Dodaj do ulubionych

malowanie się...

• Gość: natix Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:50
      nie warto!
    • kika_ala_taja Re: malowanie się... 20.03.09, 20:52
      trochę to za młody wiek..
      jak bedziesz starsza to bedziesz miała zniszczoną i brzydką twarz..
      chyba,że wyjątkowo na jakieś dyskoteki , ale to też bez przesady z tym
      makijażem..delikatny może być..
      spytaj sie mamy lub kuzynki to same ci powiedzą , ze w takim młodym wieku to nie
      warto.. może to ładnie wygląda , ale potem sama zobaczysz , ze bedziesz miała
      zniszczoną twarz i te twoje ładne oczy bedą już inne , zniszczone ^^
      Pozdrawiam cieplutko kiss
    • kiki12354 Re: malowanie się... 20.03.09, 20:52
      12 lat?? rzęsy i lekko nie używaj jeszcze czarnej kredki ani ciemnych cieni
      tylko rada xDsmirksmirksmirksmirk
    • piratka Re: malowanie się... 20.03.09, 20:53
      ja gdy mialam 12 lat...malowalam tylko rzęsyxD
      teraz tez raczej maluje tylko rzesy...ale czasami uzywam tez kredkixD
    • Gość: gośc Re: malowanie się... IP: *.system-net.pl 20.03.09, 20:59
      ja używam <br />
      podkład z Nivea Visage Young <br />
      Tusz<br />
      kredne do oczy białą (na dół zeby optycznie powiekszyc oko)<br />
      i brązowa na góre .. tongue_out
      no błyszczyk jeszcze <br />
      i kolektor .. tongue_out big_grinsmilesmirk
      • malinaxd Re: malowanie się... 20.03.09, 21:03
        A ja mam prawie 13 lat i ożywam tylko podkładu no i błyszczyka no i ew. nieraz
        bezbarwnego tuszu do rzęs. smile i jest gites^^ big_grin
    • Gość: anusia Re: malowanie się... IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.09, 21:06
      moim zdaniem jesteś jeszcze chyba troszeczkę za młoda.smile Oczywiście decyzja
      nalezy do Ciebie, ale... cóż myślę że w tym wieku nie musisz sie malowaćwink
      poczekaj jeszcze trochę!!
      ;DD
      pozdrawiam bardzo gorąco!!
      p.s jak jak już naprawdę chcesz koniecznie sie umalować to myślę, że dobrze
      będzie jak lekko podkreślisz kredką (czrną) oczy no i trochę tuszu do rzęstongue_out
      tak powinno być dobrze!!
      ;DD
      • vanesa Re: malowanie się... 20.03.09, 21:34
        ja mam 12 lat i się nie maluje. Mam 3 koleżanki w klasie które się malują.Jak na
        razie wystarczy mi mój wygląd bez rzadnych zmiansmirk
    • Gość: Dominika Cześć IP: *.chello.pl 20.03.09, 21:21
      Wiesz, mam 16 lat i szczerze Ci powiem, że umalowana 12latka wygląda po prostu
      śmiesznie. Jeżeli bardzo chcesz, to radze delikatnie, na specjalne okazje. Za
      parę lat sama uznasz, że to niepoważne. I nie śpiesz się do dorosłości, serio,
      nie warto.
      Pozdrowink
    • Gość: gość Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 21:35
      ja mam 15 lat, kasztanowe długie włosy. nie lubię pasemek itp. uważam że dzieczyny które w tak młodym wieku
      pomalowały sobie włosy na taki ostry czarny lub blond ale aż taki biały to suki.... mój kolor mi sie podoba jest inny,
      niepotykany. co do makijażu do szkoły maluję się lekko podładem, tak żeby nikt nie widział.
      rzęsy maluje tylko w weekend jak ide na miasto czasami uzyje kredki, a gdy juz idę na imprę to cin kredka i rzęsy.
      lubię byc naturalna i wkurzają mnie takie dziewczyny typu . jasny blond, makijaz czarny jak jakas dziwka, super
      długie kolczyki , buty z wieeelkim czubem.
      peace&love
    • Gość: My ^^ Re: malowanie się... IP: *.chello.pl 20.03.09, 21:41
      Ja mam 12 lat i mama mi nie pozwala się malować -.-
      Nawet na bal przebierańców mi nie pozwoliła -.-
      HELP ! crying
      • Gość: Mała xD Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:02
        Ja się maluje od wrzesnia jak poszłam do 1 gimnazjum smile
        Używam pudru,tuszu,czarnego cienia do oczu i czarnej kredki..
        Moze to niektorym przeszkadza ze 14-nastolatka sie maluje ale to moja sprawa smile
        Pozdrawiamkiss
    • cheyenne Re: malowanie się... 20.03.09, 22:01
      Ja tam się maluję: czarna kredka, czarny cień, czasem błyszczyk, oczywiście fluid xD no i tusz! mam 14 lat big_grin więc
      to raczej nomralka, w wieku 12 raczej się nie malowałam chyba, że błyszczyk i cien ;]
    • vivi2kiwi ;P 20.03.09, 22:36
      Ja w maju skończę 14 lat i nigdy się nie malowałam. Tylko jak mam większe problemy z cerą to trochę pudru. I
      zgadzam się- makijaż uzależnia. big_grin
    • daga180 Jak chcesz się malować to spoko ;P 20.03.09, 22:37
      Ja mam 13 lat i już się maluje !!! Ale tylko kredką do oczu i tylko letko .
      Moje koleżanki tak samo. Jak chcesz się malować to proszę, tylko nie maluj się
      na razie mocnowink W końcu jakaś dziewczyna w klasie musi zacząć się malować
      pierwsza smile
      wink Pozdrawiam smile
      • Gość: xxx Re: Jak chcesz się malować to spoko ;P IP: *.116.39.216.ltv.pl 20.03.09, 22:41
        Generalnie teraz to malowanie sie w twoim wieku to norma ;p przynajmniej u mnie
        w miescie wink
        Jak narazie nie przesadzaj za mocno bo roznie nauczyciele w sql reagują na to wink
        Liceum to co innego bo tam to generalnie nauczyciele nie zwracaja uwagi na to
        ale w gim a zwłaszcza podstawowce tooo raczej poleca ci punkty (o ile takie cos
        jeszcze w tego typu szkołach jest bo w liceum nie ma) z zachowania;.
        Ale po szkole wszystko dozwolone wink)
    • nygus_95 Re: malowanie się... 20.03.09, 22:42
      w twoim wieku to jeszcze odradzam, ja mam 14 lat i się też nie maluję. to
      znaczy, używam podkładu i czasem trochę pudru, ale umiarkowanie, bo jak się da
      za dużo to człowiek wygląda jak w masce wink. wiesz, lepiej pokazywać swoją
      piękną buzię póki się nie ma tyle pryszczy, im wcześniej zaczniesz się malować
      tym więcej będziesz miała problemów z cerą później. pozdrawiam smile.
    • Gość: mała Czarna. Re: malowanie się... IP: 88.151.27.* 20.03.09, 23:17
      ja też . mam 14 lat i maluje się odkąd pamietam . czarna kredka , tusz . przeważnie róż albo podkład . nauczyciele
      nic sobie nie robią . obniżone zachowanie mam 4 raz z rzędu . i co ? jak miałam 12 lat to raczej były modne takie
      make-up'y : na lalke. szkoda że to minęło bo było to fantastyczne . masz 12 lat ? więc polecam kredke , tusz i jakies
      pastelowe cienie lub slodko różowe błyszczyki . ale pamiętaj . to za wcześnie na szminki . i stawiaj albo na
      wyraziste o czy albo usta . nie oby dwa na raz . no i lux. kiss
      • Gość: mała Czarna. Re: malowanie się... IP: 88.151.27.* 20.03.09, 23:18
        ale ja nie maluje oczu cieniami . to takie ... niewiem . dziecinne . ; )
    • Gość: ktoś kiedyś coś Re: malowanie się... IP: *.bialnet.com.pl 20.03.09, 23:34
      12 lat? - radze sam błyszczyk (ale nie jakiś ostry róż czy coś- najlepiej
      przezroczysty). Kiedy pójdziesz do gimnazjum, najpierw zorientuj się jak
      nauczyciele podchodzą do makijażu i czy dziewczyny z twojej klasy malują się. I
      teraz są trzy opcje: <br />
      a) jeśli malują się jak su*i - 5 ton fluidu, kreska 5 centymetrowa, a rzęsy
      wyglądają jakby były sztuczne- rób delikatny makijaż (tusz i błyszczyk wystarczą)
      b)jeśli malują się delikatnie- błyszczyk, tusz, jeśli masz cienie pod oczami to
      korektor żeby je troche zakryć- to też tak się maluj
      c)w ogóle się nie malują? też się nie maluj... jak będziesz się malować to cie
      poprostu zjadą i będą puszczać plotki na twój temat...

a podkład? owszem- jeśli dobry- to nie szkodzi na cene... ale- wydawać pieniądze
      na dobry podkład w tym wieku?- durnota...
      a jeśli jesteś ładna- w ogóle się nie maluj... wtedy wszystkie malujące sie
      ***** będą ci zzdrościć tego że nie musisz się malować, bo nie masz czego zakryć
      pod tonami fluidu... ja malować zaczelam się w połowie II gimnazjum... tylko
      tusz i korektor pod oczy- i nic więcej nie trzeba

• Gość: MAtrx Re: malowanie się... IP: *.dyn.iinet.net.au 21.03.09, 02:41
      ja tez mam 12 lat i do szkoly uzywam tuszu i lekko kredki do oczu zeby podkreslic oczy i naturalny puder zeby
      zakryc niedoskonalosci
      gdy wychodzie z moimi znajomymi uzywam troche ciemniejszej kredki
      nic wiecej bo kredka tylko podkresla moje szaro-niebiesko oczy : )
      nie wydaje mi sie ze powinnas to robic
      ja wygladam na 14 lat [bez makijazu tez]
    • Gość: peaches ;) Re: malowanie się... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.03.09, 07:28
      moim zdaniem maluj się dowoli! ja chodzę do szkoły z kreskami czarnymi i wogle
      tusz i takie tam ..mam 15 lat i w szkole nikt oprocz baby od matmy sie nie
      przyczepia do mnie...xd nie patrz na innych zawsze bedzie ktoś kto bedzie ci
      zazdrościcxd
    • jadzia1996 Re: malowanie się... 21.03.09, 08:18
      Gość portalu: milunia_cyrusx3 napisał(a):

> ja mam 12 lat,i chciałabym się umalowac.Co o tym sądzicie??serceserce

jesli chcesz to sie pomaluj , ale o ci zle wejdzie na ceresad. ja tez sie
      maluje , ale zadko i bardzo leciudkosmilebrawo
    • zolcia230395 Re: malowanie się... 21.03.09, 09:07
      malowanie się jest fajne
      mimo, że mam 14 lat (23marca skończe) jeszcze sie nie maluje sad
      dziewczyny malowanie się jest zajefajne ale trzeba to robic z umiarem i odpowiednio do wieku big_grin
      pozdrawiam wszystkie czytelniczki serwisu kotek.pl smirk
    • Gość: Ann Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 09:19
      Jestem twoją rówieśniczką na dyskotekę użyję czasem korektora i podkładu czasem
      też kredkę lub cień ale tylko jak jest jakaś bardzo ważna i muszę wypaść super a
      na co dzień się nie maluję. Nie rób sobie tego jeśli nie musisz. Nie niszcz cery
      ewentualnie powtarzam ewentualnie korektor. No zastanów się jak by to przyjęto w
      szkole. całuski!kiss
    • edka Re: malowanie się... 21.03.09, 10:06
      Gość portalu: milunia_cyrusx3 napisał(a):

> ja mam 12 lat,i chciałabym się umalowac.Co o tym sądzicie??serceserce
      Co jest w tym złego? Moim zdaniem to nic takiego normalna dziewczyna się maluje,ale bez przesadywink
      Nie tak codziennie ale może na jakąś okazje??smile
    • Gość: Gość :) Re: malowanie się... IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 10:19
      Moim zdaniem jesteś na to jeszcze za młoda. Dziewczynki z podstawówki nie
      powinny się malować.
      U mnie w podstawówce zawsze nauczyciele zwracali uwagę dziewczynie która była
      pomalowana...
      Teraz Jak jestem w Gimnazjum to nikogo to nie dziwi jak dziewczyny się malują,
      tzn. te w pierwszej klasie jakoś nie szaleją z kosmetykami typu cień do powiek
      czy coś w tym stylu. To jest chyba normalne że dziewczyny w moim wieku 16 lat
      malują się i do szkoły i poza. Ale zawsze trzeba uważać i umieć dobrać sobie
      kosmetyki, np. podkład do typu cery i jej odcieniu, żeby później nie wyglądać
      jak plastik z Maską!smirk
    • Gość: śmieszek Re: malowanie się... IP: 91.205.246.* 21.03.09, 10:25
      nie maluj sie szkoda cery smilena pewno jestes ładna a makijaz cie obrzydzibig_grin
    • Gość: karola Re: malowanie się... IP: *.btk.net.pl 21.03.09, 10:30
      JA mam 15 lat jeszce nie skonczone smile i jestem 2 gim . Rok temu malowalam sie ostro kredka , tłusz , fluid , ale
      skonczylam z tym teraz stawiam na swierzy wyglad . Zawsze sie maluje do szkoly tłuszem ,cieniem do powiek by
      powiekszyc oko kolory brazu ktory zlewa sie z moja karnacja . Zuncertainuncertain tego powody ze mam brzydka cere , mam
      wysyfione czolo ( wiem ze moje problemy z cera nie sa az tak powazne jak wiedze u nie ktorych) wiec uzywam
      kramu kryjaceko z ziaji oczywiscie nie przesadzam z nim pozdro
    • Gość: Amela Makijaz dla suk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 10:53
      O kur** jakie tutaj są poj*by uncertain Tak, umaluj się, będziesz wyglądała jak rasowa suka. Ty masz dziecko 12 lat!
      Jeżeli chcesz wyglądac jak jakaś ladacznica to śmiało confused Poza tym nie rozumiem dziewczyn (14 lat!) które nie
      umieją życ bez makijazu. To jest nie do pomyślenia! angry Jednak temu światu przydałaby się wojna, byście się
      przekonały co to znaczy życie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka