Dodaj do ulubionych

Usta zimą . ?

27.01.11, 17:30
Hej , macie jakieś sposoby na spierzchnięte i poranione usta ( na zimę ) , bo ja juz kupuje wszystkie pomadki , balsamy itp. i kiepsko działa .
bardzo proszę o jakąs porade , może jakiś domowy sposób . ? : D
mam nadzieje ze nie bylo takiego wątku bo nie widziałam . ale i tak plis o odp.
pozdrawiam : )
Obserwuj wątek
    • twilight_lovee odświeżam c : 27.01.11, 17:50
      • black_pearl Re: odświeżam c : 27.01.11, 17:57
        Mam ten sam problem, mije usta wyglądają strasznie, są strasznie popękane. Zaczęłam używać pomadki ochronnej z Neutrogeny i uważam że jest świetna big_grin
        • twilight_lovee @black_pearl 27.01.11, 18:02
          tylko , ze ja mam jako tako pełno usta ( i mają mocny kolor ) i zazwyczaj używam jakiś jasnych błyszczyków to wtedy fajnie wygląda , a jak dam na to pomadkę to wyglądają jakbym je pomalowała czerwoną szminką , ; p
          ale tak po domu i na nocto przerabiałam i nawet nie jest zła .
          DZIĘKUJE za rade : *
          • sel_dem hm 27.01.11, 18:33
            polecam ci Tisane , można kupić to w aptece za 8 czy 9 zł , chroni , nawilża , odżywia , regeneruje , tak fajnie "rozjaśnia usta" i daje efekt lekkiego powiększenia . Minusem jest ze jest w słoiczku , dlatego stosuje ją , grubą warstwą na noc . No i oczywiście Carmex bez którego nie wyobrażam sobie zimy.

A z takich domowych sposobów to znam tylko jeden .

do jakiegoś małego kubeczka,szklanki czy czegokolwiek wsyp pół łyżeczki cukru , dodaj łyżkę miodu wszystko wymieszaj (najlepiej palcem) i na usta . Ale tą metodę nie radze stosować na noc bo wszystko zostanie ci na poduszce, masakra . Ale metoda działa a ja stosuje ją od bardzo dawna .

mam nadzieję że pomogłam ;D

• virginkaa Re: hm 29.01.11, 19:35
              1. Codziennie wieczorem masuj energicznie usta szczoteczką do zębów
              2. Nałóż grubą warstwę miodu

A przed każdym wyjściem nakładaj pomadkę- Nivea - Milk & Honey

smile
    • avril1028 Re: Usta zimą . ? 27.01.11, 18:24
      mam podobnie używam kremu nivea babino,
      i pomadki z nivea
      ale miód tez bardzo robi na spierzchnięte usta.
      i jaki pyszny ; )))

• twilight_lovee @avril1028 27.01.11, 18:27
        o miodzie nie widzałam , dzeki za radę big_grin
        • katsuumi_17 Pellengi z cukru :) 27.01.11, 18:37
    • ehmm mam rade 27.01.11, 18:38
      mozesz sobie zrobić coś takiego:
      1 zwilż szczoteczkę do zębów wodą i przez około minutę masuj nią usta następnie posmaruj je miodem i pozostaw go tak na 3 min ( potem możesz go zmyć lub zlizać jak wolisz ;D )
      2 kup sobie wazelinę kosmetyczną z Ziaji kosztuje niecałe 3 zł i w ciągu dnia smaruj nią usta na prawde działa
      3 jak wychodzisz na zimne powietrze posmaruj czymś usta najlepiej pomadka nawilżającą ale nawet zwykły błyszczyk uchroni je przed niska temp
    • jane_ Re: Usta zimą . ? 27.01.11, 18:38
      wspomniana pomadka z neutrogeny działa cuda. stosuje od dziś, a już są efekty.

na noc zdarza mi się smarować usta specyfikiem o nazwie bevita - tłusty, biały krem w tubce do kupienia w aptece, szybko regeneruje skórę.
    • nathaliee. Re: Usta zimą . ? 27.01.11, 18:43
      mhm. musisz często je smarować . np. zwykłą natłuszczającą pomadką . nakładaj grubą warstwę , a po kilku dniach zobaczysz efekty .
      • klama_kcmil Re: Usta zimą . ? 27.01.11, 18:47
        Używam sztyftu z neutrogeny i nie narzekam. Polecam.
    • frikkin_monster Re: Wazelina 27.01.11, 18:46
      kiedy tylko możesz używaj, efekty są muah XD na serio smile
    • syll1401 posmaruj miodem xdd 27.01.11, 18:55
      • teqiulla ja ci polecam 27.01.11, 19:28
        wazelinę kosmetyczną zapachową. ma cudowne zapachy, jak ma się ją na ustach to aż przypominają się letnie zapachy owoców c: naprawdę. moja przyjaciółka ma malinową, ja mam poziomkową i się zawsze wymieniamy (: pozatym świetnie nawilża usta, bo jest tłusta, jak to wazelina.
        masz tu kilka zapachów : www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/66/25402.jpg smile
    • evanescence24 wazelina. 27.01.11, 20:07
    • emisia1 Carmex !!! 27.01.11, 20:51
      jw serce
    • daisy002 tisane ;) 28.01.11, 17:06
    • mejbelajn. Re: Usta zimą . ? 28.01.11, 20:59
      Ja smaruję najpierw kremem natłuszczającym, takim różowym z niebieskim misiem, może kojarzysz. Bardzo dobry ochronny krem. A potem smaruję pomadką Nivea, ale bardzo dobre są też z bebe.
      • coco. Re: Usta zimą . ? 28.01.11, 22:06
        Na mocno spierzchnięte usta dobrze działa gruba warstwa wazeliny smile
        + ewentualnie pomadki Nivea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka