Dodaj do ulubionych

Jak schudnąc

13.05.12, 15:28
Hej

Więc tak:

Ważę 50 kg.Jestem szczupła ale mam pare zbędnych kilogramów na tyłku i nogach co robic zeby schudnąć 5 kg?? chodzi mi bardziej o dietę?
Obserwuj wątek
    • pinky33 Re: Jak schudnąc 13.05.12, 15:30
      ???
      • van50 Re: Jak schudnąc 13.05.12, 15:50
        ja właśnie od tygodnia stosuję dietę na uda, brzuch i tyłek i tyle ci powiem wystarczy się ruszać i zdrowo odżywiać. Ja jak na mój wiek i wzrost waże za dużo bo 60kg ale wcale nie jestem gruba dlatego chcę trochę zrzucić.
        A więc najważniejsze to się ruszać: biegać, jeździć na rowerze, skakać, cokolwiek. Ja jeszcze zdrowo się odżywiam(oczywiste) trzeba jeść dużo świeżych warzyw.

Na koniec powiem ci że w tydzień schudłam 2kgbig_grin i się z tego cieszę
        • larrystylinson Re: Jak schudnąc 14.05.12, 14:06
          dieta nie wystarcza. najwazniejszy jest ruch, poszukaj w necie cwiczen na konkretne partie ciala, cwicz sumiennie. do tego biegaj, tancz, cokolwiek- nawet chodzenie do szkoly pieszo wiele daje.
          a do do diety- to oczywiscie owoce i warzywa, glownie warzywa (szpinak, brokuly etc), a co do owocow- nie mozna przesadzic, bo jest w nich duzo curku. nie polecam spozywania duzej ilosci bananow i awokado bo od nich latwo sie tyje.
          pij duzo wody.
          nie jedz bialego pieczywa, tylko ciemne, pelnoziarniste.
          nie polecam diet cud z internetu, na poczatku chudniesz, jest super, a potem... nie dostarczasz organizmowi potrzebnych skladnikow, witamin i konczy sie to zle.
          jedz male porcje, a czesto.
          no i oczywiscie ogranicz spozycie slodyczy, lodow, ciastek etc. wiem ze czaem ma sie straszna ochote na cos slodkiego- wtedy wez owoc. smile
          Tylko tyle przychodzi mi do glowy.
    • alexis69 Re: Jak schudnąc 20.05.12, 20:18
      nie wpie...ć tyle.
      • alexis69 Re: Jak schudnąc 20.05.12, 20:19
        *nie wpier.dalać tyle ;p
    • klema Re: Jak schudnąc 20.05.12, 20:26
      A ile mierzysz? Obliczswoje BMI i zobacz czy naprawdę potrzebujesz schudnąć.

W razie gdyby jednak tak, to po prostu zdrowo się odżywiaj. Na pewno się nie głodź i nie wymiotuj, bo to nic dobrego Ci nie da. Ogranicz słodycze i fast foody. Jeśli mało się ruszasz to zacznij biegać, albo zapisz się na tańce.
    • mesajahforever Re: Jak schudnąc 22.05.12, 22:23
      Powiem Ci, jak każdy pewnie, że powinnaś się z lekarzem skonsultowac najpierw smile
      Poza tym wybierz sobie diete:
      Same białka lub same weglowodany lub tłuszcze.
      Inna może być dieta dr.Dukana czy jakoś tak. Moja siostra ją stosowała przez jakiś czas i schudła chyba 6 kg.smile
      Poczytajsmile
      Inna dieta to poprostu full of vegetables and friuts. Jedz posiłki 5 razy dziennie i mniej więcej w takich samych ilościachsmile
      Któraś powinna Ci pomóc. Ja najszczęście nie potrzebuję diety bo ja mam dobrą przemianę materi więc wiesz...
      Życzę powodzenia . kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka