Dodaj do ulubionych

Jesień czy zima . ?

04.10.11, 17:21
Kotki ,
uważam ,że jesień oraz zima to najpiękniejsze pory roku . Każda ma w sobie coś wspaniała , że chcę się żyć. Zastanawiam się jaką porę roku Wy preferujecie : jesień czy zima. ? Uzasadnijcie swoje odpowiedzi , wypiszcie plusy oraz minusy tych pór roku .
Obserwuj wątek
    • estrellaa Re: Jesień czy zima . ? 04.10.11, 17:31
      zima jest o niebo lepsza niż jesień . jesień kojarzy mi się z deszczem , pluchą i zimnem .. brr.
    • sakura134 Re: Jesień czy zima . ? 04.10.11, 17:35
      żadna z tych pór roku. Najbardziej lubię lato, ponieważ są wakacje, świeci słońce. Lubię to.
      Jeżeli już miałabym wybierać między zimą a jesienią to wybrałabym jesień. Nienawidzę zimna, a zima taka właśnie jest....
    • rememberina Re: Jesień czy zima . ? 04.10.11, 17:35
      ogólnie najbardziej kocham lato, ale tylko z tego powodu, że nie ma szkoły. jesień i zima to piękne pory roku, kocham wszystkie, dlatego zasugeruję się tym samym co wcześniej: zima, ponieważ są ferie.
      • easy_me Re: Jesień czy zima . ? 13.10.11, 19:00
        zima, wole ta porę roku bo kojarzy mi się ze świętami prezentami śniegiem...
        nie przepadam za jesienią, gdyż pogoda jest zmienna nigdy nie wiadomo czy bd padać czy bd świecić słońce. Pogoda w tej porze roku jest b. specyficzna, mimo, że są piękne widoczki i te liście, kasztany...
        zdecydowanie wolę zimę;]]
    • wampire13 Re: Jesień czy zima . ? 05.10.11, 17:01
      Heh, ja tam wole zime ;D Dla mnie to ciepła pora roku [ nie chodzi mo o pogode xD], są święta, mikołaj...te wszystkie świąteczne dekoracje w sklepach, choinki, chodzenie z lampionem do kościoła...to od zawsze była magiczna pora roku. Uwielbiam święta i śnieg..tongue_out Czekam na zimę z utęsknieniem xD
    • kiwi Re: Jesień czy zima . ? 05.10.11, 17:34
      jesień - bo nie jest jeszcze tak strasznie zimno jak w zimę i świat w jesień jest bardziej kolorowy c;
    • hooodooo kocham zimę <3. 05.10.11, 17:40
      zima to najpiękniejsza pora roku. zawsze mam z nią cudowne skojarzenia *_*
      no i... snowboard <3

już się nie mogę doczekaaaać!
    • amfetaminee Re: Jesień czy zima . ? 05.10.11, 19:41
      zima ;D
    • trufla Re: Jesień czy zima . ? 06.10.11, 20:33
      Jesień. W tym czasie można chodzić po liściach, tańczyć w kałużach i nie jest tak przeraźliwie zimno...
      • hilary_fanka Re: Jesień czy zima . ? 06.10.11, 20:44
        Nienawidzę jesieni, bo wokół jest szaro - nie chce się żyć, lecz wyć ( nieumyślnie nawet coś zrymowałam). W zimie są przynajmniej narty, przerwa świąteczna i ferie. A ja musze przyznać,że cenię sobie każdy wolny od szkoły dzień, tak więc kocham lato serce
    • lace Zima 06.10.11, 20:44
      Minusem jest to, że jest bardzo zimno, a plusem piękne widoki i śnieg. Bardzo lubię śnieg. Pomimo mrozu chyba moja najbardziej ulubiona pora roku.
    • izuunia55 Re: Jesień czy zima . ? 06.10.11, 20:54
      Zima, jesień jest przygnębiającauncertain A w zimę są świętabig_grin
      • chilling Re: Jesień czy zima . ? 06.10.11, 21:11
        zdecydowani ZIMA ten klimat: święta +śnieg = I LOVE IT!
        zima mi się kojarzy z siedzeniem w domu pod kocykiem z kubkiem gorącej czekolady i ogladanie jakiś filmów, bądz spotykanie sie z przyjaciółmi na dworze i marznięcie ,(+zjeżdżanie na sankach<3) Lubie to!
        a do tego jeszcze ferie i jeżdżenie na desce, no poprostu niebo.
        zima mogłaby trwać cały rok, choc pewnie by mi sie znudziła. ale to moja najukochańsza pora roku.
        +zapomniałam dodać że w zime mam urodziny . normalnie same plusy big_grinbig_grin
        big_grin
    • karmel_ Jesień czy zima . ? 06.10.11, 22:54
      zima to moja ulubiona pora roku. zaraz po niej jesień. nienawidzę wiosny lata ciepła i wszystko co z tym związane. po prostu.
    • beauty12 Re: Jesień czy zima . ? 08.10.11, 11:15
      Ja wolę zimę, ponieważ wtedy jest Boże Narodzenie, choinka i taka atmosfera, kocham to <3
    • miastowa. Re: Jesień czy zima . ? 08.10.11, 13:32
      Jesień liście , spacery , herbatka , cudowne kolory , kasztanki , spacerki w deszczu.

Zima święta , śnieg , prezenty na święta , śniezki , pierniczkowe latte ze Starbucksa . Pierniki , czekoladowe ciasto mojej mamy . I nie ma wf na dworze
      serce
    • nessy96 Re: Jesień czy zima . ? 08.10.11, 17:15
      chyba zima. ale pewna nie jestem lubie wszystkie pory roku.
    • miss_nothing Re: Jesień czy zima . ? 08.10.11, 17:22
      Kocham obie pory roku. Jesień za pochmurną pogodę bo taką uwielbiam, a zimę za piękny krajobraz, śnieg, święta a jak święta to wiadomo... Kevin na Polsacie smile.
    • by_moonlight Re: Jesień czy zima . ? 08.10.11, 19:32
      Uwielbiam jesień. Złote liście, chłodny wiatr, nieco deszczową i pochmurną pogodę przeplataną słonecznymi popołudniami.. Co tu dużo mówić - złota polska jesień ma w sobie "to coś".
      Natomiast zimy wprost nienawidzę. Nie lubię, gdy ktoś rzuca we mnie śniegiem, nie lubię się ślizgać na lodzie, nie lubię wychodzić z domu myśląc "byle tylko się nie przewrócić i nie mieć obolałego tyłka", nie lubię tych krótkich dni, nie lubię bieli, nie lubię zimna, nie lubię, gdy jakieś białe cholerstwo sięga mi niemal do kolan, a ja muszę zakładać kozaki, żeby się przez nie przedrzeć, nie lubię nosić rękawiczek (więc noszę te odsłaniające palce, a te wówczas mi marzną), nie lubię mieć odmrożonych rąk, nie lubię grubych kurtek, szali, czapek, kapturów... No nie lubię zimy po prostu. -.-
    • nabila Re: Jesień czy zima . ? 08.10.11, 19:52
      Jesień jest piękna, dopóki nie zacznie się niewyobrażalny chłód, wiatr porywający wszystko i wszystkich oraz deszcz... Deszcz, który krzyżuje plany, odbiera radość życia i nie pozwala na pójście na długi spacer z psem (chyba, że potem chce się go myć, szczotkować, itd...).
      Ale oprócz tego jesień jest...magiczna. W powietrzu unosi się zapach dymu, po głowie chodzi święto Wszystkich Świętych (i Haloween wink)...

Z kolei zima jest bardzo miła przed i w czasie Bożego Narodzenia oraz ferii. A ogółem...Hmm. Komunikacja miejska siada, człowiek co i rusz przewraca się na śliskim podłożu, śnieg w międzyczasie zamienia się w ciężką do polubienia chlapę...

Obydwie te pory roku mają minusy i plusy . serce
    • trusskawcia ZIMA! 08.10.11, 20:26
      Wolę zimę. Dlaczego? Uwielbiam święta. Mam urodziny w lutym. Kocham jechać konno do lasu, gdy leży śnieg.kiss
      Jesień tez jest fajna, ale nie lubię tej pogody uncertain Takiej zmiennej. Raz zimno, raz ciepło. I dużo deszczu.
    • anahi_loveyou Re: Jesień czy zima . ? 08.10.11, 20:28
      z dwojga złego wolę zimę .

ale wiosna i lato rlz !big_grin
    • landrynka_ Re: Jesień czy zima . ? 08.10.11, 20:30
      Według mnie jesień ma to coś fajnego w sobie , te kolory , chodzenie w deszczu itd .. ale no , tez zwykle dzień jest jakiś markotny , też deszcz czesto pada i głowa boli , zimno , to nie wyłaże z domu . No ale dlaczego wolę zimę ? Jest ona bardzo magiczna dla mnie , uwielbiam patrzeć jak ulice są wieczorem oświetlone i pada śnieg , lubię sie też rzucać z przyjaciółmi w zaspy . xd Mimo że jest czasem baardzo zimno i czasem deszcz popada itp . , to .. no ma to coś . < 3
    • sopwil / 08.10.11, 20:32
      ZIIIIIIMA!
    • taka.jedna. - 08.10.11, 21:23
      jesień.
    • phraine Re: Jesień czy zima . ? 09.10.11, 11:09
      zima c:
    • gorzata.14 Re: Jesień czy zima . ? 13.10.11, 18:50
      Z tych dwóch to zima.
      • avrilkaskate Re: Jesień czy zima . ? 13.10.11, 19:11
        kocham obie, ale chyba jednak zima. ahh, ten świąteczny nastrój. <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka