nww 20.01.06, 22:55 - robiłam test na ślinę - klasyczny przykład candidozy - robiłam posiew na drożdżaki (2 razy) - test nie wykazał obecności grzybów. To w końcu mam czy nie mam candidę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masia45 Re: mam objawy ale test nie potwierdził 21.01.06, 11:04 Z testami jest tak - jeśli wynik dodatni napewno masz Cand. a jeśli ujemny to nie znaczy że jej nie masz. Zjedz buraki lub wpij sok lub barszcz, obserwuj mocz jeśli w ciągu kilku godzin pojawi się różowy mocz - masz "nieszczelne jelita" , a to jeden z objawów candidozy. Odpowiedz Link
gwen6 Re: mam objawy ale test nie potwierdził 24.01.06, 22:55 >jeśli w ciągu kilku godzin tzn do ilu godzin nie powinien się pojawić ten różowy kolor? >pojawi się różowy mocz - masz "nieszczelne > jelita" , a to jeden z objawów candidozy. czy ten test ma medyczne wytłumaczenie czy to taki sam zabobon jak z tym pluciem do szklanki? Odpowiedz Link
gwen6 Re: mam objawy ale test nie potwierdził 24.01.06, 23:02 ok na drugie pytanie juz nam odp Odpowiedz Link
balamutka Re: mam objawy ale test nie potwierdził 22.01.06, 09:12 Dokladnie, jesli w badaniu nic nie wyjdzie to nie znaczy ze nic nie ma. Mi tylko w jednym tescie na 3 wyszla candida+. Najwazniejsze sa objawy no i trzeba tez sie przebadac na pasozyty. Odpowiedz Link