rob.loffe 19.01.12, 12:19 Hej. Chcę się dziś zapytać jakie macie obowiązki domowe. Ja odkurzam, wycieram kurze i czasami myję naczynia. Przyznam się bez bicia, że nie lubię robić tych rzeczy, ale cóż ja poradzę. Rodzicom trzeba pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
just...me Re: Obozwiązki domowe 19.01.12, 21:26 Ja nie robię nic. Jak sie tak zastanowić, to czasem gotuję, ale to jak mnie mama poprosi raz na miesiąc. A tak to nie robię nic, kompletnie. Ew. sprzątam po imprezach, liczy się? Wychodzę z psem, ale to mój pies, więc żadna łaska. Nie myję naczyń, nie wycieram kurzy, nie myje podłogi, nie ścielę łóżka. Jestem całkowicie niepożyteczną jednostką w domu. Jakoś mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
cesautres ;d 19.01.12, 21:41 staram sie utrzymać mój pokój w względnym porządku , który dla mojej mamy i tak jest bałaganem c; i trochę przy praniu pomagam mamie . Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka. Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 17:15 Czasami pościeram kurze i podleje kwiaty. A jak mi się już strasznie nudzi to jeszcze odkurzam salon. Ogólnie to nienawidzę sprzątać ale rodzice się czepiają. ;/ Najbardziej nie lubię sprzątać u siebie w pokoju i to zawsze tam jest największy bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 18:36 uwielbiam wyprowadzac psa na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 19:27 Ee. takich sztywnych obowiązków które ściśle cały czas bym wykonywała, to nie mam, jak pokój jest brudny, to sprzątnę, jak trzeba to pozmywam .. Więc.. no zależy od sytuacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_ Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 19:40 Ja gotuje upycham wszytsko w zmywarce wycieram schody czasem sprzatam lazienke i scieram kurze. Nie wszystko lubie ale gotować uwielbiam, robie rodzinie menu na cały tydzień, które przygotowuje osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 21:36 Czasami zmywam naczynia,odkurzam,ścieram kurze . Odpowiedz Link Zgłoś
martynka5008 Re: Obozwiązki domowe 23.01.12, 21:57 Wycieram kurze,sprzątam mój i brata pokój,czasem odkurzam i wynoszę śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
beyourself Re: Obozwiązki domowe 24.01.12, 15:24 Ja w sobotę muszę poodkurzać na jednym piętrze, umyć łazienke i czasem pościerać kurze. No i oczywiście musze jeszcze wysprzątać swój pokój Odpowiedz Link Zgłoś
rasberry Re: Obozwiązki domowe 24.01.12, 15:31 nie lubie sprzątac,ale rodzice się czepiaja no więc: co sobote odkurzam caly dom,sprzątam moj pokój i caly dom,rozwieszam pranie, podlewam kwiatki Odpowiedz Link Zgłoś
agapi Re: Obozwiązki domowe 24.01.12, 16:09 Yy... Zajmowanie się zwierzętami, dbanie o swój pokój (co raczej mi najgorzej wychodzi xD), a jak jest dzień sprzątania, mama mi pozwala wybierać czy sprzątam cały dom, czy cały dzień bawię brata. oczywiście wybieram to drugie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
song Re: Obozwiązki domowe 24.01.12, 16:11 Moje obowiązki domowe są najbardziej spokrewnione ze sprzątaniem więc nie będę ich wymieniać. Też nie lubię ich wykonywać ,ale rodzicom,dziadkom,ciotkom,wujkom i osobom starszym trzeba pomagać Odpowiedz Link Zgłoś
lollyana Re: Obozwiązki domowe 08.03.12, 15:07 Odkurzam, czasem ścieram kurze, myje naczynia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mrucz Re: Obozwiązki domowe 16.08.12, 11:13 mój obowiązek domowy to wychodzenie z psem, mycie po sobie naczyń i sprzątanie w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś