Dodaj do ulubionych

Strach przed nową szkołą

09.08.09, 15:07
Mieszkam na wsi niedaleko miasta. Teraz idę do 6 klasy. W mojej szkole jest również gimnazjum, ale zastanawiam się nad tym żeby do gimnazjum chodzić do miasta. Boję się jednak nowych ludzi, nauczycieli i tego że no nie wiem mnie nie zaakceptują...A może nawet i "kocenia".

Co byście zrobili na moim miejscu? Proszę doradźcie mi confused
Obserwuj wątek
    • dziewczyna09 Re: Strach przed nową szkołą 10.08.09, 22:44
      Ja w tym roku ide do pierwszej gimnazjum i kak ty mieszkam na wsi tylko u mnie
      jest podstawówka a do gim. musze iść do miasta.możesz iśc do gimnazjum do miasta
      i poznać nowych ludzi nową szkołe albo zostać w swojej starej wybór należy do ciebie
    • agusiak01 Re: Strach przed nową szkołą 10.08.09, 23:25
      wszystko będzie ok jezeli tylko pójdziesz z dobrym nastawiniem wink chodze do gim od roku
      (teraz będe w 2), od pierwszego dnia musisz być miła i poznawać nowych ludzi, dużo lepiej
      odbiera się człowieka który jest od samego początku miły i uprzejmy. A czego unikać no
      przedewszystkim pokazywania że jesteś leprza od reszy nawet jeżeli masz kasy jak lodu i
      jesteś najpiękniejsza nie okazuj tego takich ludzi sie nie lubi, nie chodzi mi tutaj o to że jeżeli
      jesteś ładna masz robić sie na brzydką, tylko nie przechwalaj sie i nie używaj takich
      przechwałek w stylu 'oo ja mam to, to i jeszcze tamto' (chyba wiadomo o co chodzi). No i
      przedewszystkim nie rób z siebie słodkiej dzieczynki która klei sie do wszystkich chłopaków.
      Nie łaź za nimi krok w krok takich ludzi sie obgaduje za plecami 'szmata' 'dzi.wka' itp sorry
      jeżeli kogoś uraziłam ale na prawdę znam kilka takich osób i wiem co mówią o nich inni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka