Dodaj do ulubionych

też tak macie ?

20.10.11, 14:55
chodzę do II klasy gimnazjum i jest baaardzo dużo nauki. już nie wyrabiam. ani psychicznie ani fizycznie. to jest po prostu masakra. tyle przedmiotów, nauki.
nie wyrabiam. moja mama mówi ,że popadnę w depresje.

też macie tyle nauki ? bo ja prawie całe popołudnie spędzam nad książkami. np. na jutro , muszę wykuć z biologi , i to tak baardzo dobrze, bo mamy jakąś starą babę, która bardzo dużo wymaga. do tego prawdopodobnie będę pytana z historii. jeszcze 2 lekcje polskiego. na których prawdopodobnie będzie pisać rozprawkę. suuperr. -.- już się nie mogę doczekać.
Obserwuj wątek
    • kiwi Re: też tak macie ? 20.10.11, 15:13
      no 2 klasa w gimnazjum jest najgorsza, no ale trzeba się uczyć z lekcji na lekcje przynajmniej godzinkę i będzie ok c;
      • anulka221 Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:14
        kiwi napisał(a):

> no 2 klasa w gimnazjum jest najgorsza, no ale trzeba się uczyć z lekcji na lekc
        > je przynajmniej godzinkę i będzie ok c;

Nom tutaj się zgodzę dużo materiału jest tylko tak z lekcji na lekcje to trochę trudno się uczyć haha bo się nie chce noo ale "Dla chcącego nic trudnego"
      • justynka9501 Re: też tak macie ? 04.11.11, 17:33
        Jej. Chciałabym mieć tyle nauki co ty. Pójdziesz do I liceum, to się dopiero dziewczyno załamiesz. Zaciśnij zęby i ścierp to. Ja trochę jestem w dołku, ale jestem w LO. Rozprawka? Fajnie by było. Ja muszę np. napisać analizę tekstu literackiego. Na domiar złego nauczycielka nie wytłumaczyła dokładnie. Po prostu zostałam rzucona na głęboką wodę.. Pozdrawiam i wierzę w Ciebie smile
    • xxxaniskaxxx ;D 20.10.11, 15:20
      Też jestem w 2 gim. Nauki mam strasznie dużo. Nie wyrabiam. Mam dosyć. Dzisiaj sprawdzian z fizyki gdzie powiedziała nam babka, że będzie z ruchu jednostajnego a zrobiła i z ruchu jednostajnego i jeszcze z przyspieszonego! Wkurzyłam się, bo tego nie umiem i miała mi koleżanka w sobotę tłumaczyć. Jeszcze dziś miałam z polskiego sprawdzian + poprawka z anglika. Jutro spr. z matmy i pan od historii pewnie będzie pytał. We wtorek musiałam uczyć się biologii bo była kartkówka i jeszcze z francuskiego nowe słówka miałam. Po prostu mam dosyć uczenia crying
      Nie mam w sumie czasu wolnego. Cały czas nauka. Ostatnio jeszcze coś się ze mną dzieje, że chociaż uczę się długo i umiem to na sprawdzianie nie mogę sobie za chiny nic przypomnieć!

Czyli jednym zdaniem: Mam podobnie do Ciebie. Przynajmniej wiem, że nie jestem sama. Życzę powodzenia w dalszym uczeniu się, a ja wracam do matmy, bo nie mogę mieć kolejnej złej oceny...
      • redeemer Re: ;D 20.10.11, 15:35
        pocieszę was, że z czasem będzie tylko coraz gorzej. jestem właśnie jakimś cudem w 2 LO... jakimś cudem, bo nigdy się nie uczyłem i zawsze miałem 3 i 4 xD
    • princess132 to nie jest jakoś bardzo dużo. 20.10.11, 15:45
      ja jestem w trzeciej.
      miałam sprawdzian z geografii z 10 rozdziałów, kartkówkę z fizyki i z polskiego, pytanie z chemii+ uzupełnić ćwiczenia [całe smile] i zadanie z matmy.
      i tak codziennie, przez 5 dni w tygodniu.
      śpię po kilka godzin dziennie, wstaję po piątej i jakoś żyję.
      • easy_me nie pytaj.... 04.11.11, 17:14
        mnóstwo sprawdzianów , kartkówek.
        nie wyrabiam...;]]]
        • petka W liceum będzie jeszcze gorzej, uwierz 05.11.11, 19:05
    • xdreamx Re: też tak macie ? 20.10.11, 16:06
      z tego co pamiętam to gimnazjum to miód poprostu. xd dojdziesz do liceum to dobiero bd deprecha. Jestem w II i naprawde zakuwam od 16 do 1 w nocy a pobudka o szóstej. takze na spanie czasu mało. I ucze się dość normalnie na 4 czasem sie 5 trafiają. Ale już kończę książkę do historii znaczy I część. i do polskiego jestem w połowie. smile Podejrzewam ze w III lo bd jeszcze gorzej
      • olusia... Re: też tak macie ? 21.10.11, 22:36
        jestem w III gim i trochę czasu poswięcam na szkołę, ale bez przesadyangry
    • wampire13 Re: też tak macie ? 25.10.11, 12:16
      To ty nie wiesz co my mamy w 3 kl gim...
    • made_in_italia Re: też tak macie ? 26.10.11, 20:36
      jestem w 1 gimn. i rzeczywiście jest ciężko ; (
    • yellowgreenblue Re: też tak macie ? 02.11.11, 19:04
      Ja zwykle jak się nic nie nauczę to dostaję 3 bo zawsze coś zapamiętam z lekcji a tak to mam tyle samo nauki co ty smile
    • mweezy . 04.11.11, 11:08
      Rozumiem cię, ale ciesz się, że nie masz problemów zdrowotnych, przez które nie chodzisz do szkoły i dołóż to tej ilości nauki którą masz, cholerne zaległości. Ja miałam taką sytuację i wybrnęłam, mimo, że było mi cholernie ciężko i uwierz mi, że było to na tyle poważne, że nie wpadło mi nawet do głowy, żeby użalać się nad sobą na kotku. Zamiast tu siedzieć to idź się poucz.

Poza tym w szkole średniej będziesz miała gorzej.
    • nickaa Re: też tak macie ? 04.11.11, 15:05
      tak. mam już 1 1 z niemca i tyle ( I LO ) masakra jakaś. chwilami też nie wyrabiam. zaczyna się weekend a ja co będę robić ? siedzieć z książkami ale ja wole sie pouczyć niż dostać złą ocenę ale z niemca po prostu nie lubie sie uczyć i oto wyniki ; ]
    • merle123 :) 04.11.11, 15:33
      2 klasa zawsze sprawia problemy bo ma najwięcej materiału do nauki. W liceum też tak będzie, tylko dużo gorzej (nie straszę tylko ostrzegam). Myślę że każdy przez to przechodzi. Bądź systematyczna, nie rób wszystkiego na ostatnią chwilę a poradzisz sobie. Powodzenia smile
    • koralina94 Re: też tak macie ? 04.11.11, 15:49
      Współczuję, ale wierz mi, w liceum jest tego więcej, więc ciesz się, że jesteś dopiero w gimnazjum. Musisz się trzymać, bo popadać w depresję z powodu szkoły to już przesada.
      • blondbrunetka Re: też tak macie ? 05.11.11, 13:25
        Jestem w Twoim Wieku, i tak samo mam dosć sporo nauki. Codziennie jest coś, masakra. Jakoś daje sobie radę, ale przez taki nawał widac że moje stopnie z leksza sie pogarszają. Tyle tego jest, że nie można sie skupić na czyms, bo ciągle sie myśli że jeszcze musze zrobić to, tamto. Nie wiem, oni chyba myślą że my jesteśmycyborgami, że to wszystko ogarniemy -.-
    • juanka . 04.11.11, 16:05
      tak, mam tak. całe popołudnia spędzam przy książkach, ale się nie załamuję, bo z roku na rok będzie coraz gorzej. póki co i tak mamy mało zadawane, w porównaniu do tego co będzie w III klasie gimnazjum, w I liceum. to będzie dopiero koszmar!
      a jeżeli już teraz prawie popadasz w depresję, to zastanawiam się co będzie z tobą, gdy będziesz musiała się uczyć do matury.
      wydaje mi się, że nie możesz brać tak wszystkiego na poważnie. ja nigdy nie będę miała idealnych ocen, ale pasek wyciągnę. ale mimo, że dużo czasu spędzam nad książkami zawsze znajdzie się coś czego do końca nie zrozumiała, lub jakaś niezapowiedziana kartkówka z materiału z którego się nie przygotowałam.
      pamiętaj, że życie to nie tylko nauka. nie mówię, że nie jest ważna, ale nie uważam, że trzeba jej poświęcać aż tyle czasu!
    • valentines kurczę, no .... 04.11.11, 16:12
      strasznie dużo . masa zadań + przygotowanie do lekcji ,bo pytają .;/
    • rokokoo no. 04.11.11, 16:13
      mam tak samo. jestem w II również.
      dużo nauki + moje lenistwo to niezbyt dobrana para. ale trzeba żyć
      life is brutal.
    • booty Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:17
      tnij.org/n28a - niesamowite! Musisz to zobaczyć!!!!!
      • milusia22 Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:21
        też jest u nas dużo nauki, ale ja mam zasadę "nie przeciążaj umysłu"
        odrobię zadanie po łebkach, przeczytam notatkę z lekcji i gotowe :p
        a jak nie rozumiem czegoś, to automatyczna reakcja "pie......lę! nie robię!" i zgłaszam np albo mówię ze nie umiałam zrobić i nie rozumiem tematu
    • pomyluna_ Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:21
      jestem w 2 klasie, chodzę do najlepszej szkoły w mojej miejscowości, jedna z lepszych szkół na śląsku i jakoś tak nie mam. Wystarczy uczyć się na bieżąco.
    • wilkolak Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:23
      nienawidzę szkoły i dlatego ją olewam
    • czekoolada Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:24
      jestem w trzeciej klasie gim. i mam tyle samo nauki co w drugiej klasie,plus dodatkowo chodze dwa razy w tyg. na silownie, dwa razy w tyg. na śpiew i raz w tyg. na gitare, basen i jogging,do tego zajecia pozalekcyjne typu kółko do olimpiady z polaka i angielskiego.Więc widzisz,że nie mam zbyt duzo czasu na nauke,ale to moja wola i radze sobie,bo mam piątki i czwórki,także nie martw sie,dasz sobie rade. ;p
    • muffins nie? 04.11.11, 16:28
      dopiero w liceum doecnisz jaki luz masz w gimnazjum, wiec nie narzekaj *-*
    • komix Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:30
      Ja chodzę dopiero do 6 klasy, ale i tak dość sporo nam zadają. Musimy też się przygotowywać do odpowiedzi ustnej i kartkówki, napisać wypracowanie (z dnia na dzień). Z każdego przedmiotu zadają po trochę, ale jak zbierzemy to w jedną całość, to nieraz wychodzą jakieś 3 - 4 godziny pracy (odrabiania lekcji, nauczenie się do kartkówek). Oprócz tego mamy po 7 godzin (lekcyjnych - 45 min.). Przychodzimy do domu bardzo zmęczeni, a na dodatek z ciężkim plecakiem. Już się boję, co będzie w gimnazjum...
    • jullkaaxd O_O 04.11.11, 16:35
      Hahahahahahahahaha ! To mnie rozbawiłaś ! Poczekaj na liceum ... tam dopiero jest zapieprz ! Ucz się już teraz samodyscypliny i systematyczności, bo potem nie wyrobisz. <br />
      <br />

Pozdrawiam . !
    • saphirka haha... 04.11.11, 16:38
      Poczekaj na liceum to zobaczysz co to dużo nauki i nie wyrabianie się z materiałem... gimnazjum to banał w porównaniu do liceum...
    • thechocolate Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:41
      lonellygirl napisał(a):

> chodzę do II klasy gimnazjum i jest baaardzo dużo nauki. już nie wyrabiam. ani
      > psychicznie ani fizycznie. to jest po prostu masakra. tyle przedmiotów, nauki.
      > nie wyrabiam. moja mama mówi ,że popadnę w depresje.
      >
      > też macie tyle nauki ? bo ja prawie całe popołudnie spędzam nad książkami. np.
      > na jutro , muszę wykuć z biologi , i to tak baardzo dobrze, bo mamy jakąś starą
      > babę, która bardzo dużo wymaga. do tego prawdopodobnie będę pytana z historii.
      > jeszcze 2 lekcje polskiego. na których prawdopodobnie będzie pisać rozprawkę.
      > suuperr. -.- już się nie mogę doczekać.

Też chodzę do klasy II gim i to jeszcze do dwujęzycznej(mam matmę, biologie i fizykę raz w tygodniu po angielsku oraz kulturoznawstwo i konwersacje), ale jakoś mi idzie. w sumie prawie nic sie nie uczą. tongue_out
      nauczyciele zadają różnie. czasem dużo czasem mało. nad książkami siedzę max. 5 godzin w tygodniu i mam dobre oceny... uncertain
    • danka_96 Re: też tak macie ? 04.11.11, 16:43
      Ja jestem w 3gim. Ja to dopiero mam dużo nauki, że lepiej nie mówić.
      • schabowy W 3 klasie będzie gorzej :P 04.11.11, 16:55
        wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka