lula.pl 27.01.12, 10:09 Dziewczyny, jakie macie sprawdzone przepisy na domową pielęgnację? Przygotowujecie same maseczki? Szukamy skutecznych receptur :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziadova Re: Domowe sposoby na urodę 27.01.12, 17:29 Mam jeden patent na maseczkę domowej produkcji. Wystarczy mieć w domu jogurt i aspirynę. 3 pokruszone (Polopiryna S dobrze mięknie bez kruszenia) tabletki do dwóch łyżek jogurtu to dość dobra metoda na szybkie rozjaśnienie i wygładzenie skóry z trądzikiem. Drugi to już nie maseczka i wymaga więcej cierpliwości: zrobienie samemu musującej kuli (kostki czy jakiejś innej bryły) do kąpieli. Na sucho miesza się sodę oczyszczonąz kwaskiem cytrynowym w proporcjach 1:0,75, a potem całość łączy tłuszczem (oliwą z pestek winogron, oliwek lub olejem). Można dodać cynamonu, goździków albo miety (ja np. lubię zmielony anyż), nie polecam za to aromatu do ciasta-wrażliwa skóra tego nie zniesie. Coś tam niby więcej w domu samodzielnie robię, ale ogórek pod oczy, żółtko na włosy i peeling z kawowych fusów znają wszyscy, więc nie będe się rozpisywać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monia866 domowe spa 27.01.12, 19:35 na rozszerzone pory polecam zakup domowej sauny do twarzy,jest małe i niezbyt drogie urządzenie,które wytwarza parę bardzo pomocną przy odblokowywaniu rozszerzonych porów i "rozpuclchnianiu" cery,dzięki czemu łatwiej jest usunąć ewentualne zaskórniki,choć j tego nie robię ręcznie,tylko od razu myję twarz peeligiem,a później nakładam różne maseczki.Również kremy lepiej po takim zabiegu sie wchłaniają.Można zaoszczędzić na wizytach u kosmetyczki,zwłaszcza,że ostatnio się do nich zniechęciłam,gdyż zastrzegłam,że proszę o mikrodermabrzje tylko na strefe T czyli na skóre czoła,nosa i brody,podczas gdy pani złuszczyła mi tym urządzeniem również po oczami i na policzkach,gdzie i tak mam skóre cienką i wrażliwą...teraz tylko szybciej pojawiły mi sie w tych okolicach zmarszczki.Postanowiłam już nie chodzić do kosmetyczek,nie licząc jakiś poważnych zabiegów,których nie będe w stanie wykonać w domu(np.botoks,ale na razie nie planuje;).Przestrzegam przed zbyt częstymi peelingami chemicznymi,kawitacyjnymi itd.mogą przesuszyć skórei nasilić rądzik,a pozornie spłycone zmarszczki staną sie jeszcze bardziej widoczne.Dzieki mojemu domowemu sposobowi sama reguluję "głebokosć" takiego peeliingu i miejsca na twarzy.Obecnie używam dwóch maseczek z glinki zielonej do cery tłustej i białej do cery suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
lilliana Re: domowe spa 17.08.12, 09:54 od dawna stosuję maseczki z glinki, lubię żółtą i czarną :-) Kupuję różne kolory w osobnych opakowaniach i sama przyrządam maseczki w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
boniche Re: Domowe sposoby na urodę 27.01.12, 20:26 Kawowy peeling całego ciała z dodatkiem cynamonu, oooooo tak ! nie wiem, czy nie był kiedyś prezentowany na lula.pl, ale efekty niesamowite: - po umyciu skóra jest gładziutka i ma przyjemny zapach kawy - pomaga w zwalczaniu cellulitu Polecam gorąco, oczywiście peeling zrobiony metodą domową: 3 łyżeczki kawy zaparzyć, pozostawić pod przykryciem, jak trochę ostygnie, to wanny lub pod prysznic, wymasować calutkie ciało i gotowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
schoenheit Re: Domowe sposoby na urodę 27.01.12, 21:30 Moim ukochanym sposobem na przesuszone końcówki, jest oliwa z oliwek. Wmasowuję niewielką ilość we włosy (do mniej więcej 1/4 długości od końca), związuję włosy w koczek i rano myję głowę. Fajne są jednorazowe maseczki na włosy z Rossmana (Isana, ok 3zł), jest ich całkiem sporo w tubce, więc starcza na 2 razy(dla włosów długich do łopatek). Polecam też miód na usta, oliwę z oliwek na przesuszone dłonie i kąpiel w mydlinach przed mani/pedicurem. A najlepsza na wygładzenie i odżywienie skóry pod oczami jest maść witaminowa A+E z apteki : ) Odpowiedz Link Zgłoś
aluh Re: Domowe sposoby na urodę 27.01.12, 21:07 tutaj podałam sporo: aluh.fotolog.pl/2004788,link.html Odpowiedz Link Zgłoś
polina1986 domowe sposoby na piękno:peeling i maseczka na wło 28.01.12, 13:52 Ja stosuję peeling ze zmielonych ziaren kawy, wypijasz kawę a fusy wykorzystujesz jako peeling, możesz dodać do nich trochę żelu pod prysznic :-) natomiast na włosy sprawdzona maseczka z żółtek jaj, nafty, olejku rycynowego, można dodać cytryny kilka kropel :) pozdrawiam Polina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pa576a Re: Domowe sposoby na urodę 19.03.12, 21:20 płukanka do włosów napar z liści orzecha włoskiego, ożywia kolor, zdrowa i tania, trzeba mieć tylko orzech w ogrodzie;;-) Odpowiedz Link Zgłoś
besarabia Re: Domowe sposoby na urodę 07.08.12, 12:32 maseczka z drożdży i wody mineralnej na wygładzenie skóry twarzy. Z drożdży i wody zrobić papkę, nałożyć na 15 minut na twarz, zmyć... Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś