Dodaj do ulubionych

ROZWIĄZAĆ SŁUŻBĘ ZDROWIA ! SPRYWATYZOWAĆ!

03.02.02, 15:38
SŁUZBA ZDROWIA jest ostatnim bastionem socjalizmu! Mieliśmy soicjalizm:
utopijny, naukowy, realny, brunatny(hitleryzm), czerwony, a teraz pozostał nam
socjalizm biały: służba zdrowia.
Czas z tym skończyć!
Czas na normalność!
Jak w USA!
Czas na dobrze opłacanych i odpowiedzialnych lekarzy.
Czas by lekarze poszli na swoje i płacili podatki.
I odpowiadali za skutki swoich działań.
Precz z socjalizmem, niech żyje normalność!
Obserwuj wątek
    • Gość: TAK Re: ROZWIĄZAĆ SŁUŻBĘ ZDROWIA ! SPRYWATYZOWAĆ! IP: *.proxy.aol.com 03.02.02, 16:06
      Popieram w calosci Twoje zdanie, sprywatyzowac sluzbe zdrowia, wylaczajac
      szpitale panstwowe. Lekarze beda mieli zarobki godne siebie o ktore tak walcza
      i godne ich kwalifikacji, umiejetnosci zawodowych i humanitarno-etycznych. To
      nie wystarczy, nalezy kategorycznie wprowadzic w zycie system placenia za
      swiadczenia czekiem, nie gotowka w lape. Wtedy beda zmuszeni do placenia
      podatkow, a panstwo stanie sie bogatsze w srodki na inne cele, i sciaganie
      podatkow logicznych z osob o odpowiednich dochodach nie bedzie sprzeczne z
      praktyka sciagania ich od tych najbiedniejszych. ALE PYTANIE, CZY NAPRAWDE TEGO
      BEDA CHCIEC???, CZY IM RACZEJ ODPOWIADA BIADOLENIE NA NISKIE PLACE, KTORE JAKIE
      SA REALNIE Z LAPOWKAMI NIKT NIGDY NIE BYL I JEST W STANIE SPRAWDZIC.
      • Gość: lubicz Re: ROZWIĄZAĆ SŁUŻBĘ ZDROWIA ! SPRYWATYZOWAĆ! IP: 192.168.1.* 03.02.02, 22:53
        Gość portalu: TAK napisał(a):

> Popieram w calosci Twoje zdanie, sprywatyzowac sluzbe zdrowia, wylaczajac
        > szpitale panstwowe. Lekarze beda mieli zarobki godne siebie o ktore tak walcza
        > i godne ich kwalifikacji, umiejetnosci zawodowych i humanitarno-etycznych. To
        > nie wystarczy, nalezy kategorycznie wprowadzic w zycie system placenia za
        > swiadczenia czekiem, nie gotowka w lape. Wtedy beda zmuszeni do placenia
        > podatkow, a panstwo stanie sie bogatsze w srodki na inne cele, i sciaganie
        > podatkow logicznych z osob o odpowiednich dochodach nie bedzie sprzeczne z
        > praktyka sciagania ich od tych najbiedniejszych. ALE PYTANIE, CZY NAPRAWDE TEGO
        >
        > BEDA CHCIEC???, CZY IM RACZEJ ODPOWIADA BIADOLENIE NA NISKIE PLACE, KTORE JAKIE
        >
        > SA REALNIE Z LAPOWKAMI NIKT NIGDY NIE BYL I JEST W STANIE SPRAWDZIC.
        >

Ja bym chcial - jestem lekarzem .
        • Gość: Moralist BRAWO!!! WRESZCIE JAKIŚ NORMALNY I UCZCIWY!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.02, 23:04
          A oprócz Ciebie ilu jest jeszcze takich?
          Bo ja odnoszę wrażenie, że oni tylko biadolą ale im dobrze jak jest...
          A służba zdrowia właśnie sie rekomunizuje...
          A nie myslałeś aby się zamodzielnie sprywatyzać...
          Założyć własną praktykę?
    • Gość: AgaK Re: ROZWIĄZAĆ SŁUŻBĘ ZDROWIA ! SPRYWATYZOWAĆ! IP: *.waw.cdp.pl 06.02.02, 10:36
      Dlaczego nie mogą powstać prywatne kasy chorych? I tak muszę ciągle chodzić do
      specjalisty prywatnie, bo jak przychodzę do przychodni, to zawsze słyszę "
      bloczki na dzisiaj już się skończyły". Dlaczego płacę podatki na służbę
      zdrowia, a i tak muszę chodzić prywatnie do lekarza. Pracuję i nie mogę sobie
      pozwolić na stanie cały dzień w kolejce, aby się "zapisać", jak przychodzę po
      pracy, to już nie ma wolnych miejsc....Absurd. Tak jest za każdym razem z
      wizytą u ginekologa, okulisty i dentysty. A aby mi polepszyć humor, to nie ma
      juz ulgi na leczenie w prywatnych gabinetach. Więc chyba sie w ogóle przestanę
      leczyć. A jak się nie będę leczyć, to może ktoś odda mi ten podatek, który
      płacę i nic z niego nie mam. GDZIE MY ŻYJEMY!!! CZUJĘ SIĘ JAK W SZTUCE MROŻKA
      • maciekwiercinski KASY CHORYCH???? PO CHOLERĘ?????????????????? 06.02.02, 11:39
        Witam!

Świetnie myslisz!

Ale po cholerę na kasy chorych?

Nawet prywatne?

Przecież firmy ubezpieczeniowe te normalne: prywatne i komercyjne mają
        statystyki, lekarzy i całą technologię od lat sprawdzoną...
        Bo one juz prowdza ube zdrowotne.
        Więc oni wiedża najlepiej jak to zrobić wyliczyć koszty, składkę, wypłacic
        świadczenie itp.
        I bez dodatkowych niepotrzebnych i kosztownych bytów zrobią to lepiej, tylko
        troszeczkę zwiekszając zatrudnienie, bo prezesów juz mają i to takich, co muszą
        pracować...

Po co wyważać dawno już otwarte drzwi do lasu?

Pozdrawiam!

Maciek
    • Gość: ob Re: ROZWIĄZAĆ SŁUŻBĘ ZDROWIA ! SPRYWATYZOWAĆ! IP: 213.76.14.* 09.02.02, 20:45
      Popieram pomysł. W dużej części jest on realizowany od lat, tylko władza i
      samorząd lekarski udają, że o tym nie wiedzą. Kolejny przykład narodowej obłudy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka