Dodaj do ulubionych

lekarze u bram MOPS

25.07.09, 10:09
www.dziennikpolski24.pl/Artykul.100+M570ec7878d5.0.html
Proponuję:
1. obniżyć stawki lekarzom POZ (z obecnych 30 zł brutto za godzinę)
2. zlikwidować nocną opiekę lekarską.
3. zakazać pracy w kilku miejscach.

Wówczas, po bezproblemowym spełnieniu kryteriów kwalifikujących do pomocy MOPS, będzie można tam się udać po ową pomoc.
W końcu - czy to pensja lub zapłata kontraktowa, czy to zasiłek - różnice są tylko w nazwie. Nie ma większego znaczenia czy pieniądze dostanę od pracodawcy, kontraktodawcy czy wprost "od państwa" - póki co pieniądze te w każdym przypadku mają charakter zapomogi, który w charakter "realnego dochodu" zamieniają się po zsumowaniu takiej ilości prac, że nie ma kiedy wydać tych pieniędzy (w związku z czym moja sytuacja finansowa jest wręcz dobra - stan konta rośnie!).
A najciekawsze w tym wszystkim to, że dużo ludzi wierzy w niezwykły dobrobyt POZetów!
Obserwuj wątek
    • szlachcic Re: lekarze u bram MOPS 25.07.09, 10:28
      "Lekarze POZ, kierując pacjenta do szpitala, nie zawsze też zlecają
      badania konieczne przy przyjmowaniu na oddział. Bywa, że szpitale
      odsyłają takich pacjentów, aby dostarczyli wyniki analiz
      diagnostycznych.
      Potwierdza to Krzysztof Kiciński, dyrektor szpitala w Nowym Targu,
      który szacuje, że aż 80 proc. przyjmowanych pacjentów przychodzi bez
      badań, które powinny być wykonane przez lekarza pierwszego kontaktu
      i dołączone do skierowania."

a nasi wybitni forumowi lekarze menagerowie SZ o tym nie pisali?
      dlaczego? Kazdy o tym problemie wie i wszyscy udaja ze jest ok.
      Ja powiem jasno, to dzialanie na szkode pacjenta i nadaje sie do
      prokuratury jak NFZ nie potrafi zrobic z tym porzadku

"Jednak fundusz nie widzi problemu, bo - jak przekonuje Jolanta
      Pulchna, rzeczniczka małopolskiego oddziału NFZ - w tym roku prawie
      nie było skarg na lekarzy rodzinnych"

a skad jako pacjent mam wiedziec ze musze miec te i te badania?

"Zdaniem Tadeusza Wadasa, przewodniczącego Małopolskiej Izby
      Pielęgniarek i Położnych, decyzja prezesa to skandal. - Jest
      oczywiste, że to efekt działania lobby Porozumienia Zielonogórskiego
      (zrzeszającego lekarzy rodzinnych - red.), którego były szef jest
      obecnie wiceministrem zdrowia! "

przyjdzie nowy lekarz bedzie nowe lobby i inni beda zadowoleni

Loraphenusowopodobni maja racje, polska SZ dziala idealnie, teraz
      trzeba tylko ladowac dodatkowe pieniadze. Tak aby pan doktor mial
      1000 zl na godzine.
      • pct3 Re: lekarze u bram MOPS 25.07.09, 10:45
        Potwierdza to Krzysztof Kiciński, dyrektor szpitala w Nowym Targu, który szacuje, że aż 80 proc. przyjmowanych pacjentów przychodzi bez badań, które powinny być wykonane przez lekarza pierwszego kontaktu i dołączone do skierowania.

Zabawne. Kiedy kieruję pacjenta z podejrzeniem ostrego zespołu wieńcowego, z podejrzeniem niedrożności przewodu pokarmowego, albo z podejrzeniem złamania to jakie badania (poza ekg w przypadkach kardiologicznych) mam dołączyć do skierowania?
        A jeżeli kieruję pacjenta z dużą anemią albo z istotną trombocytopenią, to przecież chyba jednak na podstawie badań które wykonałem?
        Wiem że czasem się pewnie zdarza kierowanie "tak sobie", ale w 80 % przypadków? Pan dyrektor chyba nie wie o czym mówi.
        Bo to brzmi tak jakby oczekiwał "podpiętych" badań pod 100 % skierowań - a to już jest bzdura o wymiarach kosmicznych.
        • szlachcic Re: lekarze u bram MOPS 25.07.09, 10:54
          Uwazasz ze system zazebiania sie POZ ze szpitalem dziala sprawnie
          medycznie i ekonomicznie?
          nie rozwalaj mnie
          • pct3 Re: lekarze u bram MOPS 25.07.09, 11:15
            > Uwazasz ze system zazebiania sie POZ ze szpitalem dziala sprawnie
            > medycznie i ekonomicznie?

Jako lekarz i POZ i szpitalnej izby przyjęć mogę powiedzieć że działa dostatecznie. Ogólne zasady działania systemu wydają się być OK. Kłopoty spotykane w praktyce biorą się w większości - jak to zwykle bywa - z błędów albo niewłaściwych intencji pojedynczych osób.
            Istnieje odwieczny problem "ogniwa pośredniego" między POZ a szpitalami - ale to trochę inny temat.
            W każdym razie: moje skierowania do szpitala są w miarę sensownie traktowane, tak samo ja dyżurując w szpitalu sensownie traktuję skierowania z POZ.
            Wg moich szacunków pomagam ok. 1000 osób miesięcznie. Nie stosuję polityki "odsyłania" za wszelką cenę, silę się nawet na coś co można by nazwać "próbą leczenia" większości tych pacjentów.
            Szkoda tylko, że pracując po 350 godzin w miesiącu nie mogę sobie nawet pozwolić na sensowne wakacje - ale NFZ uważa że i tak mi za dobrze, co można przeczytać w cytowanym artykule.
            Myślę, że mógłbym cieszyć się z redukcyjnych działań NFZ. Kiedyś, na początku drogi zawodowej w Polsce, lekarz stawał przed dylematem zarobków za wysokich by zginąć z głodu, ale za małych, żeby żyć. Moja i wielu kolegów sytuacja obecnie jest podobna, tylko że stopień wyżej. Porobiliśmy specjalizacje, pracujemy. Mamy za dużo, żeby z tego po prostu zrezygnować (wystarcza na życie), ale za mało, żeby poczuć że z tego życia można korzystać (wakacje to finansowa ruina, zakup zwyczajnego używanego samochodu to finansowa ruina, choroba która prędzej czy później dopadnie każdego z nas pracującego po 350-400 godzin w miesiącu będzie też finansową ruiną).
            Kiedy lekarzom NFZ obniży dochody, wtedy ta sytuacja nie będzie takim zawieszeniem i ciągłym wypruwaniem flaków żeby dorównać znajomym sprzedawcom bielizny czy składaczom komputerów (budujących domy i jeżdżących na Kretę). Wtedy pójdziemy tam gdzie nasze miejsce: wśród innych szeregowych usługodawców. Obiad z wkładką mięsną dla dziecka, dla tatusia już co drugi dzień (wreszcie schudnę). Piwo "z górskiej półki" co niedziela (wreszcie będą wolne). Wakacje na działce u rodziców. Do przychodni rowerem (auta które się już rozleci brać nie będę musiał, bo nie będę z tej przychodni jechał na 2 kolejne dyżury).
            Nie wiem czy będzie to fajne, ale przynajmniej jakieś takie spójne, jakieś takie konsekwentne, bez tych ciągłych prób wyskoków ponad stan (typu zakup butelki wina lub wyjazd na tydzień do Chorwacji) - wyskoków okupionych weekendami na dyżurach z narastającym poczuciem braku sensu: bo na przeżycie ma się właśnie odrobinę za dużo, a na jakiekolwiek sensowne życie w ramach klasy średniej (z inwestowaniem, odkładaniem itp) - ciągle o jedno zero za mało.

• szlachcic Re: lekarze u bram MOPS 25.07.09, 12:04
              > Jako lekarz i POZ i szpitalnej izby przyjęć mogę powiedzieć że
              działa dostatecznie.

czyli daleko mu do optimum

> Nie stosuję polityki "odsyłania" za wszelką cenę

ale ta metoda funkcjonuje i ma sie dobrze

> Mamy za dużo, żeby z tego po prostu zrezygnować (wystarcza na
              >życie), ale za mało,
              > żeby poczuć że z tego życia można korzystać

rozumiem rozgoryczenie bo pozostala czesc spoleczenstwa zyje w
              luksusie
              • practicant Re: lekarze u bram MOPS 25.07.09, 13:24
                > > Mamy za dużo, żeby z tego po prostu zrezygnować (wystarcza na
                > >życie), ale za mało,
                > > żeby poczuć że z tego życia można korzystać
                >
                > rozumiem rozgoryczenie bo pozostala czesc spoleczenstwa zyje w
                > luksusie

Szlachcic,ku... nie pie...W moim miescie /nie stolyca!!/ wiekszosc samochodow
                to nowe bmw,audi,od biedy-passaty,octavie,mondeo,volvo.Coraz wiecej mercedesow z
                wyzszej polki /clk amg,etc/,coraz czesciej w miescie wyprzedza mnie
                porsche.Powstaja kolejne dzielnice willowe,mimo rzekomego kryzysu-jakos
                wszystkich znajomych niemedycznych stac na kredyt 400k pln na mieszkanie,czy
                maly domek pod miastem.
                Dlatego-daruj sobie to slodkie pie...nie "polskie spoleczenstwo jest
                biedne,polski nie stac zeby placic wiecej"-podwojna populistyczna bzdura na
                kolkach.Polskie spoleczenstwo jest przecietnie bogate,choc biedniejsze od krajow
                starej unii-to spokojnie je stac,zeby placic nawet dwa razy wiecej na leczenie.

Tekst znajomego architekta:"a mi sie w polsce podoba,ja tutaj zostaje-jest duzo
                pieniedzy,mnostwo perspektyw,sporo zarabiam".Rok po studiach.

Dziekuje za uwage.
                • szlachcic Re: lekarze u bram MOPS 25.07.09, 16:35
                  > Szlachcic,ku... nie pie...W moim miescie /nie stolyca!!/ wiekszosc
                  samochodow to nowe bmw,audi,od biedy-passaty,octavie,mondeo,volvo

pracicant, chcialbym poznac jakie to miasto
                  heheheh
                  wiesz co mi tym przypomniales.
                  dzialacze hokejowi pojechali do Rosji szukac zawodnikow do druzyny.
                  I sie wypowiada jeden z nich. podjechalismy pod lodowisko a tam i
                  wymienia same super wozy, wszystkie nowiutkie oczywiscie
                  a rosjanie jak zyja to wiesz
                  practicant, z cala powaga mowie, srednia jakosc auta lekarza jest
                  powyzej sredniej. Moge zgodzis sie jedynie z tym ze srednia polska
                  jest faktycznie niska. no ale z niecierpliwoscia czekam w jakim to
                  miescie nowe volvo to najwiekszy grat

> Dlatego-daruj sobie to slodkie pie...nie "polskie spoleczenstwo
                  jest biedne,polski nie stac zeby placic wiecej"-podwojna
                  populistyczna bzdura

Populistyczna? Czlowieku, jakbym chrzanil ze jak wejde do rzadu to
                  to zmienie to bylby populizm. 50 lat betonu to cofniecie sie do
                  europy o 20 lat. Ty chcesz pstryknieciem palcow zrownac szanse?
                  niestety musimy placisz za bledy naszych ojcow i dzadkow obojetnie
                  po jakie stronie baryjkady stali to m in ich pokolenie przej.... ten
                  kraj
                  jak tego nie rozumiesz a za duzo ogladasz seriali o lekarzach w US
                  to juz trudno
                  Jak tego nie rozumiesz to
                  • practicant Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 01:31
                    Wiesz co,mlotku,tak bzdurnego belkotu to ja naprawde dawno nie slyszalem...
                    • szlachcic Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 10:10
                      > Wiesz co,mlotku,tak bzdurnego belkotu to ja naprawde dawno nie
                      >slyszalem...

poczytaj swoje
                      Nie dorownam nidy twoim tekstom o pewnym miescie X gdzie nowe volvo
                      to najwieszy grat. Co to za wspaniale miasto musi byc i ciekawe
                      dlaczego nie chcesz powiedziec jakie to miasto

• practicant Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 14:22
                        > poczytaj swoje
                        > Nie dorownam nidy twoim tekstom o pewnym miescie X gdzie nowe volvo
                        > to najwieszy grat. Co to za wspaniale miasto musi byc i ciekawe
                        > dlaczego nie chcesz powiedziec jakie to miasto
                        >

Zapraszam do Wroclawia.Zreszta-w Poznaniu,Gdansku,Krakowie,czy wreszcie-w
                        Warszawie jest podobnie.
                        Ps.W zeszlym roku moj brat byl na wakacjach we wladyslawowie.Pelno sportowych
                        samochodow typu porsche,viper,czy-ferrari z ktorego wysiada rodzinka
                        /facet,kobieta i male dziecko/ i idze na plaze.Jak tam spedzalismy wakacje z
                        rodzicami te 15cie lat temu /mniej wiecej/,to poza polonezami,15toletnimi bmw
                        oraz rowerami nic na drodze sie nie pojawialo.Dlatego-smiem twierdzic,ze hasla
                        traktujace o biednym spoleczenstwie polskim,ktorego na chleb nie stac to
                        populistyczne bzdury-i nic wiecej.
                        • m.algorzatka Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 14:49
                          Samochod sportowy typu porsche czy ferrari, tak sie ma do samochodu
                          porsche czy ferrari, jak zircinia do diamentu.
                          Mimo, ze samochody typu porsche maja czasem domontowane takie rury,
                          ze az dech zapiera(rury wydechowe, oczywiscie).
                          • practicant Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 14:56
                            Ok.Nie "samochod sportowy TYPU porsche" /bo do malucha ktos domontowal
                            spoiler/,tylko "samochody marek porsche,czy ferrari".Teraz prosze o komentarz...
                          • radeberger Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 15:11
                            m.algorzatka napisała:

> Mimo, ze samochody typu porsche maja czasem domontowane takie rury,
                            > ze az dech zapiera(rury wydechowe, oczywiscie).

czyli, że o klasie samochodu świadczą domontowane rury? to może tak samochód cały przyozdobić w rury wydechowe?
                            • m.algorzatka Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 19:09
                              >czyli, że o klasie samochodu świadczą domontowane rury?

Nie, domontowane rury swiadcza o klasie wlasciciela.
                              • radeberger Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 19:30
                                czyli jeszcze lepszy efekt by sie uzyskało samochodem w całości zrobionym z rur wydechowych? :-)
                                • m.algorzatka Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 19:42
                                  Widze, ze masz wielka ochote pogawedzic o rurach.
                                  • radeberger Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 20:15
                                    czy ja wiem - od ręki bym wymienił parę ciekawszych tematów, jednak żaden się tutaj nie pojawia, więc mając do wyboru jeszcze wieczne biadolenie o lekarskim portfelu - wolę gadać o rurach wydechowych :-)
                                    • avacef benefis autora wątku 26.07.09, 21:17
                                      > czy ja wiem - od ręki bym wymienił parę ciekawszych tematów, jednak żaden się t
                                      > utaj nie pojawia, więc mając do wyboru jeszcze wieczne biadolenie o lekarskim p
                                      > ortfelu - wolę gadać o rurach wydechowych :-)<

Gratuluję trafnego podsumowania świetnej dyskusji na smutny temat poruszony przez autora wątku.
                                      Jako kontynuację polemiki "Jaka Rura Zaprowadzi Cię Do Władysławowa"
                                      zapraszam do sąsiedniego wątku o wynajdywaniu koła przez Koło Lekarzy Pierwszego Odzysku Zysku czyli tzw. tłoczenia jelenia.
                                      Będzie to koło kompletem do rury no i tłoka.
                                      Wesoło tu, nawet obs by się obs-miał... :)))
                                      • practicant Re: benefis autora wątku 26.07.09, 22:54
                                        ...to zabawne,ale sa ludzie,ktorzy zawsze gdy w dyskusji nie maja nic madrego do
                                        powiedzenia chowaja sie za zaslona pseudoelokwencji...

Zejdz na ziemie,Casio.Mozesz po rurze,jezeli Ci bedzie
                                        wygodniej-przykladowo,wydechowej...
                        • szlachcic Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 18:26
                          > Zapraszam do Wroclawia.Zreszta-w Poznaniu,Gdansku,Krakowie,czy
                          >wreszcie-w Warszawie jest podobnie.

Wow, w sumie to mi ciebie szkoda

> Ps.W zeszlym roku moj brat byl na wakacjach we wladyslawowie.Pelno
                          >sportowych samochodow typu porsche,viper,czy-ferrari z ktorego
                          >wysiada rodzinka /facet,kobieta i male dziecko/ i idze na plaze

tak tak wiem, elektryk zarabia 70zl na godzine, mechanik samochodowy
                          300 na godzine
                          Wiec nie ma sie co dziwic ze maja
                          • practicant Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 18:54
                            Fajne to Twoje myslenie zyczeniowe i wszechobecny spisek.Naprawde,fajne.

Ale wiesz co,Twoje /i nie tylko Twoje/ zachowanie,ta ciagla nienawisc do lekarzy
                            mnie nawet cieszy-jak juz wczesniej pisalem,to tylko swiadczy o tym,jak
                            prestizowy i wazny jest moj zawod-nawet w tym kraju,nawet mimo marniutkich
                            pensji.Dziekuje,Szlachcic:)
                            • szlachcic Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 20:32
                              practicant napisał:

> Fajne to Twoje myslenie zyczeniowe i wszechobecny spisek.
                              >to tylko swiadczy o tym,jak
                              > prestizowy i wazny jest moj zawod-nawet w tym kraju,nawet mimo
                              marniutkich pensji.Dziekuje,Szlachcic:)

zacytuj mi zdania z ktorych wyciagneles wnioski takie aby napisac
                              powyzsze

• practicant Re: lekarze u bram MOPS 26.07.09, 22:50
                                > zacytuj mi zdania z ktorych wyciagneles wnioski takie aby napisac
                                > powyzsze

Kazdy.Kolejny.Twoj.Wpis:)
    • reszka2 Re: lekarze u bram MOPS 25.07.09, 15:56
      najśmieszniejsze jest to, że pan dyrektor Kiciński sam jest z wykształcenia
      lekarzem rodzinnym. Wiem to z doświadczenia własnego. Zalecam też popatrzeć, jak
      pan dyrektor szpitala na Podhalu zarządzał poprzednio szpitalem im Rydygiera w
      Krakowie. Miodzio.
    • st.lucas Re: lekarze u bram MOPS 27.07.09, 10:36
      1.To dobrze, obs2, ze nie zaprzestales pisania.

2.Ad meritum: Zwazywszy na praktyczne zrownanie placy godzinowej
      lekarza i np. opiekunki do dziecka, wartoby bylo walczyc
      konsekwentnie i z naglosnieniem o stawki godzinowe dla lekarzy -
      wtedy odbior spoleczny naszych roszczen moglby byc inny.
      Vide moj dzisiejszy watek.

Pozdrawiam.
      • pct3 Re: lekarze u bram MOPS 27.07.09, 14:12
        > 1.To dobrze, obs2, ze nie zaprzestales pisania.

Avacefy nie dają mi spocząć ;-).
        • radeberger Re: lekarze u bram MOPS 27.07.09, 17:17
          to jakiś autorytet moralny dla ciebie, że przejmujesz się jego przekazem?

żul pod sklepem też nadaje, ze słychać go w promieniu 50 metrów - co niekoniecznie czyni wartym słuchania go.
          • pct3 Re: lekarze u bram MOPS 27.07.09, 17:26
            to jakiś autorytet moralny dla ciebie, że przejmujesz się jego
            przekazem?

moralny na pewno nie, zresztą o moralności za wiele w dialogach nie
            było.
            Na pewno intryguje mnie jego nieustępliwość.
            Na pewno doceniam niektóre jego lingwistyczne popisy.
            Na pewno zgadzam się z wieloma założeniami teorii słupa.
    • awanturka Re: lekarze u bram MOPS 22.08.09, 19:25
      Informuję, że zeby starać się o zasiłek z MOPS-u trzeba mieć dochody poniżej 353 zł miesięcznie. Więc to gruba przesada z tym Mopsem, wyjątkowo leniwy (jeden etat) lekarz po stażu zarabia 4-5 razy tyle.

Chyba nie masz pojęcia jak wygląda prawdziwa bieda , że takie rzeczy wypisujesz....
      • pct3 Re: lekarze u bram MOPS 22.08.09, 22:24
        wyjątkowo leniwy (jeden etat) lekarz

No i pięknie, już wiemy.
        Każdy inny pracujący w wymiarze etatu - to "normalnie pracujący".
        A lekarz pracujący na jeden etat - jest wyjątkowo leniwy.

Genialnie oddany stosunek społeczeństwa do nas.

Już się chce rzygać.

Ma auto i samochód- łapówkarz.
        Nie ma auta i samochodu - cienias.

Pracuje na 3 etaty - naraża zdrowie pacjentów.
        Pracuje na 1 etat- wyjątkowo leniwy.

Daje pacjentom zalecenia - wywyższa się.
        Pyta pacjenta "a pan co wybiera?" - nie wie co zrobić.

Daje skierowanie na konsultacje - nie wie co zrobić.
        Nie daje skierowania na konsultację - "pisz to skierowanie, boś jest tu od tego jak du pa od srania".

Może się łaskawie zdecydujecie państwo na którąś z opcji?
        • aron2004 Re: lekarze u bram MOPS 25.08.09, 10:44
          Czy ktos cie czlowieku zmusza do pracy jako lekarz?
          Czy ktos cie czlowieku zmusza do pracy w POlsce?

Jak ci zle to po prostu zmien zawod albo wyjedz z Polski do innego
          kraju. Nikt cie tu na sile nie trzyma.

Do widzenia.

--
          Mercedes Sprinter - King of the road.
          kolejlublin.blox.pl/html
          • st.lucas Re: lekarze u bram MOPS 25.08.09, 11:13
            Rozumiem, ze byla to merytoryczna odpowiedz na post pct3.
      • practicant Kłamstwo... 24.08.09, 13:44
        353pln na osobe w rodzinie.

"wyjątkowo leniwy (jeden
        > etat) lekarz po stażu zarabia 4-5 razy tyle."

Wystarczy dwojka dzieci i zona do utrzymania.

Ps."Prawdziwa bieda" malowala ostatnio sciany w domu rodzicow,oczywiscie saznie
        popijajac browarka&kawke i kasujac za to dwie pensje "wyjatkowo leniwego lekarza":)
        • andnow2 Jeśli sam nie potrafisz, 24.08.09, 13:49
          practicant napisał:

> Ps."Prawdziwa bieda" malowala ostatnio sciany w domu
          > rodzicow,oczywiscie saznie popijajac browarka&kawke i kasujac za
          > to dwie pensje "wyjatkowo leniwego lekarza":)

musisz zapłacić. Takie są prawa rynku. Wybór należy do Ciebie.
          • st.lucas Re: Jeśli sam nie potrafisz, 24.08.09, 13:58
            Potrafic potrafi. Ale, prosze odpowiedziec, czy lekarz powinien sam
            malowac dom?

No i przede wszystkim: czy wolny rynek dotyczy tez SZ w Polsce?
            • andnow2 myślę, że temu konkretnemu wychowanie przez pracę 24.08.09, 19:58
              st.lucas napisał:

> Potrafic potrafi. Ale, prosze odpowiedziec, czy lekarz powinien
              > sam malowac dom?

nie powinno zaszkodzić, a pomóc może
              • practicant ...to takie piekne...:) 25.08.09, 12:46
                > myślę, że temu konkretnemu wychowanie przez prace
                > nie powinno zaszkodzić, a pomóc może

To takie piekne,andnow.No zupelnie,jak z poprzedniej epoki."niech inteligent
                pozapie... z lopata i zobaczy,na czym polega prawdziwa praca".

Ehh,prawniku,prawniku,nie ma to jak korzenie rodzinne w komitecie
                centralnym...Nota bene,co dosc ciekawe-prawnicy w poprzednim ustroju zasadniczo
                mieli sie conajmniej dobrze...
          • practicant Taaak,prawa rynku... 24.08.09, 16:40
            1)A Ty potrafisz-czy moze stac Cie jako prawnika na wynajem ekipy do
            kazdego,najbardziej blachego remonciku?:)

2)za st.lucasem:to w polsce jest wolny rynek w sluzbie zdrowia...?:)

3)za slavem:czemu to robotnicy nie daja rachunkow i nie maja kas fiskalnych?:)

Wiesz prawniku,kiedys mnie nawet irytowales swoimi przesmiesznymi tezami oraz
            typowo prawnicza hipokryzja,ale od jakiegos czasu mnie juz wylacznie bawisz:)A
            wiesz dlaczego?Bo mozesz sobie gadac bzdurkiw tym stylu do woli,ale-nie ma ludzi
            zdrowych,sa tylko jeszcze niezdiagnozowani.I tak samo Ty-wczesniej czy
            pozniej,bedziesz musial sie ukorzyc przed tym,czy innym znienawidzonym
            "doktorkiem".Co tyczy sie zreszta rowniez szlachcica,aronka i calej reszty tej
            bandy oszolomow:)
            • cccykoria Re: Taaak,prawa rynku... 24.08.09, 19:19
              practicant napisał:

> 1)A Ty potrafisz-czy moze stac Cie jako prawnika na wynajem ekipy
              do
              > kazdego,najbardziej blachego remonciku?:)
              >
              > 2)za st.lucasem:to w polsce jest wolny rynek w sluzbie
              zdrowia...?:)
              >
              > 3)za slavem:czemu to robotnicy nie daja rachunkow i nie maja kas
              fiskalnych?:)
              >
              > Wiesz prawniku,kiedys mnie nawet irytowales swoimi przesmiesznymi
              tezami oraz
              > typowo prawnicza hipokryzja,ale od jakiegos czasu mnie juz
              wylacznie bawisz:)A
              > wiesz dlaczego?Bo mozesz sobie gadac bzdurkiw tym stylu do
              woli,ale-nie ma ludz
              > i
              > zdrowych,sa tylko jeszcze niezdiagnozowani.I tak samo Ty-wczesniej
              czy
              > pozniej,bedziesz musial sie ukorzyc przed tym,czy innym
              znienawidzonym
              > "doktorkiem".Co tyczy sie zreszta rowniez szlachcica,aronka i
              calej reszty tej
              > bandy oszolomow:)

Ty napewno tez :)jak braknie Tobie kasy na lusterka hehe

a szybki Tobie nie wybili?:) to dopiero wydatek:)
            • andnow2 Chuligan w białym fartuchu? 25.08.09, 05:11
              practicant napisał:

> Co tyczy sie zreszta rowniez szlachcica,aronka i calej reszty tej
              > bandy oszolomow:)
              • practicant Szczerze watpie. 25.08.09, 12:46
                To zwykle prawnicy kreuja sie na macho.
        • slav_ Re: Kłamstwo... 24.08.09, 14:22
          > Ps."Prawdziwa bieda" malowala ostatnio sciany w domu rodzicow,oczywiscie saznie
          > popijajac browarka&kawke i kasujac za to dwie pensje "wyjatkowo leniwego lekarz
          > a":)

Miał kasę fiskalną i wydał kwit ?
        • cccykoria Re: Kłamstwo... 24.08.09, 19:06
          practicant napisał:

> 353pln na osobe w rodzinie.
          >
          > "wyjątkowo leniwy (jeden
          > > etat) lekarz po stażu zarabia 4-5 razy tyle."
          >
          > Wystarczy dwojka dzieci i zona do utrzymania.
          >
          > Ps."Prawdziwa bieda" malowala ostatnio sciany w domu
          rodzicow,oczywiscie saznie
          > popijajac browarka&kawke i kasujac za to dwie pensje "wyjatkowo
          leniwego lekarz
          > a":)

A Tobie raczki do 4 liter sie przykleily ,ze nie potrafisz?
          Co z Ciebie za syn ,rodzice pomagaja ile jeszcze beda to
          robic:)?zadnej wdziecznosci:)
          NIEDORAJDA :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka