Dodaj do ulubionych

chomik-pomożecie ? :)

16.01.11, 19:22
hej wink mam do was pytanie, czy ktoś z was ma chomika? prosiłabym o pomoc w tej sprawie, chce kupić sobie chomika,ale nie wiem :
- ile kosztuje
- ile kosztuje klatka z wyposażeniem
- ile kosztuję karma i trocinki
- co ile trzeba mu sprzątać?

odpowiedzcie mi ta te pytania kochani smile

i jeszcze jedno, nie mam pomysłu na nazwę , chciałabym żeby była to nie typowa nazwa, myślałam nad Martizza - macie inny, podobny pomysł ? smile
Obserwuj wątek
    • nicegirl_14 to dość pilne , pomóżcie ; ** 16.01.11, 19:25
      • nad Re: to dość pilne , pomóżcie ; ** 18.01.11, 15:21
        - ile kosztuje - 10-15 zł
        - ile kosztuje klatka z wyposażeniem - jakaś lepsza ok. 100 zł
        - ile kosztuję karma i trocinki- Karma - zależy jaka ja kupuję taką za 3-4 zł. trociny ok. 3 zł.
        - co ile trzeba mu sprzątać? mniej więcej co tydzień, ale to indywidualna sprawa smile poczytaj też sobie na forach dużo rzeczy się przydaje surprised
    • fanka7137 Re: chomik-pomożecie ? :) 16.01.11, 19:31
      Mogę doradzić bo miałam już z 4 w życiu wink Z tym, że umierały dość szybko. Cen już nie pamiętam bo ostaniego chomika miałam z 3 lata temu. Ale sprzątać tak przynajmniej raz na dwa tygodnie, moim zdaniem, ale zależy od zapotrzebowania wink) Możesz poszukać cen na necie wink
      • nicegirl_14 Re: chomik-pomożecie ? :) 16.01.11, 19:33
        dziękuję , na necie różnie ludzie piszą ;/
        chciałam dowiedzieć się od kotkowych użytkowniczek.
        • nicegirl_14 ktoś jeszcze ? plis ; * 16.01.11, 19:46
    • swancullen Re: chomik-pomożecie ? :) 16.01.11, 20:42
      Syryjski około 10 zł , a te mniejsze są trochę droższe . Trociny mała paczka jakoś 3 zeta a duża dychę . Klatka taka przeciętna dwadzieścia z groszem ,ale jak będziesz mu chciała zrobić wypas to ponad 30 . Karma zależy jaka ale standardowa prawie 3 zl . Najlepiej kup na kilo w zoologicznym , będziesz miał pewność ze świeże , bo ja raz w pudełko miałam zdechłego mola big_grin a sprzątać trzeba przeważnie raz albo dwa w tygodniu . jak masz jeszcze jakies pytania to walwink
      • decode Re: chomik-pomożecie ? :) 16.01.11, 20:53
        nie, ale mam szynszyla, jeśli to w czymś pomoże :d
      • klucha2 Re: chomik-pomożecie ? :) 21.01.11, 13:30
        Klatka wypas 30 zł?
        Dla kogo? Bo ja nawet malutkim myszkom nie kupowałam za 30 zł.
        Kup możliwie największą, ale odstępy między prętami nie mogą być za duże.
        Przeciętna paczka trocin ok 3-4 zł, a duża więcej.
        Chomik - 10-15 - zależy jakiego wybierzesz.
        Karma? Ja kupuję na wagę taką paczuszkę i taka "zwykła", że większość ziaren to chyba 2, a troszeczkę urozmaicona 4. Sprzątać przynajmniej raz w tygodniu. Ja jestem doświadczona ze wszystkimi gryzoniami, więc w razie czego śmiało pisz big_grin
    • nikawika Re: chomik-pomożecie ? :) 16.01.11, 22:27
      miałam w ciągu swojego życia chyba z 5 chomików. ;P
      więc :
      -chomik kosztuje coś między 10-20 zł. zależy jaką chcesz rasę. )
      -zależy od rodzaju klatki. niektóre kosztują po 30 zł, niektóre nawet po 200. xd ale takie dość dobre klatki z kołowrotkiem,domkiem,miseczką,poidełkiem kosztują coś koło 100 zł.
      -zwykłe ziarna, kosztuje do 6 zł. trocinki chyba do 10 zł. zależy jakie. ja kupuje droższe.
      -ja sprzątam dwa razy w tygodniu i jest dobrze. ale wszędzie pisze że raz w tygodniu wystarczy. xd
    • koka98. Re: chomik-pomożecie ? :) 18.01.11, 15:57
      Ja mam chomika. wink
      Mój chomik kosztował 13zł
      Klatka z wyposazeniem : w kazdym sklepie sa inne ceny ja kupiłam lepsza klatke wiec zapłaciłam 135zł
      w kazdym sklepie sa inne ceny np. ja kupuje karme za 19 zł a trociny duza paczke za 4zł. ;p
      Ja dla swojego chomika sprzatam co tydzień.. ;d.
      A na imie niestety nie mam pomysłu..
      • mychunia12 Re: chomik-pomożecie ? :) 26.04.11, 19:00
        -Ja mam chomiczka ; D
        -Mam chomika Pande kosztował on 12 zł. ale w Tesco 9 zł.
        -Klatka z bardzo dobrym wyposażeniem kosztowała 68 zł.
        -w każdym sklepie jest inna cena pokarmu , ja za kupiłam płatki ryżowe i kolby zapłaciłam 5,80
        -Sprzątam raz w tygodniusmirk
        -Nie kupuje za duzo pokarmu , ponieważ mam pełno ziarnen które one uwielbiają i zielnonego ; p shockshockshockkisskisskisskisskisstongue_outtongue_outtongue_outshockshockdevildevil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka