Dodaj do ulubionych

Praca za granicą !

15.01.12, 00:27
Moja mama chce wyjechać za granice do pracy ! Zostanę wtedy z bratem pod opieką prawnej opiekunki. Ale strasznie się tego boję jak to będzie . To będzie dla mnie nowa sytuacja ! A czy wasi rodzice też wyjeżdżają ? Jak sobie z tym radzicie ?
Obserwuj wątek
    • allys Praca za granicą ! 15.01.12, 14:35
      Czasami sytuacje życiowe zmuszają ludzi do podjęcia takiej decyzji.
      Wielu moich znajomych bywało w takiej sytuacji.
      To nic strasznego. Masz okazje nauczyć się odpowiedzialności i samodzielności. (:
      • hejkaa Re: Praca za granicą ! 15.01.12, 15:09
        ŻYCIE.
        Nic nie poradzisz, ale może szczerze porozmawiaj z mamą. Poproś, żeby się z Tobą kontaktowała (telefonowanie, skype, facebook, gg, sms - może coś wybierzesz). Może Twoja mama chce wyjechać, żeby zapewnić Wam lepsze życie.? Hm. Pozdrawiam.wink
        • rockowa941 Re: Praca za granicą ! 15.01.12, 20:15
          nie przejmuj sie bedzie dobrze moze i lepiej bedziesz miec wiecej luzu i kasy moze o to twojej mamie chodzi zeby dac wam lepsza przyszlosc zawsze moze wrocic gdy bedziesz tego potrzebowac
    • kari17 Re: Praca za granicą ! 15.01.12, 21:11
      Moja mama wyjeżdżała 2 razy i powiem,że to były najlepsze czasy smile Żyłam sama w mieszkaniu i mogłam robić imprezy big_grin nikt cały dzień nie marudził, nie kazał sprzątać tongue_out

A czego się boisz? Zostać z prawną opiekunką?
      • schokobonsy Re: Praca za granicą ! 15.01.12, 21:24
        powinnaś się cieszyć :d
      • buniaczek541 Re: Praca za granicą ! 16.01.12, 12:37
        poprostu jest to dla mnie nowa sytuacja . nigdy się w takiej nie znalałam ;]
    • koralina94 Re: Praca za granicą ! 15.01.12, 21:34
      Moi rodzice też pracują za granicą. Najpierw wyjechał tata, a kilka lat później mama, także wiem, jak się teraz czujesz. Też się bardzo bałam, bo zawsze byliśmy bardzo zżyci, a tu nagle taka sytuacja. Można się przyzwyczaić i wcale nie jest tak źle. Na początku jest trudno, ale pamiętaj, że Twoja mama wyjeżdża po to, żeby żyło Wam się lepiej. Jeśli tak bardzo się boisz, to porozmawiaj z mamą i jej powiedz. Ona też to przeżywa, jestem pewna.
      Są też plusy takiego wyjazdu. Będziesz mogła do niej jeździć w odwiedziny, jeśli zamierza zostać za granicą na dłużej. Nauczysz się samodzielności. Ja nawet nauczyłam się gotować:p Mieszkam teraz tylko z siostrą. Musisz się dzielnie trzymać i naprawdę nie jest aż tak strasznie, jak może Ci się teraz wydawać.
    • olcissia_1998 Re: Praca za granicą ! 18.01.12, 21:26
      Moja mama kiedyś wyjeżdżała kilka razy w roku za granicę, np. do Niemiec albo do Hiszpanii. Trochę tęskniłam, ale z czasem się przyzwyczajałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka