dizziness 14.06.11, 18:58 Zbliżają się wakacje, a ja chciałabym kupić kilka ciekawych książek. Mam nadzieję, że polecicie mi coś godnego uwagi. Nie lubię ,,Zmierzchu", ,,Pamiętników wampirów" itd. Więc proszę, nic o wampirach. Liczę na was Było? - kosz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicole155 Re: Książki na wakacje 17.06.11, 15:44 A ja bym Ci poradziła : " Lekka Komedia " Eduardo Mendoza, " Sto lat samotności " Gabriela Garcii Marqueza i " Zwycięzca jest sam" Paulo Coello Odpowiedz Link Zgłoś
bella_01 Re: Książki na wakacje 17.06.11, 17:50 Po pierwsze-nie lubisz Zmierzchu?! Po drugie-Radze Harrego Pottera. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Książki na wakacje 14.06.11, 19:03 Hmm, no nie wiem obecnie czytam książkę Nieznajomi Koontza, mi się podoba. Jeśli lubisz książki fantasy, pomieszane z horrorem i thrillerem to może Ci się spodobać Odpowiedz Link Zgłoś
maritaa Re: Książki na wakacje 14.06.11, 21:09 Są miliardy książek, które warto przeczytać, wystarczy zajrzeć na byle jaki portal. Wymieniać ich zatem nie zamierzam. Polecę ci jednak te, które osobiście przeczytałam, niektóre mniej inne bardziej ciekawe, wszystko zależy od gustu. Mały Książę Zdążyć przed Panem Bogiem Diupa Dziennik bulimiczki I wciąż ją kocham Kiedyś na pewno Krzywe 10 Love story Ogon Kici Pamiętnik Rezerwat niebieskich ptaków Zapałka na zakręcie Oszpecona Piaski śmierci Wysłuchane modlitwy Ciężar wody Echa Jezioro Osobliwości Małe kochanie, wielka miłość Mów! Oddaj mi dzieci Odlot na samo dno Piąte dziecko Podarunek P.S. Kocham Cię Utracony honor W ciemności Xenna, moja miłość Pył Córeczka Wszystko, tylko nie mięta Diabeł ubiera się u Prady Skrzypce z Auschwitz Odpowiedz Link Zgłoś
madoxxx Re: Książki na wakacje 17.06.11, 10:50 jesli lubisz fantastykę typu wampiry itp. to polecam ci ,,akademie wampirów'' ,,nieśmiertelny '' ,,szeptem'' Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek321 Re: Książki na wakacje 17.06.11, 11:30 Harry Potter ! albo książki Małgorzaty Musierowicz.... polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ineedyouhoney Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:20 szkoda, że nie lubisz książek o wampirach, ale polecam serię "Dom Nocy" PC Cast + Kristin Cast Odpowiedz Link Zgłoś
sara297 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:23 jesli nie lubisz o wampirach szkoda ale coś ci powiem moja przyjaciółka też nie lubi zmierzchu i książek o wampirach ale zaczęła czytać serię akademia wampirów i bardzo jej się spodobała tobie też polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1494 Książki na wakacje 16.06.11, 18:57 Jeżeli nie lubisz książek o wampirach to polecam książki o aniołach ja je uwielbiam tu jest parę których przeczytałam : Anioł L.A. Weatherly Seria Upadli Lauren Kate Seria Szeptem Becca Fitzpatrick Odpowiedz Link Zgłoś
karola23101 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:21 Ja polecam ,,Cud Glorii'' bardzo wzruszająca opowieść o dziewczynce chorej na neuroblastromę i jej i jej rodziny wiarę w Boga. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:27 całą sagę igrzysk śmierci! zakochasz się OD RAZU!!! nie czytaj jej do poduszki, bo nie zaśniesz! tak będziesz o niej rozmyślać Odpowiedz Link Zgłoś
marys1 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:28 Niebieskie nitki Małgorzaty Gutkowskiej-Adamczyk Reality show Kraus & Mclaughin A z fantasy to Ognista Sophie Jordan. Zapraszam na mojego bloga znajdziesz tam wiele innych propozycji książkowych zaczytana.blogi.kotek.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lunal Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:33 Poleca Wizje w mroku. Nie jest o wampirach Możesz przeczytać też Wezwanie Odpowiedz Link Zgłoś
trendywendy Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:33 Mi się podobała Last Song, Wciąż ją kocham i Pamiętnik Nicolasa Sparksa, ale lubię też książki Paullo Coello bo są tam piękne cytaty. Podobno fajna jest Weronika postanawia umrzeć ale nie wiem bo nie czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
justak54 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:36 Ja polecam: Templariusz-3 części Seria "igrzyska śmierci":igrzyska śmierci, kosogłos, w pierścieniu ognia 7 promieni(może nie najlepsze ale może być) te lubięja czytałam jeszcze zmierzch ale jak nie lubisz mi osobiście baaardzo się podobała ta saga o i jeszcze bym zapomniała: seria sześciu książek- dary anioła będziesz miała co czytać i mi się podobało bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
madziula_20 . 16.06.11, 18:40 Ja ci polecam 'Szeptem'( jak na razie są dwie części i jest o aniołach) 'Drżenie'( jest o wilkołakach) 'Upadli' (też o aniołach i są już 3 części) Odpowiedz Link Zgłoś
violusia Najlepsze ;) 16.06.11, 18:36 Polecam 3 części ,,Kraina Elyona" oraz 3 części ,,Rhianna". Uwielbiam... Odpowiedz Link Zgłoś
tostusiowa też nie lubię wampirów, więc polecam... 16.06.11, 18:41 serię "Gone" i "Tajemny krąg". Kocham te dwie serie *,* i sądze, że Tobie też sie spodobają ; ) Na pewno są lepsze niż te wampirowskie... no, nie będę się wyrażać xd Odpowiedz Link Zgłoś
adela69 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:42 Wszystko tylko nie mięta Diupa Krzywe 10 Lawenda w chodakach Drugi Michał Jakiśtam Ogon Kici Kiedyś na pewno Rezerwat niebieskich ptaków Bardzo biała wrona Władca Barcelony Szeptem Ever Tylko dla wybranych I wciąż ją kocham Mam nadzieję, że się przydałam Odpowiedz Link Zgłoś
magda12111996 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:42 Polecam ci : Ostatnie Piosenka Nicholasa Sparksa, Hanna Kowalska - Pamięta - Pamiętnik jedynaczki . Mi się obie książki podobały, może ci też się spodobają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:45 ja teraz czytam książkę "Przeklinam cię, ciało" Wandy Lachowicz o anoreksji oparta na prawdziwej historii jakiejś nastolatki. jeśli lubisz takie książki bardziej o dramatach to przeczytaj też "Byłam jego małą księżniczką" o kazirodczym związku szesnastolatki z własnym ojcem ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ladygaga2010 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:48 Piękne istoty,Skrzydła Laurel. Odpowiedz Link Zgłoś
itsjustmee Hm. 16.06.11, 18:49 Jeśli nie lubisz książek o wampirach, ani zbytnio nie kręcą Cię książki dla nastolatek, to mogę Ci polecić książkę "Zawsze przy mnie stój" Carolyn Jess-Cooke. Opowiada o Margot, która umarła i powróciła na ziemię jako swój własny Anioł Stróż. Jest świadkiem wszystkich swoich błędów, uczuć, o których nawet nie miała pojęcia. Książka jest naprawdę świetna, bo nie jest wyidealizowana, bardzo wciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
wicia15 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:52 Chciałam polecić Ci Zmierzch, ale skoro nie lubisz go Polecam ci Seria niefortunnych zdarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
krecik. Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:53 Ja proponuję moją ukochaną serie książek " Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy " <3 Odpowiedz Link Zgłoś
dominiqe Jeśli lubisz historyjki miłosne... 16.06.11, 19:01 ... to koniecznie polecam Au pair potrzebne od zaraz - Melissa de la Cruz. Bardzo przyjemnie się czyta, szczególnie w okresie wakacyjnym. Od razu uprzedzam, że nie spodziewaj się jakiś mądrości czy rzeczy nadprzyrodzonych i fantastycznych. To po prostu fajna, lekka opowiastka z dobrym smaczkiem i gorącym flirtem. Mam nadzieję, że się spodoba <3 Odpowiedz Link Zgłoś
atula Re: Książki na wakacje 16.06.11, 18:57 1. GONE:Zniknęli 2.Kiki Strike: Miasto cieni(naprawdę fajna) 3.Kraina Elyona- Mroczne wzgórza 4.Eragon 5.Narnia (w zasadzie już, wśród młodzieży kultowa' fantastyka) 6.Wojna czarownic: Klan wilczycy 7.książki A. Christie(kryminały) 8.seria Zwiadowcy 9. ,,Isola'' Isabel Abedi(rewelacyjna) 10.seria Wrota czasu oraz seria Century 11.Atramentowe serce 12. Dziennik zakochanej nastolatki Kilkanaście książek/serii które osobiście przeczytałam i na prawdę polecam miłego czytania Odpowiedz Link Zgłoś
szklanka re: 16.06.11, 18:59 np.: ♦ Pamiętnik Narkomanki - Klasyka ♦ Zapałka na Zakręcie - Krystyna Siesicka - obyczajowa (♦ Szeptem - bo o upadłych aniołach- ale polecam) ♦ Seria : Felix, Net i Nika oraz Gang niewidzialnych ludzi - trochę fantastyczno-naukowa ♦ Endymion Spring - Mathew Szkelton - historyczno-fantastyczna Odpowiedz Link Zgłoś
popgirl13 Re: Książki na wakacje 16.06.11, 19:01 Jeśli anioły mogą ci przypadnąć do gustu to polecam: - ''Anioł" L.A Weatherly - "Nieziemska" Cynthia Hand a jeśli jednak nie to mogę jeszcze zaproponować coś o czarodziejach: - "Płonący Stos" Cate Tiernan - "Wizje w mroku" L.J Smith Według mnie te książki są świetne Odpowiedz Link Zgłoś