Dodaj do ulubionych

kasza jaglana-czy można w I etapie diety?

10.06.06, 14:15
Jak w topicu- czy można jesć niewielkie ilości kaszy jaglanej w I etapie
diety? Uwielbiam ją, w smaku jest identyczna jak kuskus. Sprawdziłam jednak że
ma wysoki IG, choć np. homeopatqa pisze,że jest ona bezwartościowa dla
candidy. Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 10.06.06, 14:41
      Ja ją jem i czuje się doskonale.
      • artur737 Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 10.06.06, 20:53
        Pelnoziarniste kasze mozna troche jesc.
        • homeopatkaqq Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 11.06.06, 05:36
          ja tylko powtarzam co mi mowi moja lekarka prowadzaaca.
          ona na 1 etap pozwlala jesc kasze jaglana, nawet do woli.
          Pozdrawiam
          • aeidenn Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 11.06.06, 09:44
            Dziękuję za odpowiedzi.Oczywiście są one dla mnie na rękę, bo strasznie lubię
            kaszę jaglaną. Wszystkim, którzy jej nie lubia polecam kaszę firmy Kupiec- ja
            jestem zadowolona. Szklankę kaszy gotuję w dwóch szklankach osolonej wody z
            czubatą łyżeczką masla przez około 10-15 minut na małym ogniu, pod koneic
            gotowania mieszając delikatnie, bo lubi się przypalić.
        • loczek80 Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 30.07.06, 10:07
          Pozwolicie, że zadam podobne pytanie? Czy można w I etapie leczenia jeść:
          orzeszki laskowe, pieczywo ryżowe i brązowy ryż?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
    • mama.mimi Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 13.06.06, 21:26
      ta kasza wysusza organizm, co w naszym przypadku jest wskazane!
      • homeopatkaqq Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 19.06.06, 02:15
        kurcze, a tej kaszy tak nie lubie....
      • audi21 Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 26.06.06, 10:11
        nie na temat, ale mam ważne pytanie - co nawilża organizm?(oczywiście poza
        owocami), poproszę o wskazówki, jeśli możnasmile
        • kabak29 Re: nawilżanie 26.06.06, 21:27
          Wszystko co tłuste,wodniste i lepkie, kwaśne,
          slodkie;nabial,oleje,orzechy,nasiona warzywa i owoce o dużej zawartości wody,
          ryż , owies,jaglanka, mięso szczególnie tłuste i szczególnie świnka,z ziółek
          lukrecja, jajka.
          nie wszystkie owoce nawilżają.
          Smacznego
          • audi21 Re: nawilżanie 26.06.06, 21:58
            Kabak jesteś niezawodny, dziekuję. Nie wiem tylko czy ostatecznie jaglana osusza
            czy nawilża i które owoce nie nawilżają. Może mieszam pojęcia, chodzi o
            odżywianie człowieka"z nadmiernie poruszoną zasadą wiatru" Czy ajurweda i TCM są
            spójne???
            • kabak29 Re: nawilżanie 26.06.06, 22:56
              Jaglanka; zasadniczo nawilża, można jednak wyróżnić naturalna i patologiczną
              wilgoć.Choć jest ona nawilażjająca to jeżeli wzmocni ona organizm to ten
              pozbędzie się nadmiaru zbędnej wilgoci, ale jagla absolutnie nie spowoduje
              wysuszenia.
              aju/tchm wiele punktow stycznych, podobna idea ale synteza jest dosyć trudna,
              sa też różnice;suchość i chłód to poprostu vata według aju, w tchm te same
              aspekty rozpatrywane są w kontekście yin/yang poszczegolnych organow i ich
              wzajemnych relacji w związku z czym interpretacja wynikow jest nieco odmienna.
              owce cierpkie twarde;niektore odmiany jabłek, granaty
              Smacznego
        • kasiulinka78 Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 07.08.06, 10:52
          A ja mam odwrotne pytanie-co osusza i rozgrzewa organizm?jakie potrawy?Wiwm że
          kasza gryczana na pewno a inne pokarmy?
    • basiasiama Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 25.06.06, 23:40
      ta kasza ma dwie powazne zalety - jest bezglutenowa i zasadotworcza.
      • kasiulinka78 Re: kasza jaglana-czy można w I etapie diety? 29.06.06, 15:21
        jak tak patrezą na kaszę jaglaną ta talerzu to wydaje mi się że osusza a jak ją
        poleję oliwą to mam wrażenie że...nawilża?To jak jest w końcu moi drodzy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka