giwia 25.10.03, 10:02 nie ma powodu nikogo obrazac jesli sam jest uprzejmy choc nie pisze ortograficznie To nie przestepstwo a bywa tez np dysgrafią Mozna byc sprawnym językowo łobuzem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytryniec Re: ortografia 25.10.03, 11:15 Nie miałem najmniejszego zamiaru nikogo obrażać. Irytuje mnie natomiast wycieranie sobie gęby dysleksją przy każdej okazji. Czy dyslektyk ma zakaz korzystania ze słownika albo z Worda np.? I czy wątek o "dżewach" to dysleksja,czy zwykłe niechlujstwo językowe? Nikt nie jest doskonały i każdemu mogą zdarzyć się błędy (o literówkach nawet nie wspominam,bo to normalne), ale takie nagromadzenie baboli w jednym poście to płacz i zgrzytanie zębów. fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
orientalis Re: ortografia 25.10.03, 17:42 cytryniec napisał: > Nie miałem najmniejszego zamiaru nikogo obrażać. Irytuje mnie natomiast > wycieranie sobie gęby dysleksją przy każdej okazji. Czy dyslektyk ma zakaz > korzystania ze słownika albo z Worda np.? I czy wątek o "dżewach" to > dysleksja,czy zwykłe niechlujstwo językowe? > Nikt nie jest doskonały i każdemu mogą zdarzyć się błędy (o literówkach nawet > nie wspominam,bo to normalne), ale takie nagromadzenie baboli w jednym poście > to płacz i zgrzytanie zębów. fuj! Witaj Cytryniec. Całkowicie Ciebie popieram!!!! Czcigodny Cytryńcu pozwalam sobie na drobną uwagę odnośnie Twojej pisofni ,że walnąłeś dfa błędy: primo-wątek powinno być napisane fątek secundo-dżewach -dżefach tak jest napisane u Doroszewskiego Posdrafiam Roman Odpowiedz Link Zgłoś
palo_ma1 Re: ortografia 25.10.03, 15:13 giwia napisał: > nie ma powodu nikogo obrazac jesli sam jest uprzejmy choc nie pisze > ortograficznie To nie przestepstwo a bywa tez np dysgrafią > Mozna byc sprawnym językowo łobuzem Oj giwia,giwia... Ten tekst po prostu nie mógł być napisany nawet przez dysgrafika - rekordzisty świata. Błędy w wielu miejscach ewidentnie naciągane. Cytryniec owszem niepotrzebnie pastwił się nad tym tekstem - według mnie dał się wypuścić:)) Pozdrawiam pm Odpowiedz Link Zgłoś
palo_ma1 Re: ortografia 25.10.03, 15:21 Moje poprzednie "niepotrzebnie" wymaga uzupełnienia: Oczywiście zapomniałem dodać, że gdybym nie był przekonany, ze to pic, słówka bym nie uronił na temat przypadłości biedaczki... Pozdrawiam pm Odpowiedz Link Zgłoś
cytryniec Re: ortografia 26.10.03, 00:45 Myślicie,że dałem się wpuścić? hmmmmmmmm No może i dałem. Ale moje poczucie humoru kończy się tam,gdzie zaczyna żenada. Odpowiedz Link Zgłoś