cute_princess 21.02.12, 19:03 witajcie. mam do was pytanie. kochane, czy znacie może jakies sprawdzone sposoby na zatkany nos - katar ? potrzebuję tego, gdyż nie chcę stosować areozoli itp. ; ) z góry wam dziękuję ;* pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss_mimi094 Re: katar. 21.02.12, 19:16 czosnek działa po prostu przekruj ząbek czosnku na pół i wsadz sobie do obu dziurek, wygląda sie tak kretyńsko, ale to naprawde działa : ) Zapraszam na mojego Bloga/Kotka Odpowiedz Link Zgłoś
cute_princess do miss mimi094 21.02.12, 19:17 a czy to nie boli? (wsadzenie czosnku do nosa) ? i czy to długotrwały efekt czy chwilowy? a ja zapraszam do mnie ;* Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: do miss mimi094 21.02.12, 19:23 nie no to nie boli, tylko przekruj jedn ząbek na pół albo możesz jeszcze wrzącą wode wlać do miski i dodać to tego pare ktopel Amolu, albo mięty w płynie, nachylić się nad tym, przykryć głowe ręcznikiem i wdychać (jeśli rozumiesz o co mi chodzi) napewno wpadne Odpowiedz Link Zgłoś
cute_princess Re: do miss mimi094 21.02.12, 19:28 tak tak, kiedyś taką "parówke" już robiłam, ale z samego wrzątku i efekt 10-minutowy. : ) wpadaj wpadaj hyhy ;* Odpowiedz Link Zgłoś
nessy96 Re: katar. 22.02.12, 12:55 a czemu nie chcesz stosować areozoli? to naprawde działa Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: katar. 26.02.12, 18:24 pamiętam kiedyś jak miałam katar smarowałam okolice nosa i środek nosa(patyczkiem do uszu) maścią majerankową taka w tubce. Mama mówiła że właśnie ten zapach i jej właściwości odblokowują nos. Odpowiedz Link Zgłoś
gently_ Re: katar. 26.02.12, 22:03 kup sobie marimer hipertoniczny na zatkany nos :3 tam jest tylko woda morska, nic więcej, ale za to jak działa :3 i można stosować często, i jest napraaaaaaaaaawde duży. używam od jakiś 8 lat? pomaga. acatar fast - ma super zapach, który powoduje, że lepiej nam się oddycha i działa w minutę :3 ew. kup sobie sinupret może? jest ziołowy, to są tabletki właśnie na zatkany nos :3 + mam katar niezależnie od choroby, tak jakoś w genach, także wiem co sprawdzone :3 Odpowiedz Link Zgłoś