Dodaj do ulubionych

praca dla nastolatki

19.11.11, 17:41
Hej
nie mam pojęcia, czy był już taki wątek, ale mam problem. Zbliżają się święta, a na wszystko nie mam pienięzy. Mam 14 lat, więc do żadnej pracy mnie nie przyjmą, ale chyba są sposoby, żeby choć trochę zarobić. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • czekoladowa_me Re: praca dla nastolatki 19.11.11, 17:59
      Zaczne od tego, ze moj nauczyciel od geografii ( jest tez doradca zawodowym w naszej szkole ) mowil nam ostatnio ze byl gdzies tam, na jakims spotkaniu ( nie pamietam gdzie ) ale w kazdym razie, dowiedzial sie ze nawet 14 latkowie moga juz pracowac.
      A ze jest doradca zawodowym to mowil, ze moze znalezc nam jakies propozycje pracy przed swietami i na wakacje i zainteresowani moga sie do niego zglosic.
      Oczywiscie ucieszylam sie i wraz z siostra i kolezankami mamy zamiar do niego sie zglosic w tej sprawie.
      Wlasnie ja tez z mysla o tym, ze chcialabym sb cos i innym kupic na swieta.

A jak Ci pomoc to nie wiem, ale jak macie w szkole doradce zawodowego to moze go sie spytaj i moze cos znajdzie.smile
      A jak nie to moze popytaj w jakis supermarketach, centach handlowych itp. czy np. moglabys roznosic ulotki czy cos.
      Moze uda Ci sie cos znalezc.
      Zycze powodzenia smile

Pozdrawiam kiss
      • milusia22 Re: praca dla nastolatki 19.11.11, 18:07
        wiesz, moja koleżanka z klasy pracuje. czasem chodzi do sąsiadów [jak ją poproszą] i opiekuje się ich dziećmi. potem oni jej płacą tongue_out
      • olaalo Re: praca dla nastolatki 19.11.11, 18:07
        Dziękuję, na pewno pójdębig_grin
      • veruss Allegro 22.11.11, 17:30
        Hej miałam taką samą sytuację jak ty tylko rok temu. Zarobiłam sobie ponad 150 zł wystawiając aukcję na allegro. Poszperałam w szafie, jakieś ciuchy, torebki i różne pierdoły sprzedałam w internecie.
        A tak po za tym można legalnie pracować od ukończonych 16 lat.
    • chocolatex Re: praca dla nastolatki 19.11.11, 20:03
      Z tymi ulotkami to nie wiem czy wyjdzie. Ja ostatnio się pytałam o ulotki i powiedzieli, że chcą mieć osobę w wieku 18 lat a nie 16. oO

Ale może inny sposób: masz na pewno sąsiadki w starszym wieku, zapytaj się czy nie potrzeba im liści pozagrabiać czy zrobić jakiś porządek na podwórku [w końcu zima idzie]. Hmm, wiem , że najgorzej będzie właśnie się zapytać [chyba że nie masz z tym problemu], powodzenia
    • plotkaragirl Re: praca dla nastolatki 19.11.11, 21:32
      Macdonald's - tam zatrudniają nastolatki. Ale to też zależy ile masz lat
      • kawaiikimie Re: praca dla nastolatki 19.11.11, 21:38
        Pochodź po supermarketach, centrach handlowych, pizzeriach i popytaj. Sąsiedzi też są dobrym pomysłem.
    • monik4 Re: praca dla nastolatki 19.11.11, 21:54
      idz do MC ;D
      • wiolcia.xd Para dla natolatki 22.11.11, 17:02
        Święta to może po kolędzie pochodzisz? No to tak na 2 dni masz pracę. smile
      • ecia22100 Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 21:29
        ja bym nie szła do sąsiadów...
        a na początku pojawiła się dyskusja o to ile trzeba mieć lat żeby można legalnie pracować - ja myśle że 16 wink
    • pynia Re: praca dla nastolatki 20.11.11, 18:09
      Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami ! ;*
    • bieberek praca dla nastolatki 21.11.11, 21:29
      Chociaż nie pracowałam jeszcze(a też mam 14 lat) to mama mówi mi,że można zarobić na rozdawaniu ulotek.
      Idziesz do jakiegoś sklepu(typu LIDL,KAUFLAND) i pytasz się czy możesz rozdawać gazetki w ten i ten dzień od tej i od tej pory,a oni potem Ci zapłacą wink

Mam nadzieję,że pomogłamsuspicious

Pozdrawiam,bieberek kiss
    • annabethchase Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 16:23
      maniowy.blogi.kotek.pl/2011/11/sposoby_na_nude_i_zrzucenie_paru_kilogramow
      tu jest napisane w punkcie nr.4
    • exe03 Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 16:26
      Są takie różne supermarkety : " Tesco " " Lidl " " Polo Market " itd.Idźchoinkachoinkachoinkachoinkasantasantasantasantasanta do kierownika Ii powiedz ze chciała byś sobie dorobić i na pewno dadzą ci pracę tzn . będziesz roznosiła ulotki i reklamy
    • pauli. Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 16:30
      chodzi oczywiście o pracę w weekend, bo w tygodniu musisz chodzić do szkoły. Gdzie nie gdzie zatrudniają takie małoletnie dziewczęta do roznoszenia ulotek, ale myślę, ze wiek ludzi zniechęca, po prostu jesteś za mała. Sąsiedzi, znajomi, chociażby pilnowanie dzieci czy coś, jest bardziej możliwe
    • cyrus_miley Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 16:43
      Mam dla ciebie kilka propozycjismile
      1.możesz rozdawać ulotki np.kaufland itp.
      2.możesz być konsultantką avon
      3.zbierać owoce ale to raczej lato(a za sortowanie borówek amerykańskich możesz przez całe lato zarobić nawet 3000)
      • mee1 Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 17:00
        j
        • mee1 Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 17:02
          jeśli chodzi o rozdawanie ulotek i tego typu prace musisz mieć przynajmniej 16 lat.. ale niedługo spadnie śnieg... jeśli mieszkasz w domu jednorodzinnym możesz zaproponować sąsiadom odśnieżanie podjazdu, albo jeśli twoi rodzice mają znajomych z małymi dziećmi możesz ich podpytać czy nie potrzebują doraźnie opiekunki...
    • monia12xd Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 17:06
      dołączam się po pytania smile ja jestem spłukana, całą kasę wydałam na zakupy. i zostało mi marne 5 zł. ;/
    • another_me Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 17:16
      hmm... nie mam pomysłu a powiem Ci, że mi też by się przydało coś dorobić, i tak samo nie wiem -,-
    • taylorka. Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 17:24
      hmm .. iść pograbić liście ..; PP
    • kasiunia__xdd Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 17:28
      siemka wink
      Jak chcesz zarobić troche kasy to możesz zostać konsultantką w avon wink)
      poprostu musisz zbierac zamówienie potem je składasz w avon a oni ci za to płaca ..
      Ja jestem w avon i jestem bardzo zadowolona bo mogę robić to w wolnym czasie .

Ty tez spróbuj ;D
    • wilkolak Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 17:32
      ja pracowałam roznosząc ulotki
    • katty05 Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 18:10
      Hmm, mogłabyś np. popytać sąsiadów, czy by nie chcieli zatrudnić cię czasem jako opiekunka do dziecka albo o wyprowadzanie psa czy jakiegoś zwierzątka.
    • dorothy. Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 18:53
      ja w wakacje pracowałam w Norway ;p miałam łatwiej bo moje siostry tam mieszkają ale też trudniej bo miałam tylko 15 lat a byłam kelnerką więc non stop musiałam mówić po angielsku co w sumie wyszło mi na dobrze.W Polsce zarabiać już nie mam zamiaru nigdy ;p
      • dorothy. Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 18:55
        dorothy. napisał(a):

> ja w wakacje pracowałam w Norway ;p miałam łatwiej bo moje siostry tam mieszka
        > ją ale też trudniej bo miałam tylko 15 lat a byłam kelnerką więc non stop musia
        > łam mówić po angielsku co w sumie wyszło mi na dobrze.W Polsce zarabiać już nie
        > mam zamiaru nigdy ;p

sru,16 już miałam ;D chociaż tam i tak chyba jest inaczej z robotą,jedna kelnerka miała 14.O.O ni wim. ;p
    • alicez Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 19:07
      Jeśli nie zabardzo masz możliwość pracy w jakimś konkretnym miejscu to może na allegro dorób. Np tak jak pisala kolerzanka niżej. Albo możesz też (jeśli masz talent plastyczny) zająć się dzierganiem szalików (niektóre kosztują po 50 zł, a na dokładke jeżeli jest to rękodzieło może być jeszcze droższe) dobrym pomysłem jest też biżuteria z modeliny plastycznej (nie zwykłej tylko takiej bardziej profesjonalnej) wiem co mowie kolerzanka się tym zajmuje, nieźle zarabia za to. w końcu rękodzieło jest w tych czasach b cenione, tylko trzeba sie starać.
    • gabi64 praca dla nastolatki 22.11.11, 19:12
      Może poproś rodziców o kieszonkowe lub w domu np: myj naczynia,poodkurzaj i może też za to dostaniesz kase smirk
    • tyska987 Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 19:24
      hej hej !! tongue_out
      Ja tak samo o tym myślałam i najlepsze pomysły to np pomaganie sąsiadom i wystawianie rzeczy na allegro big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      Moja mama jest konsultantką avon i narazie małe dzieci jak ty ..( ja mam tyle samo lat co ty big_grinbig_grin ) nie mogą tam pracować smile od 18 mozna smile
      wink
    • hiaa Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 19:27
      `. Pochodź do sklepów i zapytaj się czy ty byś nie mogła trochę u nich podrobić bo twoi rodzice mają problemy finansowe i Cię przyjmą przyjmą na mies . Tak robi moja koleżanka ;D
    • nesska94 praca dla nastolatki 22.11.11, 19:33
      Pracowałam w lecie jako kosiarka do trawy, zarobiłam na każdą osobę 50zł (całe wakacje). W 2012 wiosnę będę pracowała jako kelnerka na weselu to świetnie zarobki. wink
      • schabowy Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 19:55
        Ja też chciałam sobie dorobić (2 lata temu) ale nie przyjeli mnie bo za młoda byłam ;/
    • mroweczka_xxx Re: praca dla nastolatki 22.11.11, 20:16
      ja słyszałam o takim czymś, że jak pojedziesz do jakiegoś hotelu, to tam możesz pracować jako kelnerka (w sumie zbierać naczynia ze stolików i myć je chyba, bo zazwyczaj w hotelach są szwedzkie stoły) i wtedy nie dość, że jesteś w jakimś nowym mieście, np. gdzieś nad morzem i masz plażę, to jeszcze za pokój nic nie płacisz, a po sprzątnięciu talerzy w czasie obiadów / obiado-kolacji masz wolny czas i możesz iść na plażę, imprezę itp. Ja właśnie się zastanawiam czy nie poszukać takiej roboty na wakacje razem z koleżankami big_grin
    • kamilka_kami nie allegro 22.11.11, 21:04
      co do allegro to sie NIE ZGADZAM, trzeba tam płacić opłaty za aukcje , a wychodzi coraz drożej, prawdopodobnieństwo ze ktos cos szybko kupi - male . ja tam polecam szafa.pl jesli chodzi o ubrania xd . nie wiem czyto bedzie spam czy nie , trudno - chcialam pomóc .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka