pimpek_sadelko 06.03.05, 14:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=21135107 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draconessa Re: zachecam do czytania:-) 06.03.05, 15:43 to wlasnie obrazuje, jak sie w naszym kochanym kraju traktuje "sluzbe" i "sluzbe in spe". Rece opadaja. Pimpek, dzielna bylas, ale do betonowych glow nie da sie dotrzec nawet najprostszymi slowami. Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTelega Re: zachecam do czytania:-) IP: 65.90.124.* 07.03.05, 16:36 Przeraza mnie zdziczenie obyczajow. "...a ja nie dam sobie w kasze napluc...", "nawytykalam lekarzowi...", maz jako "bodyguard"... agresja, brak szacunku, brak zrozumienia mozna by pomyslec, ze sprawa dzieje sie na wybiegu wiezienia a nie na oddziale polozniczym. Oczywiscie kobieta ma prawo poprosic by nie zajmowali sie nia studenci, oczywiscie szpital kliniczny ma prawo odmowic leczenia (poza przypadkami zagrazajacymi zyciu), ale w cywilizowanym swiecie kozysta sie z tych praw tylko wyjatkowo. W normalnym kraju ludzie ROZUMIEJA, ze rodzaca kobieta potrzebuje prywatnosci i szacunku, rozumieja tez, ze studenci potrzebuja nauczyc sie poloznictwa. Pogodzenie obu stron jest jak najbardziej mozliwe. Tu gdzie pracuje kobiety rodza w jednoosobowych pokojach, gdzie moga pozostawac z mezem i innymi czlonkami rodziny. Jezeli student chce uczestniczyc w porodzie to przychodzi (jeden student a nie dziesieciu), przedstawia sie, prosi o zgode (i w 95% ja otrzymuje). Kobiety lubia studentow bo daje im to zajecie w czasie gdy skurcze przychodzo co 2-3 minuty a poza tym wiele sie nie dzieje. Studenci sa bardzo dobrzy w dbaniu o komfort pacjentek, dbaja by anestezjolog przyszedl na czas, by polozna czy ginekolog przyszli gdy rodzaca ma pytania - zdejmuje to stres z rodziny itp. Jednym slowem MOZNA zrobic to w cywilizowany sposob - ale w naszej wojowniczej ojczyznie nikt na to nie wpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: zachecam do czytania:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:25 A widzisz jak pisałem że czuję sie jak na pierwszej lini frontu to niewieżyłes Stary jakie bestie drzemią w skąinąd potulnych cywilizowanych ludziach wystarczy postawić ich w sytuacji extremalnej a poród zapewniam Cie jest sutuacją extremalną.Połoznicy popwinni mieć prace monitorowaną 24 godz na dobę Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko do Położnika 07.03.05, 17:31 mam pytanie. czy moge liczyc na zzo przy porodzie biorac clexane 40 jednostek? biore od poczatku ciazy, odstawiam po skonczeniu 16 tc. dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: do Położnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 18:15 Pimpuś wytłumacz proszę dlaczego bierzesz Clexane 40 j dlaczego odstawiasz po 16 tc.i na co chcesz liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Położnika 07.03.05, 18:20 Gość portalu: Połoznik napisał(a): > Pimpuś wytłumacz proszę dlaczego bierzesz Clexane 40 j dlaczego odstawiasz po > 16 tc.i na co chcesz liczyć? poronienia nawykowe. poniewaz nie mam stwierdzonego zespolu antyfosfolipidowego kazano mi odstawic po 16 tc. podejzenia w moim wypadku kraza przy trombofilii, nie zdazylam sie zbadac w tym kierunku bo wpadlam. na razie rekored. zaczelam 14 tc z heparyna wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTelega Re: zachecam do czytania:-) IP: 65.90.124.* 07.03.05, 18:18 Nie da sie ukryc, ze w swojej naiwnosci myslalem, ze nie jest az tak zle. Po przejciu przez posty na tym watku czy watku "kultura lekarzy", zwatpilem - no i oczywiscie z poklonem przyznaje Ci racje. Ludzilem sie, ze wprowadzenie normalnej ekonomii poprawi uklady pomiedzy pacjentami a lekarzami, teraz juz nie jestem pewny. Ludzie skacza sobie do oczu o kazda glupote, nie wyobrazam sobie jak mozesz pracowac w takich warunkach - niezaleznie od placy - ja bym nie mogl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: zachecam do czytania:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:54 Dzieki za to co napisales. Tylko kiedy Polska bedzie tym normalnym krajem, gdzie ludzie ROZUMIEJA? Kiedy czytam wypowiedzi na forum i te ostre slowa, zarowno z jednej jak i drugiej strony, ten brak checi porozumienia, to wydaje mi sie, ze niestety nigdy. Masz racje, nasza ojczyzna jest bardzo wojownicza... Odpowiedz Link Zgłoś