Gość: producentka ;33 IP: *.telpol.net.pl 04.07.09, 15:10 Może żeby nie zaśmiecać forum , wklejajcie tutaj swoją twórczość ( piosenki , wiersze itp ) , zapraszam . będziemy mogli też oczywiście oceniać dzzieła czytelniczek . zapraszam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miqusia Re: Nasza twórczość . 04.07.09, 15:35 niezły pomysł ; ] ja jak wrzucę zdjęcia to dam, tutaj i w wątku o zdjęciach x d . a ja tam jakoś specjalnie twórcza nie jestem, to moja `książka` .: "... Chwyciłam go szybko, nieco za szybko bo od razu wypadł mi z ręki. Pochyliłam się lekko w dół i wyciągnęłam ku ziemi rękę czekając aż telefon przeleci 15 centymerów wprost do mojej ręki. - Ooo, nie.Co się ze mną dzieję?! - Odezwałam się nieświadomie ze strachu. Przecież ja nie mam 5 lat! Telefon nie przyleci jak miotła w Potterze. Strzepnęłam głową lekko w prawo, tak jakbym chciała żeby to wydarzenie wyleciało z głowy...." tak, wiem . beznadziejne ^_^ nie umiem pisać, wolę zdjęcia i rysunki xd tylko ich nie mam na komputerze Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet Re: Nasza twórczość . 05.07.09, 20:15 Nie no fajniutko piszesz Tylko nie wiele z tego wiem bo króciutkie Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Nasza twórczość . 04.07.09, 15:35 oo też myślę ze na to powinien być jeden wątek ja niestety nie tworze. xd nie lubie wymyslac slow ktorych potem nie umiem zaspiewac bo nie znam do nich melodii. xd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producentka ;33 Re: Nasza twórczość . IP: *.telpol.net.pl 04.07.09, 15:37 oczywiście fotografie też są mile widziane. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
cocomaroko Re: Nasza twórczość . 04.07.09, 15:59 fajnie , mamy wakacje więc na pewno będe coś kombinować przy aparacie. ;- )) porobię to powrzucam tu. ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Nasza twórczość . 04.07.09, 16:08 Ja mogę jedynie czasami swoje wiersze powrzucać tu bo mam dosyć wrzucania moich piosenek na strony internetowe bo później są obraźliwe komenty itd ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia ; ] 04.07.09, 16:24 kurdee, już myślałam, że ktoś mi skomentuje kawałek tekstu a tu nic . xdd haha ; 3 a zdjęcia postaram się dodać w tym tygodniu, ee ale niech ktoś jeszcze dodaje ! ; . Odpowiedz Link Zgłoś
cocomaroko Re: ; ] 04.07.09, 16:43 miqusia napisał(a): > kurdee, już myślałam, że ktoś mi skomentuje > kawałek tekstu a tu nic . xdd haha ; 3 > a zdjęcia postaram się dodać w tym tygodniu, ee > ale niech ktoś jeszcze dodaje ! ; . bardzo fajny tekst , jestem szczera. ;D <3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producentka ;33 Re: Nasza twórczość . IP: *.telpol.net.pl 04.07.09, 16:56 zapraszam do wklejania , ja wkleje kiedy indziej bo narazie jeszcze nie mam zadny fotek Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet Re: Nasza twórczość . 04.07.09, 17:57 www.kotek.pl/forum/02,3000,97452388,97452388,Opowiadanie_SchoolPanic_co_o_nim_sadzicie_.html Moje opowiadanko Pozdrawiam;*** Odpowiedz Link Zgłoś
iness_pendragon Re: Nasza twórczość . 06.07.09, 16:14 Kiedyś pisałam wiersze i dodawałam je na bloga... Dwa moim zdaniem najlepsze: "Sen" Budzisz się, wschód słońca, świat się rumieni, złotem czarne niebo oblewa. Myślisz sobie: "Do szczęścia już nic nie potrzeba". Idziesz dalej pełen szczęścia i radości, zdaje się, że smutek juz tu nie zagości. Ptaki śpiewają, godziny mijają, a ty żyjesz tu jak w raju. Wszystko wychodzi, nic nie przeszkodzi. Rzucasz wszystko i chcesz wspiąć się na sam szczyt. Lecz podejmujesz zły chwyt. Chciałbyś mieć wszystko! To prawda! I znów się budzisz, na dworze jest szaro, słychać tylko wiatr. Przecierasz oczy i niewierzysz, że to ten świat. Stoisz w oknie i myslisz:" Co sprawiło te dziwa?" Tamta historia była zbyt piękna, by mogła byc prawdziwa. "Cierpienie" "Cierpienie" Życie staje się udręką i gaśnie nadziei światełko, Nadziei na lepsze bycie i radośniejsze życie. Gdy smutek zżera twe myśli piękno już nigdy Ci się nie przyśni. Takie cierpienie jest straszne, Ja wiem! Bo czasem sama przechodzę je. Lecz spójrz,to tylko złuda, jesteś silny,wyrwać z tego Ci się uda! Trochę wiary i miłości, to wystarczy do radości. Nic nie trwa wiecznie nawet to cierpienie, jeśli się postarsz życie będzie jak marzenie! Teraz już nie piszę,ale może kiedyś do tego powrócę... Piszcie co sądzicie o wierszach! Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia ; d 04.07.09, 18:21 haha ; d te dwa zdjęcia zrobiłam dzisiaj, bo mnie zainspirowałyście xd i tak mnie na zdjęcia naszło, to się wodą pobawiłam ; )) czekam na szczere opinie, zapraszam również do ostrej krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
demi1112 Re: ; d 05.07.09, 11:59 www.kotek.pl/forum/02,3004,97377388,97377388,Podoba_wam_sie_moja_piosenka_.html to moja piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emila Re: ; d IP: *.net.pl / 192.168.1.* 06.07.09, 14:53 Najlepsze zdjęcia jakie kiedykolwiek widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia ; * 05.07.09, 21:52 o tss . dzięki wam bardzo . postaram się jeszcze jakieś porobić jutro i dodać . dziwne, że oceniły mnie jedynie dzieczyny z którymi się świetnie na czacie dogaduję ... to tak, aparat mam stary i nie za dobry, bo za czasów komunii mojej I . xd . ustawiłam takie tam funkcje i krótki czas naświetlania . ; )) ee . a wy kiedy coś dodacie . ? lubię oglądać prace innych, obiecuję, że ocenie Odpowiedz Link Zgłoś
cocomaroko Re: ; * 06.07.09, 12:46 ja dodam jak kabelek USB od aparatu znajdę. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet Re: ; * 06.07.09, 15:41 dodałabym jakiejś fotki ale z komputera nie można a nie chce mi się jej linkować (???)... A z tym czatem i oceną to przypadek Poprostu mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: ; * 06.07.09, 17:41 fajny ten wiersz *_* bardzo mi się podoba, strasznie długi do tego . wracaj do pisania i nam pokazuj . ; ) . no i niech ktoś coś dodaje . Odpowiedz Link Zgłoś
iness_pendragon Re: ; * 07.07.09, 09:13 miqusia dzięki;* zmobiliziwałaś mnie i juz mam w glowie kolejny wiersz... spisze go,dopracuje i pokaze ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Nasza twórczość . 06.07.09, 17:54 zajmowałam się fotografią. w sumie dalej się zajmuje, ale bardziej śmieci wychodzą. ;q kilka takich, które mam i mogę Wam szybko pokazać: kwiatek. 2. poznajcie to miasto ;p i to by było na tyle. jakość taka sobie, jak widać, naszoklasowa. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producentka ;33 Re: Nasza twórczość . IP: *.telpol.net.pl 06.07.09, 18:03 mam prośbę do kotka , by ten temat wyświetlił na stronie startowej , przyciągnie to w tedy większą uwagę czytelników i będzie więcej prac! Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: Nasza twórczość . 07.07.09, 11:10 no, fajnie by było . ale to musi przyciągnąć uwagę kota, więcej ludzi musi coś pokazać ; )) jane_, świetne zdjęcia, ostatnie według mnie najlepsze, to z Krakowem xd . a brat był wczoraj w Krakowie i kupił taki fajny statyw, to porobię zdjęcia świetlne xd . iness, to fajnie . nie mogę się doczekać ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
cocomaroko Re: Nasza twórczość . 07.07.09, 14:55 właśnie , kocie wstaw to na stronę głwn . ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Nasza twórczość . 07.07.09, 18:36 no dobra ja dodam moją piosenkę napisałam ją wczoraj i co o niej myślicie?? zawsze czuję się sama moje ulubione piosenki every part of me i before the storm czuję się sama sama jak palec smutne uczucie takie przykre chcę zrozumieć ludzi wtapiam się w tłum nie pomaga mi nikt nie rozumie mnie ciągle piszę w piosenkach nie mam przyjaciół radzę sobie sama zawsze czuję się sama moje ulubione piosenki every part of me and before the storm czuję się sama sama jak palec smutne uczucie takie przykre sama,śpiewam teraz o tym bo chcę bo życie toczy się dalej i trzeba uwierzyć że jutro będzie lepiej często wątpię w siebie nigdy nie pewna siebie nie wierze w to co spotka mnie i chociaż jestem sama nie kieruję własnym losem zawsze czuję się sama moje ulubione piosenki every part of me and before the storm czuję się sama sama jak palec smutne uczucie takie przykre słowa innych ranią mnie Słowa znaczą dużo ale czyny więcej zawsze sama nikt nie pomaga mi może odważę się i spróbuję czegoś nowego muzyka pomaga mi w trudnych chwilach przetrwać ten nieszczęsny los zawsze czuję się sama moje ulubione piosenki every part of me and before the storm czuję się sama sama jak palec smutne uczucie takie przykre cała częścią mnie chcę oddalić się od tego co było zacząć nowe życie iść własną drogą i zapomnieć dalej żyć i nie przejmować się innymi bo życie toczy się dalej i trzeba uwierzyć że jutro będzie lepiej Napisałam jeszcze 6 wierszy ale jednego nie pamiętam jak będzie mi się chciało to je wstawię Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pauline Re: Nasza twórczość . 08.07.09, 19:50 Ja tam opowiadań, ani piosenek nie piszę(ale może zaczę kto wie) ja raczej skupiam się na grafice komputerowej którą tworzę w Gimpie i Photo Filtre Studio, nie mam Photoshpa, ale radzę sobie w tamtych programach oto kilka moich prac: nagłówki: Miley Nie ma to jak statek x33 ;< Taylor Swift Większość tych prac już dodawałam do kotka, ale właśnie tworzę nowe Odpowiedz Link Zgłoś
cocomaroko Re: Nasza twórczość . 09.07.09, 08:58 miss_pauline - super . <333 ja się jeszcze ucze , by takie ładne robić. ; < Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Nasza twórczość . 09.07.09, 13:34 Ja robie emblematy. Mozna je poogladac tutaj (jest jeszcze naglowek, ktory zrobilam xd 1. w zyciu xd) aa.. haslo to FerSure Odpowiedz Link Zgłoś
spier.dalaj666 Re: Nasza twórczość . 09.07.09, 22:34 ja piszę piosenki od niedawna, więc proszę o wyrozumiałość. to jedna z moich najkrótszych... 1. Nie lubi patrzeć - czuć woli Dla Was jest złem koniecznym Dla Niej Wy ziarenkiem soli Jej życie na biegu wstecznym Śmiejecie się z duszy tej To o Niej Nie wierzycie że kiedykolwiek uroni łzę. R. Wspominam Ją myślą jedną Wbrew przeciwnością losu Wierzę, że znajdzie drogę swą I nigdy nie skropi jej rosą... 2. Nie rozumie Was Nie chce smutku znać Smutek dwa oblicza ma Dusza ta wszystkie zna piosenkę mam przetłumaczoną na j.angielski i niemiecki, i to ma być niby taka ballada, w sumie nawet jakoś tak wyszło. więc... co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
q. ; ] 09.07.09, 23:24 jak najbardziej piosenka przypadła mi do gusty. na pewno jest lepsza od tych innych piosenek, które są tutaj zamieszczane ;p (bez urazy) ile masz lat? ;p ponad 13, czy jednak sie myle? xd fajna ; ) nie jest przynajmniej kopią tych wszystkich piosenek typu "Nie daj się!" xD Odpowiedz Link Zgłoś
spier.dalaj666 Re: ; ] 10.07.09, 12:04 serio? o.O' myślałam, że jest do bani. mam 13 lat. tą piosenkę i tak pisałam jakieś 2 lata temu, więc naprawdę jest słaba. dzięki za ocenę Odpowiedz Link Zgłoś
katiediamond Re: Nasza twórczość . 10.07.09, 12:01 Wczoraj nie nie mogłam zasnąć więc postanowiłam napisać wiersz. Jest to mój pierwszy wiersz ( który nie jest o ptaszkach i drzewkach, które pisałam mając 7 lat ) dlatego proszę o szczerą opinie. Uwierzyć Stojąc w kropce patrzę w przyszłość zamknięta w pigułce z moimi marzeniami planami zbyt mało realnymi chcę uwierzyć że będę potrafiła się zmierzyć z przeciwnościami losu chcę uwierzyć że pewnego dnia pokonam ten bezgraniczny strach który mnie paraliżuje i wszystko psuje chcę uwierzyć że dopnę swego i będę szczęśliwa ze zwycięstwa mego ale mimo że trudno mi w to wierzyć będę mierzyć wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Nasza twórczość . 10.07.09, 17:00 katiediamond piękny wiersz Moja piosenka Każdy się gdzieś spieszy Wszyscy brną w popęd miejskimi ulicami wszędzię ich pełno jaki ten świat mały myślisz idziesz ulicą,widzisz same smutne twarze,może zmęczone może przepracowane,może zmartwione nie ma dużego wyboru nigdy nie decydowałeś o swojej przyszłości dopóki ona nie nadeszła w prawdziwym świecie wiele przeszkód wiele trudności do pokonania tyle zła i szczęścia staram się doskonalić umiejętności nie stać w miejscu iść dalej nie chcę być doskonała bo nikt nie jest to skomplikowane lecz prawdziwe możesz być kim chcesz jeśli postarasz się zawsze chciałam nią być zawsze chciałam dążyć do celu każdy ma gorsze dni ale nie poddaję się i walczę dalej bo chociaż taki świat staram się jak mogę i choć w życiu podejmuje się trudne decyzje one wiele znaczą dla nas.mają na mnie wpływ tak jak ty chcę być lepsza z każdym dniem stać się kimś i robić co chcę w prawdziwym świecie wiele przeszkód wiele trudności do pokonania tyle zła i szczęścia staram się doskonalić umiejętności nie stać w miejscu iść dalej nie chcę być doskonała bo nikt nie jest to skomplikowane lecz prawdziwe Życie jest skomplikowane szczególnie gdy nie wiesz co dalej oddalasz się od rzeczywistości i myślisz wszystko będzie okey bo jest nadzieja że ułoży się i głupie marzenia staną się prawdziwe Każdy się gdzieś spieszy Wszyscy brną w popęd miejskimi ulicami wszędzię ich pełno jaki ten świat mały myślisz idziesz ulicą,widzisz same smutne twarze,może zmęczone może przepracowane,może zmartwione w prawdziwym świecie wiele przeszkód wiele trudności do pokonania tyle zła i szczęścia staram się doskonalić umiejętności nie stać w miejscu iść dalej nie chcę być doskonała bo nikt nie jest to skomplikowane lecz prawdziwe możesz być kim chcesz jeśli postarasz się Co o niej sądzicie?? podoba wam się?? chciałabym ją przetłumaczyć tylko nie wiem czy na niemiecki czy francuski czy angielski?? Odpowiedz Link Zgłoś
spier.dalaj666 Re: Nasza twórczość . 10.07.09, 21:04 przetłumacz na francuski mi się podoba bardzo. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
spier.dalaj666 Re: Nasza twórczość . 10.07.09, 22:28 to pisałam po pogrzebie mojego przyjaciela, więc troche smutne... piosenka kierowana do wielu kochanych osób, które nie wrócą. 1. W każdym miejscu i w każdej chwili Gdzie z Wami płakałam Ci, co w ten sposób skończyli Byliście wszystkim, co miałam 2. O każdej sekundzie i każdej godzinie Chcę odejść do Was, lecz coś mnie tu trzyma Nie wiem, czy to pragnienie minie Czy ktoś ten ból zatrzyma 3. Teraz chciałabym umrzeć, nie wrócić Bo po co szukać jakiejś miłości Wiem, że nie mogę wszystkiego porzucić Bo jestem jedyną, która pragnie przyszłości z tym, że tu refrenów nie ma, gdyż cała piosenka na pianinie a pomiędzy zwrotkami piszczę na gitarze ;] Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Nasza twórczość . 11.07.09, 10:23 Fajna piosenka twój przyjaciel umarł?? przykro mi....ale ogólnie piosenka bardzo ładna Odpowiedz Link Zgłoś
spier.dalaj666 Re: Nasza twórczość . 11.07.09, 19:07 dzięki. mi też przykro, no ale co ja na to poradzę, trzeba żyć dalej. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
holl_y Re: Nasza twórczość . 12.07.09, 01:47 miss_pauline, mam pytanie : w którym programie ( Pf or Gimp ;d ) mozna uzyskac ten efet z tym , ze w jednym momencie jest takie czerwone, i powoli sie to 'rozmywa'? bylabym baardzo wdzieczna ;*. ja czasem pstrykam zdjecia, chociaz nigdy zadnych tutaj nie dodawalam i czuje , ze wyjdzie wieeelki format, lub sie nie dodadza. ale zobaczymy .. te akurat robilam z samolotu. ;P tylko dwa, bo nie wiem , co z tego wyjdzie. potem moze dodaam inne, bo narazie nie jestem u siebie , a w domu mam pelno zdjec. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
holl_y Re: Nasza twórczość . 12.07.09, 01:49 aj ,wiedzialam, ze sie nie dodadza ;/. no, trudno ^^. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: Nasza twórczość . 12.07.09, 03:57 no cześć. więc mam wiersz.. i do przed chwilii nie byłam pewna czy wklejać, no ale jednak;p "Mur" Siadam przed oknem. Myślami wracam do przeszłosci. Próbuję zapomnieć. Uciekam od szarej rzeczywistości. Szum bezlitosnych, porannych kropli rozkazuje mi powrócić do monotonii życia, lecz ja ukrywam się. Wychodzę. Otacza mnie tłum bezimiennych. A ja stoję w śroku i krzyczę, ale tylko w myślach. Ignoruję natrętne spojrzenia. Ruszam przed siebie. Zielone - czerwone - zielone i warkot silników. Chowam się w swojej głowie. Nie zwracam uwagi na to, gdzie idę. Przyspieszam. Codziennie mijam te same budynki, twarze, by dojść do miejsca, w którym mogę być sam. Tylko ja i moje myśli. Stoję pod wielkim murem. Ukrywam się przed wszystkimi, przed całym światem. Nie chcę wychodzić. Później może wrzuce coś jeszcze.. Odpowiedz Link Zgłoś