiej WEJDŹ 01.01.11, 18:05
      mam dalej napuchniętą warge, tylko że do tego obok miejsca kolczyka (bo mam zaraz pod dolną wargą kolczyka) i miejsca wargi zaczęła mi sie robić jakby... bańka. jak takie banki na test alergiczny. schodzi mi też skóra z tego miejsca i bardzo luźno schodzi naskórek z wargi...
      • ciapolka Re: dobra, ludzie nie jest wcale, a wcale lepiej 01.01.11, 18:16
        mhm.
    • kararock Re: problem z kolczykiem 01.01.11, 18:08
      lekarz sama raczej nic nie zdziałasz
    • dacey ogarnijcie ! 01.01.11, 18:16
      nie ważne kto jej robił ;/. ja robiłam w salonie kosmetycznym kolczyka w pępku i goił mi się chyba 3 miesiące , jak nie lepiej ... wargę przebijałam u koleżanki , która ma zamiar być kosmetyczką (zagojona w 3 dni ;] ) , język u koleżanki ... i co ? żyję ! ;/
      wymyslacie i tyle..
      a co do Twojej opuchlizny , to en wu ... ja miałam tylko na drugi dzień .
    • a_vie Re: problem z kolczykiem 18.01.11, 19:28
      a niech zgadnę, któż tego kolczyka robił? koleżanka?
      no wiadomo, bo piercer by tak nie spaprał. chyba, że to Ty o niego nie dbałaś. lód pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka