26.07.11, 17:43
Poszukuję perfum odpowiednich dla 16-latki. Idę we wrześniu do liceum i chciałabym ładnie pachnieć wink chodzi o to, że perfumy mają być przede wszystkim TRWAŁE. W szkole spędzać będę ok. 8-9 godzin i chciałabym wracając do domu nadal mieć zapach na sobie. Jestem raczej typem romantyczki, uwielbiam kuszące i zmysłowe zapachy, które długo zapadają w pamięć, słodkie, ale bez przesady, może ciut kwiatowe.. Moje poszukiwania na nic się nie zdały, więc liczę na was i czekam na ciekawe propozycje :] ;-*
Obserwuj wątek
    • ooonanaooo Re: perfumy 26.07.11, 18:08
      Lacoste Love of Pink big_grin
    • kiwi Re: perfumy 26.07.11, 18:25
      elizabeth arden green tea są piękne. fajne też są takie owocowe z yves rocher c;
    • just...me Tutaj ;) 26.07.11, 19:13
      YSL Parisienne idealnie pasują do tego co napisałaś, ale tu z trwałością jest różnie. Zależy od skóry, u mnie trzymają się spokojnie od rana do późnego popołudnia, a u mojej koleżanki najwyżej do 12-13, to samo z resztą piszą na forach o tych perfumach. Cena dość wysoka, ok. 300zł, ale to jeszcze zależy czy woda perfumowana, czy perfumy i oczywiście od pojemności opakowania. Ale zapach śliczny, polecam.

Guerlain Champs Elysees mają mocno kwiatowy i świerzy zapach i są BARDZO trwałe, ale mogą się okazać za mocne. Jeśli się nimi popsikasz zapach będzie się za tobą "ciągnął". Jeśli jest wiatr można je poczuć z odległości 10 metrów spokojnie, przy czym nie są duszące i mdłe. Cena podobna jak w poprzednim przypadku.

Powodzenia z wyborem zapachu.kwiat

• ann_eta Re: Tutaj ;) 27.07.11, 15:15
        dziękuję, widać, że znasz się na perfumach. a może poleciłabyś mi coś z tańszych zapachów? ..
        • just...me Re: Tutaj ;) 27.07.11, 19:08
          Jasnewink.

Amor Amor Cacharel, są troszkę mniej kwiatowe, bardziej takie "ciepłe" i nie nachalne, przyjemnie trochę słodko pachną. Trzymają się dobrze, od rana powiedzmy do 14 pachną wyraźnie, potem zapach delikatnie słabnie i zmienia się, już nie czuć takiej kwiatowo-owocowej słodyczy, tylko bardziej piżmo, dalej pachnie bardzo przyjemnie i cieplutkosmile Trzyma się aż nie zmyjesz ze skóry. Kiedyś był taki BOOM! na te perfumy, później o nich zapomniano, a szkoda. Cena max. 150 zł za wersję klasyczną w największym opakowaniu. Są też dostępne w wersji mini to te pierwsze od prawej. Kosztują chyba 50 zł. W sam raz na próbę, jeśli nie jesteś pewna. Dostępne w Douglasie. Te fioletowe to jedna z "wariacji" tego zapachu, jest ich chyba z 5: Amor Amor Tentation (fioletowe), Sunrise, Sunshine, Delight... W większości pewnie już nie dostępne. (Gdybyś gdzieś znalazła polecam też Amor Amor Absolu, ale były chyba limitowane z tego co wiem).

Fajne są DKNY be delicious, zielone, ale nie tylko te. Tylko, że one są już typowo owocowe. Czuć trochę grapefruita, albo innego jabłka.tongue_out Trwałość taka na 4+. Trochę mniej owocowe są DKNY Pure, badziej waniliowe, ale za to średnio z ich trwałością. Cena obu od 150zł do nawet 220zł. Warto "zapolować".

Nina Ricci-Nina. Oryginalna śliczna buteleczka, na jednej stronie znalazłam opis świetnie je odzwierciedlający. "Soczysty, owocowo świeży i kwiatowo słodki aromat - niczym najsłodsze ,delikatne jabłuszko, które tylko czeka, żeby je schrupać." To chyba wszystko mówi. tongue_out Od siebie dodam, że pod koniec dnia się ciut "ocieplają" (podobnie jak Amor Amor), piżmo, drzewo jabłoni i te sprawy.tongue_out Trwałość? Trwałe. wink Tylko nie za dużo się nimi psikaj, bo moga być za mocne. Ze względu, że ten zapach ma już 5 lat można go spokojnie dostać za 120 zł w sporym flakoniku, a wodę toaletową nawet za mniej.

Chcesz jeszcze? Najpierw powąchaj wszystkie te.big_grin Jak ci sie nie spodobają to szukamy dalej. wink

Taka rada, jeśli szukasz perfum ok. 100zł, warto poszukać wśród starszych zapachów, a nie nowości. Czasem nowy na rynku zapach ma nienormalną cenę, tylko dlatego, że producent musi opłacać reklamy itp. A takie sprzed kilku lat wcale nie są gorsze, a o wiele tańsze, bo mniej reklamowane i często stoją na niższych półkach w drogeriach, bo tam każda półka ma swoją cenę.
    • platyna Re: perfumy 27.07.11, 15:19
      idź sobie do konsultantki na sklepie o,=
    • miss_mimi094 Re: perfumy 27.07.11, 15:58
      Diesel Fuel for life https://www.gate24.pl/product_images//CatalogExport/pi02/DSLF10W_AEDT.jpg

Gucci Rush
      https://www.tigerandbear.pl/_var/gfx/c55aec58a49569b66911bca1be593d9d.jpg

mam oba i oba naprawdę Ci polecam, ślicznie pachną !! big_grinwink
      • roxy11 Re: perfumy 27.07.11, 17:44
        nowe Playboye dla kobiet. są trzy rodzaje, ale każdy jest dosłownie nieziemski. dokładnie, tak jak opisałaś: pachną prześlicznie, są kuszące i trwałe. kosztują około 40 zł.
        ja mam Play It Sexy.
        • ann_eta Re: perfumy 28.07.11, 18:57
          dziękuję Wam bardzo, na pewno któryś zapach wypróbuję wink

a powiedzcie mi jeszcze - czy te wszystkie zapachy, które wydają gwiazdy są dobre? macie może perfumy od jakiejś gwiazdy? jak u nich z trwałością?

dzięki za odpowiedzi ;**
          • ann_eta Re: perfumy 29.07.11, 18:41
            odświeżam wink
    • dziulla Re: perfumy 29.07.11, 19:06
      nie wiem jak ty ale ja nie lubie słodkich perfum...
      jestem w twoim wieku i mam perfumy z bossa nie są one słodkie ale też nie oschłe i bardzo trwałe..
      polecam..aha i taki jeden mały szczegół co do trwałości..jak masz kod kreskowy to pierwsza liczba im jest większa tym są trwalsze perfumy smile ja mam 8 smilesmilesmile
    • monixx :) 29.07.11, 19:17
      mam dokładnie ten sam problem, jestem w sql średniej i też poszukuje perfum, niezbyt drogich ale trwałych jednocześnie smile
    • k. Re: perfumy 29.07.11, 19:28
      Ja mam perfumy Christiny Aguilery i Naomi Cambell. Piękne zapachy. Oprócz tego, tak jak już ktoś wspominał - DKNY be delicious. Uwielbiam je! Z tych, które używam jeszcze jedne są warte polecenia, tyle że może nie do szkoły, a na jakieś wyjście - Calvin Klein Euphoria.
      A teraz taka propozycja na przyszłość: jeśli chodzi o super trwałość, to znam tylko jedną markę- Fragonard. Są to prawdziwe perfumy, a nie wody perfumowane jak reszta. Problem jest tylko taki, że są one dostępne tylko w Paryżu i chyba w Grasse. Można je też kupić przez Internet, ale przesyłka jest bardzo droga i się nie opłaca. Jak być może pojedziesz w przyszłości do Paryża, to na prawdę warto je kupić. Najlepsze zapachy (moim zdaniem): Ile d'Amour, Belle de nuit i Etoile.
      • klaudia_25 Re: perfumy 29.07.11, 19:34
        polecam coś takiego jak "sklep" =.=
        • ann_eta Re: 31.07.11, 20:14
          ehh.. no dzięki, ale zanim wybiorę się do tego sklepu to chcę wiedzieć po co idę.. indifferent|

dzięki za wszystkie odpowiedzi, niekoniecznie takie wink
          • kara33441 Re: perfumy 31.07.11, 20:56
            Kocham perfumy Naomi Campbell at night są naprawdę piękne i idealnie pasują do twojego opisu wink
    • dorothy. Re: perfumy 31.07.11, 22:06
      ja tam używam christiny aguilery-inspire,są okej,długo trzymają,zapach też jest słodkawy więc pewnie będzie ci pasowaćsmile
      • martuskac ;) 31.07.11, 22:35
        polecę Ci perfumy, których używam ja, bo idealnie pasują do Twojego opisu.
        Mam 4 propozycje :
        1. drogie ale jedno psiknięcie rano i na cały dzień intensywny zapach [ ulub.mojego chłopaka] są to perfumy LADY MILION cena ok 250 zł/50ml niestety ;/
        2.Amor Amor czerwone delikatne, ale b.dziewczęce i dość trwałe. cena ok 200zł/50ml
        3.Avril Lavinge-Black Star. śliczny zapach, długo się trzyma, bardzo młodzieżowy i kobiecy cena ok.100zł/30ml
        4. Playboy Spice, fajne perfumki. idealne do szkoły. Właśnie mi się kończą, ale jestem znich b.zadowolona Cena nie jest taka straszna ok 50 zł/50ml
        powodzenia.suspicious
        • ann_eta :] 01.08.11, 10:35
          dzięki za wszystkie propozycje, teraz mam duży wybór, więc jest mi trochę łatwiej (;
    • my.versace ->>>>>> 01.08.11, 20:27
      Masz podobne upodobania co do zapachów co ja smile
      W taki razie bardzo polecam Aqua Allegoria od Guerlain serce To jest przecudowna linia zapachów. Chociaż nie jestem pewna czy sprzedają je w Polsce, bo ja kupiłam za granicą. Mają cudowną woń kwiatową. Mi osobiście najbardziej przypadły do gustu o zapachu mandarynki. Chociaż wydają się banalne, to zapach jest przesłodki kwiat Ja kupiłam w cenie ok. 90 euro. Ale to było 2 lata temu, więc może teraz są tańsze.
      Inne o zapachu tym razem lavendy i bardzo trwałe Eau de fleurs od Chloe. Te też pachną cudownie. I są dostępne w Polsce wink
      Te mogą Ci się jeszcze spodobać:
      Calvin Klein Beauty
      Ralph od Ralph'a Lauren'a
      Chanel Allure Sensualle
      Idylle Duet od Guerlain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka