Gość: Łukasz IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 18:24 Mają swoje 5 minut i chcą to wykorzystać. Co w tym złego? Skoro dobrze! leczą Roberta, a przy okazji chcą zwrócić uwagę na kiepską ich sytuacje to mają do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BOBI Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: 217.96.23.* 11.02.11, 18:27 Nie ma co, wykorzystują fakt że ktoś sławny u nich się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever amputować mu głowę IP: *.home.aster.pl 11.02.11, 19:03 totalna tragedia, kubica jest w fatalnym stanie, całkowicie zmasakrowany i ma wszystko zmiażdżone - prawdopodobnie trzeba będzie amputować całego kubicę i nie wybudzać go w ogóle ze śpiączki farmakologicznej P.S. na marginesie dodamy że pieniążki z kolosalnego ubezpieczenia lecą za każdy dzień pobytu w szpitalu - a na OIOM stawka pewnie x3 czym gorzej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pierrecruise Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... 11.02.11, 18:27 Tam wszystko jest fatalne, ale to burdel z Silvio jako burdelmamą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupo Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: IP: 109.53.222.* 11.02.11, 20:12 >pierrecruise< ja od nastu lat mieszkam w tym "burdelu" i życzył bym wszystkim rodakom takiej fatalności ,jaka jest w Italii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paparazzi Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 18:29 wstyd,Polak powinien byc operowany w polskim szpitalu i przez polskich lekarzy.Nie wiadomo ,co mu tam zle zrobili.Maja zle drogi,moga miec tez zlych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny kibic operacja w Polsce - popieram! IP: 82.177.175.* 11.02.11, 18:33 powinien być operowany w Żarach a rehabilitowany w ośrodku zdrowia w Gozdnicy! w Żarach zmarł kiedyś pacjent po operacji łokcia na ortopedii... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczampodwiatr Paszli mi z durniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 23:00 Wywiady bajania bo debil w ścianę się wbił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: IP: *.lodz.mm.pl 11.02.11, 18:37 w Polsce nie byłaby potrzebna dzisiejsza operacja łokcia, bo pacjent nie miałby już ręki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cineq Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: IP: *.internetia.net.pl 11.02.11, 18:38 Tak sie składa ze włosi traktuja Kubice jak swojego obywatela, bo tam zaczynał sportowa kariere i od 13 roku zycia tam mieszkał. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: 11.02.11, 23:54 gość portalu: paparazzi napisał(a): > wstyd,Polak powinien byc operowany w polskim szpitalu i przez polskich lekarzy. > Nie wiadomo ,co mu tam zle zrobili.Maja zle drogi,moga miec tez zlych lekarzy.< Taki G. w mig by go uzdrowił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: *.xdsl.centertel.pl 11.02.11, 18:30 Nie wiem skąd tytuł " dziwna konferencja ". Widocznie autor tego tekstu przyzwyczajony jest tylko do konferencji Jarosława Kaczyńskiego i jego wyznawców. We Włoszech widocznie jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny kibic fajnie się to czyta polskim pacjentom? IP: 82.177.175.* 11.02.11, 18:30 Ciekaw jestem czy fajnie czyta się takie opowieści polskim pacjentom, osobom, które złamały rękę czy nogę w zimie na lodzie a dzisiaj poprzez słabiutki dostęp do rehabilitacji i dobrych specjalistów mają powykrzywiane ramiona, niedowłady rąk, bądź chrome nogi... nie trafia ich szlag? bo ja się irytuję mimo, że jestem zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: fajnie się to czyta polskim pacjentom? IP: *.centertel.pl 11.02.11, 19:11 Zawsze tak było, jest i będzie, że sławni i bogaci mają lepszą opiekę medyczną, bo mają kasę. Co się czepiasz Roberta? Miał może powiedzieć: "Nie, nie ratujcie mnie, niech umrę - no bo przecież w Polsce służba zdrowia jest fatalna i ludzie mają powykrzywiane ramiona, niedowłady rąk i chrome nogi, to ja z solidarnosci z nimi nie dam się wam zoperować" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: fajnie się to czyta polskim pacjentom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 19:58 on pisał o podstawowej opiece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: fajnie się to czyta polskim pacjentom? IP: *.centertel.pl 11.02.11, 22:47 Na jedno wychodzi. Gość ma za złe Kubicy, że ten jest sławny i bogaty i w związku z tym był operowany przez jednego z najlepszych chirurgów od ręki oraz że ma świetną opiekę i że będzie miał jak najlepszą rehabilitację. Tak jakby to była jakaś "wina" Kubicy, że w Polsce jest, jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: fajnie się to czyta polskim pacjentom? IP: *.lodz.mm.pl 11.02.11, 23:11 u nas jak zwykle nie chodzi aby mnie było dobrze ale żeby ktoś inny w tym przypadku Kubica nie miał broń boże lepiej ode mnie taka nasza mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: fajnie się to czyta polskim pacjentom? IP: 93.159.162.* 11.02.11, 23:44 > u nas jak zwykle nie chodzi aby mnie było dobrze ale żeby ktoś inny w tym przyp > adku Kubica nie miał broń boże lepiej ode mnie taka nasza mentalność No cóż taka mentalność. Ja w każdym razie nie zamieniłbym się z Robertem i bardzo mu współczuje. Prawdopodobnie jego ręka już nigdy nie będzie w pełni sprawna nawet jeśli operował go sztab światowych sław i noblistów z medycyny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny kibic Re: fajnie się to czyta polskim pacjentom? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.11, 07:47 mam za złe mediom, że się rozczulają nad każdym powiewem powietrza wokół tego pana a jest u nas tyle do zrobienia... tak to jednak jest - Polak woli czytać o spektakularnych katastrofach celebrytów niż pochylić się nad naszą szarą rzeczywistością... chciałbym, żeby równie długo i szczegółowo rozpisywano się nad losem tych biedaków co na wózkach inwalidzkich nie mogą wjechać do MOPSu lub pobrać pieniędzy z bankomatu "Dziś nasz bohater znów zapytał żony: Powiedz mi prawdę - dzisiaj też nie sięgnę sam do bankomatu? Potem odetchnął z ulgą gdy usłyszał - Ja Ci pomogę kochanie..." a w tym stylu są pisane obecne artykuły o Robercie... Jestem jego kibicem, ale sorry - nie przesadzajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: fajnie się to czyta polskim pacjentom? IP: *.centertel.pl 12.02.11, 10:46 "chciałbym, żeby równie długo i szczegółowo rozpisywano się nad losem tych biedaków co na wózkach inwalidzkich nie mogą wjechać do MOPSu" To CO ROBISZ na forum SPORT/SPORTY MOTOROWE/RAJDY, WYŚCIGI, F1? To chyba LOGICZNE i oczywiste, że na forum F1 pisze się o Kubicy? Jeżeli chcesz czytać o problemach biedaków na wózkach, to ZNAJDŹ SOBIE FORUM POŚWIECONE PROBLEMOM NIEPEŁNOSPRAWNYCH. Proste. Napisz do programu "Urzekła mnie twoja historia" i opowiedz o problemach ludzi na wózkach, załóz fundację lub jakiś ruch obywatelski, pomagający ludziom niepełnosprawnym ZAMIAST wchodzić na forum F1 i dziwić się, że w dziale sportowym piszą o sportowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qelo Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: *.cust.nbox.cz 11.02.11, 18:38 Gdzie jest Macierewicz???? czemu nie krzyczy o zdradzie ?? Kubica powinien byc operoawany wylacznnie przez polskich lekarzy !!!! kto oddał operacje w obce rece ? Tusk pod trybunał stanu !! Kto zezwolił na wykorzystanie konwencji chicagowskiej???? Macierewicz gdzie jestes ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 I do not give a fcuk! IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 11.02.11, 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIA Wszyscy się cieszyli z wypadku IP: *.devs.futuro.pl 11.02.11, 18:46 bo oczy całego świata patrza na nich, na szpital (który dobrze wydaje pieniądze), na burmistrzów. "Dzieki Robertowi nas zauwazono" - ZENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 19:41 oglądałam to,niezła szopka, :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc niekatolik Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: IP: *.lsanca.fios.verizon.net 11.02.11, 19:57 zobaczymy jak wloscy lekarze go zlozyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: IP: *.centertel.pl 11.02.11, 22:49 Na pewno go dobrze wyklepali, i Roberto bedzie teraz jak nówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykler Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.11, 20:18 Jeśli chciał relikwie to znaczy, że z głową jednak nie jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: IP: *.centertel.pl 11.02.11, 23:46 Przecież Kubica już dawno temu miał na kasku napis: "JPII", więc jesli -Twoim zdaniem - "z jego głową nie wszystko jest OK", to nie jest to bynajmniej skutek wypadku. Był taki już przedtem. Co Ci przeszkadza, że chłopak w coś wierzy? I to chłopak, który jest pragmatyczny aż do bólu? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... 11.02.11, 20:22 Nad czym mieli się tam rozwodzić ? Odkąd Robert jest pod opieką relikwi, to ich umiejętności i robota nie mają znaczenia. Może biadoląc na kondycją finansową szpitala, sugerują wiadomej osobie, że im relkwia też by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: 11.02.11, 22:36 Ja bym religii, droga mauro, do tego nie mieszał. Tu chodzi wyłącznie o to, by jak najlepiej wykorzystać fakt, że w "takim pipidówku" mają okazję "gościć" tak sławnego sportowca, obywatela wielkiego świata. Jest oczywistym, że zrobią dla Roberta więcej, niż jest w ich mocy tylko po to, by móc bardziej skutecznie dopominać się o więcej od rządu i ministerstwa zdrowia Italii. Przypadek Kubicy to dla nich doskonała okazja na "prawie" darmową reklamę. Po prostu trafiła im się okazja jak ślepej kurze ziarno. Gdyby nie to nieszczęście, to niewiele ludzi na świecie (poza lokalną społecznością oczywiście) w ogóle nie usłyszałaby o tym miejscu i regionie Włoch... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: 11.02.11, 23:06 Maz, ty mnie naprawdę przeceniasz. To nie ja, jak babcię kocham, namieszałam z relikwią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: 109.116.226.* 11.02.11, 20:43 Wcale ta conferenzia nie podobala mi sie .Powinni sie bardziej skupic i mowic o przebiegu operacji i stanie zdrowia Roberta .Mieszkam w Liguri i moge powiedziec ze zachowanie prezydenta Liguri bylo egosityczne mowiac wylacznie o pieniadzach.Dlaczego ni podiol tematu na temat relly ze byly uchybienia ,zrobil sobie darmowa reklame .Pan prezydent Burlando nie tak dawno byl zatrzymany przez policje bo jechal na autostradzie pod prad.Wierze ze Robert szybko wyzdrowieje czego z calego serca mu zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 20:51 B ardzo dobra opinia robili sobie reklame a co kogo obchodzi ich trudności finansowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madznun Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: 77.236.26.* 11.02.11, 21:29 "A konferencja..." Odpowiedz Link Zgłoś
shakall3009 Kwestia czasu. 11.02.11, 21:53 Robert wróci tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Wierzymy w Ciebie bracie. Dużo zdrowia !! Biało-czerwona krew ponad wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Kwestia czasu. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.02.11, 22:08 "Dużo zdrowia !! Biało-czerwona krew ponad wszystko !" Halo bracie szowiniscie i faszyscie ! Biało-czerwona głupota ponad wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... 11.02.11, 22:26 Wyraźnie widać, ze wszelki szok po tym nieszczęśliwym wypadku minął bezpowrotnie, a co za tym idzie wszelka bezinteresowna pomoc i troska. Zaczęło się odrywanie kuponów. Tu nie chodzi o to, ze temu szpitalowi trafił się ktoś bogaty, czy biedny, ale że sławny! Dzięki temu wszystkie władze tego pipidówka mają okazję upomnieć się o swoje i wyciągnąć nieco więcej z państwowej kiesy. To oczywiste, że gdyby u nas np. w Koziej Wólce trafił po wypadku jakiś słynny celebryta i tam skutecznie nastawiono mu kości i zszyto np. naderwanego fiuta, to natychmiast miejscowi notable z wójtem i dyrektorem tego szpitala nie omieszkaliby wykorzystać tego faktu jako sposób na skuteczne dofinansowanie ich podupadłej służby zdrowia w regionie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość21 Re: Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: IP: *.lodz.mm.pl 11.02.11, 22:52 ale tam przynajmniej dobrze wykonali swoją robotę i nie mieli problemów (nie tylko organizacyjnych czy finansowych, ale też ambicjonalnych) ze sprowadzeniem najlepszych chirórgów w kraju tak że w sumie mieli się czym chwalić , a już widzę analogiczną sytuację w naszym kraju - zanim szpital upewnił by się czy NFZ zwróci kasę i wypełnił wszystkie papierki nie mówiąc o przełamaniu oporów co do wezwania specjalisty z zewnątrz( w końcu trudno przyznać że są lepsi ode mnie)i wypełnieniu temu podobnych procedur to mam obawę że nie byłoby już kogo ratować, a szpital i tak wykorzystałby sytuację żeby udowodnić że to wina urzędników i nagłośniłby sprawę pod tym kątem. Zmierzam do tego,że mnie też trochę irytowały wystąpienia polityków i urzędasów na dzisiejszek konferencji ale oni przynajmniej mieli się czym chwalić a u nas Kubica miałby szczęście gdyby przeżył bo o uratowaniu ręki nie miałby co marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lieft nich sobie pojeździ na wózku inwalidzkim 12.02.11, 00:16 sorry, ale wali mnie stan zdrowia tego fajfusa. Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... 12.02.11, 01:02 Konferencja rzeczywiście "dziwna". Nie wystąpił na niej YARO, nie dał kilku a nawet kilkunastu dni dla lekarzy na otrzeźwienie. Nie było też Antka, który by fachowo zdiagnozował warunki atmosferyczne, podczas feralnego wyścigu. Bardzo dziwne. Nikt nie mówił o zdradzieckim strzale w tył głowy, tylko o łokciu Kubicy. Nie wykradziono też ani kawałka "Skody" z warsztatu, co to 400km od szpitala. Naprawdę, bardzo dziwna ta 30 minutowa konferencja.. Odpowiedz Link Zgłoś
franek-janek Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... 12.02.11, 01:22 Co jest wazne by ci ktorzy pisza o Kubicy i jego stanie zdrowia umieli przetlumaczyc co czytaja w obcej im prasie i nie fantazjowali, nie nadrabiali nie znajomosc jezyka wlasnymi wstawkami. Kubicy zdrowie w oczach polskiej prasy jest gorsze niz podaja inni, a Polacy chca miec Kubice zdrowego i zyczyc mu szczescia w tym nieszczesciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert butter 8 www.picasaweb.google.com/robertbutter8 IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 12.02.11, 02:48 prawie jak robert kubica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary ubek A czy Kubica zrobił kupkę ??????? IP: 62.148.70.* 12.02.11, 05:41 A czy Kubica się wysiusiał, a może któraś pielęgniarka zrobiła jemu dobrze ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Wypadek Kubicy. Lekarze o piątkowym zabiegu: Je... IP: *.pools.arcor-ip.net 12.02.11, 10:26 Nie rozumiem, po co ludzie twierdzacy, ze ich to nie obchodzi czytaja te "glupie" komentarze i wpisuja, ze maja inne zdanie? To miejsce jest "swiatynia" Kubicy - niewierni nie powinni przekraczac jej progu! Chca je sprofanowac? Czy tylko pokazac, ze maja inne zdanie? Male, ciasne ale wlasne! Odpowiedz Link Zgłoś