18.01.06, 13:43
Odwiedzilam wczoraj po raz pierwszy luksemburski Auchan....oznakowanie
fatalne!!! sama sie sobie dziwie, ze trafilam...Najpierw w ciemnosciach
przypadkiem zauwazylam stojacy przed budynkiem jakis taki, nazwijmy to,
transparent, a potem z nosem przy szybie wypatrywalam jakiegos wjazdu na
parking i tez zauwazylam, w ostatnij chwili, okrazajac powoli budynek...az
dziw, ze nikt na mnie nie trabil, bo ruch tam wkolo byl spory.
Ale w zasadzie nie o tym mialam pisac....Otoz przeczesywalam caly sklep w
poszukiwaniu stoiska polskiego, o ktorym tu byla wczesniej mowa....i jedyne
narodowe stoisko, jakie znalazlam, bylo to stoisko wloskie...Czy mam
rozumiec, ze te "narodowe" stoiska to rzecz ruchoma i polskie bylo akurat
przed swietami?...Czy tez cos przeoczylam?...
Obserwuj wątek
    • deep78 Re: Auchan 18.01.06, 14:41
      w tej chwili na "polskiej polce" sa chyba tylko krowki z Milanowka, wiec
      rzeczywiscie trudno przeoczyc. poszukaj w okolicy napojow gazowanych i chipsow,
      kolo produktow z Afryki. przy polce powinien wisiec szumny napis "produits de
      Pologne".
      • kdjpiaskowy Re: Auchan 18.01.06, 14:45
        dzięki deep za nakierowanie, bo ja do tej pory też miałam problemy ze
        znalezieniem polskiej "strefy" w Auchan...
        • deep78 Re: Auchan 18.01.06, 15:01
          mialo byc "latwo przeoczyc" :) nie ma sprawy, choc widok jest raczej smutny. po
          polskie produkty to raczej do pana Piotrusia...
    • ma_wi99 Re: Auchan 18.01.06, 14:45
      Rzeczywiscie
    • minka22 Re: Auchan 18.01.06, 14:45
      Tzn. czego oznakowanie? Auchan jako budynek jest olbrzymie, no moze gorzej z
      wjazdami do parkingow, ale czy ja wiem... Chociaz ja najpierw znalazlam Auchan,
      a dopiero potem Estat, bo jego tabliczka jest wielkosci pudelka od zapalek, i
      sobie mozna szukac.
      Co do stoiska, no owszem bylo i chyba jeszcze jest. Ale na polkach tylko ogorki
      made in France i jakas szatkowana czerwona kapusta. Raz byla paczka krowek i
      jakas zupka z papierka, ktorej sie nie dalo ugotowac. Smutne moze to troche,
      ale taka prawda. Za to wodka jest Wyborowa, tansza niz w PL, ale ma mnie
      procent :)
      W Parlamencie w sklepie tez sa narodowe produkty, ale polskich nie ma, sa
      czeskie i inne tego typu.
      A czego szukasz? To cos powaznego, czy tylko tak dla rozrywki sobie poszlas?
      • bamaza42 Re: Auchan 18.01.06, 15:49
        minka22 napisała:

> Tzn. czego oznakowanie? Auchan jako budynek jest olbrzymie, no moze gorzej z
        > wjazdami do parkingow, ale czy ja wiem...

A ja wiem, bo jechalam tam wczoraj po nocy, zreszta pierwszy raz w zyciu na
        Kirchberg z autostrady, chyba od wschodniego konca...gmaszysk jak wszystkim
        wiadomo tam skolko ugodna, tylko po nocy zorientuj sie gdzie
        jestes...powiedzialam, ze przypadkiem znalazlam, bo nie zoczylam wczesniej
        zadnej strzalki informujacej, ze cos takiego tu jest, dopiero przejezdzajac
        obok zauwazylam ledwie po nocy widoczny napis "in front of"...bylabym pojechala
        dalej, bo jakos sobie wymyslilam, ze to musi byc bardziej "w glebi"...No, ze
        nie wspomne o znalezieniu wjazdu na parking, a wyjazd...czysta loteria...i nie
        moglam wyjsc z podziwu...na parking wjezdzalam na dol, do podziemi, a wyjazd
        prowadzil mnie...jeszcze bardziej pod ziemie...??!!...kto to tak wymyslil???

> W Parlamencie w sklepie tez sa narodowe produkty, ale polskich nie ma, sa
        > czeskie i inne tego typu.
        > A czego szukasz? To cos powaznego, czy tylko tak dla rozrywki sobie poszlas?

Dokladnie, poszlam tak dla rozrywki, w ramach poznawania LuXembourg Ville i
        nauki poruszania sie samochodem po tym labiryncie... :))
        No i ten Auchan w niczym nie przypomina polskich ...Jestem jedynie pod
        wrazeniem stoiska z alkocholem....:))) A poza tym, to mi sie nie podoba!!!
        • a_miki1 Re: Auchan 18.01.06, 16:56
          A poza tym, to mi sie nie podoba!!!
          Witam bamaza,
          coz, zobaczysz jak bedziesz probowac ugotowac cos np.polskiego, a przekonasz
          sie, ze w Auchan znajdziesz prawie wszystkie potrzebne Tobie produkty. Ja juz
          mam w tym spore doswiadczenie i podoba sie czy nie, obiadki musza smakowac....
          Pozdrawiam.
        • tomi_22 Cactus 18.01.06, 17:12
          Polecam Cactusy. Duzo lepsze sklepy od Auchana :) Aha, jest taki na Howaldzie,
          tego polecam szczegolnie, bo nigdy nie ma tam tloku, a kupic mozna wszystko,
          warzywa swieze, mase promocji maja :) Polecam :)
        • minka22 Re: Auchan 18.01.06, 18:32
          no to odwazna jestes ;) po ciemku to rzeczywiscie ni ha, ha :) A konstrukcja
          parkingu jest zadziwiajaca, mozna stracic orientacje. Nigdy nie wiadomo gdzie
          sie wyjedzie i ten wjazd w dol i wyjazd w dol. To jest mistrzostwo! Auchan jest
          okropne, ale poniewaz tam pracuje, to chodze tam dosc czesto, ale tylko po
          bagietke albo troche po galerii.
          • asiunia.lux Re: Auchan 18.01.06, 18:57
            Ja tez nie przepadam, ale przyznac trzeba, ze drugiego takiego "stoiska" z
            rybami jak w Oszonie to chyba w calym kraju nie ma! Czy moze widzieliscie
            gdzies wiekszy wybor, bo ja nie.
            • ma_wi99 Re: Auchan 18.01.06, 20:58
              Zgadza sie z tymi rybami. W Oszolomie mozna zobaczyc sie z taka ryba, jakiej nie
              uswiadczysz nawet w Nausice ;-) Dosc powiedziec, ze jest to nadal jedno z
              niewielu miejsc w Luxie, gdzie na Swieta mozna upolowac karpia.

A czy ktos zna Delhaize? Jeden jest na route de Longwy juz pod Bertrange, a
              drugi niedawno otworzyli kolo dworca. Sklep raczej nie jest duzy, ale
              zaopatrzenie ma dosyc ciekawe i inne niz w pozostalych sklepach. Duzy wybor
              pieczywa, takze spory asortyment ryb, miesa i wedlin. Ten przy dworcu, to jest
              raczej malo interesujacy, ale ten w Bertrange to nawet fajny.
              • flippa Re: Auchan 19.01.06, 13:37
                delhaize ja mam zaraz pod domem. Bardzo jestem zadowolona :)
    • kaszub_kaszub Re: Auchan 18.01.06, 20:46
      a ja tam lubie chodzic na zakupy do oszoloma, a najbardziej to z zona hi hi
      • tomi_22 Re: Auchan 19.01.06, 10:01
        Idz do Cactusa, a odkryszesz ze na to samo placisz 1/4 lub nawet 1/3 mniej... ;)

• ma_wi99 Re: Auchan 19.01.06, 10:03
      Wczorajsza inspekcja handlowa na polskim stoisku w Auchan tylko potwierdzila
      jego agonalny stan :-(

To co tam mozna jeszcze znalezc, to sloik kapusty kiszonej, ktora jako taka nie
      jest w Luxie niczym egzotycznym (vide

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka