Dodaj do ulubionych

Kontakty z nauczycielami.

25.06.12, 23:15
Witam.
Jakie są wasze kontakty z nauczycielami? Umawiacie się może na jakieś spotkania, wspólne oglądanie filmów, ogniska, wypady itp.?

U mnie zależy to od nauczyciela, z wychowawcą nie mamy aż takiego dobrego kontaktu, jak z księdzem. Ostatnio umówiliśmy się nawet na wspólne oglądanie horrorów na plebanii wink Ksiądz postawił wszystkim pizzę, picie, chipsy, była miła atmosfera, żarty itd. ;]

Osobiście uważam, że dobrze jest mieć taki kontakt z nauczycielami, ale interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat.

Pozdrawiam, rock_lovu.
Obserwuj wątek
    • rock_lovu Re: Kontakty z nauczycielami. 25.06.12, 23:19
      Odświeżam wink
    • wampire13 Re: Kontakty z nauczycielami. 26.06.12, 15:14
      Wyobraź sobie, że nasza klasa to Gryfoni a wychowawca to Snape...dalej chyba nie musze mówić..-.^

Kiedyś w podstawówce miałam takiego fajnego księdza od religii co co drugą lekcje gdzieś z nami wychodził. Jednak to było dawno, a ksiadz odszedł z parafii.
    • koralina94 Re: Kontakty z nauczycielami. 26.06.12, 15:23
      Zazwyczaj nasze kontakty ograniczają się tylko do tych w szkole. Ale nasza nauczycielka od wf-u chodzi z nami czasem do centrum handlowego na lody.

Fajnie masz z tymi nauczycielami. Zawsze później łatwiej jest się z nimi jakoś dogadać.
    • xadax Re: Kontakty z nauczycielami. 26.06.12, 21:55
      u mnie w szkole nie ma tkiego czegoś jak akieś spotkania po szkole z nauczycielem. jak coś to zwykłe żarty na lekcji i tyle. ja zwykle kłócę się z księdzem ;>
      • milk.a Mały Potwór 27.06.12, 16:54
        Mam bardzo miłych nauczycieli od wielu przedmiotów, ale nie preferuję czegoś takiego jak ''spotkania po lekcjach''. Wolę otrzymywać z nimi formalne stosunki, bo później ludzie zaczynają plotkować, że a to ta ma wtyki, że ta to pupilek, że ta ma 5 za ładne oczy itp.
      • nesska94 Re: Kontakty z nauczycielami. 27.06.12, 17:20
        Kontakt z nauczycielem poza szkołą? Niemożliwe. Ale chociaż przyjaźnię się z pewną moją wychowawczynią (liceum) nie jest aż stara i czuję się jakbym była przyjaciółką wychowawczyni. Ale spotkać się niemożliwe, bo ma męża i dzieci. Więc odpada. sciana
    • karina1357 Re: Kontakty z nauczycielami. 27.06.12, 17:06
      My wogule nie mamy żadnych spotkań , wyjść na lody itp. czasem tylko robią nam ogniska.Dobrych kontaktów z nauczycielami to nie mamy bo jesteśmy najgorszą klasą w podstawuwce.piwo
    • bella12345 Re: Kontakty z nauczycielami. 27.06.12, 17:15
      Moja klasa za bardzo nie dogaduje się z nauczycielami a zwłaszcza z wychowawcą. Ona jest straszna! Cały czas na nas krzyczy. Z innymi nauczycielami jest tak samo. Może w mojej szkole nie ma fajnych nauczycielisad
    • honeykarolcia Re: Kontakty z nauczycielami. 27.06.12, 17:24
      W mojej szkole są fajni nauczyciele, ale i tak się raczej z nimi nie dogadujemy, bo już i tak zostaliśmy nazwani najgorszą klasą w szkole więc nie skomentuje już jakie są z nimi kontakty. Chociaż ostatnio nauczycielka od wf-u zaczęła z nami jakoś tam gadać. Czyli już jakieś osiągnięcie w kontaktach.
      • rock_lovu Re: Kontakty z nauczycielami. 27.06.12, 18:16
        Nauczyciela od WF też mamy fajnego big_grin
    • vanilia1620 Re: Kontakty z nauczycielami. 27.06.12, 18:35
      Zależy z jakim nauczycielem. Np. z moimi wychowawczyniami (tak u mnie w szkole,jest wychowawcza taki jakby główny i wspomagający) dobrze się klasa dogaduje,ja sama też. Zawsze razem planujemy wycieczki,puszczają nas po 6 lekcjach jak mogą,"odwracają się i nic nie widzą" ogólnie mamy dobry kontakt z większością nauczycieli,ale zdarzają się wyjątki ;D

i-am-not-perfect-but-who-is.blogspot.com/
      never-give-up-the-dream.blogspot.com
      Zapraszam wszystkich na blogi ;D Dla fanów One Direction i nie tylko. W tym pierwszym jest już kilka rozdziałów ,a w tym drugim dopiero prolog ,więc zapraszam także do komentowania ;D
      • hanay kontakty z nauczycielami 27.06.12, 19:01
        moja klasa nie ma jakoś zbytnio dobrych kontaktów z nauczycielami, zdążają się uczniowie którzy są olimpijczykami i nauczyciele którymi przygotowują ich do konkursu łapią niezły kontakt. wink
        • hanay Re: kontakty z nauczycielami 27.06.12, 19:04
          i z nauczycielami którzy*
    • blondzia Re: Kontakty z nauczycielami. 27.06.12, 20:39
      Nie mam dobrych kontaktów z nauczycielami bardziej żyję z nimi jak pies i kot ; o
      Zwłaszcza z nauczycielką z matmy i angielskiego . Ale i tak kończę gimnazjum w piątek big_grin
    • wilkolak Re: Kontakty z nauczycielami. 28.06.12, 09:04
      My jeździmy z wychowawczyniom do teatru raz w miesiącu. To jest dla chętnych popołudniami
    • charlotte__ Re: Kontakty z nauczycielami. 28.06.12, 13:01
      Z nauczycielami, czy wychowawczynią raczej mam taki neutralny kontakt. Ale z księdzem owszem dość często się widzę prywatnie. Właściwie nie raz byłam z nim na pizzy czy tam na lodach. Organizuje ogniska, wieczory filmowe itd.Kontakt mam z nim bardzo dobry. Nawet niedawno dał mi książkę bo zauważył, że jakąś tam czytam i mi potem dał o podobnej tematyce wink Ogółem bardzo fajny z niego człowiek.
    • paulusia00 Re: Kontakty z nauczycielami. 28.06.12, 13:24
      Ogólnie mam dobre kontakty z nauczycielami, świetnie się z nimi dogaduję. Wychowawczyni mnie trochę denerwuje, ale nie ma to większego znaczenia ponieważ na miejscu pierwszym i tak zawsze była pani od Polskiego ♥
    • hejkaa Re: Kontakty z nauczycielami. 28.06.12, 13:51
      Nie skomentuję kontaktu z moim wychowawcą, prawie na każdej lekcji przeklina, drze się, że nas nienawidzi, etc.
      Teraz religii uczy mnie pani katechetka, z którą jest fajnie i też mamy lepszy kontakt, a kiedyś uczył nas ksiądz i było jeszcze fajniej - chodziliśmy razem z nim na boisko, ja czasem wracałam z księdzem po szkole, bo mam po drodze, chodziliśmy do księdza i zamawialiśmy pizzę itd. ;D
      Dobry kontakt z nauczycielami jest ważny, ale nie ukrywajmy - z niektórymi nauczycielami po prostu NIE DA się zaprzyjaźnić, nawet jeżeli ktoś by baaaaardzo chciał.
    • jonas_lover żadne. xD 28.06.12, 15:38
      nauczyciel to nauczyciel, jest w szkole po to, żeby cię czegoś nauczyć, niektórzy może i mają poczucie humoru, ale raczej nie spoufalają się uczniami. zresztą to dobrze, nauczyciel powinien być obiektywny, a nie z jednymi chodzić na ogniska i dawać im fory, bo ich lubi, a na drugich wrzeszczeć. no sorry.
      ksiądz ok, bo księża, szczególnie młodzi, są zwykle 'fajni' jeśli chodzi o to, że lubią coś tam robić, tworzyć jakieś grupy młodzieży itd. i dużo osób na to chodzi np. u mnie.
      ale normalny nauczyciel... nie. po prostu. nie.
      • rock_lovu Re: żadne. xD 29.06.12, 22:24
        U mnie nie ma nauczycieli, którzy faworyzują, bo się spotykają z uczniami na ogniskach itp. po lekcjach. Wszyscy są na równi, jeśli o to chodzi i ja tak tego w ten sposób nie odbieram.
    • mrucz Re: Kontakty z nauczycielami. 14.08.12, 11:52
      co ? ognisko, wspólne kino z nauczycielem ? :o pierwsze słyszę...
      • wont_tell Re: Kontakty z nauczycielami. 25.08.12, 10:25
        Kiedyś byłam nawet na pizzy z nauczycielką od angielskiego. hehe wink Teraz idę do nowej szkoły, więc wszystko się zmieni.
    • jestemgimbusem_ Re: Kontakty z nauczycielami. 22.09.12, 07:37
      Zależy. Z jednym jestem na "ty", drugi nie może na mnie patrzeć.
    • justa567 Re: Kontakty z nauczycielami. 22.09.12, 10:12
      u nas tak nie jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka