Gość: don IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:04 no i bomba kobiety Afrykańskiego pochodzenia to śliczne dziewczęta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nynuś Re: Na szybko IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.11.08, 11:27 Tak między Bogiem, a prawdą... Popatrzmy choćby na pendrive'y. Obecnie max, to 64GB (poprawcie mnie, jeśli nie jestem na czasie). Kiedyś, nie tak dawno jeszcze - 4GB, to było marzenie. A wracając do mojego pierwszego zdania - czy aby nie potrafimy stworzyć już 640GB na pena? Bo wydaje mi się, że w tych wszystkich tajnych "risercz fecylitach" umieją tak gospodarować miejsce na nośnikach, że nam się to w głowie nie mieści. Ale po co od razu dawać na rynek maks? Lepiej po trochu wprowadzać, cały czas windując cenę aż do nieba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nynuś Re: Na szybko IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.11.08, 11:32 I tak samo rzecz się ma do kart graficznych, procesorów, LCD (upchanie wysokich rozdzielczości na małych wyświetlaczach). Ale też optymalizacji kodów (choć tu w przeciwnym kierunku), celowo niechlujnie pisząc, by tym samym napędzać u klientów popyt na nowsze GeForce'y czy Radeony. I tak w kółko. Idylla nigdy nie nastąpi, że macie, co nasza myśl techniczna stworzyła. I macie to w całej okazałości. Dla was. Niczym Rapture. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Na szybko IP: *.k2.pl 17.11.08, 11:33 zimno? ja tam w bluzie popierniczam i się zastanawiam, gdzie się podziała prawdziwa zima 64gb? ja się niedawno jarałem 16gb wersją kolegi z pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nynuś Re: Na szybko IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.11.08, 11:37 Sławek, a odnośnie Twojego ostatniego akapitu - ja bym raczej molochy soft i hardware'owe nazwał nie plemiennymi kacykami czy łowcami niewolników. Ja bym je nazwał... kościołem! Wyzyskują swoje owieczki. Fakt. Ale nie na siłę! Wyzyskują, bo owieczki same, dobrowolnie się na to pastwisko PCHAJĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:38 "mamy te same szanse, ten sam potencjał i te same możliwości " proponuje czasem wylaczyc komputer i popatrzec jak funkcjonuje świat Nie wszyscy maja ten sam potencjal bo nie wszyscy rodzimy sie z takimi samymi umiejetnosciami. I nie wszyscy mamy rowne szanse bo niektorzy musza pracowac 1000 razy mocniej zeby miec to co inni maja na starcie. A co do braku rozwoju to radze troche uwazniej popatrzec - wiekszosc ciekawych nowych koncepcji pojawila sie na konsolach. Np zeby daleko nie szukac - sterowanie sixaxisem albo w nintendo wii - czegos takiego na pc nie ma bo nikt wogole nie pomyslal o tym ze mozna w ten sposob poprowadzic interakcje z grą. Na peceta wychodza tylko rpgi,rty's, fpp'y, slabe wyscigi itd. To pecet jest ostoja konserwatyzmu w swiecie komputerowej rozgrywki bo pecetowi gracze tak strasznie kurczowo trzymaja sie swoich myszek i klawiatur ze producenci wiedza ze jakakolwiek inwencja moze zostac zle przyjeta - pecetowcy chca tego co znaja bo z natury boja sie wyzwań i czegoś nowego Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko 17.11.08, 12:03 Na peceta wychodza tylko rpgi,rty's, fpp'y, slabe wyscigi itd. ---- równie dobrze można powiedzieć, że na konsole wychodzą tylko durne zręcznościówki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darson Re: Na szybko IP: *.euro-net.pl 17.11.08, 12:08 Potencjał może i nie wszyscy mamy taki sam ale umiejętności z jakimi się rodzimy na pewno: świeżo po urodzeniu nie umiemy nic. Koncepcje i rozwój - na konsolach te dotyczą zazwyczaj tylko sterowania czyli jak z czegoś niezgrabnego jak joypad uczynić coś co się nada do grania. Ciężko to nazwać faktycznie postępem jeżeli celem jest zminimalizowanie upierdliwości grania. Mało to wnosi do samej gry. Ciężko na joypadzie uzyskać podobną dynamikę i precyzję zarazem. Wiem że na joypadzie też mogę po wielu godzinach treningu podobnie wymiatać tylko po co jeśli na myszce to przychodzi intuicyjnie... Blaszani nie są zazwyczaj niewzruszalnymi konserwami, wielu ma joypady i joysticki i używa kiedy te manipulatory się nadają lepiej niż mysz i klawiatura. Ilu konsolowców ma mysz? Klawiatura też daje możliwości. W grach gdzie trzeba wpisywać wartości liczbowe albo zdania o ileż takowa skraca czas porozumienia się z programem albo innym graczem jeśli nie mamy mikrofonu żeby coś powiedzieć. Wiem że na innych kontrolkach też się da wpisywać tekst ale czy tak samo szybko i wygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Na szybko IP: 80.51.232.* 17.11.08, 12:11 bardzo ciekawe uwagi, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
falcion Re: Na szybko 17.11.08, 12:20 Pad podlaczony do pc, kierownica, pedaly i inne sterowniki stworzone specjalnnie do danego typu gier...to jest kurczowe trzymannie sie mysze i klawiatur? A wlasnie ogladajcie transmisje z roznego rodzaju game conventions itp Ostatnio na X'a bodajze pokazali urzadzenie ktore udaje myszke zeby konsolowcy mogli wkoncu zagrac w strzelanke bez auto aim'a i kto tu od kogo zzyna?. Co do nowych technologii, najlepszy przyklad to LCD. Szybko znaleziono lepsze rozwiazania w postaci prawdziwej plazmy do ktorej maszyny nie trzeba bylo az tak bardzo przerabiac. Ale zanim nowa technologie wpuscimy stara musi sie zwrocic wiec windujemy ceny plazmy zeby ludzie woleli lcd a jak juz zejdzie lcd rynek sie nasyci to wpuscimy nowy hit z lepsze cena. Domyslam sie ze niejedno jest jeszcze w zanadrzu w koncernach i w trakcie testow. Jak to powyhodzi to pewnie jeszcze nieraz wyrwie nam sie "WOW". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Na szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 13:15 Jednak chyba konsole są bardziej twórcze: śpiewanie w singstarze czy lips, granie w rockband czy gitar hero, tańczenie na matach, pady z wibracjami czy czujnikamu ruchu, kierownice - to wszystko najpierw było na konsolach lub automatach (czyli kosolach z jedną grą), a dopiero potem mozolnie przenoszono na pc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nynuś Re: Na szybko IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.11.08, 13:54 Spory, co jest lepsze, jakbłko czy gruszka. Zamiast korzystać z tego, na co ma się ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darson Re: Na szybko IP: *.euro-net.pl 17.11.08, 14:00 Że pomysłowe to nie zaprzeczę, problem w tym że wybitnie specjalizowane i przez to mało elastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Na szybko IP: *.chello.pl 17.11.08, 14:02 Wpis w sam raz na yntelektualne dywagacje dla 12 latków Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko 17.11.08, 16:09 Wpis w sam raz na yntelektualne dywagacje dla 12 latków ---- to znaczy podobało ci się, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guuren Re: Na szybko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 19:09 Przeciez napisal ze mu sie podobalo ;D Odpowiedz Link Zgłoś