Dodaj do ulubionych

Pmocy!!! rodzice!!!

23.02.11, 19:04
Mam problem pomóżcie moi rodzice nie chcą mnie puszczać na żadne dyskoteki co mam zrobić żeby mnie puszczali?? Proszę każde zdanie się liczy naprawdę potrzebuję pomocy przez 15 lat w domu <szok> chce się wyszaleć i w ogóle piszcie jak najszybciej. <BŁAGAM> xDD
Obserwuj wątek
    • caterina97 Re: Pmocy!!! rodzice!!! 23.02.11, 19:09
      może zrobiłaś coś, przez co Ci nie ufają?
      • lola120 Re: Pmocy!!! rodzice!!! 23.02.11, 19:11
        Nie no co ty jestem grzeczna jak ANIOŁEK xDD big_grin
    • marsjanka115 x__x 23.02.11, 19:12
      15 lat i na dyskoteki !? Ja mam tyle i nawet mi do głowy nie przyszło aby chodzić na dyski . Nastolatka się buntuje szok.
    • katsuumi_17 Re: Pmocy!!! rodzice!!! 23.02.11, 21:47
      Mają rację, jestes za mloda na dyskoteki. Nie wpusciliby cie nawet wink
      • lola120 Re: Pmocy!!! rodzice!!! 24.02.11, 07:17
        HELOŁ ja już prawie mam 16 lat więc HELOŁ moge sie wyszaleć w szkole mamy dyskoteki i mama mi nie pozwala czy ty noramlne każdy idze na disco!! ;/
        • secret Re: Pmocy!!! rodzice!!! 24.02.11, 09:09
          Pomyśl sama czego najwięcej jest na dyskotekach ja też nie chodze i żyje a jest u mnie pełno po prostu boją się o ciebie,wiedzą że chciała byś iść ale sama zobacz co dzieje się na świecie tylko włącz telewizje a nie będziesz chciała już tam chodzić nastoletni wiek od 10 do 20 jest naj nie bespieczniejszy więc uważ dobrze wiesz czego najwięcej jest na dyskotekach trzeba być rozważnym ja nawet nie pomyślałam o dyskotekach wżyciu nawet mamy bym się nie zapytała nie lubie dyskotek ja mam charakter podobny do moich rodziców więc mam z nimi dobry kątakt .A ty uszanuj ich decyzje bo oni są odpowiedzialni za ciebie jak by się tobie coś stało wink
    • rikkki hmmm 24.02.11, 08:48
      boją się o Ciebie, teraz tego nie rozumiesz ale oni próbują Cię chronić. Haha wiem, że brzmię głupio ale ja też mam 15 i na żadne nie chodzę i co najważniejsze żyję jeszcze devil
    • verrley Re: Pmocy!!! rodzice!!! 24.02.11, 09:25
      No wiesz.. Skoro zależy Ci aby iść na dyskotekę to kombinuj jakoś. Kłam. xD
      Ja ostatnio oszukałam mamę. Powiedziałam jej, że idę do koleżanki spać. Podwiozła mnie do niej i odprowadziła mnie pod klatkę aby mieć pewność, że doszłam, bo ciemno było. Posiedziałam u niej z pół godziny. Zadzwoniłam do niej i chwilę z nią pogadałam, że jest wszystko okey. A potem pojechałam do Swojego chłopaka na noc. Haha ^^
    • paja96 Ja wręcz przeciwnie.. :) 24.02.11, 09:35
      Wiesz, trudno mi cokolwiek poradzić bo u mnie jest ABSOLUTNIE przeciwna sytuacja. Moja mama wciąż ględzi: "Wyjdź z domu", "Idź na imprezę!". Raz jej nawet powiedziałam że znajoma ma bilety do klubu i ona WRĘCZ KAZAŁA mi iść. Ja na to "Ale wiesz... Do prawdziwego klubu. Alkohol i te sprawy...". Zero negatywnej reakcji. Może dlatego że moja mama w młodości wciąż gdzieś wychodziła ze znajomymi i na dyskoteki...
      Wracając do tematu. Pokaż że można ci zaufać. Wiem że to trochę obciach ale umów się z nimi np: że cię odbiorą. Pokaż że to nie ma wpływu na twoje oceny, zachowanie, że chcesz się tylko dobrze bawić bo w takim wieku masz prawo.
      Ale pamiętaj: nie przesadzaj z przekonywaniem. Rodzice, jak nauczyciele dopasowują swoje zasady do sytuacji. Przykład: dostajesz złą ocenę, mama się pyta co dostała koleżanka. Chcesz gdzieś iść i mówisz że koleżanka idzie i nagle słyszysz: "Co mnie ona obchodzi?! To TY jesteś moją córką!". Tak więc bądź uległa, ale bez przesady. Grzecznie ale dobitnie walcz o swoje. Częste ale grzeczne ględzenie też pomaga. Wspominaj o tym w jak najlepszy sposób, po jakimś czasie się przekonają.
      xoxo
    • rokokoo . 24.02.11, 09:49
      wszystko zależy od Twoich relacji z rodzicami. jeżeli są dobre to może po prostu rodzice jeszcze nie zrozumieli , że dorastasz, a jeśli są kiepskie , to najpierw je popraw , zdobądź ich zaufanie i przede wszystkim dobrze wybieraj imprezy. myślę , że dla rodziców ważne jest rówinież, czy na imprezę idzie jakaś Twoja przyjaciółka, czy też nie.

życzę powodzenia.
    • spongebob. Re: Pmocy!!! rodzice!!! 24.02.11, 10:08
      mam tylko pytanie. po co ci w tym wieku dyskoteki?
    • monik4 Re: Pmocy!!! rodzice!!! 24.02.11, 10:13
      to masz problem ;d
    • fantvd Re: Pmocy!!! rodzice!!! 24.02.11, 10:56
      Ja mam rocznikowo 14 lat i mi rodzice pozwalaja od 3kl podstawowki chodzic na disco, a co do twojego problemu to wez z nimi pogadaj powiedz ze bedziesz odpowiednio sie zachowywala ze wrocisz wczesnie tylko po prostu chcesz sie zabawic i wyszalec a nie w kolko tylko szkola i nauka
    • selena147 Re: Pmocy!!! rodzice!!! 24.02.11, 10:58
      ja mam dopiero 11 lat ale na twoim miejscu to bym spróbowała ich jakoś namówić smirk , kupić prezentyprezent lub poprosić koleżanke (taką która chodzi na imprezy) żeby przyprowadziła swoich rodziców i żeby oni namówili twoich na twoje wyjścia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka