Gość: Miska Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:12 moim zdaniem fajnym psem do domu jest : pekińczyk - fatcat.ftj.agh.edu.pl/~mlaba/pekinczyk.jpg york - i.wp.pl/a/f/pjpeg/18602/jork1_kopia.jpg a na podwórko jest dobry : pinczer - www.natropie.pl/b91wroblewski/photo/pinczeryisznaucery.jpg ( pinczerka w sumie to można do domu i na podwórku bo sama go mam i w dzień lubi przebywać na podwórku a w nocy to do domu się pcha ) Beagle - www.pawshspa.com/photos/albums/userpics/10001/beagle_picture.jpg ( jest taki sam jak pinczer z charakterku ) A z dużych ras proponowała bym Ci : Alaskan Malamute - img45.imageshack.us/img45/8256/18tc6.jpg ( Inteligentny, wierny i silny ) Husky - scr.home.pl/dogolandia/images/signatures/157899021243a5c5e16db65.jpg ( " masz świra to go hoduj ! " ) Nowofundland - www.pies.pl/upload/3161_nowofundland1.jpg No to wszystkie moje proponowane psy Życzę Ci dobrego psa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilovedog Jamniki IP: 195.205.171.* 28.05.09, 19:16 Jamniki są najlepsze! Uwielbiają kontakt z człowiekiem, śpią ze mną w łóżeczko. Lubią się przytulać. I Love my dog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Berneńczyk !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:13 Berneński Pies Pasterski ^^ najkochańsze i najpiękniejsze ,gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
asiula39 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:14 chow chow xD kocham <3 Odpowiedz Link Zgłoś
ann_95 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:17 Najcudowniejsze są Labradory ) Ale piękne są też Owczarki niemieckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonaska_95 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:18 oczywiscie, ze cocker-spaniel one sa takie slodziutkie;* lubie tez yorki ale niestyty sa drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxD Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 91.105.221.* 28.05.09, 19:19 Border Collie .. The Best . Naserio mowie bo mam Psa BC .. SUper i Madry .. Kochajacy i wgl co najlepsze Pozdro Myske ze pomoglam .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxD Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 91.105.221.* 28.05.09, 19:19 Border Collie .. The Best . Naserio mowie bo mam Psa BC .. SUper i Madry .. Kochajacy i wgl co najlepsze Pozdro Myske ze pomoglam .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 19:19 Jeśli jesteś leniuchem to kundelek Jeśli lubisz biegać i szaleć ale jestes opiekuńcza to wtedy haski i moze lalador. Ja osobiście posiadam labladora... bardzo piękne biszkoptowe zwierze. Bardzo przywiązuje się do osobinków z którymi przebywa i najwaażniejsze to jest pies domowy i nie obronny, gdy któs przychodzi on się sam chowa z domownikami. P.S : Spi na łóżku....;D Odpowiedz Link Zgłoś
kitty16 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 24.07.09, 12:46 Berneński Pies Pasterski, Border Collie, Golden Retriever, Beagle, Cocker Spaniel, Labradory no i oczywiście Husky! (; Odpowiedz Link Zgłoś
inusiaaaa14 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:20 Ja mam jamnika i bardzo lubię tą rase ;*** Ale osobiście kocham każde psy )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani Kaulitz Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 94.40.93.* 28.05.09, 19:21 moim zdaniem nafajniejsza to chiuchaha... sa male slodkie i sympatyczne... sa raczej poduszkowcami wiec nie rozwala ci ogrodu... xDDD pozdro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 83.238.195.* 28.05.09, 19:21 mi bardzo podobaja sie goldeny ale osobiscie mam kau kaza Odpowiedz Link Zgłoś
lady_caroline odp. 28.05.09, 19:24 To zależy też czy chcesz dużego, czy małego psa. ^^ Ogólnie z większych to golden retrivery są po prostu świetne < 3 Obiecałam sobie, że kiedyś takiego będe mieć Labradory też są fajne Z mniejszych uwielbiam Maltipoo. Są strasznie słodkie i ogólnie bardzo przyjazne. Teraz też moda jest na nie, ale to jest raczej nie ważne ;p Ja ogólnie mam yorka . Są strasznie słodkie. Ale jest ruchliwy i ma charakterek xD Ogólnie nie wejdziesz mu na głowę . xD ale kiedy przychodzi i się przytula to to jest strasznie słodkie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:30 Uważam ze Welsh Corgi Cardigan albo Wlesh COrgi Pembroke to najlepsza rasa ale rzadka w polse ja posiadam psa rasy welsh corgi cardigan jednak niewystawowego poniewaz przeważa bialy kolor na jej główce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mizeria30 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.bezprzewodowy.net 28.05.09, 19:30 Ja mam huskiego :p Dziewczynke.. i wcale nie sprawia aż takich wielkich problemów.. jak się dobrze wybiega to kładzie się wygodnie na tarasie i potrafi leżeć nawet kilka godziń... Nie hałasuje ,nie szczeka na inne psy ,albo na ludzi... ale potrafi rozzmawiać Mam jeszcze jamnika... najczulsze powitania na świecie :p kiedy trzeba pobiega ,a kiedy chcesz.. polezy na słońcu i ząśnie ci na kolanach :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mizeria30 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.bezprzewodowy.net 28.05.09, 19:33 Co do huskych.. jak chcesz się dowiedzieć więcej to moje gg : 3768837 .... Odpowiedz Link Zgłoś
xxmuzikxx Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:31 Oh.. husky.. uwielbiam po prostu tą rasę.. ale nie radzę ci zakupywać tego psa.. Ten pies potrzebuje bardzoo dużo ruchu.. trzeba bardzo z nim dużo biegać;p Odradzam nie chce sie potem naprawdę;p;p Ja mam małego ratlerka ponieważ mam mały dom;/ On jest naprawdę suuper ale ostrzegam że ta rasa jest strasznie ,,krzykliwa''.Tzn. często szczeka gryzie itp... wiem że jak każdy pies ale te psy są małe i lubią się wywyższać w stosunku do innych psów.. Radzę labradora.. to fajne psy.. jak dla mnie wieczne szczeniaki chętne do zabawy ale czasem mogą zmęczyć tą zabawą;p;p Pozdr.;*;*;* Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:39 To z HASKIM to twoja mama miała racje... moja koleżanka miała tego psa i masakra... Ja bym ci kundelka poradziła ,, suczkę''. Są usłuchane A co do innych psiaków to trzeba wytrzymałości pekińczyk musi być w domu chał chał co ileś tam strzyżony a kundelek tylko kąpiel raz na 2miesiące i gitara Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka007 Groźny ale kochany:) 28.05.09, 19:40 mój ukochany czyli DOG NIEMIECKI... pod złą opieką staję się groźny ale jeśli umiesz postępować z psami na pewno będzie łagodny... ja marzę o takim... ale jednak to duży koszt Odpowiedz Link Zgłoś
agull Kocham Dogi 28.05.09, 19:47 twoja mama ma całkowitą rację o huskim! ja osobiscie mam dwa dogi niemieckie i czekam na trzeciego(sunie);D kocham te psy są świetne nasza-klasa.pl/profile/483132/gallery/album/2/16 Odpowiedz Link Zgłoś
demi_and_joe Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:44 Ja mam owczarka niemieckiego To właśnie moja ulubiona rasa psa, ale podobają mi się też beagle, yorki i dogi niemieckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily_4 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:46 Najlepsze są Golden retrievery Odpowiedz Link Zgłoś
nessia Moje pieski 28.05.09, 19:46 Ja obecnie mam dwie suczki Pusie i Milusie (która będzie miała szczeniaczki) ni esą one rasoweale są przekochane potrafią nie odstępować człowieka na krok a ja nie wiem co bym zrobiła jak by się coś im stało bo są one częscią mojej rodziny i bardzo je kocham) nasza-klasa.pl/profile/16105960/gallery/album/4/84 Odpowiedz Link Zgłoś
smallkociak Re: Moje pieski 28.05.09, 21:03 Ja bym poleciła Nowofundlanda to wspaniale psy a przy tym bardzo ładne Odpowiedz Link Zgłoś
martusia7777777 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:48 Ja mam cocker spaniela angielskiego złotowłosego, i ci mówie- chociaż kochane z nich psiaki to ich nie kupuj bo są wredne.. jako małe są urocze, ale jak dorosną to są strasznie głupiutkie, śmierdzi im z uszu i mają problemy z uszami.. Odpowiedz Link Zgłoś
nessia Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:50 martusia7777777 szczerze powiedzianeP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.rudanet.pl 28.05.09, 19:52 Westie !! to najlepsze psy pod słońcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.tktelekom.pl 28.05.09, 19:52 labrador!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
miley_97 Re: Oczywiście że owczarek szetlandzki 28.05.09, 19:53 Owczarki szetlandzkie to fajniejsze psy na świecie. Jest to mało znana rasa, wyglądają jak małe lessie. Sama mam takiego Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 19:56 golden! ja mam retrievera i jestem baaaaaardzo szczęśliwa, że wybraliśmy go, a nie psa jakiejś innej rasy :] jest dość spokojny, czasem mu tylko odwala, straaaaasznie lubi dzieci, jest psem rodzinnym i w ogóle ;] lubi jak poświęca się mu dużo uwagi;p tylko potrzebuje dużo miejsca, trzeba z nim wychodzić, żeby się wybiegał Odpowiedz Link Zgłoś
coffe28 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 20:07 Moimi ulubionymi rasami są: -Golden Retriever -Berneński Pies Pasterski Sama mam rocznego goldena... Czasami można się z nim super wybiegac, ale jak już się uwali w kojcu to musi spac, nikt go ze snu nie wyrwie Heh... Boi się odkurzacza . Podoba mi się jego reakcja na miotłę... Gdy zamiatam np. okolice jego kojca zawsze śmieje się, bo nie pozwala mi zamiatac!^^ Szczeka na tą miotłę, próbuje ją przytrzymac łapkami... xD Dodam jeszcze, że mój pies wabi się Aron Ahh... Jeszcze jedno... Nie kupuj psa pod wpływem chwili... Zanim weźmiesz go do domu odczekaj przynajmnej kilka dni i jeśli nadal będziesz go chciała możesz śmiało po niego jechac. Z chwilą przygarnięcia zwierzaka spada na ciebie odpowiedzialnośc i obowiązki wzorowego właściciela... Pamiętaj o tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 28.05.09, 20:12 haha mój Marcel też ma rok [tez Golden], też boi się odkurzacza [i suszarki] i tez gania za miotłą [w zimie za tym czymś do odśnieżania też] no i też dużo śpi, jak się wybiega ;] ;D Odpowiedz Link Zgłoś