miszee 20.10.11, 14:37 Mam strasznie dużo małych krostek takich "pryszczów" na zewnętrznej stronie ręki w okolicy bicepsów i to wygląda strasznie takie pocharatane ręce znacie może jakieś kosmetyki bądź domowe sposoby żeby się pozbyć tych krost ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lluizjana15 Re: "Pryszcze" na ramionach ;/ 20.10.11, 15:07 Też tak mam i tez nwm. co zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
xxxaniskaxxx :/ 20.10.11, 15:11 ja też i nie mam pojęcia co z tym począć. Może nie są straszne, ani duże, ale mnie denerwują... Odpowiedz Link Zgłoś
colorova tu.ta.j 20.10.11, 15:20 miałam bardzo podobnie, zmień mydło na inne. Pomogło też używanie peelingów ja do tej pory używam tego za 5 zł modnieiurodnie.blogspot.com/2011/10/owocowe-oczyszczenie.html Odpowiedz Link Zgłoś
lonellygirl Re: "Pryszcze" na ramionach ;/ 20.10.11, 15:31 to nie są pryszcze, tylko krostki. nazywa to się 'rogowacenie naskórka' . też to mam. zacznij nawilżać skórę ramion, mi mi pomógł zwykły balsam, jeszcze wcześniej smarowałam to maścią z witaminą C . ale teraz używam tylko balsamu. i zeszło, znaczy nie do końca, ale nie jest widoczne. to jest prawdopodobnie nie do wyleczenia. możesz zrobić tak ,żeby nie było tego widać, żeby nie rzucało się tak w oczy, ale całkiem tego nie wyleczysz. ja jakoś z tym żyje, codziennie nawilżam i jest prawie niewidoczne. dasz radę, pozdrawiam. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: "Pryszcze" na ramionach ;/ 20.10.11, 20:54 tez ostatnio zwróciłam na to uwagę.. Większość osób tak ma... ; // Może jakiś balsam, albo po prostu najlepszy krem nivea na wszystko ! : D Odpowiedz Link Zgłoś
lonellygirl Re: "Pryszcze" na ramionach ;/ 21.10.11, 15:43 używałam Nivea i gó.wno pomógł. jeszcze pogorszył. nienawidzę NIVEA ! -.- Odpowiedz Link Zgłoś
zeroplastic Ja też tak mam... 21.10.11, 15:54 I nie wiem co to jest i jak sie tego pozbyc takze dolaczam sie do pytania Odpowiedz Link Zgłoś
nicola1313 Re: "Pryszcze" na ramionach ;/ 21.10.11, 16:21 Też tak miałam ale poszłam do dermatologa i on przepisał taki płyn ...i odziwo pomogło. ty też idz do dermatologa bo niektóre płyny lub balsamy jeszcze bardziej to podrażniaja i wtedy bd miałą to na całych rękach ;p Nicola1313 Odpowiedz Link Zgłoś
green_day_love Mam dokładnie to samo i... 22.10.11, 14:11 Radzę Ci iść w tej sytuacji do dermatologa. W moim przypadku jest to ponoć rogowacenie okołomieszkowe. Największy problem jest w tym, że nie da się tego zupełnie pozbyć. Mnie lekarz powiedział, że najlepszym lekiem jest słońce, więc w wakacje, kiedy będziesz odsłaniać ramiona, z pewnością stan skóry się polepszy. Obecnie używam kremu Dernilan (możesz go kupić od razu w aptece, gdyż nie jest na receptę) i powiem szczerze, że dobrze działa - nawilża skórę. Aczkolwiek ja oczekuję zdecydowanie większych efektów, ponieważ w ostrym świetle (np w szkole, brr) nie wygląda to najlepiej. W dodatku mam to również na udach, ale na szczęście nie aż w tak dużej ilości. Przede wszystkim radzę Ci iść do dermatologa, on Ci na pewno pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś