Dodaj do ulubionych

Kolczyk w chrząstce

02.05.11, 13:43
Zastanawiam się czy dziurka w chrząstce (na górze ucha) kiedyś zarośnie? Wiem,że to dziwne pytanie, ale chciałabym sobie zrobić tylko nie chce mieć do końca życia dziurki ;p
A Wy macie? Boli przy robieniu? smile
Z góry dziękuję za odpowiedzi kiss
Obserwuj wątek
    • ashley001 Re: Kolczyk w chrząstce 02.05.11, 14:06
      chyba zarośnie. najwyżej plasteliną zakleisz tongue_out
      • chelsea662 Re: Kolczyk w chrząstce 02.05.11, 14:20
        jak nie chcesz miec do konca zycia dziurki w uchu to po prostu jej sobie nie rob bo jakis slad na pewno zostanie
        • olcia100 Re: Kolczyk w chrząstce 03.05.11, 15:05
          moim zdaniem kolczyk w chrząstce jest nie potrzebny.Jeśli bardzo chcesz mieć drugi kolczyk to zrób go normalnie czyli obok pierwszego.Na pewno wiesz o co mi chodzi.Slad pewnie by został po tym w chrząstce. pozdro
    • lovelena Re: Kolczyk w chrząstce 02.05.11, 14:38
      Po co robić kolczyk skoro nie chce się mieć go zawsze?
    • twilightfan01 Re: Kolczyk w chrząstce 02.05.11, 14:54
      Nie mam kolczyka... ale moja koleżanka ma. Nie wiem czy boli ale raczej nie. Jeżeli nie będziesz zakładała kolczyka w tym miejscu to zarośnie. Ja bym sobie na Twoim msc-u nie robiłą, ale to Twoja decyzja wink
      • pola16 Raczej tak, aczkolwiek nie jestem pewna. Spytaj 02.05.11, 15:05
        kosmetyczki.
        • a_vie Kogo? 07.05.11, 13:51
          kosmetyczki? KOSMETYCZKI? może lepiej jakiegoś żula spod sklepu, pewnie znajduje się bliżej a wie dokładnie tyle samo o kolczykach co kosmetyczka!
    • miss_mimi094 * 03.05.11, 09:45
      zarośnie, mi zarosła
    • rockwomen Re: Kolczyk w chrząstce 03.05.11, 11:37
      w chrząstce nie wolno robić kolczyków!. Ja też sobie robię w wakacje kolczyk ale obok ;d poczytaj sobie o tym w internecie.!
      • diamond_girl12 Re: Kolczyk w chrząstce 03.05.11, 11:54
        Sama nie mam kolczyka w chrząstce, ale to bardzo boli . A czy się zrośnie - nie wiem .
      • a_vie Re: Kolczyk w chrząstce 07.05.11, 13:54
        hahahahahahh. jak ja kocham takie durne wypowiedzi <3
        ciekawa jestem czemu niby Twoim zdaniem 'nie wolno' robić helixów? to, że Tobie mama nie pozwala to nie jest argument smile
        oczywiście, że nie wolno ich robić u kosmetyczki pistoletem, ale głównie dlatego, że kosmetyczka stolec się zna i jest głównym roznosicielem Wzw typu b przez niesterylne narzędzia.
    • vaniney Re: Kolczyk w chrząstce 03.05.11, 15:12
      no ja mam w chrząstce i dla mnie to szczerze żadne halo-kolczyk jak kolczyk..z płatkiem ucha jest tak samo z tym,że chrząstka boli przez dość długi okres czasu(mniej przy robieniu,bardziej przy gojeniu),a płatek przestaje po chwili ;3 a ślad ci żaden nie zostanie jak nie będziesz nosić kolczyka z tym,że jaki jest sens robienia sobie dziurki która będzie boleć po to,żeby później nie nosić w niej kolczyka?ogarrrrrr bejbbbwink
      • niezniszczalna Re: Kolczyk w chrząstce 04.05.11, 15:59
        Dokładnie to mi chodzi o to, że jako dorosła osoba 30-latka na przykład, juz nie bd go nosić.;p i nie chce mieć dziury.xD A 2 kolczyk mam już w płatku.;p
    • indigo Re: Kolczyk w chrząstce 03.05.11, 16:05
      Co wy za głupoty gadacie ,że w chrząstce nie powinno się kolczyków robić ;p
      Mi się bardzo podoba industrial
      quizilla.teennick.com/user_images/P/Punkchic32/1044228683_industrial.jpg
    • alexis69 Re: Kolczyk w chrząstce 06.05.11, 02:07
      strasznie boli ... ale jak lubisz ból to rób tongue_out
    • a_vie Re: Kolczyk w chrząstce 07.05.11, 13:49
      ból jest każdego indywidualną sprawą i każdy odczuwa to inaczej. oczywiście, że jeśli wyjmiesz kolczyka przed jego całkowitym stuprocentowym wygojeniem to dziurka zarośnie. dlatego jeśli chcesz zmienić kolczyka zanim się wygoi to lepiej puknij sie w głowę najpierw, bo kolczyk przy wyjmowaniu może podrażnić kanał. natomiast jeśli masz kolczyka 4-5 miesięcy i Ci się znudził (bez komentarza..) to spokojnie wyjmujesz i już nie wkładasz. kilka dni i nie ma śladu..
    • deliah Tuuuu ;D 07.05.11, 15:49
      Osobiście miałam już 3 kolczyki w chrząstce ( szkoda, że już nie mam;/)
      Samo przebicie nie boli;/ Później tylko lekko szczypie, wystarczy przemywać co jakiś czas wodą utlenioną;D
      Aa no i u mnie nie ma żadnego śladu, dziurki zarosły mi się juz po tygodniu!crying(
    • estrellaa Re: Kolczyk w chrząstce 07.05.11, 15:53
      ślad zostanie . nie chcesz go mieć na całe życie to go nie rób . podobno mega boli . nie opłaca się .
    • ewellin Re: Kolczyk w chrząstce 08.05.11, 19:19
      boli i ślad zostaje .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka