xxxnikusxxx +. 17.03.11, 15:58 Nie jest źle, trzeba się tylko zmobilizować do nauki. U nas jest podział na grupy: A (lepsza) i B (gorsza). Jestem w A, więc jakoś sobie radzę, szczególnie, że z materiałem szybko lecimy. Odpowiedz Link Zgłoś
rikki Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 08.04.11, 21:42 bardzo dobrze mi idzie ^^ póki co nie mam ani jednej oceny mniejszej od 5. ; D Odpowiedz Link Zgłoś
phraine Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 18.04.11, 15:56 w szkole w polsce nie wiele się nauczylam ale chodzę do szkoły w anglii i odrazu podgoniłam c: Odpowiedz Link Zgłoś
wasik12 Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 10.05.11, 12:14 A ja chodziłam do Speak up i mi sporo ta szkoła pomogła. Wakajce raczej są od wypoczywania. Co nie znaczy, że nie warto na nich potrenować jezyka. Ale raczej jako dodatek, podobnie jak oglądanie filmów w obcym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
doggy uwielbiam ;) 10.05.11, 16:28 kocham angielski. To zdecydowanie mój ulubiony przedmiot. Nie mam z nim problemów, szybko się uczę. Odpowiedz Link Zgłoś
xmissnothing Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 26.05.11, 20:25 KOCHAM ANGIELSKI! a że chcę w przyszłości wyjechać do Londynu, to ten język jest bardzo ważny dla mnie. cały czas się nim posługuje. na moje szczęście mój tata umie angielski, dlatego często mówi do mnie właśnie po angielsku. wkurzające, ale pomaga. poza tym posługiwanie się nim sprawia mi dużo przyjemności. dużo bardziej podoba mi się, niż polski czy niemiecki - to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 29.05.11, 20:13 Najlepszy przedmiot. Prosty i jakże użyteczny w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
szafirowa Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 30.05.11, 21:56 Teraz jesteś w gimnazjum i idzie mi ok. Na koniec będę miała z ang. 4. Ale np. w podstawówce nienawidziłam angielskiego, praktycznie można by powiedzieć że go nie rozumiałam [nie wiem jakim cudem, ale miałam 3]. Teraz zauważyłam ze to jest kwestia nauczyciela. W podstawówce wg. mnie źle uczył, a teraz moja wychowawczyni [uczy moją kl. ang] bardzo dobrze tłumaczy i prawie wszystko rozumiem. Gramatyka nie stanowi dla mnie zbyt dużego problemu. Słówka, hmm... większość słówek umiem, bo słucham praktycznie tylko i wyłącznie angielskich piosenek, a gdy już słucham jakiejś piosenki to chce wiedzieć o co w niej chodzi więc patrzę w internecie na tłumaczenie i zapamiętuje np. tytuł jakieś piosenki i co on oznaczał. Albo jak jest film w angielskiej wersji językowej to jeśli już oglądam to nie z lektorem tylko z napisami - w ten sposób też się uczę słówek. Myślę ze te 2 sposoby na słówka są dobre [przynajmniej w moim wypadku]. Odpowiedz Link Zgłoś
avril1028 Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 30.05.11, 22:01 angielski.hah to moje głowne utrapienie jeżelii chodzi o przedmiot.. mam zamiar sie przyłożyć we wakacje i wszytko od podstaw zacząć ; DD Odpowiedz Link Zgłoś
kapi Angielski jest dla mnie totalnie łatwy . 07.06.11, 14:24 Nie wiem czemu , ale bardzo łatwo przychodzi mi nauka Angielskiego . Po prostu pochłaniam słówka i je zapamiętuję . Jest to mój ulubiony przedmiot , może to ze względu na świetną nauczycielkę ? Może . Radzę Ci oglądać seriale , filmy tylko i tylko z napisami ! Wszystkie lektory wyrzucaj , to jest krzywda dla uczących się Angielskiego nastolatków . Nawet nie wiesz jak napisy mogą poprawić Ci znajomość tego języka . Odpowiedz Link Zgłoś
other_ Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 07.06.11, 15:09 nauka j. angielskiego idzie mi całkiem przyzwoicie, na koniec roku mam wystawioną 6. Jaką mogę dać ci radę? Chyba najlepiej jest po prostu polubić ten język, wtedy nauka z pewnością przyjdzie łatwiej, a jeśli już go polubisz to trzeba zdobywać wiedzę nie tylko z podręczników, ale np. tak jak ty z kursów, z rozmów, nawet internetowych z cudzoziemcami, filmów, książek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
icewomen Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 10.06.11, 17:19 meinecoon napisał(a): > Hejka > > Mam pytanie - jak wam idzie w szkole z angielskim. Ja przyznam szczerze, że śre > dnio mi szło ostatnio, więc jestem w Axonie na kursie i jest całkiem okej. > > A jak wam udaje się mierzyć z angielskim? Dajcie rady, plisss- muszę nadgonić t > roszkęę matriału. Prawda jest taka. Miałam motywację. Kilka lat temu byłam największą fanką Jonas Brothers (bez komentarza : ) Obiecałam sobie, że nauczę się angielskiego i wyjadę do Stanów, żeby móc z nimi pogadać. Wiem, dziecinny pomysł, ale wyobraź sobie że zadziałał. Jonas Brothers już poznać nie chcę, ale chęć do nauki pozostała. Bardzo podoba mi się ten język i kiedyś po prostu chciałabym mieszkać w jakimś anglojęzycznym kraju, dlatego się uczę. Odpowiedz Link Zgłoś
kara33441 Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 15.06.11, 17:44 Kocham angielski i dobrze mi z niego idzie nieraz są małe problemy ale jakoś radzę sobię Odpowiedz Link Zgłoś
malowana505 Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 15.06.11, 18:33 Uczę się angielskiego od 6-ego roku życia,więc dla mnie posługiwanie się nim jest zupełnie naturalne. Szczególnie,że mam lekcję z panią w domu i przerabiam program z 1-2 klasy liceum. A jeśli chcesz się podciągnąć w nauce,to polecam czytanie książek w dwujęzycznym przekładzie. W sensie,że jedna strona jest po polsku,a druga po angielsku. Ja teraz czytam "Psa Baskervill'ów" w takim przekładzie. Można poznać masę słówek i zwrotów literackich. A tak ogólnie to kocham angielski i jego naukę,więc... Odpowiedz Link Zgłoś
meredith. Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 15.06.11, 18:44 z angielskiego idzie mi bardzo dobrze. chodzę na prywatne lekcje, co wiążę się z czytaniem i tłumaczeniem tekstów, robieniem prac domowych z gramatyki... a w domu najczęściej próbuję tłumaczyć jakieś teksty piosenek. teraz zamówiłam sobie książki po angielsku mając nadzieję, że coś zrozumiem i poszerzę słownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 15.06.11, 18:54 na lekcjach angielskiego nie bardzo wszystko kumam i mam na koniec 3, ale jeśli przychodzi co do czego (np: egzamin gimnazjalny) to mam bardzo dobre wyniki. reasumując: teoria - słabo, praktyka - bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
poprockandme Angielski <3 15.06.11, 20:04 Mi angielski bardzo dobrze mi idzie, mam 6 na koniec roku. Kocham ten język <3 Odpowiedz Link Zgłoś
avrilka_lavigne love 15.06.11, 20:13 Ja mam w sq 6 godzin inglisza i mam 5 na koniecv więc chyba nie jest tak żle no i do tego mam biologie , chemie i wos po ang. w sumie to 9 godzin na tydien. za rok bd miala 12 bo jeszcze 4 godziny w oxfordzie ;d ale ja tam lubie jezyki i na razie ucze sie trzech (niemiecki, angielski i szwedzki ) Odpowiedz Link Zgłoś
choppy_bunny Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 15.06.11, 22:40 Ja muszę mieć talent do angielskiego. Nic się nie uczę, czasami przejrzę słówka. Mam w pełni zasłużoną piątkę i 49 pkt z egzaminu. Słucham dużo zagranicznych piosenek, tłumaczę sobie ich tekst, oglądam angielskie i amerykańskie seriale. Staram się 'obcować' z tym językiem na tyle, ile jest to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
megadulce2 Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 16.06.11, 10:05 Powiem szczerze że z 3-2 lata temu nienawidziłam tego języka ale teraz jest inaczej bardzo lubie ten język nawet mam na koniec 4 Odpowiedz Link Zgłoś
desire Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 16.06.11, 10:27 gramatyka + czasy wszystko jest dla mnie łatwe, jak nie chce się tego nauczyc to sie nie nauczę proste, kiedyś słówka mi szybciej wchodziły teraz na to leje Odpowiedz Link Zgłoś
olcissia_1998 Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 20.11.11, 21:38 Z angielskiego radzę sobię lepiej, niż z języka polskiego. To znaczy teraz tak sobie radzę. W klasach 4-5 miałam 3 na koniec roku, w szóśtej 4 (miałabym 5, ale gramatyka ;/), a teraz jestem między 4 a 5 Odpowiedz Link Zgłoś
donia2107 Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 16.06.11, 17:50 Ja szybko zapamiętuje materiał i nie muszę się uczyć.Na koniec roku z anglika mam 5 ... Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 16.06.11, 18:39 Mam 5 z angielskiego na świadectwie, ale prawda jest taka, że niewiele umiem. Nie lubię tego języka. Jest jakby to powiedzieć... zbyt "miękki". 100 razy bardziej lubię i znam niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_lure Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 16.06.11, 18:53 Oglądaj filmy po angielsku, ale z polskimi napisami. Śledź tekst i słuchaj rozmów aktorów w filmie. Trochę się poduczysz, a przy okazji poznasz slang który jest np popularny w Anglii, Ameryce a nauczyciel cię tego nie nauczy. Polecam to bo sama się z tego uczyłam i nie narzekam na oceny, wręcz przeciwnie. Na wakacjach normalnie rozmawiam z ludźmi, a nie posługuję się tylko zwrotami " hi how are you?" "how old are you" "what's your name" Aha i rozmawiałam z osobami dorosłymi ok 25 latkami. ( Znajomymi siostry ) Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaroxana ☺ 16.06.11, 19:00 Uwielbiam angielski Ogólnie od dziecka mam łatwość do języków Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: ☺ 22.06.11, 21:03 już kilka lat sie uczę. Teraz pólora roku chodziłam do Speak Upa. Sama nauuka to ogólnie muszę przyznać że to fajna sprawa, szczególnei ze za każdym razem można coś nowego odkryć czy się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczkii Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 24.06.11, 12:31 jeśli chodzi o naukę słówek to jest spoko, za każdym razem z kartkówek dostaję 6. Mam świetny sposób, karteczki : na 1 stronie piszę słówko po ang, a na 2 po polsku. Oczywiście najpierw trzeba je wykuć na pamięć, bo metoda "karteczki" jest do powtarzania słówek Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
julkajulcia Nawet spoko 28.06.11, 13:02 Znaczy gubię się w słówkach,czasy są prostsze,ale miałam 4 na koniec,także chyba nie jest źle .Też chodzę na lekcje prywatne do takiej babki,ale czy to mi coś daje?I tak się uczę dużo sama w domu . . . Odpowiedz Link Zgłoś
caribaa Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 15.07.11, 21:14 Mi idzie świetnie To mój ulubiony przedmiot i nie wiem czemu, ale ten język przychodzi mi bardzo łatwo. Ucz się z każdej lekcji na następną lekcję, to najlepszy sposób ja tak robiłam jak miałam problemy z biologią. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_ Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 18.07.11, 21:46 Ja akurat z tym przedmiotem radzę sobie bardzo dobrze, lubię języki obce, praktycznie się go nie uczę, zapamiętuję wszystko z lekcji i zawsze sobie radziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
shunra Re: Nauka angielskiego - jak sobie z nią radzicie 21.07.11, 15:09 Angielskiego uczę się trzy lata i jakoś mi idzie nauka. Najwięcej zapamiętuję słówek przyklejając karteczki do przedmiotów i tłumacząc piosenki lub wymyślam głupie skojarzenia Za to niemca uczę się dziewięć lat i nawet przedstawić się nie umiem ten język jest nie do nauczenia, fiński jest już o wiele łatwiejszy dla mnie i o wiele ciekawszy szybciej zapamiętuje słówka niż w niemieckim czy angielskim Odpowiedz Link Zgłoś