Dodaj do ulubionych

Duke Nukem Forever prawie gotowe

• rafmazz Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 12:56
      @Pan X

Jesli sie tak setnie ubawiles - good4u.
      Wciskasz do moich wypowiedzi tresci o zupelnie innym znaczeniu niz zamierzone, nie rozumiem co chcesz zasugerowac. Taka dyskusja nie ma sensu, proponuje jeszcze raz przeanalizowac moje wypowiedzi.

• Gość: lopez Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 13:25
      "Dzieci Gamecornera" Pankomentarz został skomentowany
      crpgnef.blox.pl/2009/04/Stronniczy-przeglad-sieci-4.html
    • d_pawel Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 13:45
      rafmazz -> "nie chce mi sie komentowac twoich wynurzen na temat valve czy blizzard"

Bo napisałeś głupotę, dlatego nie chce ci się komentować smile.

"ale co rozumiesz pod terminem "normalny developer""

Normalny, czyli taki, który pokazuje, że rzeczywiście coś robi, a nie tylko o tym mówi.

"Chyba cos Ci sie pomylilo. "

Tobie bardziej, bo nie wiem do czego ma się odnosić wzmianka o upadłości i torrentach.

"swojej ukrytej frustracji wobec firmy produkujacej gry."

Pfff, gdybym miał się frustrować DNF to bym zszedł z tego świata szybciej, niż rakieta wynosi satelitę na orbitę. Nie powiem, miło by było pograć w DNF, ale wydłużając czas produkcji 3D Realms szkodzi tylko sobie, nie graczom.

"proponuje Ci zebys sprobowal wlasnych sil w zalozeniu firmy developerskiej i wyprodukowaniu produktu ktory przynioslby zyski ekwiwalentne chociaz do poniesionych kosztow. Myslisz ze to takie proste ?!"

Gdyby 3D Realms wydało DNF w 2001-2002 roku w jakości, którą prezentował trailer z E3, gwarantuje ci, że DNF byłoby hitem. Najwidoczniej jednak projekt przerósł 3D Realms.

Czemu piszę w tonie złośliwym o DNF? Bo przez lata czytamy o tym, że DNF jest niemal na ukończeniu i to się stało śmieszne, po prostu. Kiedy Valve robiło HL2, to przynajmniej mogliśmy podziwiać techdema, prezentacje, screeny, czytać nowe informacje o grze. W przypadku DNF czegoś takiego nie ma, od lat 3D Realms nie powiedział nic nowego w kwestii tego, jaką grą będzie DNF, opublikował kilka screenów. I tak mają świetną sytuację, że nic nie robiąc (tzn. nie produkując materiałów promocyjnych) i tak każde nowe zdanie o DNF ląduje jako główny news na sektach serwisów. I jak sądzę George bardziej się cieszy z faktu pojawienia tego newsa, niż smuci z powodu jego tonu, naprawdę.
    • Gość: Głos sumienia Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.ibd.gtsenergis.pl 16.04.09, 13:48
      ramfazz - mam takie dość osobiste pytanie: czy aby nie za bardzo żyjesz życiem gier i wydawców? Czas poszukać sobie dziewczynę i tymi sprawami zacząć się interesować (jeśli domyślasz się, o co mi chodzi), a nie pocić się nad tworzeniem super-elokwentnych zdań tutaj. Nie obraź się, ale pora wydorośleć.
    • Gość: A Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.wne.uw.edu.pl 16.04.09, 13:48
      oj rafmazz jesteś tyowym przedstawicielem czlowieka ktory na krytykę odpowiada nie argumentami a tekstem w stylu "to sam spróbuj" albo "jak ci się nie podoba to sam zaśpiewaj lepiej!!!". W przeciwieństwie do nas odbiorców oni są profesjonalistami i z owoców ich pracy mamy prawo ich rozliczać. To tak jak z pilka nozną. Pewnie tai gosc ja ty byl pierwszy do krytykowania BOruca. A ja Ci Powiem: ciekawe ja ty byś bronil. Problem w tym ze zaden z nas nie jest bramkarzem i nie bierze kasy.
    • falcion Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 13:59
      Czemu nie podajecie prawdziwego tytulu?
      Duke Nukem: Forever in development? tongue_out
    • Gość: marcin Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.wmdata.fi 16.04.09, 14:16
      W starego Duka grałem tak dawno temu, że już nie pamiętam czy ta gra była fajna smile
    • eszuran Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 14:18
      Taaa, kamień milowy... a za chwilę będzie, że "chcemy osiągnąć jeszcze więcej, więc zdecydowaliśmy się na całkowitą zmianę silnika!".

Nawet jeśli ta gra wyjdzie, to moim zdaniem będzie względną klapą - może i sprzeda parę milionów egzemplarzy, ale nie sięgnie poziomu superhitów. Tak to bywa, kiedy twórcy sprawiają, że ich dzieło zaczyna się traktować jako żart.
      ---------
      kultturystyka.blox.pl - zmęczeni bohaterowie
    • Gość: ;) Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.gprs.plus.pl 16.04.09, 14:24
      "Dla mnie jest to poprostu sprostowanie kilku mitow i naiwnych argumentacji pod pretekstem wylewania osobistych zali do calego swiata za pomoca internetu."

dwunasty rok powstawania DNF to nie mit.
      naiwne argumentacje to wypowiedzi broussarda w stylu:

"There's of course been the hookers and the cocaine, there's been a lot of mistakes, and a lot of lessons we had to learn, and most of all there's been a lot of World of Warcraft."
    • Gość: goszczu [...] IP: *.zsow.lublin.pl 16.04.09, 14:36
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: 123321 Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.magma-net.pl 16.04.09, 14:38
      A tak właściwie to jaki to ma być rodzaj gry? Bo Duke był platformówką, potem było DN3d, które było FPS, później pojawił się Manhattan Project, który znów był platformówką... Zdjęcia które pokazały się kilka lat temu i filmik raczej są nieaktualne, bo inaczej graficznie gra odstawałaby od dzisiejszych standardów i nie sprzedawałaby się jako hit... Więc jak to właściwie z tym jest? Jaki to rodzaj gry?
    • Gość: cvc Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 14:44
      duke nukem forever i jego realizacja to juz posmiewisko, tworcy (o ile w ogole cos tworzą) przekroczyli granice miedzy robieniem hype'a a wzbudzaniem usmiechu politowania.

Czy duke kiedykolwiek powstanie ? czy bedzie bardzo dobry ? pierwsze na pewno (niekoniecznie w 3d realms), dugie pewnie tak . Pierwsze tak jest z powodu marki, ktora sama w sobie jest warta kupe kasy i ktos kiedys na pewno jej uzyje. Dlaczego bedzie gra dobra ? bo przepis na dobra gre jest prosty: przerzucasz projekt do doswiadczonego devteamu, zapewniasz im dzialajace narzedzia (czyli topowy silnik, np unreal engine 3), na czele stawiasz goscia z jasna wizją tego co ma powstac i co najmniej dobra gra gotowa. To naprawde nie jest jakas straszna filozofia. Doswiadczonemu studiu potrzeba wylacznie jasnego planu co maja zrobic i kogos kto trzymalby to wzzystko razem.
    • Gość: cvc Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.chello.pl 16.04.09, 14:47
      zapomnialem, jeszcze finansowanie i czas smile nie 12 lat, ale tak miedzy 18 a 36 miesiecy, w zaleznosci od skali proejktu
    • Gość: Gość Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: 77.236.0.* 16.04.09, 14:55
      DNF to typowy Vaporware
    • Gość: Raf Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.ms.gov.pl 16.04.09, 14:59
      Gra jest kultowa, mogli by dobrze zarobić na tej grze i kolejmnych częściach ale dali ciała...
      Ludie żyjący w tedy i grający w tą grę teraz są dorosłymi osobami które raczej już w tą gre nie zagrają a młodzi nie wiedzą co to jest DukeNukem i podejdą z mniejszym entuzjazmem do kupna...
    • y_jak_y Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 15:00
      jaaaasne, że też im się to od dekady nie znudziło...
    • Gość: Gość Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 15:04
      Jak się okazuje, Książę również jest nagi...
    • Gość: Senshin Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.acn.waw.pl 16.04.09, 15:13
      Ja już grałem DNF jest do ściągnięcia z Torrentów tyle że nie ma zakończenia crying
    • Gość: Gość Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.pg.com 16.04.09, 15:25
      Wiecie jaki jest najlepszy dowcip programistów ?

"It's almost finish !"
    • Gość: Gość Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.pg.com 16.04.09, 15:26
      tzn "It's almost finished"
    • Gość: rokokoko Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.dsl.bell.ca 16.04.09, 15:53
      duke nukem never ever wink
    • Gość: cichy_bob Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.09, 16:10
      jest taka stara prawda w branży o nazwie 80/20:
      pierwsze 80% pracy zabiera 20% całkowitego czasu.
      ostatnie 20% pracy zabiera 80% całkowitego czasu smile
    • Gość: m Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:25
      Ha, ha. Mam jeszcze stary numer SS z 1998 gdzie podają że "już za rok" będzie DNF big_grin
    • furry Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe 16.04.09, 16:46
      pewnie premiera będzie 22.12.2012
    • Gość: Escape Re: Duke Nukem Forever prawie gotowe IP: 195.94.214.* 16.04.09, 16:48
      z tego i tylko tego powodu już od 12 lat wstrzymuję się z modernizacją sprzętu, -i wydaniem odłożonych wtedy oszczędności- oczekując jedynie na wydanie Duke'a.
      Komputer, którego używam, a na którym mogę nie uruchomić najnowszego Duke'a to P133 Mhz, 32 MB RAM, Dysk 1,5 GB, Voodo I i CD-ROM x4 (wkrótce zamieniam na nagrywarkę Blu-Ray).
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka