01.07.11, 20:47
Chciałam iśc bardzo na profil humanistyczny miałam napisać odwołanie ale postanowiłam że zmierzę się z profilem spoleczno-prawnym (rozszerzona historia i wos) wos lubie historię nie za bardzo ;/ Kurczę i sama niewiem jak myslicie jakie mogą być po tym studia mowia ze liczy sie matura nie profil. Bo bardzo chciałam isc na filologię angielska albo hiszpanska cos z jezykami. I myslicie ze po takim profilu bede miala szanse na taki kierunek? uncertain
Obserwuj wątek
    • fun Re: Profil... 01.07.11, 21:04
      ????
      • kamyk007 Re: Profil... 01.07.11, 21:29
        myślę koleżanko tak:
        po pierwsze - wos w gim różni się chyba ( jeszcze nie miałam dopiero w 2 i 3 kl mam) od tego w liceum a o ile się nie mylę matura z tego nie jest za prosta.
        Myślę, że powinnaś to sobie najpierw sprawdzić.
        po drugie - nie mam pojęcia co po tym można robić, ale myślę, że nic konkretnego. ale to też sobie sprawdź
        po trzecie - mówiłaś, że nie lubisz historii, ale nie jest tak źle ( ja nie mam rozszerzonej hist ale babka wymaga od nas tego co od humanów więc co nieco o tym wiem).
        -po czwarte - jeśli ten profil ma rozszerzony ang to myślę, że to wystarczy żeby iść na studia filologiczne, ale tu też musisz sprawdzić co na takie studia potrzeba
        - po piąte - jeśli wystarczy ten ang to hist i wosem nie będziesz zawracać sobie głowy i skupisz całą uwagę na ang czy tam hisz

Takie jest moje zdanie na ten temat, ale poradź się jeszcze kogoś bardziej doświadczonego. Ja już idę do drugiej liceum więc mam to już za sobą, ale też wiedziałam jakoś gdzie chcę iśćsmile a co po tym będę robić to zobaczymysmile życzę powodzeniawink i napisz kiedyś co wybrałaśbig_grin
        • fun Re: Profil... 01.07.11, 21:31
          dzięki ;D
        • jane_ Re: Profil... 01.07.11, 21:48
          matura z wosu jest jedną z najprostszych, tą z tego roku każdy gimnazjalista by zdał. ;q

społeczno-prawny również jest kierunkiem humanistycznym. to tylko nazwy.
          • bouche2 Re: Profil... 03.07.11, 21:21
            pozory mylą, zdawałam w tym roku wos i owszem- wyszłam przeszczęśliwa, bo 'taka prosta'. tylko, że okazało się co innego, trzeba mieć po prostu szczęście, żeby napisać w wypracowaniu to, czego oczekują

zdać, może i gimnazjaliści by zdali, ale ważne żeby to zdać dobrze, na poziomie
            • bouche2 Re: Profil... 03.07.11, 22:02
              to "na poziomie" zabrzmiało jak z galerianek, sorry wink
            • jane_ Re: Profil... 04.07.11, 22:39
              to, że trzeba się wpasować w klucz, nie oznacza, że nie byla prosta. kilka wykresow, znajomość jerzego owsiaka i wiadomości z trzeciej gimnazjum o unii europejskiej.

btw, też padłam ofiarą nie-napisania tego, co "chcieli". tylko trzy lata wcześniej, na egzaminie gimnazjalnym, wiec spokojnie, bez stresu, wiem, jak to jest. ;q
    • mari86 Re: Profil... 02.07.11, 23:51
      Od Ciebie to zależy. Na pewno w szkolę Cię nie przygotują na rozszerzoną maturę z języka. Musiałabyś iść na dodatkowe zajęcia i dużo ćw. w domu wink
      • fun Re: Profil... 04.07.11, 12:34
        Dzięki juz zdecydowałam że idę na ten społeczno- prawny bo moja siostra chodziła na humanistyczny mówila ze niczym prawie sie nie roznia i miala tak samo duzo historii jak i wosu. Jeszcze raz dzięki kiss
    • alicjaaa Re: Profil... 10.07.11, 12:30
      Filologia angielska... jakbyś nie mogła wybrać profilu językowego skoro chcesz dalej tam iść

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka