Dodaj do ulubionych

PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKACJA

29.10.05, 19:26
JESTEM W PIERSZYM ETAPIE KURACJI MAJACEJ WYKURZYC Z JELITCANDIDE.STOSUJE
DIETE I BIORE ROZNE PRAPARATY JAK CZOSNEK, CITROSEPT, COLON-C , ROZNE
PROBIOTYKI , SREBRO, NONI ORAZ WZIELAM PARE RAZY CANDIDE CLEAR... MAM JEDNAK
DUZY PROBLEM BO OD KIEDY DOWIEDZIALAM SIE ZE MA CANDIDE IO ZACZELAM STOSOWAC
DIETE I TE PREPARATY ZACZELY WYSKAKIWAC MI DORBNE WYPRYSKI NA TWARZY)GLOWNIE
OKOLOCE UST , I PRZY NOSIE PARTIE ORAZ CZOLO) . DODAM ZE WCZESNIEJ NIE MIALAM
NIC , MIALAM LADNA , GLADKA TWARZ PRZEZ CALY ROK. NIE WIEM CO SIE STALO ALE W
TYDZIEN WYSYPALO MI CALA TWARZ W OKROPNYCH KROSTACH , CZESTO Z ROPA I WIELE
MALYCH GRUPEK KROSTEK !! ratunku jak ja wygladam!! co MAM ZROBIC BY kuracja
oczyzczajaca nie zrujnowala mi twarzy bo , wiec ze toksyny musza gdzies
uchodzic lecz ratunku , czy moge jakos uspokoic objawy wystepowania tego
tradziku?! co mam stosowac i jak zatrzymac wypryski na twarzy? z dnia na
dzien gorzej i wiecej .. robie oklady z rumianku , nagietka .. nie za wiele
pomaga sad( Prosze pomozcie !! PROSZE SERDECZNIE O FACHOWĄ ROWNIEZ O POMOC DR.
JANUSA..NIE WIEM JUZ CO MAM STOSOWAC, CZY LECZYC CANDIDE I MIEC TWARZ JAK PO
TRADZIE CZY ZALECZAC TRADZIK KTOREGO SIE NABAWILAM ..??!
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 29.10.05, 19:44
      Wiesz tez mam taki problem (wyskakuja mi jakby cykliczne takie drobne krostki,
      czasem o podlozu zaplnym - okolice ust, linia kosci szczekowej, troche policzki).
      Sprobuj wyeliminowac gluten i laktoze (mleczne w ogole ) - chyba, ze juz to
      zrobilas. Ja odstawilam tez czerwone warzywa...(pomidory, papryke) - bo owoce i
      tak nie wchodza w gre.
      Smaruje buzie aloesem rozrobionym z woda (1:1) - zamiast toniku (musze
      przyzac,ze jest okej - chyba pomaga). Na dzien nie uzywam zadnego kremu (bo
      kremy zaostrzaly zmiany) - na noc - jakis w miare naturalny krem, zel aloesowy
      (najlepiej to olej z pestek winogron, lniany, oliwa z oliwek). Moze sprobuj
      tonizowac twarz srebrem - albo roztworem srebra koloidalnego.

Ja tez mam tych syfow dosyc - nawet normalnie wsrod ludzi nie mozna sie
      pokzac..sad okropne...
      Ale pocieszam sie, ze w koncu minie...
      Od kiedy zaczelam stosowac chlorelle - jakby troche sie poprawilo (toksyny
      wychodza inna droga)...
      Trzymaj sie i nie poddawaj sie bron Boze.

Asia
      • jullieta Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 29.10.05, 20:11
        Wierzę, że okropnie się czujesz. Najgorzej,że nie wiadomo kiedy Tobie przejdzie.
        Myślę, że powinnaś przetrzymać, tak jak pisałaś, organizm oczyszcza się akurat
        tą drogą (mógłby pod pachamiwink). Ja też miałam podobny problem (bolące,ropne,
        długogojące się wypryski), ale nie wiem kiedy zniknął. Zostały mi natomiast
        pojedyńcze, zaczerwienione krostki, wypełnione płynem (biały czubek), nie bolą,
        nie swędzą, pojawiają się i znikają w ciągu paru godzin. Nie wyciskam ich,
        ścieram po prostu chusteczką. Nie zostają żadne plamy.Nic na nie nie stosuję, bo
        nic nie pomaga. Robiłam posiewy, ale były ujemne. Zauważyłam, że wyskakiwały jak
        coś zjadłam ryzykownego. W ciągu 2 lat leczenia i diety (ale jak się okazało
        błędnej), problem zmniejszał się, teraz jest po prostu marginalny, ale jest! Jak
        zjadłam coś słodkiego (wcześniej), to problem się nasilał. W ten sposób
        dawkowałam słodycze, niestety. Parę dni jadłam coś słodkiego czy nabiałowego,
        wysypywało mnie, to przestawałam, uspokoiło się, znowu jadłam i tak w kółko. Ale
        od września wzbogacona o wiedzę, stosuję restrykcyjną dietę i leczenie! I
        niestety cały czas coś "mię" wyskakuje!!! Już nie wiem od czego! A tak się
        staram! Ręcę opadają, buuu.
        Tak, więc mam nadzieję, że u Ciebie (sądząc po opisie) to jest po prostu
        oczyszczanie. Może zastosuj się do zaleceń Asi? Zapewne nie zahamujesz od razu
        całego problemu. Bądź cierpliwa!

Ale Tobie pomogłam, co? Trzymaj się!
    • asiabed Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 29.10.05, 19:48
      I dodam jeszcze, ze predzej czy pozniej toksyny zaczelyby wychodzic przez skore
      (na twarzy). Ja 3 lata temu tez nie mialam takich problemow ze skora, jak mam
      teraz.... (nie moglo byc mowy o jakims tradziku androgennym, a nastolatka tez
      juz nie jestem). wiec lepiej, ze wychodzi teraz!
      Trzymaj sie Gosiaczek!!
    • gosiaczek59 Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 29.10.05, 23:24
      Dziękuję za te podpowiedzi , na pewno część z nich chocia trochę pomoze mi zmniejszyc te okropne syfki , a przez to i polepszy moje samopoczucie..Kada rada jest dla mnie na wagę złota , bo na prawde juz nie wiem co robic i vo wprowadzam do organizmu to jeszcze bardziej czyści i twarz jeszcze gorsza!crying mleko wyeliminowalam i czerwone warzywa, jem glownie wlasnie zielone warzywa ryby. Czy ktoś wie jak jest z tym chlebem na zakwasie i wasa? mozna czy nie? A czy ktos orientuje sie czy mozna jesc produkty wege a mianowicie Wedline wegetarianska np o smaku salmi(kupiona w sklepie eko) jezeli ma podane w skladzie gluten i skrobie kukurydziana , ale nie ma podne w jakich ilosciach .z pewnoscia glownie zrobiona jest z bialka roslinnego . no bo juz nie wiem cos jesc by nie szkodzi ..HELP
      • wallis Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 30.10.05, 00:20
        Witaj Gosiaczek,
        Wiem co czujesz. Kiedyś (10 lat temu...) trafiłam do znanego w W-wie lekarza TCM. Zalecil mi ścisłą
        dietę, nie pamiętam już dokładnie jaką. Zdaje się miałam jeść dużo jakiejś kaszy, chyba jęczmiennej
        (odtruwa). I zaczęło mnie sypać na twarzy okrutnie. Było to właśnie sławetne oczyszczanie. Przeraziłam
        się. Już nigdy więcej nie wróciłam do tego lekarza (a szkoda). Wpadłam w depresję z wszelkimi tego
        konsekwencjami i zaczęła się regularna walka z krostami. Leczylam się u paru dermatologów. Trwało to
        dość długo. Może jak bym wytrwała na diecie dłużej, to w końcu wszystko ładnie by przeszło...nie
        wiem tego. Radzę Ci zachowaj czujność, bo z "oczyszczaniem" nie ma żartów. Moim zdaniem nie masz
        alternatywy. Jeśli przerwiesz, to krosty i tak zostaną (tak było u mnie, krosty miałam ok. 4 lata) a jak
        wytrwasz, to oczyścisz się z wszelkich toksyn i trądzik pewnie sam ustąpi. Ale ścisła higiena. Smaruj
        twarz Clotrimazolem. Tak mi radził jeden z dermatologów wtedy. Pomagało. Trzymaj się!!!!!
      • zosiad Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 31.10.05, 01:44
        Regularne korzystanie z sauny parowej również pomaga, organizm szybciej się
        oczyszcza.
    • jullieta Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 30.10.05, 08:29
      Przeszukałam książkę, o której wspominają dziewczyny, znalazłam takie informacje:
      przemywać 1-2 razy dziennie chorobowo zmienione miejsca wacikiem namoczonym w
      alocicie (mieszanka aloesu i wody w stos.1:1).Na trudnogojące się rany stosować
      na noc okłady z tamponu dopochwowego:ostrym nożem odkroić cienki plasterek
      tamponu,położyć na zmienione miejsce, przykleić przylepcem i nasączyć alocitem
      (zakraplaczem, strzykawką) już przyklejony plasterek tamponu.
      Ale Ty musiałabyś chyba otamponować całą twarz smile
      Pomocny jest też krem o nazwie Acne-derm, do kupienia w aptece. Tak, więc
      spróbuj przemywać twarz alocitem, a potem nakładaj acne-derm. Ja nie stosowałam,
      więc nie wiem jaki jest rezultat.Ale chyba zacznę, bo właśnie pojawiły mnie się
      oczekiwane bolące zgrubienia na twarzy. To efekt oczyszczenia i zaostrzenia
      choroby w wyniku kuracji Candidą parapsilosis (mój homeopata mnie ostrzegał, że
      mam się tego spodziewać). Ale jest, to objaw dogłębnego usuwania toksyn przez
      organizm, więc muszę przetrzymać, czego i Tobie życzę.

Powodzenia.
    • andrzej.janus Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 30.10.05, 09:12
      Proszę codziennie wypijać 1/2 - 1 szklanki soku z cytryny oraz pamiętać o
      wypijaniu około 2 l czystej dobrej wody dziennie. Sok można rozceńczyć wodą.
      Dodatkowo proszę zjeść przynajmniej 1 kwasnego grejpfruta.
    • iso1 Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 31.10.05, 11:19
      Ja przez 4 miesiące byłem obsypany jakbym był trędowaty. Głównie na klatce
      piersiowej i na plecach. Czasami też na nosie i twarzy. Bolesne były jak
      cholera. Z czasem było juz coraz lepiej. Teraz coś mi się pojawi i jest to dla
      mnie sygnał że coś niedobrego dzieje się w jelitach. Tak więc nie przejmuj się
      bo to musi kiedyś minąć.
    • asiabed Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 31.10.05, 19:56
      Polecam jeszcze masc Tormentiol - jest okej. Z reszta ma lekkie wlasciwosci
      kryjace syfka. Ja smaruje najpierw troche tormentiolem a potem lekko korektorem
      (tylko sie nie smiejcie - pod oczy plynnym - bo taki najlepiej pasuje mi do
      karnacji i nie powoduje zaostrzenia zmian). Tormentiolem smaruje tez czesto na
      noc wypryski albo nawet strupki. Bardzo fajnie dziala - zmiekcza skore (strupki)
      i przyspiesza gojenie ranki, bardzo czesto nie dopuszcza tez do zakazenia
      wtornego ranki.

Nie pamietam czy mowilam o Olejku Pichtowym - tez jest doskonaly na pryszcze
      (mozna dodac do kremu lub stosowac bezposrednio na skore). jest swietny - ja go
      uzywam od ponad roku, i dziala zawsze.polecam.
      • jullieta Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 31.10.05, 22:17
        A czy po tormentiolu nie zostają czasem jakieś przebarwienia?
        • asiabed Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 31.10.05, 22:29
          Nic takiego nie zauwazylam. Nio, chyba z wyjatkiem plam na poscieli...smile ale da
          sie je wyprac w temp. powyzej 60 stopni.
          Ja mam tormentiol z firmy GlaxoSmithKline (inne firmy nie produkuja chyba masci
          o tej nazwie - bo znak jest zastrzezony - ale w razie czego podaje).
          • jullieta Re: PROSZE O POMOC- STRASZNY TRĄDZIK A DETOKSYKAC 31.10.05, 22:48
            Dzięki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka