Dodaj do ulubionych

Książki fantastyczne- co polecacie?

• martynag.1990 Re: Książki fantastyczne- co polecacie? 17.08.11, 03:15
      Chcesz się czegoś dowiedzieć o fajnych książkach do przeczytania. Zapraszam na mojego bloga:
      ksiazki-dla-nastolatek-i-nie-tylko.bloog.pl/
    • paja96 Hallo! Tutaj! 17.08.11, 08:40
      Kiedy napisałaś 'fantastyczne' myślałam, że chodzi ci głównie o zwykłe fantasy jak opowieści o smoczych wyprawach czy elfach. No ale ok
      Teraz skończyłam czytać dwie fantastyczne serie, na który ciąg dalszy czekam zniecierpliwiona. To
      - Sekrety Nieśmiertelnego Nicholasa Flamela
      - Kroniki Imaginarium Geographica
      Pierwsza seria opowiada o bliźniaczym rodzeństwie, które nagle znajduje się w środku bitwy o przejęcie władzy nad światem. Poznają mnóstwo postaci z legend, mitów i autentycznej historii, zwiedzają ciekawe miesjca i odkrywają w sobie moc zdolną ocalić lub zgładzić świat.
      Natomiast w drugiej serii się po prostu zakochałam choć chwilami miałam poważny problem z ogarnięciem fabuły.
      Pierwsza wojna światowa. Trzech mężczyzn spotyka się w Oxfordzie, na przesłuchaniu w sprawie morderstwa pewnego profesora. Po całej sprawie udają się na drinka. Od tamtej pory zaczyna się ich przygoda. Spotykają niezwykłego mężczyznę, który pokazuje im starą księgę zawierającą mapy krain znanych z legend i mitów, które znajdują się na Archipelagu Snów. Zaraz później uciekają przed bestiami, by na Smoczym Statku podróżować po Archipelagu, walczyć z Zimowym Królem i odnaleźć dziedzica Srebrnego Tronu.
      Sam opis z początku mnie nie przekonał, ale jak już zaczęłam czytać, to nie mogłam się oderwać.
      Mam nadzieję, że pomogłam
      xo xo
    • agapi wszystkie części Harrego Pottera :D 31.08.11, 11:50
    • parfum Re: Książki fantastyczne- co polecacie? 22.09.11, 11:57
      Polecam Karen Miller i jej książkę "Nieświadomy mag". Dzisiaj jest premierawink Książkę czytałam po angielsku i jest świetna i cieszę się, że w końcu została przetłumaczonawink
    • rock_freak Re: Książki fantastyczne- co polecacie? 22.09.11, 13:40
      no to polecam:
      - Pamiętniki wampirów (do 7 tomu włącznie),
      - cały cykl Igrzyska śmierci,
      - Upadli (pierwsza jest najciekawsza),
      - Skrzydła Laurel (pierwsza najciekawsza),
      - Władca pierścieni (ciężko się czyta, ale jest zajebiaszcze ),
    • rabiosaerica Kocham książki ;D 23.09.11, 17:48
      big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinpolecam 'Dziewczyny z Hex Hall' , 'Dziewczyny z Hex Hall: Diable szkło' ( części trzeciej jeszcze nie ma ) oraz trylogię Libby Bray 'Mroczny sekret' , 'Zbuntowane anioły' , 'Studnia wieczności' wink Polecam wszystkie zayebiste big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • kiwi Re: Książki fantastyczne- co polecacie? 23.09.11, 17:49
      harry potter! x-DDD
    • uchiha Wiedźmin! ;D 23.09.11, 18:19
    • marys1 Re: Książki fantastyczne- co polecacie? 01.10.11, 19:49
      Polecam: Szeptem, Cień nocy, Ognistą...
    • chudazonie Re: Książki fantastyczne- co polecacie? 01.10.11, 19:59
      Trochę starszym użytkownikom polecam "Ponurego Piaskuna" Richarda Kadreya
      Uśmiałam się niesamowicie, a kupiłam ją w zastępstwie, gdy okazało się, że w księgarni nie ma książki, której szukałam, a miałam straszną ochotę na jakąś fantastykę.
      "Powrót z Piekła jest do bani.
      Ratowanie świata jest jeszcze gorsze.
      Ponury Piaskun będzie miał ręce pełne roboty."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka