Dodaj do ulubionych

j.rock - hit czy kit?

• amiq J-rock to hit .!! 13.03.11, 13:01
      Według mnie to hit, bo tą muzykę tzreba zrozumieć i jakoś się nad nią zamyślić. Polecam utwory zespołu The GazettE

Pozdrowionka dla fanów
      Sayonara, Reila
    • ayuu_iero ;] 13.03.11, 13:22
      kiedyś jej słuchałam nałogowo, ale zrobiłam sobie przerwę i teraz mogę słuchać tylko Rentrer en soi i Sadie, a innych całkowicie nie trawię ;x a taki boom na j rock był chyba 2 lata temu ; o
    • nikuchova. Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 13:32
      moda? ja myślałam, że muzyki się słucha dla przyjemności, a nie szpanu.
      co do j-rocka: słyszałam kilka piosenek, mi się osobiście nie podoba i tyle. przecież każdy ma swój gust i upodobania, a o tych, jak wiadomo, się nie dyskutuje.
    • pinkara76 Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 14:08
      KIT
    • mari86 Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 14:31
      Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Ale dzięki tobie zapoznałam się z niektórymi takimi zespołami. No więc słuchając ich doszłam do wniosku, że taka muzyka może trafić do wielu ludzi. I właśnie j-rock może być niestety przyszłością rocka. Nie przemawia do mnie przede wszystkim styl tych zespołów. Muzyka, swoją drogą. Drażni mnie ten gatunek i może ta nowoczesność, którą w nim zauważam. Dlatego zostanę przy Amerykańskim i Europejskim rocku z lat 90 wink
    • jola.ka Kazdy słucha tego co mu sie podoba. 13.03.11, 14:47
      Ja osobiście nie lubię jak ktoś krytykuje muzykę, której ja słucham...dlatego nie będę robiła przykrości tym, którzy słuchają j-rocka.
      Dla jednych może być to HIT i mogą tego słuchać godzinami, a dla innych taki KIT, że nawet sekundy nie mogą tego posłuchać.
      Ważne jest to by szanować to co dla kogoś może być sztuką.

• milkaa_ Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 16:08
      oczywiście że HIT!!!!!!!!!!!!!!!big_grinpołowa z was nawet tego nie słucha a już mówicie że to gó... wkurza mnie coś takiego angry
    • flo. Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 19:38
      przepraszam fanki j-rocka za słowa, które napiszę. to moja ocena, jest subiektywna, bo obiektywnie nie mogłabym złożyć odpowiedzi.

nie lubię j-rocka. próbowałam, powtarzam, próbowałam przesłuchać jednej piosenki zespołu the gazette. nie spodobało mi się, nie wytrzymałam do końca piosenki, przepraszam. (z resztą za co przepraszam?). nie lubię słuchać tego, czego nie mogę sobie zaśpiewać i czego nie rozumiem. tak, wiem, są tłumacze, ale uwierzcie, wolę nasz ojczysty język, czy angielski. w takim przypadku nawet niemiecki jest mi przychylny, bo potrafię coś zrozumieć. ale japoński - nie.
      wracając do piosenki - nie lubię takiego szumu w piosence, za dużo wszystkiego, potem dochodzą przebieranki wokalistów - drugie nie. mnie nie interesuje taka muzyka. wolę alternatywny rock, taki, jaki grają muse czy radiohead. po prostu jestem zwolenniczką zwykłego rocka, alternatywnego, nawet z dodatkiem indie. ale j-rock - jeszcze raz powtórzę - jestem zdecydowanie na nie.
    • mandy_jonas Re: j.rock - hit czy kit? 13.03.11, 23:44
      nie lubię japońskiej muzyki. nie potrafię tego słuchać. ale szanuję ich i ludzi którzy to lubią...
    • notfruit Re: j.rock - hit czy kit? 14.03.11, 06:37
      twoje znajome poddały się modzie. Ja osobiście słucham j-rocka do jakichś 3 lat i jest to dla mnie muzyka, którą trzeba zrozumieć. J-rock jak i j-pop nie jest dla ludzi niekumatych.
      • gola. ._. 14.03.11, 09:29
        rzecz gustu ...
        • luflee. . 14.03.11, 09:47
          nie jest w sumie taki zły, ale nie słucham i słuchać nie mam zamiaru.
    • patii2328 Re: j.rock - hit czy kit? 14.03.11, 14:41
      `Bardzo lubię tą muzykę.
      Kit/Hit-hemm to zależy od zespołu ; ).
    • justine1495 Re: j.rock - hit czy kit? 14.03.11, 15:44
      Słyszałam jedną piosenkę i nie podobała mi się. ^^
    • bexboop878 Re: j.rock - hit czy kit? 14.03.11, 16:03
      nie gustuję w "japońskim rocku ",może dlatego ,że nigdy go dokładnie nie przesłuchałam .
    • yumcia Re: j.rock - hit czy kit? 14.03.11, 18:15
      hmm według mnie jak najbardziej hit!
      niestety dużo osób myśli że japoński jest podobny do chińskiego i wymyślają, że te piosenki dziwnie brzmią.. wiem to na podstawie zachowania ludzi z mojej klasy a o dziwo niektórzy zaczli słuchać j-rocka
      są przecież takie zespoły jak The GazettE, Exist Trace no i mój ulubiony artysta i guru gitary Miyavi który będzie miał koncert w Polsce.
      Nie każdy lubi taką muzę, ale naprawdę ni jest zła ;P
      aa i na koniec trzeba też wiedzieć, że są dwa style wyróżnające j-rocka:
      visual kei i oshare kei wink
    • kocicalove19 Re: j.rock - hit czy kit? 14.03.11, 19:14
      KITsmirk
      • gazeta KIT ! 14.03.11, 19:35
        jak można tego słuchać ??
        • notfruit Re: KIT ! 15.03.11, 06:39
          Można tego słuchać.
    • pomponik Re: j.rock - hit czy kit? 14.03.11, 20:17
      Ja osobiście bardzo lubię słuchać j-rock'a. I to do końca nie jest tak, że teraz jest na to moda. Większości ludzi się to nie podoba, a ci którzy tego słuchają albo naprawdę kochają to muzykę i słuchają jej długo albo po prostu patrzą na innych i po kilku dniach/miesiącach przestają jej słuchać. Ja uważam, że muzyka jest jakimś rodzajem, który musimy czuć. Po prostu ci, którzy słuchają tego dla "mody" nie rozumieją tego ... Ale to tylko moje zdanie. A j-rock ... jak najbardziej ^^
      • xis Hit 21.07.11, 13:24
        Jeśli mówimy o ogóle to absolutnie hit. Nie wiem jak kiedyś mogłam tego nie lubić. Teraz żyję j-rockiem.
    • paatii Hit 15.03.11, 14:23
      Jak dla mnie hit, jestem wielką fanka Miyaviego i mam zamiar jechać na jego koncert już niedługo, uważam ,że japoński rock jest świetny, jak patrzę na samego Meeva jak się rozwijał przez te wszystkie lata to jestem pełna podziwu,możecie mówić co chcecie ja swojego zdania nie zmienię na ten temat, ale nawet ludzie,którzy nie lubią Miyaviego potwierdzają,że jest mistrzem w graniu na gitarze.
      Ja uważam,że jedni lubią taki gatunek muzyki inni wolą np HH, więc nie ma co oceniać czy to Hit czy Kit. Chociaż i HH lubię big_grin
    • pysia_95 Re: j.rock - hit czy kit? 16.03.11, 22:58
      tak szczerze to ja takiej muzyki nie słucham,ale moja koleżanka tak bo uwielbia Japonie,mange,anime,j-rock i ogólnie prawie wszystko co związane z Japonioą więc dla niej to napewno jest hit ... a jeśli chodzi o mnie no to też może to być hit (słuchałam kilka piosenek i były całkiem spk)
      • pamilly Re: j.rock - hit czy kit? 17.03.11, 08:39
        ej, ale jak ktoś mówi że nie słucha takiej muzyki to nie wyskakujcie na niego z r.yjem że sie nie zna - nie każdemu musi taki typ muzyki odpowiadać
        przesłuchałam parę piosenek i nie podchodzi mi to, ale look mają zajebisty ;D
    • antikowa Zależy, na co trafisz. 17.03.11, 18:53
      Są zespoły, które owszem, reprezentują sobą 100% kiczu (nie będę wymieniała, nie chcę mieć zbulwersowanych fanek na głowie), ale nie można uogólniać. Niektóre kapele są naprawdę godne zainteresowania, można polecić chociażby to albo to. Uważam też, że najlepsi wcale nie są ci tak bardzo popularni, od których każdy zaczyna przygodę z jmusic (też nie wszyscy, ale wyjątki może byłyby dwa), tylko tacy, którzy mają trochę węższe grono fanów.
    • olaaaaa4 Kit . 21.07.11, 17:28
      Oczywiście , że kit . Nie mogę słuchać tego ich języku ,
      wkurza mnie too ! devil

No ale tak , są gusta , a gusta . smirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka