Dodaj do ulubionych

Jak odmówić ?

22.03.11, 16:15
Mam problem. A mianowicie zgadałam się przez internet z jedną dziewczyną, że pójdziemy we trzy (bo jeszcze z moją przyjaciółką) do kina. Ale jednak to nie było tak na pewno ustalone. Ale jednak moja przyjaciółka nie jest zbyt ciepło nastawiona do tego pomysłu. Mi też się na za bardzo podoba pomysł pójścia z kimś, kogo praktycznie nie znam. I tu chce się was poradzić. Jak mogę odwołać to wyjście (z tą dziewczyną), jednocześnie jej nie urażając ??
Proszę, pomóżcie uncertain
Obserwuj wątek
    • lupitka30 Re: Jak odmówić ? 22.03.11, 17:40
      hmm...może napisz jej że coś ci wypadło ważnego albo że jesteś chora lub bardzo boli cię brzuch i ładnie ją przeproś...xD coś wymyślisz tongue_out
      • hopeandsmile Re: Jak odmówić ? 22.03.11, 17:44
        hm, ja bym posłużyła się kłamstwem : p
        powiedź że coś ci wypadło, albo zachorowałaś.
        albo po prostu powiedź że za mało się znacie i nie chcesz z nią iść do kina. :3
      • myszqa13 hmmm 22.03.11, 17:45
        powiedz że masz np.: jakąś rodzinną uroczystość i niestety ty nie możesz przyjść a twoja przyjaciółka bez ciebie nie pójdzie..i przeproś ją...raczej się nie obrazi...ja generalnie nie spotkałabym się z osobą z neta...chociaż na jednej stronce znam dziwczynę od 3 lat,gadamy i wogóle...rozumiemy się,jesteśmy z tej samej miejscowości,mam ją w znajomych na fejsie gdzie też gadamy,komentujemy zdjęcia...i też mam ochote coś zaplanować ale nie wiem cyz ona bęzie chciała...także no...przeproś tą dziewczynę i powiez jej że masz tą uroczystość rodzinną(nie mów co bo co jej do tego...)
        • moxx Re: hmmm 09.04.11, 22:21
          Ym 'Brak kasy'?big_grin
    • letty Re: 22.03.11, 17:48
      wywiń się np że rodzice ci nie pozwalaja albo że wypadło ci coś iraczej nie pójdziesz. wiesz sama nw. nie spotkałam się jeszcze z taką syt. smile

POWODZENIA!
    • marsjanka115 x__x 22.03.11, 18:02
      to tylko laska z neta nie chcesz nie odpisuj na wiadomości i już.
      • jessicakaulitz Re: x__x 22.03.11, 21:00
        Powiedz, że masz wizytę u dentysty, a twoja koleżanka nie chce iść sama, bez Ciebie.
        • psota_21 Prosta sprawa. 22.03.11, 21:11
          Powiedz jej "Spierda.laj , nie idę!" .
    • ciapolka __________________________________________________ 22.03.11, 21:14
      powiedz że rodzice ci nie pozwolili.
    • nikawika Re: Jak odmówić ? 25.03.11, 21:57
      wiesz, nie bez powodu mówią że jestem wredna, egoistyczna. xdd często się wykręcam. xdd powiedz jej że się źle czujesz, że musisz pilnować młodszego brata, że ciocia przyjechała. xdd ja zwykle wale prosto z mostu, że mi się nie chcę. xd
      • witka Re: Jak odmówić ? 25.03.11, 23:07
        Powiedz, że jednak nie dasz rady bo np. musisz jechać z mamą do dentysty albo gdzieś. Natomiast jeśli nie chcesz kłamać to powiedz, że przemyślałaś tą całą sprawę i nie chcesz się spotkać z osobą której kompletnie nie znasz.tongue_out
    • sandrolaxd Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 10:32
      Jakie kłamliwe otoczenie ojojo. xd
      Powiedz po prostu, że na razie mało się znacie i trochę się boisz czy coś w tym stylu. tongue_out
      • pola16 Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 10:38
        Może po prostu przyznaj się, że masz obawy co do owego spotkania, jeśli dziewczyna jest w porządku powinna Cię zrozumieć. A Ty ze swojej strony możesz zaproponować, że może po jakimś czasie się spotkacie, kiedy jeszcze lepiej się poznacie?

Widzę, że dużo użytkowniczek ucieka się do kłamstwa...
    • madalena Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 10:52
      powiedz że coś ci wypadło, że masz szlaban, albo coś w tym stylu. a jak nie chcesz okłamywać to powiedz prawdę.
    • keysi Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 11:09
      Hmm... Najłatwiej było by ci powiedzieć, że np. mama ci nie pozwoliła, albo że jesteś chora. Tylko, że wtedy może chcieć przełożyć to spotkanie. Albo powiedz jej to co napisałaś nam że nie za bardzo podoba Ci się pójście z kimś kogo nie znam. Do tego napisz przepraszam. nie jestem zbyt dobra w rozwiązywaniu takich spraw indifferent
      Życzę powodzenia big_grin
    • rokokoo . 26.03.11, 11:32
      jeśli ona jest z internetu , nie znasz jej to nie ma większego problemu . napisz do niej , że nie wypali , bo coś Ci wypadło i blablabla. ogólnie to mogłaś wcześniej pomyśleć , noale. potem (o ile już nie chcesz z nią utrzymywać kontaktu) po prostu nie odzywaj się do niej.
    • innanzwszyscy Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 11:44
      Nie kłam, napisz że trochę się boisz spotkania, bo jest z internetu. Trudno nawiązujesz kontakty na żywo, smirk
    • ciastko_kremik Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 11:54
      Powiedz że nie masz kasy, masz obiad u babci, masz szlaban... Jest wiele takich wymówek...

serceserceserce
    • klama_kcmil # 26.03.11, 12:19
      To, jak chcesz byc szczera to napisz coś w stylu "Wiesz, starsznie Cie przepraszam, ale ja do tego kina jednak nie pójde, bo czułabym sie troche tak nie komfortowo, wkońcu w oghóle Cie nie znam, moja przyjaciółka też, a internet to nie to samo." albo "sorry, musze jechac pilnie z mamą do cioci w ten dzień' xd
    • super_star Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 12:42
      powiedz, że wypadł Ci pilny wyjazd rodzinny
    • lady_cat Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 12:48
      A jak być chciała, aby Tobie ktoś odmówił ?
      Posuzkaj blisko rozwiązania, bo są one naprawdę najłatwiejsze i najskuteczniejsze.

Ale chyba najlepiej byłoby powiedzieć jej po protu prawdę/albo, że w ten dzien akurat masz inne plany i nie możesz ich przełożyć.
      • donia.19 Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 12:49
        powiedz ,że coś pilnego ci wypadło smirk jeśli jest wyrozumiała to nie powinna się obrazić ani czuć urażona ..smile
    • lays_x33 Prościzna ... 26.03.11, 12:51
      Hej ! Przepraszam ,ale zachorowałam . Strasznie boli mnie gardło i mam kaszel . Niestety nie wyrobię się kina ... być może jeszcze kiedyś się umówimy ? pozdrawiam
    • estrellaa Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 12:54
      po co się umawiałaś , jeśli nie chcesz iść ? ale ja tez mam czasem tak że niechce czegoś a jednak powiem ' jasne , ok ' potem się dopiero zastanawiam . ;p

powiedz , że rodzice ci nie pozwalają .
    • kropeczka23 Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 21:16
      przeproś ją i powiedz że chora jestes ;] tak..tak.. to kłamstwo ale myślę że to najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam wink
    • riki1246 Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 21:29
      Ja bym napisała tak :
      Wiesz sorcia ale mi coś wypadło w rodzinie i nie mogę pójść do kina . A moja przyjaciółka powiedziała że nie chce iść sama . Bardzo Cię przepraszam .
      • vaniney Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 21:43
        np. tak 'spierdaaaaaaaalaj'.
    • lolisia_xdd Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 21:46
      wymyśl, że nie możesz bo jedziesz na urodziny do cioci, a ta twoja przyjaciółka, że ma np. korki z matmy ; )
    • pauu26 Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 21:59
      'wybacz nie mogę iść'. tyle.
      czemu nie chcesz z nią iść? okej nie znasz jej, ale może przez ten wypad się bliżej poznacie i okaże się, że jest naprawdę spoko.
      • morelka227 Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 22:02
        1. Mówisz, że nie możesz.
        2. W razie jakiś pytań kłamiesz, bo i tak się nie dowie.

Prosta sprawa
    • cookie18 Re: Jak odmówić ? 26.03.11, 22:19
      powiedz że nie możesz bo dostałaś kare albo chorujesz albo coś ci wypadło na ten dzień big_grin
    • nickiminaj Re: Jak odmówić ? 09.04.11, 22:34
      powiedz, że rodzice ci nie każą iść, bo się o ciebie boją.
    • monia12xd Re: Jak odmówić ? 15.04.11, 21:57
      napisz jej :

Hej (np. Ola), wiesz co muszę odwołać to spotkanie. Nie chcę cię urazić lub coś podobnego, ale praktycznie się nie znamy. może jak już będziemy się lepiej znały, to spotkanie wypali. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka