Dodaj do ulubionych

Domowe sposoby na pryszcze ?

03.12.11, 13:05
Hej mam do was pytanie jak radzicie sobie z trądzikiem ? Pytam dlatego ze dzisiaj rano obudziłam sie z pryszczem na twarzy a jutro idę na urodziny i chciała bym sie go pozbyć.... Są jakieś domowe sposoby na to żeby już rano go nie było ? Prosze pomóżcie scianasciana !!
Obserwuj wątek
    • paulina3678 Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 06.12.11, 15:43
      ja słyszałam ze można posmarować na noc pastą do zębów ale to bardzo wysusza skórę sad
      możesz tez w wyjątkowej ( ale naprawdę wyjatkowej ) sytuacji wycisnąć tego pryszcza
      • lol233 Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 06.12.11, 21:37
        Mam też trądzik i to co pomaga to tak jakieś specyfiki do mycia twarzy unikaj jedzenia czekolady i ostrych rzeczy maseczki też działają a jeżeli chcesz to bardzo szybko zrobić możesz go wycisnąć możesz go też maskować pudrem najlepiej antybakteryjnym to w przyszłości nie będziesz miała zmarszczek tyle że te antybakteryjne słabo maskują niedoskonałości więc najpierw skutecznym sprawdzonym pudrem (najlepiej w musie znajdziesz taki w wielu drogeriach ja lubię pudry od maybelline ) potem na to nałożyć cienką naprawdę cienką warstwę antybakteryjnego ewentualnie odwrotnie najpierw antybakteryjna a później ten skuteczny tak jest nawet lepiej pamiętaj tylko przy tym żeby często nawilżać skórę na noc kremami i zaraz po przyjściu do domu zmyj puder i użyj żelu albo maseczkikiss
    • trusskawcia aha. 06.12.11, 21:48
      Ja ogólnie dużego problemu z trądzikiem nie mam, tylko przed okresem coś mi wyskakuje.
      Najlepiej na noc posmaruj maścią TRIBIOTIC, do kupienia w aptece. Bardzo skuteczna. Ja jak mam na noc to potem rano mogę wycisnąć.
      • ocenzurowanoxd :) 06.12.11, 22:07
        też mi wyskakują pryszcze przed okresem więc nie jesteś sama smile
        ja mam sprawdzony sposób : weź 1 tabletkę aspiryny , włóż do jakiejś szklanki dodaj do tego kilka kropel wody żeby powstała papka , posmaruj pryszcza , nałóż to na noc albo jak wyschnie to samo odpadnie . pryszcz dalej jest ale nie jest już taki czerwony
        • lenkka23 Re: :) 24.10.12, 13:53
          a brała któraś z Was moze derminax? o na tej stronie jest o nim napisane. Działa?
    • armania Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 24.10.12, 14:06
      Słyszałam, że olejek z drzewa herbacianego działa na pryszcze i szybko je wysusza, podobnie jak czosnek, z tym że czosnek może nawet wysuszyć skórę do takiego brzydkiego strupka :sad Olejek możesz kupić w oriflame albo o połowę taniej w podarujzdrowie.pl. Pamiętaj, żeby nakładać go czystymi dłońmi i możliwie szybko po wyskoczeniu pryszcza. Mi też ładnie wysuszał opryszczkę, tylko trzeba uważać, żeby się oblizywać, bo smaczny to on nie jest confused
    • makijazowa Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 25.10.12, 09:20
      Jak coś wyskoczy z dnia na dzień, to nakładam maść cynkową, bo ona świetnie wysusza. Jak masz skłonności do wyprysków, to musisz cały czas używać kosmetyków do cery ze skłonnością do trądziku. Bardzo dobre jest mydło naturalne, albo mydło z nanosrebrem. Jak nie wiesz co to jest to poczytaj tutaj www.belt.sklepna5.pl/towar/1/mydelko-naturalne-z-nanosrebrem-100-g-kartonik.html. Mój facet dzięki szamponu z nanosrebrem pozbył się łupieżu. Mam nadzieję, że tobie też nanosrebro pomoże.
    • rogaliczek Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 05.11.12, 12:12
      Maść cynkowa dwa razy dziennie - wydaje się być bardzo tłusta i jest, ale jest bardzo skuteczna. Polecam także maseczkę z drożdży i mleka - jedna łyżka gorącego mleka, dwie drożdży, nakładasz to na 15 minut i zmywasz. Polecam mydło antybakteryjne i krem nawilżający, antybakteryjny do trądziku "ziaja". Po za tym jak wyciśniesz pryszcza lub masz po nim dużą opuchliznę to nasmaruj miejsce pastą do zębów na noc, rano to zmyj i opuchlizny nie będzie. No i co najważniejsze codzienna higiena, codziennie prysznic poranny.
      • kamilio2312 moj sposob 30.03.13, 16:10
        Mi na trądzik to pomogło.
        www.technologiezdrowia.pl/pozbadz-sie-tradziku
        Teraz po prostu się nie muszę nim martwić.
    • cherry.coke Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 05.11.12, 16:00
      Nie wiem czy przez jeden dzień zniknie, ale da się go zmniejszyć. Ja na pryszcz nakładam pastę do zębów, wysusza ona pryszcze. Można też nałożyć trochę czosnku, bo też go wysuszy. A jutro będziesz mogła niedoskonałości zamaskować korektorem i będzie ok wink
    • chocolatte Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 05.11.12, 17:11
      Mam okropny trądzik ,próbowałam juz chyba wszystkiego,ale uwierz mi domowe sposoby nic na to nie poradzą najlepiej isc do dobrego dermatologa sad jeśli pryszcz jest naprawde duży to wyciśnij i posmaruj tribioticem , pasta do zębow nic nie daje-próbowałam wink
      • ewcia04081 Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 20.12.12, 14:36
        idź do kosmetyczki.
        • kasara Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 20.12.12, 15:41
          Warto poczytać tutaj, jakie są domowe sposoby na pryszcze: www.netkobiety.pl/t3382.html Ja długo się tego dziadostwa nie mogłam pozbyć, ale się udało. brawo

Szkoda, że wtedy nie wiedziałam o tych sposobach, tylko się męczyłam. sciana
    • kotkaevita15 Re: Domowe sposoby na pryszcze ? 22.12.12, 16:30
      1. Posmaruj pastą do zębów
      2. Posmaruj spirytusem
      3. Myj go mydłem
      4. Smaruj specjalnym kremem
      xox

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka