doroteja_z_brzozy 02.04.11, 18:24 no cóż. pa pa :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenazu Re: straśliwa nuda tutaj ;-) 03.04.11, 13:05 No cóż,mało czasu,bo zaczęły się prace porządkowe.Wczoraj wylizałam do końca całą swoją działkę.Wszystko już poprzycinane,straty ponornicowe opłakane,nowe roślinki na parapetach spoglądają tęsknie na miejsca stałego pobytu.Po niedzieli wysieję rzodkiewki(a niech tam,już obiecywałam,że nigdy więcej,bo więcej sznurków niż kulek,ale nawet te kilka kulek z apetytem schrupię),rukolę,siedmiolatki,czosnki-tym razem powtykam je pomiędzy kwiaty.A na tarasie mam już oleandry i laurowca-to te domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
andziaos Re: straśliwa nuda tutaj ;-) 03.04.11, 16:26 Rzodkiewki już w przyszłym tygodniu można ? Kupiłam po opakowaniu dziwnych odmian(jedne mają zółtą skórkę a drugie maja białą skórkę a środek czerwony) i już nie mogę się doczekać aby zobaczyć toto dziwo ale boję się, że teraz jeszcze za wcześnie na sianie... To co, siać ? :D:D Co do straśliwej nudy to jedni jeszcze liczą straty zimowe, inni już w amoku grzebią w ziemi a niektórzy dopiero powstali ze snu zimowego ;) Czasu im trza ... Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: straśliwa nuda tutaj ;-) 04.04.11, 08:39 Ja też mam tę żółtą odmianę rzodkiewki i właśnie wczoraj ją wsiałam. Na opakowaniu napisane, że. W razie jak będą zapowiadać przymrozki, to lekko okryję, ale już siedzi, bo na dworze cieplutko, więc nie ma problemu na r od marca, więc myślę, ze nic jej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: straśliwa nuda tutaj ;-) 04.04.11, 15:10 ale jaki ruch w ogrodach i na działkach! nasi sąsiedzi mają pięknie uporządkowane ogrody, sąsiedzi rodziców po weekendzie na działce też, ino u mnie widać wiosenne kwiatki, kiedy się odgarnie zeschnięte liście...ale nawet ja wygospodarowałam wczoraj dwie godzinki i wygrabiłam zeschłe badyle z połowy łąki. a zaraz planuję, w ramach spaceru z psem, zgarnąć sasiadowi poucinane gałęzie sprzed płotu i spróbować ukorzenić u siebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Miernik analityczny 05.04.11, 13:22 {Doroteja_z_b.}, szukając czegoś, napisała: ...straśliwa nuda tutaj... Zdaniem Redakcji agorowej, mającej dostęp do róznych mierników kliknięć a wyborów, chyba nie tak do końca to prawda. Jeśli stronka tutejsza jest tak bombardowana przez reklamy, reklamy których - ach, co za szczęście - brak na innych agorowych forach, reklamy potrafiące doprowadzić do białej gorączki, reklamy łamiące klawiatury, reklamy które i tak nie są sczytywane, bo zablokowane umiejętnie, reklamy rzucające ekran od góry do dołu przy próbie czytania, reklamy odsświeżające stronę bez sensu w połowie czytanego zdania, reklamy znienawidzone, reklamy-złodziejki czasu, reklamy flaszem próbujące mózg omamić - to ... co to ja chciałem sklawiaturować... aha - to {Doroteja} racji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
nek9 Re: Miernik analityczny 06.04.11, 10:40 Nuda, bo robota na roli idzie!! Obskoczyłam już działkę, a mój balkon tak zarósł, że nawet nie zauważyłam ile roślin wylazło! Zaniedbałam balkon kosztem działki, aż wstyd. :/ A na działkach rzeczywiście ruch jak na Krakowskim! Kopią, palą, sieją, plotkują... :) Ja już nawet po 2 grillach :) I mam dość kiełbachy na cały sezon.... Bllleee Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Miernik nikotyniczny 07.04.11, 13:45 Palą? Łęty? A jakim prawem? Wystarczy połowę roboty zrobić przed 1. śniegiem. Ja dziś jeno sieję :-) I wącham protokwiatki na wiśni... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Miernik nikotyniczny 07.04.11, 14:06 Widocznie takim, że im wolno. Też palę wygrabione suche i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś