Dodaj do ulubionych

Obozwiązki domowe

19.01.12, 12:19
Hej. smirk
Chcę się dziś zapytać jakie macie obowiązki domowe. Ja odkurzam, wycieram kurze i czasami myję naczynia.
Przyznam się bez bicia, że nie lubię robić tych rzeczy, ale cóż ja poradzę. Rodzicom trzeba pomagać. big_grin
Obserwuj wątek
    • just...me Re: Obozwiązki domowe 19.01.12, 21:26
      Ja nie robię nic. Jak sie tak zastanowić, to czasem gotuję, ale to jak mnie mama poprosi raz na miesiąc. A tak to nie robię nic, kompletnie. Ew. sprzątam po imprezach, liczy się? Wychodzę z psem, ale to mój pies, więc żadna łaska. Nie myję naczyń, nie wycieram kurzy, nie myje podłogi, nie ścielę łóżka. Jestem całkowicie niepożyteczną jednostką w domu. Jakoś mi to nie przeszkadza.cool
    • cesautres ;d 19.01.12, 21:41
      staram sie utrzymać mój pokój w względnym porządku , który dla mojej mamy i tak jest bałaganem c; i trochę przy praniu pomagam mamie .
    • majeczka. Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 17:15
      Czasami pościeram kurze i podleje kwiaty. A jak mi się już strasznie nudzi to jeszcze odkurzam salon. Ogólnie to nienawidzę sprzątać ale rodzice się czepiają. ;/ Najbardziej nie lubię sprzątać u siebie w pokoju i to zawsze tam jest największy bałagan. tongue_out
    • aleksandra25 Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 18:36
      uwielbiam wyprowadzac psa na spacer
      • noicomipowiesz Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 19:27
        Ee. takich sztywnych obowiązków które ściśle cały czas bym wykonywała, to nie mam, jak pokój jest brudny, to sprzątnę, jak trzeba to pozmywam .. tongue_out
        Więc.. no zależy od sytuacji.. big_grin
    • amelia_ Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 19:40
      Ja gotuje upycham wszytsko w zmywarce wycieram schody czasem sprzatam lazienke i scieram kurze. Nie wszystko lubie ale gotować uwielbiam, robie rodzinie menu na cały tydzień, które przygotowuje osobiście
    • blondzia Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 21:36
      Czasami zmywam naczynia,odkurzam,ścieram kurze .
    • martynka5008 Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 21:57
      Wycieram kurze,sprzątam mój i brata pokój,czasem odkurzam i wynoszę śmieci.
    • beyourself Re: Obozwiązki domowe 24.01.12, 15:24
      Ja w sobotę muszę poodkurzać na jednym piętrze, umyć łazienke i czasem pościerać kurze. uncertain No i oczywiście musze jeszcze wysprzątać swój pokój big_grin wink
    • rasberry Re: Obozwiązki domowe 24.01.12, 15:31
      nie lubie sprzątac,ale rodzice się czepiajatongue_out
      no więc: co sobote odkurzam caly dom,sprzątam moj pokój i caly dom,rozwieszam pranie, podlewam kwiatki
    • agapi Re: Obozwiązki domowe 24.01.12, 16:09
      Yy... Zajmowanie się zwierzętami, dbanie o swój pokój (co raczej mi najgorzej wychodzi xD), a jak jest dzień sprzątania, mama mi pozwala wybierać czy sprzątam cały dom, czy cały dzień bawię brata. oczywiście wybieram to drugie ;p
    • song Re: Obozwiązki domowe 24.01.12, 16:11
      Moje obowiązki domowe są najbardziej spokrewnione ze sprzątaniem więc nie będę ich wymieniać.
      Też nie lubię ich wykonywać ,ale rodzicom,dziadkom,ciotkom,wujkom i osobom starszym trzeba pomagać smile
    • inbloom *______* 24.01.12, 16:26
      jakieś tam mam xD
    • lollyana Re: Obozwiązki domowe 08.03.12, 15:07
      Odkurzam, czasem ścieram kurze, myje naczynia itp.
    • mrucz Re: Obozwiązki domowe 16.08.12, 11:13
      mój obowiązek domowy to wychodzenie z psem, mycie po sobie naczyń i sprzątanie w pokoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka