Dodaj do ulubionych

co nasi forumowi eksperci

09.09.08, 12:57
www.rynekzdrowia.pl/Aktualnosci/Nielegalny-SOR-w-Miastku-mial-kontrakt-z-NFZ,1459.html
1. Co robili urzędnicy wojewody ? Brali pensje i zamykali oczy.
2. Co robili urżednicy NFZ - płacili za usługi i nie widzieli nieprawidłowosci
3. Co obecnie robią prawnicy z prokuratury ? Problemu nie widzą.
Obserwuj wątek
    • loraphenus a najbardziej rozbawia mnie ten cytat urzednika z 09.09.08, 12:59

NFZ :

Co na to Fundusz?

- Podstawą do podpisania kontraktu jest dla nas wpis do rejestru wojewody, a
      taki wpis istnieje – powiedział portalowi rynekzdrowia.pl Mariusz Szymański,
      rzecznik pomorskiego oddziału NFZ. – Ustawa o ZOZ-ach mówi w artykule 12, że
      wpis do rejestru wojewody jest warunkiem rozpoczęcia działalności przez daną
      jednostkę. I warunek ten został spełniony. Na tym nasza rola się kończy.
      ----------------

NFZ potrafi nie zawierać kontraktu ze szpitalem bo nie podobaja się urzędnikom
      NFZ kolory elewacji ...

a tutaj - tylko wpis do rejestru wojewody.

Czyli widać jak na dłoni ż enie kontrolowali żadnej dokumentacji (dzień dobry
      m.algorzatko) - nawet najwidoczniej nie wizytowali, z kim umowę podpisują...

Brawo!
      • m.algorzatka dzien dobry loraphenus... 09.09.08, 15:02
        ...Ten przypadek, nazwalabym raczej biurokracja, niedopatrzeniem, kolezenskim
        przymknieciem oka.
        Natomiast lekarz, ktory prowadzi prywatna dzialalnosc i dopusci sie zaniedbania
        musi liczyc sie z tym, ze bedzie posadzony o nieuczciwosc i to nie tylko ze
        strony pacjenta, ale rowniez kolegi lekarza dla ktorego moze byc konkurencja.

PS. A to, ze NFZ kontrakty wydaje na ladne oczy, to dla mnie dobra wiadomosc.
        Gdybym chciala wrocic do Polski nie bede miala problemu.
    • loraphenus Re: co nasi forumowi eksperci 10.09.08, 16:06
      www.dz.com.pl/?tekst,2907
      W polskich szpitalach jest wolnych 4 113 etatów dla lekarzy i 3 541 etatów dla
      pielęgniarek.

Szpitale m.in.poszukują specjalistów: anestezjologii i intensywnej terapii -
      398, chorób wewnętrznych - 312, medycyny ratunkowej - 306.

Według liczby wydawanych zaświadczeń o kwalifikacjach zawodowych pracę za
      granicami kraju w ciągu ostatnich trzech lat mogło podjąć 5.114 lekarzy, 1.581
      lekarzy dentystów oraz 5.912 pielęgniarek.
    • szlachcic Re: co nasi forumowi eksperci 10.09.08, 17:26
      "co nasi forumowi eksperci"

co nosi forumowy ekspert jest poprawnie
      alba co nosza forumowi eksperci
      zdecyduj sie

o co ci zowu chodzi? tytul sugeruje ze eksperci mowili ze w Polsce nie dosc ze
      nie ma biurokracji to jeszcze maja porzadek i normalne zasady panuja
      Na tym loraphenus polega twoj problem, wimaginowales sobie po raz kolejny temat
      w ktorym wyimaginowales sobie ze masz argument na cos
      Na co? ja nie wiem
      przeciwko komu, tego sie domyslam
      Wiec powiedz na co ten watek jest argumentem, bo wydaje mi sie ze chcesz cos
      udowodnic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka