minerwa 30.03.12, 17:30 Jak nazwalibyście bohatera lub bohaterkę książki lub opowiadania? Ja szczerze mówiąc sama nie wiem...Może Allysa? A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaa_ Re: Imię dla książowego bohatera 01.04.12, 19:05 Jeśli chodzi o amerykański imiona, to mam kilka ulubionych. Książki nie piszę, ale kto wie. Podobają mi się imiona: Amanda, Luke, Jake, Mandy. Odpowiedz Link Zgłoś
madoxxx Re: Imię dla książowego bohatera 06.04.12, 14:17 Mi się podoba imię Rosemary albo Anastazja lub hinduskie zooni lub zaara lub kareena Odpowiedz Link Zgłoś
sponge_edd Re: Imię dla książowego bohatera 10.04.12, 19:39 Gdybym pisała książkę, to prawdopodobnie nazwałabym swoją bohaterkę Shay albo Rose, nie wiem czemu, tak jakoś mi się podobają te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: Imię dla książowego bohatera 10.04.12, 20:13 U mnie mają takie imiona jak: Columbae, Rocket, Phox, Thorburn, Auricula, Hephastia, Martial, Sagitarria, Canwarn, Runyon, Savera. Niektóre sama wymyśliłam, inne znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
olrzym Re: Imię dla książowego bohatera 11.04.12, 21:55 to wszystko najlepiej dobrać do charakteru. bo niektóre imiona mają coś takiego w sobie, że jak je czytasz to ci się kojarzą załóżmy z jakąś wesołą osobą, albo z ponurakiem czy wredotą. zależy jaką chcesz postać ! ja ci mogę pomóc, bo sama uwielbiam wymyślać takie rzeczy sama też piszę trochę i przy okazji zapraszam do mnie quess-who.blogspot.com/ poznaj Jess i Westa oraz innych bohaterów ! Odpowiedz Link Zgłoś
johankaka Re: Imię dla książowego bohatera 15.04.12, 07:34 Megara, Grey, ... Jest ich mnóstwo, ja zawsze robie tak że patrzę na liste aktorek/aktorów na FilmWebie i losuję numerek od 1 do 100 i mam imię ;D Odpowiedz Link Zgłoś
alicesalvatore Re: Imię dla książowego bohatera 15.04.12, 19:43 Sama kiedyś próbowałam napisać jakieś opowiadanie, ale ze względu braku czasu przerwałam pisanie. Proponuję takie imiona jak: Melody, Jessica, Jenny, Emma, Nicole, Valerie, Teddy, Jack, Michael. Tradycyjne, ale mam do nich słabość. Odpowiedz Link Zgłoś
miajri Re: Imię dla książowego bohatera 22.04.12, 03:47 Ja miałam dużo bohaterek lub pomysłów na imiona ^^ Była Blackie, Lillyss, Luna, Lena, Rossalei, Nadia, Lavia, Tori, Leanee, Grin... wiele wiele tego było xD Odpowiedz Link Zgłoś
paulina6895 Re: Imię dla książowego bohatera 04.05.12, 13:50 Carter, Jessica, Rosalie Odpowiedz Link Zgłoś
beemazzy Re: Imię dla książowego bohatera 04.05.12, 14:10 lily, rose - cudne są. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwa Re: Imię dla książowego bohatera 12.05.12, 11:06 Ostatnio znalazłam dość ciekawy sposób na znalezienie imienia dla książkowej postaci. Przeglądam czcionki w Wordzie i jakoś je przerabiam. Lub nie. Może troszkę dziwnie bnrzmią, a;e zależy od gustu. Kilka Wordowych imion: - Verdana - Canadria, - Tahom - Cambria, - Harwell Odpowiedz Link Zgłoś
olcissia_1998 Re: Imię dla książowego bohatera 12.05.12, 11:29 Cóż, ja mam na koncie trzy niedokończone opowiadania. Dwa wciąż prowadzę, trzeciego już nie. Ale główne bohaterki miały na imię Faye, Sarah i Alexandra. Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare Re: Imię dla książowego bohatera 12.05.12, 13:36 Edith . Harriet . Josephine . Judith . Mary . Melanie . Odpowiedz Link Zgłoś
shinitaru Re: Imię dla książowego bohatera 16.05.12, 15:22 Swoją bohaterkę....hm.... może Venice, Venus, Valarie.... albo Shanon? sama nie wiem, a jak swoje nazwałam to nie powiem ^ ^ a dla faceta.... może.... William, Greg albo Noel? Odpowiedz Link Zgłoś