21.02.12, 19:03
witajcie. mam do was pytanie. kochane, czy znacie może jakies sprawdzone sposoby na zatkany nos - katar ? potrzebuję tego, gdyż nie chcę stosować areozoli itp. ; ) z góry wam dziękuję ;* pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • miss_mimi094 Re: katar. 21.02.12, 19:16
      czosnek działa
      po prostu przekruj ząbek czosnku na pół i wsadz sobie do obu dziurek, wygląda sie tak kretyńsko, ale to naprawde działa : )

Zapraszam na mojego Bloga/Kotka wink
      • cute_princess do miss mimi094 21.02.12, 19:17
        a czy to nie boli? (wsadzenie czosnku do nosa) ? i czy to długotrwały efekt czy chwilowy? a ja zapraszam do mnie ;*
        • miss_mimi094 Re: do miss mimi094 21.02.12, 19:23
          nie no to nie boli, tylko przekruj jedn ząbek na pół wink
          albo możesz jeszcze wrzącą wode wlać do miski i dodać to tego pare ktopel Amolu, albo mięty w płynie, nachylić się nad tym, przykryć głowe ręcznikiem i wdychać (jeśli rozumiesz o co mi chodzi)

napewno wpadne wink
          • cute_princess Re: do miss mimi094 21.02.12, 19:28
            tak tak, kiedyś taką "parówke" już robiłam, ale z samego wrzątku i efekt 10-minutowy. : ) wpadaj wpadaj hyhy ;*
    • nessy96 Re: katar. 22.02.12, 12:55
      a czemu nie chcesz stosować areozoli? to naprawde działa wink
    • majson Re: katar. 26.02.12, 18:24
      pamiętam kiedyś jak miałam katar smarowałam okolice nosa i środek nosa(patyczkiem do uszu) maścią majerankową taka w tubce. Mama mówiła że właśnie ten zapach i jej właściwości odblokowują nos.
      • gently_ Re: katar. 26.02.12, 22:03
        kup sobie marimer hipertoniczny na zatkany nos :3 tam jest tylko woda morska, nic więcej, ale za to jak działa :3 i można stosować często, i jest napraaaaaaaaaawde duży. używam od jakiś 8 lat? pomaga. acatar fast - ma super zapach, który powoduje, że lepiej nam się oddycha i działa w minutę :3 ew. kup sobie sinupret może? jest ziołowy, to są tabletki właśnie na zatkany nos :3
        + mam katar niezależnie od choroby, tak jakoś w genach, także wiem co sprawdzone :3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka