Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoergen ...

IP: *.tktelekom.pl 18.03.11, 13:45
    "nazywany jest później królową Moerdarbakken" - nazywany królową... a "chłopaki przyszły" - polska język, trudna język.
    Obserwuj wątek
      • Gość: nedzny pismak GW "Po srodowym biegu chce dzisiaj wygrac..." IP: *.phil.east.verizon.net 18.03.11, 13:59
        A w srode nie chciala? Bieda z nedza ten zalosne komentarze. To bratanek Michnika?
        • Gość: 15.10 do Yumy Johaug to super laska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:17
          Gratulacje dla Justyny i Terese.
        • Gość: znafca Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:19
          I znowu ten niekompetentny dyletant dziennikarski z TVP nie zapial z radosci.Prawda jest jedna, Kowalczyk powinna zawsze jak spotyka Björgen klekac przed Norwezka z szacunkiem i pokora.
          • Gość: kumaty czy nie? Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:21
            I znowu ten niekompetentny dyletant dziennikarski z TVP nie zapial z radosci.P
            > rawda jest jedna, Kowalczyk powinna zawsze jak spotyka Björgen klekac przed Nor
            > wezka z szacunkiem i pokora

....... i podać jej inhalator :)
          • maz-48 Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk 18.03.11, 14:30
            Nie wiem co za brednie wygadywali komentatorzy TVP, bo oglądałem bieg na Eurosporcie, ale i tam komentatorzy wprawili mnie w zdumienie. Otóż oświadczyli, że Therese Johaug na codzień mieszka z rodzicami na wsi na farmie, hoduje krowy i owce i pomaga w pracach przy gospodarstwie.
            Można by rzec, że prawdziwa z niej wieśniara. Ciekawe, czyi doi te krowy osobiście?...
            • grundol1 Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk 18.03.11, 14:43
              Ciekawe, czyi doi te krowy osobiście?...

W czym problem? Co takiego niezwykłego jest w dojeniu krowy?
              • maz-48 Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk 18.03.11, 15:04
                A co, sam doisz?
            • Gość: gość Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk IP: *.lukman.pl 18.03.11, 14:55
              Bo to prawda jak to ,że rodzice Marit prowadzą siłownię.Marit to ekspert i doradza jeszcze innym.Obie pochodzą z małych wiosek.A co myślałeś,że to wytrenowane przez klub zawodniczki od młodych lat.W tej dziedzinie trzeba ciężko charować ,tak jak Smirnow,prawdziwy twardziel.On astmy nie ma do dziś.Marit karierę też zaczeła dosyć póżno.Marit to jeszcze mozna zrozumieć ,ale Johaug ,taka młoda a już chora.Przy takim wysiłku trzeba mieć zdrowie ,a za leki i to każde się płaci ,albo wcześniej ,albo póżniej.Gratulacje dla Justyny,popatrz znów zmusiła Marit do wysiłku,bo żadna inna jakoś nie potrafi.Dziwne ,że uzywasz słowa wieśniara ,a astmatyczka nie chce ci przeiść przez gardło.
            • Gość: kumaty czy nie? Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 17:22
              ktoś musi te krowy wydoić żeby tacy "mieściuchy" jak ty (co to krowę widzieli tylko z auta bądź z pociągu lub w tv) mogli pic sobie mleczko z kartoników i jeść jogurciki
          • mccudden Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk 18.03.11, 14:44
            Prawda jest kilka, znafco. Brzmi ona tak:

1. Znasz się na macaniu kur i szlachtowaniu świń
            2. Bjoergen nie startowała w Tour de Ski, dzięki temu jest wypoczęta. Justyna się nie oszczędzała i mimo to jest druga. Gdyby "miss astma" też się nie oszczędzała byłaby w drugiej piątce.
            3. Jesteś Norwegiem, że tak ubliżasz Kowalczykowej ?
            • ko_menta_tors Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk 18.03.11, 14:52
              mccudden napisał:

> Prawda jest kilka, znafco. Brzmi ona tak:
              >
              > 1. Znasz się na macaniu kur i szlachtowaniu świń
              > 2. Bjoergen nie startowała w Tour de Ski, dzięki temu jest wypoczęta. Justyna s
              > ię nie oszczędzała i mimo to jest druga. Gdyby "miss astma" też się nie oszczęd
              > zała byłaby w drugiej piątce.

To trzeba było nie lecieć na dutki! Bjorgen zaczęła sezon, dała kilka razy w dupę Justysi i odpuściła do Mistrzostw Świata, gdzie - wg pewnego dziennikarza - poniosła totalną porażkę, bo zdobyła tylko 5 złotych medali zamiast sześć a na dodatek zdobyła tylko srebrny medal na 30 km...
              > 3. Jesteś Norwegiem, że tak ubliżasz Kowalczykowej ?
              Kowalczyk jest jeszcze panną - w sensie stanu cywilnego- więc pisze się "Kowalczykównej". Wyjdzie za mąż - będzie Kowalczykową (5. klasa szkoły powszechnej a nie internet)
              • littoral Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk 18.03.11, 15:04
                Cóz czytam ja ? Że jest Kowalczykówną, a będzie Kowalczykową, gdy wyjdzie za mąż ? Ali tylko, gdy mężem zostanie Kowalczyk. Ale zawężony wybór:)
                • ko_menta_tors Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk 18.03.11, 15:11
                  littoral napisała:

> Cóz czytam ja ? Że jest Kowalczykówną, a będzie Kowalczykową, gdy wyjdzie za mą
                  > ż ? Ali tylko, gdy mężem zostanie Kowalczyk. Ale zawężony wybór:)

Chciałem, żebyś na pewno pojął. Mogę Ci zmienić na "Littoralową"; jeśli chcesz to Ci tego życzę w przyrodzie...
              • mccudden Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk 18.03.11, 15:09
                komentators

1. Dzięki za zwrócenie uwagi na temat pisowni nazwiska Justyny. To było faktycznie ważne, ale zapewniam Cię, że nie najważniejsze. Potwierdza się jednak informacja, że internet jest wymagany nawet w szkole powszechnej. Masz rację, Kowalczykówna to córka Kowalczyka przed zamęściem. Pytanie co zrobi Justyna jak już wyjdzie za jakiegoś faceta? Ja, mając takie nazwisko zostałbym przy nim. I jak wtedy będziemy odmieniać> Kowalczykowa, Kowalczykówna?

2. "Trzeba było nie lecieć na dutki"...jak rozumiem, Ty, mając okazję zarobić parę groszy, mówisz "pie..., nie robię"? Ten argument zostawiam bez komentarza, zbłaźniłeś się koleżko.

3. Czy w Norwegii po tym jak Bjoergen odpuściła Tour de Ski posypały się na nią takie same gó...ane komentarze jak Twój odnośnie Justyny?
              • Gość: bpos Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:20
                te, komentator - jeśli chcesz uczyć innych to ci podpowiem: nie Kowalczykównej, tylko Kowalczykównie.
                Zapamiętaj mądralo.
          • Gość: a Re: Björgen zdeklasowala Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:04
            Gość portalu: znafca napisał(a):

> .Prawda jest jedna, Kowalczyk powinna zawsze jak spotyka Björgen klekac przed
            > Norwezka...

A ty przed Kowalczyk.
      • Gość: Joe Bjoergen nazarla sie tabletek i sie nie wstydzi IP: *.try.wideopenwest.com 18.03.11, 14:18
        Niech Bjoergen zyje z oszustwem do konca swoich dni i norwegowie tez niech zyja z oszustwem narodowym...Brawo Justysia:))
        • Gość: / Re: Bjoergen nazarla sie tabletek i sie nie wst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:21
          ach te poloki - ciagle im ktos skrzydal podcina - a takie orly one sa
          juz nie zyd - teraz Norwezka?
          • Gość: astma Re: Bjoergen nazarla sie tabletek i sie nie wst IP: *.tbcn.telia.com 18.03.11, 14:41
            Gość portalu: / napisał(a):
            > ach te poloki - ciagle im ktos skrzydal podcina - a takie orly one sa
            > juz nie zyd - teraz Norwezka?

Bjoergren jest Zydowka, a komisja lekarska zlozona z samych Zydow pozwolila jej uzywac zydowski lek.
      • Gość: kumaty czy nie? PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoergen ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:20
        I znowu Justyna pomiędzy tymi, które przed startem wzięły kilka wdechów lekarstwa...

• ko_menta_tors Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 15:13
          Gość portalu: kumaty czy nie? napisał(a):

> I znowu Justyna pomiędzy tymi, które przed startem wzięły kilka wdechów lekarst
          > wa...
          >
          może podpatrzy jak to się robi, bo na własną rękę jej nie wyszło... (albo "wyszło, ale bokiem")
          • Gość: kumaty czy nie? Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 17:26
            nie podpatrzy - ona jest uczciwa
      • maz-48 PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoergen ... 18.03.11, 14:22
        Kolejna spektakularna klęska Kowalczyk w pojedynku z Bjoergen. Pewnie ma już dość rywalizacji z tą Norweżką i to nie tylko ze względu na astmę. Ponad 10 sek. na 2,5 km trasie to prawdziwa przepaść.
        No ale mimo wszystko 2 miejsce to dobry wynik, widać, że Kowalczyk bardzo się zmobilizowała, bo nie wypada przecież zwyciężczyni PŚ zajmować odległe miejsca w finałowych zawodach.
        A teraz czekam na festiwal nienawiści i obłudy w wykonaniu wszelakiej maści szowinistów i oszołomów...
        • Gość: kumaty czy nie? Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:32
          Nie - to my czekamy na komentarze Tobie podobnych - jaka ta Kowalczyk mierna, słabiutka i kiepściutka.
          Z ciekawością poczytałbym Twoje wpisy z MŚ w Libercu na temat kondycji MB.
          Zastanawia mnie to, dlaczego was nie zadowalają drugie miejsca Kowalczyk, dlaczego, co?
          Tylko nie pisz, że Polacy to naród, który dzieli zawodników na NASZ/OBCY, bo tak jest na całym świecie. Jak myślisz, co mówiliby Norwedzy gdyby te wszystkie złota, które przypadły im w udziale zgarnęła inna zawodniczka, niekoniecznie Polka? Pewnie, że pluliby jadem. Przecież to były ICH mistrzostwa !!!
          • maz-48 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 14:36
            Z nie kumatymi nie dyskutuję!
            • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.lukman.pl 18.03.11, 14:59
              A więc co już nas nie będziesz punktował i uświadamiał i obrażał.Masz nas dość.To zobacz co czujemy my ,jak przez tyle lat nas pouczałeś .Smakuje.
            • Gość: kumaty czy nie? Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 17:28
              to dobrze, bo już nie chcemy cię na tym forum
            • Gość: kumaty czy nie? Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 17:29
              czyli poddałeś się
          • Gość: oloros Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:37
            niestety nie wszyscy sa KiBOLAMI
            sa jeszcze ludzie umiejacy docenic cos innego niz przynaleznosc narodowa
            ty niestety jestes prostak z wsiowego tradycjoalizmu wziety ktory przeniosles z ziemianki swojego dziadka do wielkiej plyty i w sporcie podnieca cie podzial Nasz/Obcy - to jest podstawowe kryterium - w Polsce od lat wykorzystywal to Kosciol i wszelkie Parie z dobrum skutkiem - np po mszy szli i zabijali zyda a dzieci w ramach jezyka polskiego lapali swoich kolegow zydow i obcinali im pejsy - tyjestes dziedzicem tej tradycji
            • ko_menta_tors Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 14:46
              Gość portalu: oloros napisał(a):

> niestety nie wszyscy sa KiBOLAMI
              > sa jeszcze ludzie umiejacy docenic cos innego niz przynaleznosc narodowa
              > ty niestety jestes prostak z wsiowego tradycjoalizmu wziety ktory przeniosles z
              > ziemianki swojego dziadka do wielkiej plyty i w sporcie podnieca cie podzial N
              > asz/Obcy - to jest podstawowe kryterium - w Polsce od lat wykorzystywal to Kosc
              > iol i wszelkie Parie z dobrum skutkiem - np po mszy szli i zabijali zyda a dzie
              > ci w ramach jezyka polskiego lapali swoich kolegow zydow i obcinali im pejsy -
              > tyjestes dziedzicem tej tradycji

Fajnie piszesz, tylko robisz takie błędy jak Pan Prezydent... Wygląda to niechlujnie.
              • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.lukman.pl 18.03.11, 18:12
                I dodaj jeszcze KOMENTATORS zjadamy na śniadanie i wogóle jesteśmy mordercami ,pijakami i czym tam jeszcze chcesz.To się nazywa stereotyp.Znasz takie słowo , pewnie nie ,bo nawet nie wiesz w jakim kontekście nim się posłużyć.
            • grundol1 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 14:49
              > sa jeszcze ludzie umiejacy docenic cos innego niz przynaleznosc narodowa
              > ty niestety jestes prostak z wsiowego tradycjoalizmu

Baranku, ty chyba nie wiesz po co jest sport i po co są te hymny narodowe dla zwycięzców.
              • Gość: oloros Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:54
                tak chyba nie wiem co to jest sport przynajmniej dzisiejszy sport - zupelnie w tym chamstwie sie nie orientuje
                • grundol1 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 15:03
                  > tak chyba nie wiem co to jest sport przynajmniej dzisiejszy sport

Sport nigdy nie był inny, ten w starożytnej Grecji też.
                  • oloros Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 15:20
                    bardzo sie mylisz - polecam Homera - poczytaj troche o igrzsykach jakie wyprawil Achilles - po co i dlaczego to zrobil - pamietaj rowniez ze w Grecji gdzie miasta byly w permanentnej wojnie a stopien nienawisci wiekszy niz mozna sobie wyorazic na czas igrzysk zawieszano dzialania zbrojne a ludzie przychodzili zeby ogladac piekno
                    dzisiaj kibolskie chamstwo i czern przychodzi zeby pod oslona opolicji pokazac swoje zwierzece wnetrz - wyrzygac sie i wysrac publicznie - opluc kogokolwiek - przenosza to nawet na forum - emenacji wszystkich negatywnych uczuc wnukow posiadaczy ziemianki ionucy tudziez koltuna i wola
                    i powiesz mi ze nie ma roznic -
                    • Gość: zzz Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 18:47
                      A wiesz, masz rację, Marit też publicznie rzygała.
            • maz-48 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 15:14
              Już pisałeś o tych żydach i niezbyt to przekonujące teorie...
              • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.lukman.pl 18.03.11, 20:30
                antysemityzm ,nieładnie ,tak jak rasizm, też niewypada.
            • Gość: kumaty czy nie? Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 17:46
              dlaczego od razu obrażasz?
              Nie trzeba być kibolem aby dzielić na nasz/obcy. Jesteś niby sportowcem (i to dobrym Polskim biegaczem - tylko nie słychać coś o Tobie) i nie wiesz, że jadąc na zawody zawodnik chce wygrać? Jego kibic, fan, przyjaciel, sprzymierzeniec też. I normalne jest to, że jak nie wygram choć jestem w dobrej formie to jestem zły. Kibice też mają prawo być źli. Jeśli nie byłoby podziału na nasz/obcy to jak myślisz, jakie byłyby emocje w sporcie? Warto byłoby oglądać, kibicować, czy z punktu widzenia zawodnika walczyć? Jeśli uważasz, że w Norwegii nie ma takiego podziału to sie grubo mylisz. Jest. Rywalizują ze sobą między klubami i indywidualnie. Jeśli nie byłoby to nie byłoby warto rozgrywać zawodów, bo to nie ważne kto wygra - kasę podzielić na wszystkich startujących po równo i cześć.
              Wypominasz Polakom radość ze zwycięstw Justyny, a sam cieszysz się ze zwycięstw Marit - jak możesz? Dzielisz na Marit/obca.

• bengt33 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 14:51
            Jestes w bledzie.Zeby to sprawdzic wejdz na strony skandynawskie i poczytaj sobie co mowia o naszej zawodniczce.
            Sadze, ze Nasza Gwiazda powinna rostac sie z tym rosyjskim trenerem i rosyjskimi zawodniczkami i zaczac trenowac w Europie a nie na Kamczatce.
            • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.lukman.pl 18.03.11, 15:18
              Aty zacznij czytaĆ bardziej ambitną i obiektywną prasę ,a co mówią na świecie to dobrze wiemy .Tylko my mamy monopol na wygrywanie ,bo skoczkow bija Austriacy ,kompinatorów Niemcy i Japończycy, biathlon kobiecy Niemki i pozostali im tylko astmatyczne biegaczki i biegacze.Marne coś te wyniki.A co myślsz,że w Soczci ktoś będzie na nich patrzył i miał skrupuły.Może warto jeżdzić na kamczatkę i mieć takiego trenera.Gdy wszystkie chwyty dozwolone ,warto wiedzieć co i gdzie.Ta teoria mi się podoba.Po kilku swiatowych imprezach nie mam juz złudzeń.Pomażyć dobra rzecz .Gratulacje dla Justyny.Jakoś jeszcze biega i ma siły,bo inne takie już zmęczone.A Norwegowie i ich opinie mnie nie interesują ,po Libercu inaczej śpiewali.A o astmie nie chca słyszeć,małe niewinne ale.Szkoda ,że ta Europa jest jeszcze gorsza od Hińczyków.Niby taka demokratyczna i szanująca zasady i normy społeczne ,bo o prawach człowieka to nawet nie należy wspominać.
              • maz-48 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 16:18
                Gazeta Polska i biuletyny PiS, to jest obiektywna prasa dla takich jak ty....
                • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.lukman.pl 18.03.11, 17:17
                  Ty nawet tytułów takich gazet nie znasz,żeby były niepolityczne.Jak będziesz koło kiosku to zapytaj co to znaczy ambitna prasa ,bo nic z tego nie rozumiesz i nie dziwię się.
          • Gość: Polka Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 16:30
            No widzisz i tu sie mylisz . Norweg nigdy by nie plul w oczy rywalce tak jak robia to Polacy. Nie wiem czy znajdzie sie drugi taki obludny i tak nafaszerowany nienawiscia do wszystkiego co sie rusza jak Polacy. Kowalczyk jest obrzydliwa w swoichj komentarzach o Marit i norwezkach ale nigdy nie widzialam zeby ktos brzydko o niej pisal w prasie norweskiej. Uczcie sie tego od norwegow Polkacy-
            • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.lukman.pl 18.03.11, 17:41
              Ja szanuję wszystkich ,normalnych sportowców ,żeby nie obrazić tych naprawdę chorych.Mam znajomych w Bergen i wiem co się dzeje .Nie myśl sobie ,że nie wiem co piszę.Oni nawet chcieli zabrać Polce medal i długo prasa rozpisywała sie na ten temat i nie przez przypadek temat ten świetnie się sprzedał.Oni lubią pisać ,że Polka traci formę ,brzydko biega i tp,ale astmy u siebie nie widzą .Mają gdzieś inne narody.A to co wyprawia pewien narciaż w stosunku do Szwedów to Justyna przy nim mały pikuś.Z tą kulturą przesadzili wyganiając innych narciarzy z tras przed mistrzostwami w OSLO.Pozatym są zadufani i myślą ,że wszystko im sie należy .Zrobili ostatnio kilka imprez i nie bardzo chwalono ich za organizację.Nie wspomnę już o dennych transmisjach i zimmnym domku dla naszej mistrzyni.Nie widzą też niesportowego zachowania swoich zawodniczek.Wymieniać dalej ,czy już wystarczy.Wmawiać to nam możesz.Nic do nich nie mam,ale kompinacja norweska to juz sławne powiedzenie.I nie wzieło się bynajmniej po Libercu.Cieszymy siĘ ,o co ci chodzi.Chyba o siebie bo ciągle narzekasz.
              • Gość: Marit Re: IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 18:56
                Powiedz swoim znajomym z Bergen ze nie wystarczy czytac ich artykuly trzeba je tez rozumiec. Northug bo chyba jego masz na mysli , mial jeden glupi komentarz ale wiesz szwedzi nie analizowali tego tak bardzo. Pewnie polacy wiecej o tym dyskutowali niz sami szwedzi. Zimno bylo Justynce ? To po co bierze sie za sporty zimowe- bo to jest zimno. No to teraz czuje jaki tu jest ostry klimat . Mam troche kontaktow z roznymi sytuacjami i jedna mysl nasuwa mi sie na jezyk. Zeby dobrze mowic o Norwegach to trzeba byc polskim zlodziejem i kryminalista i byc przez nich zlapanym to wtedy sa same superlatywy o nich. Polscy kriminalisci uwielbiaja norweskie wiezienia i norweskich policjantow. Swiadczy to o ich kulturze -no nie ? O polskich kolegach wiedza od swoich krym klientow i tylko wszystko co najgorsze. Tak wiec dziwne troche ze sa mili dla przyjezdnych kriminalistow a dla Justynki sa potworami, daja jej zimne pokoje i inne cuda niewidy.- Bardzo dziwne.Wszyscy zawodnicy wyjechali zadowoleni -tylko nie Justynka !!!!!!! Ma dziewczyna kompleksy !!!!!!!! Nie pamietam zeby wczesniej jakis sportowiec narobil tyle burzy co Kowalczyk. Ta dziewczyna ma problemy i niech sie cieszy ze jest z Polski bo tu odpowiedni grunt na takie zagrania i Polacy uwielbiaja szukac dziury w calym- widza bledy u innych tylko nie u siebie. I tu jest pies pogrzebany. Niech Kowalczyk nie zuzywa energii na te bzdury to moze zawsze bedzie pierwsza.
                • Gość: zzz Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:03
                  Nie czytałaś, jak pisano po biegu na 10 km. po MŚ, że "właściwie 10 km wygrała Kowalczyk, bo straciła na końcówce trasy, która była dłuższa niż 10 km. i jakby zdarzyło to się gdzieś indziej i Norweżka przegrała, to Norwedzy węszyliby teorię spiskową"?
                  Gdyby to Marit przegrywała a Justyna wygrywała z astmą, to wpływowi i "grzeczni i mili" Norwegowie ponieśliby lament na cały świat. Bjergen nie byłaby sama - poparliby ją wszyscy - działacze i kibice. W tym to są lepsi. Nie opluwają swoich - tak jak niektórzy Polacy.
                  • Gość: Marit Re: IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 19:32
                    No i widzisz ucz sie norweskiego i norwegow. Nikt tu nie napisal ze Kowalczyk powinna wygrac bo byla pierwsza na 10 km tylko ze na 10 km prowadzila . Musze cie poinformowac ze w przepisach jest ze trasa np na 10 km nie moze byc dluzsza niz jesli sie nie myle to 12 km. Na wszystkich mistrzostwach trasy sa dluzsze ale w ramach przepisow. Jesli do mety jest jeszcze 2 km np. to nikomu nie zalezy zeby byc pierwszym tak samo Justynie jak i Marit. Jeszcze raz powtarzam nie wystarczy tylko rozumiec co pisze trzeba tez rozumien co maja na mysli. Obejrzyj kiedy zawody gdzie norweg przegrywa i zwroc uwage na ich wywiady ze zwyciezca. Nie lubia szwedow ale podczas zawodow maja niesamowicie ogromny respekt do Kalla do Johnsona i Richardsona- nie jestem pewna czy dobrze napisalam nazwiska-. W Oslo mimo ze zyczyli sobie wygranej Marit to bardzo dopingowali Kalla- bardzo cieplo wypowiadali sie o niej nawet wtedy jak szwecja wygrala sztafete. Wierz mi Norwegia ma tez zle strony ale jesli chodzi o arene sportowa to sa bardzo lojalni i maja respekt do wszystkich sportowcow. Rowniez do Justyny. Nie dyskutuja tak duzo jak polacy o Justynie mimo ze nie podobaja im sie jej wypowiedzi. Slyszales chyba aplaus jak Kowalczyk byla wyczytywana na podium. Sama sie temu dziwilam, ale oni tacy sa. Ja jestem pelna podziwu dla nich mimo ze moge krytykowac ich za co innego. Sa bardzo uczuleni na doping i dlatego nikt mi nie powie ze doåpuszczaja do dopingow. Ten sportowiec Norweski ktory bylby zlapany na dopingu moze pozegnac sie z kariera. Kibice juz nigdy nie zaakceptuja go.
                    • Gość: zzz Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:39
                      Albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem, albo czytasz wybiórczo. A co do Kalli to mogli jej kibicować, bo wiedzieli, że nie pokona ich chorych biegaczek. Może są uczuleni na doping, ale załatwiają sobie zaświadczenia, żeby ich "terapia" za takowy uznana nie była.
                      • Gość: Marit Re: IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 20:42
                        A co ty mozesz komentowac ich wywiady jak tu nie mieszkasz i nie znasz jezyka. Jesli sie nie myle to Szwecja wygrala sztafete i to Kalla wyprzedzila Marit- tak dla sprostowania. To co jest najgorsze w tym wszystkim ze wszyscy wszystko wiedza tylko sami nie wiedza skad . Do tych wszystkich komentarzy to moge tylko dodac bardzo pasujacy komentarz--
                • Gość: gość Re: IP: *.lukman.pl 18.03.11, 20:54
                  Sami Norwedzy mieli pretensie ,bo kazano im stać na mrozie i się uśmiechać.A Norwedzy są inni niż wszystkie kraje , tylko w naszym takie draństwo ,sami pijacy,to dlaczego naszych tylu chamów i pijaków u nich pracuje.Ogarnij się kobieto .U nich jest to samo ,takie same oczekiwania ,taka sama prasa i takie samo społeczeństwo.Stereotypy mnie nie interesują .Nic nie mam do zwykłych NORWEGÓW.,ani do żydów ,ani do nikogo .Zdrowy rozsądek jeszcze mam,ale takie pisanie o sportowcu co przez niektórych zakrawa na nękanie.Justyna naprawdę nie powinna czytaĆ takich głupot o sobie.To też nie jest śmieszne.Porusza ważny problem w sporcie ,który jej dotyczy i wdobrze poiętym interesie nas wszystkih powinno być przeiżyście i do zaakceptowania.Te cuda niewidy sa powaznym problemem.Kompleksy ma mówisz,chciałbym takie mieć.A Norwegowie nie szukali dziury w całym ,zadając prowokacyjne pytania.Trzeba było szkoleń medialnych ,bo prasa miałaby ubaw ,wyciągając coś z kontekstu ,niekoniecznie byłoby to prawdą .Nie ma obaw,jUSTYNA NIE GRYZIE a nie wszyscy lubią poprawnie aż do bulu poukładane zawodniczki .W NORWEGII pisano o Teresie ,że jest mdła.Jest dziewczyna pracowita i dobrze.Jakbysmy wszyscy byli tacy sami ,to dopiero byłoby nudno.
                  • Gość: Marit Re: IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 21:31
                    Norwegowie potrzebuja czarnych murzynow do pracy a polacy maja taka ambicje cholerna ze za flaszke i za marne pieniadze wola åpracowac niz walczyc o swoje prawa takie jak norwegowie mimo ze zwiazki zawodowe zachecaja polakow zeby zapisywali sie no ale sa skladki i to sie liczy a nie korzysc z naleznosci do nich. Znajdz materialy na temat dzialalnosci ich zwiazkow zawodowych to dopiero sie zdziwisz co oni potrafia. Obecnie to nazbieralo sie duzo tej polskiej choloty i rozrabiaja. Wiezienia sa przepelnione polakami za przemyt. Takie sa realia. Dzisiaj w wielu gazetach pisze
                    • Gość: gość Re: IP: *.lukman.pl 19.03.11, 10:51
                      Co mnie obchodzą NORWEGOWIE,ale ich cała astmatyczana sztafeta tak .Dla nich to moralne i wszystko cacy.Dyskusia o astmie toczy się wszędzie i oby nie okazało się dla nich ,że żyją w mitycznym świecie.
        • grundol1 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 14:46
          > Kolejna spektakularna klęska Kowalczyk w pojedynku z Bjoergen.

Kurva, ciebie już naprawdę porąbało. Dziewczyna kolejny raz staje na podium, a ty ciągle o klęskach.

> A teraz czekam na festiwal nienawiści i obłudy w wykonaniu wszelakiej maści szo
          > winistów i oszołomów...

Troluj dalej.
        • Gość: FAN Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 15:01
          KUP SOBIE INHALATOR
        • Gość: jugol Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.tktelekom.pl 18.03.11, 15:24
          Re: Trzymam kciuki!
          maz-46 19.02.09, 11:47 zarchiwizowany
          Zgoda w 100%
          Justyna to bardzo pracowita i skromna zawodniczka. O rywalkach wyraża się z
          wielką pokorą, ale zna swoją wartość.
          Jeśli narty będą posmarowane jak trzeba, to Józef Łuszczek wreszcie doczeka się
          następcy w MŚ...
        • Gość: Rob Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: 87.192.134.* 18.03.11, 15:43
          i właśnie ta przepaść jest podejrzana i nienormalna dla takiej klasy sportowców.
        • Gość: AdamK Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.ssh.gliwice.pl 18.03.11, 17:21
          to te wszystkie inne zawodniczki co były za Justyną (w tym Johaug) to tym bardziej poniosły klęske :) i jeszcze większa przepaść :)
        • hradok Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 17:25
          maz-48 napisał .. teraz czekam na festiwal nienawiści.. Twoje słowa świadczą bardzo źle o tobie, jesteś złym człowiekiem...bardzo złym człowiekiem...
          • maz-48 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 18:15
            Tak, tak. Miej się na baczności...
        • Gość: bpos Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:24
          Ty jednak prowokator jesteś. Ale że prymitywny przy tym, to nie będę kontynuować tematu.

• maz-48 Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge 18.03.11, 20:06
            Nikt z rozpaczy szat rozdzierał nie będzie!
        • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: *.lukman.pl 18.03.11, 20:28
          ...to sobie czekaj ,szczególnie jak to samo zrobiłeś wobec Kowalczyk.SZOWINISTA ,OSZOŁOM ,powtarzasz się.Wymyśl coś orginalnego.
      • cotokoniaobchodzi Nie kto, ale co... inhalator. n/t 18.03.11, 14:25
      • Gość: orb PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:27
        Prawdę mówiąc poza Therese Johaug one wszystkie wyglądają jak przystrojone
        konie pociągowe a im lepsza tym gorzej. Nasza gwiazda też trochę kołkiem ciosana ale
        Marit Bloergen wygląda już prawie jak mężczyzna.
        • Gość: znafca Re:Kowalczyk cierpi na kompleks Marit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:38
          Ona juz nie bedzie miala spokojnego zycia co tylko pomysli o wielkiej,o NAJWIEKSZEJ Marit Björgen. Szczere gratulacje dla tej sympatycznej norweskiej mistrzyni Swiata w ilus tam konkurencjach.W Norwegii i na calym swiecie poza Polska ceni sie najlepszych.W Polsce,jak nie maja najlepszych ,cenia przecietniakow z nocnikami. No coz,wydaje sie ,ze Polska stacza sie w sporcie do rangi PRZECIETNIAKOW.
          • grundol1 Re:Kowalczyk cierpi na kompleks Marit 18.03.11, 15:11
            .W Polsce,jak nie maja najlepszych ,cenia przecietniakow

Kłamiesz.
            • Gość: znafca Re:Kowalczyk cierpi na kompleks Marit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:38
              to ty klamiesz,ze ja klamie.
          • Gość: a Re:Kowalczyk cierpi na kompleks Marit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:08
            Gość portalu: znafca napisał(a):

> Ona juz nie bedzie miala spokojnego zycia co tylko pomysli o wielkiej, o
            > NAJWIEKSZEJ Marit Björgen

Aż dziw, że jeszcze nie pojechałeś krainy fiordów, żeby z uwielbienia wleźć jej do tej wielkiej, NAJWIĘKSZEJ (w świecie biegów) d**y.

• Gość: znafca Re:Kowalczyk cierpi na kompleks Marit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:40
              ty uzywaz niewlasciwego nicka,kolego " a ". Proponuje ci inny,bardziej odpowiedni - fekalofil.
              • Gość: a Re:Kowalczyk cierpi na kompleks Marit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 18:57
                To ty go powinieneś nosić wypisanego na czole. Zamiast tracić czas na marudzenie na tym forum lepiej zbieraj kasę na bilet do Norwegii.
      • Gość: tatarak PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:28
        globsport.eu/ - nowe forum sportowe Zapraszam !!
      • ko_menta_tors PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... 18.03.11, 14:44
        No to która z Pań została królową Moerdarbakken, bo nie dostrzegłem tego w komentarzu? Czyżby...? Nie, no dość tego!! Nie dla Narodów Słowiańskich?! Dobrze, że chociaż dla Białej Rasy.
        • oloros 46 zwyciestwo Bjoergen w PS 18.03.11, 14:59
          w ten sposob wyperzedzila Wialbe - przechodzi do historii - a przeciezma jeszczewiele startow - co najmniej dw mistrzostwa swiata i co najmniej 1 jak nie dwie olimpiady -
          pokazala niezwykla klase - chociaz Johoung zachwycila bo najszyc=bciej sie wdrapala na gore - pod ktorabez nart jest cizko podbiec -
          Marit wygrala bo ma swietne umiejetnosci alpejskie - jest ciezszaod Therese i lepiej zjezdza - pozniej zregenerowana na ostatniej czesci trasy pokazala kto tu jest najepszy
          niezwykla zawodniczka - rewelacja
          • grundol1 Re: 46 zwyciestwo Bjoergen w PS 18.03.11, 15:09
            w ten sposob wyperzedzila Wialbe

Do Valbe brakuje jej jeszcze 3 Kryształowych Kul.
            • ko_menta_tors Re: 46 zwyciestwo Bjoergen w PS 18.03.11, 15:17
              grundol1 napisał:

> w ten sposob wyperzedzila Wialbe
              >
              > Do Valbe brakuje jej jeszcze 3 Kryształowych Kul.

I czyraka na pośladku... Policzyłeś medale?
              • grundol1 Re: 46 zwyciestwo Bjoergen w PS 18.03.11, 18:17
                Policzyłeś medale?

Indywidualnie Valbe 9 złotych IO i MŚ, Bjoergen 8. Pisałem o Kryształowych Kulach, bo porównywanie pojedynczych zwycięstw w PŚ jest niemiarodajne. W czasach gdy startował Valbe, było mniej konkursów w sezonie.
            • ko_menta_tors Re: 46 zwyciestwo Bjoergen w PS 18.03.11, 15:21
              grundol1 napisał:

> w ten sposob wyperzedzila Wialbe
              > Do Valbe brakuje jej jeszcze 3 Kryształowych Kul.

Żebyśmy obaj skorzystali przeczytałem sportowy życiorys Vialbe. Oto fragmenty:

Vialbe pierwsze poważne sukcesy jako zawodniczka odniosła w 1989 roku w Lahti gdy zdobyła dwa tytuły mistrzyni świata. Aż do 1998 roku, gdy zakończyła karierę, była jedną z najwybitniejszych zawodniczek na trasach biegowych, choć nigdy nie zdobyła indywidualnego złota na igrzyskach olimpijskich. Mimo to jej dorobek i tak jest imponujący – czternaście tytułów mistrzyni świata, trzy mistrzyni olimpijskiej (wszystkie w sztafecie) i pięć Kryształowych Kul za zdobycie Pucharu Świata. Zakończywszy karierę w wieku 30 lat Vialbe zajęła się polityką, pracowała też w Rosyjskim Komitecie Olimpijskim, a teraz wraca do narciarstwa w roli działacza.
          • maz-48 Re: 46 zwyciestwo Bjoergen w PS 18.03.11, 15:12
            Nie wiem, czy dzisiejsze zwycięstwo będzie zaliczane do ogólnej liczby zwycięstw w PŚ. Zawody w Fallun to jest turniej liczony jako całość - czyli finał PŚ. Podobnie jak TdS, tam zwycięstwa na poszczególnych etapach nie były wliczane do liczby zwycięstw w PŚ.
          • Gość: gość Re: 46 zwyciestwo Bjoergen w PS IP: *.lukman.pl 18.03.11, 15:20
            Ta rewelacja ,co nas nie zabije ,to nas wzmocni.Czy aby napewno?
      • Gość: gość PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: 194.181.0.* 18.03.11, 14:47
        Ja nikomu nie życzę choroby, ale czy Kowalczyk nie mogłaby "rozchorować się" na astmę?
        A może dla "chorych" organizować osobne zawody?

To chyba ewenement w sporcie, że osoba " chora" ma lepsze wyniki od zdrowej.......
        • Gość: www Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 14:58
          niech wygrywa najlepszy
        • Gość: paragon Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: 217.98.14.* 18.03.11, 15:13
          Oddajmy honor zwyciężczyni i pozostałym finalistkom i nie przenośmy własnych małostkowych zawiści na świat. Liczy się nie tylko zdobywanie podium, ale i to jak po jego zdobyciu zachowujemy się.
          Zamiast spekulować powinniśmy się cieszyć z takiej zawodniczki jak Justyna i pogratulować Bjoergen zwycięstwa.
          • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 15:17
            Niestety, ale to o czym piszesz, jest niemożliwe.
            Tego faszyzującego szowinistycznego polactwa nie stać na takie gesty. Pozostaje jedynie drwić i wykpiwać ich głupotę, co niniejszym z wielkim oddaniem od dawna czynię...
            • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.lukman.pl 18.03.11, 18:06
              Jest i było możliwe ,dopóki Marit nie powiedziała co bierze.W stosunku do innych zawodników zawsze jest wielki szacunek .Ciężko za to zrozumieć jak chora ,wspomagana zawodniczka wygrywa z taką przewagą i to nagle po Libercu.No ale wszystkie astmatyczne i ani jednej zdrowej.To musi być przypadek.I tak można w kolo .A na Malyszu robi się niezłe pieniądze i nie pisz ,że nie wiedziałeś.Odezwał się Polak ,nazywaiąc innych polactwem i faszystami ,a sam nie wie co to znaczy.Tak szczególnie faszyści traktowali wszystkich sprawiedliwie i po której stronie byli Norwedzy.Dołucz się ,bo się kompromitujesz i to polactwo ciĘ wyśmieje.Nie wiesz co to słowo znaczy ,a może chodzi ci o książkę.Czyń ,czyń i się nie poddawaj ,bo kto będzie bronił tych chorych sportowców i jeszcze zrobi sie nudno.
              • bengt33 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 18:21
                Chyba pomylily ci sie kraje. W naszym kraju bylo wiecej kolaborantow niz w Norwegii. Masz cala mase w-stron- najpierw poczytaj a potem pisz.
                A tak naprawde Skandynawowie sa bardzo sympatycznymi ludzmi.
                • ko_menta_tors Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 18:42
                  bengt33 napisała:

> Chyba pomylily ci sie kraje. W naszym kraju bylo wiecej kolaborantow niz w Norw
                  > egii. Masz cala mase w-stron- najpierw poczytaj a potem pisz.
                  > A tak naprawde Skandynawowie sa bardzo sympatycznymi ludzmi.

Może masz irację co do ilości... Weź pod uwagę jednak, że było nas kilka razy więcej...
                  A Quisling też nie brzmi z polska, nieprawdaż?
                • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.lukman.pl 18.03.11, 18:42
                  Nic mi się nie pomyliło,nawet byli osiedlani w naszym kraju ,a nasi wypędzani.Chodzi o to ,że był to kraj wcale nie lepszy od innych.Skandynawowie może i są ,ale Norwegowie wcale nie są święci.Uważa się ich za kolebkę narciarstwa ,ale czasem przeginają i nie mówię tu bynajmniej o kibicach.A u nas co zabijają na trasach,chyba nie.
              • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 18:30
                Od 30, lub nawet więcej postów nie napisałeś niczego nowego, ani niczego oryginalnego. W kółko tylko astma i Liberec. Cały czas wylewasz tutaj to swoje rozgoryczenie i nie wiadomo czego oczekujesz.
                Podejrzewam, że gdyby nagle twój sen się spełnił i WADA ogłosiła sensacyjnie, że cała kadra Norwegii zostaje zdyskwalifikowana za stosowanie środków dopingowych, to spuściłbyś się z radości...
                • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.lukman.pl 18.03.11, 18:53
                  Tak ,zrobię to,jak ty przestaniesz pluć jadem na KOWALCZYK.Bo jakby ją zdyskwalifikowali ,to wygląda na to ,że zrobiłbyś to samo.Nic z tego kolego,ja ci nie odpuszczę za te wszystkie bzdury pisane od lat,nie wnoszące nic nowego.A powiedz ,długo nad tą odpowiedzia myślałeś.Jaka orginalna i dowcipna.Wygląda na to ,że to ty jesteś rozgoryczony iosądzasz mnie swoja miarką .Ty napisałeś coś orginalnego.Chciałeś zabłysnąć ,no to masz.Punktuj dalej.A na innych forach też jesteś optymisytą w stosunku do Polskich sportowców.Napisz wreszcie o co ci biega,bo mi o bieganie bez dopalaczy.
                  • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 19:23
                    A biegaj sobie bez dopalaczy ile zechcesz!
                    Tak się dopominasz o sprawiedliwość, ale to forum ci tego nie zapewni przecież. Ja nie sprawię, ani nikt tutaj, że problem astmy zniknie. Masz pretensje, to kieruj je pod właściwy adres.
                    Naprawdę jesteście wszyscy zabawni. Krzyczycie i narzekacie na Norwegów i macie pretensje, że ktoś nie zgadza się z wami. Jakież to musi być dla was frustrujące, nikt was nie słucha, nikt nic nie chce z tym zrobić. Och, jaki ten świat niesprawiedliwy, wszędzie oszustwa i machloje.
                    Nie dziw się zatem, że są tacy, którzy to wyśmiewają, bo to naprawdę wygląda jak kabaret...
                    • Gość: bpos Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:44
                      ty, maz, to ciekawy facet jesteś.
                      Siedzisz tu pare godzin i trolujesz.
                      Zabrał byś się za jakiekolwiek pożyteczne zajęcie, a nie plucie na Kowalczyk, która jest najwybitniejszą polską narciarką w całej naszej historii.
                      Wielu jest z niej dumnych. Z tego, że poza Bjoergen, równo leje całą resztę narciarek całego globu, za którymi stoją pieniadze i technologia.
                      A u nas trener zawodniczka i 4 serwismenów dokonuje tego czego nikt inny nie potrafi.
                      Pluj dalej jeśli lubisz, ale to hanbiące zajęcie.
                      • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 20:14
                        Pokaż mi choć jedno zdanie tutaj, w którym opluwam Kowalczyk. To że drwię z kołtuństwa i głupoty "alergików uczulonych na astmę", nie oznacza przecież, że opluwam Kowalczyk. Nie dostrzegasz tej subtelnej różnicy? A może sam jesteś "alergikiem"?
                        Dlaczego nie skrytykujesz tych wszystkich, którzy z zawziętością opluwają Bjoergen i inne astmatyczki? Czyżby mentalność Kalego?
                        • Gość: zzz Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 20:24
                          Popatrz, i ty też nazywasz je astmatyczkami. Do czego to doszło?
                          • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 20:34
                            A cóż złego jest w słowie astmatyczki? Przecież to tacy sami ludzie jak inni i mają takie same prawa.
                            A może uważasz, że astmatyczki to jakaś zaraza przywleczona przez kosmitów?
                            • Gość: kumaty czy nie? Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:06
                              A cóż złego jest w słowie astmatyczki? Przecież to tacy sami ludzie jak inni i
                              > mają takie same prawa.

dlaczego nie mają takich samych praw w sporcie - tylko biorą to co jest niedozwolone? Niech biegają na takich samych prawach!
        • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 20:05
          "Ja nikomu nie życzę choroby, ale czy Kowalczyk nie mogłaby "rozchorować się" na astmę? "
          Pewnie by mogła, ale się boi, bo jakie by wtedy miała wytłumaczenia swych porażek z Bjoergen?
      • nomorepis PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... 18.03.11, 15:18
        Solidarny dziennikarz napisałby tak:
        (...) Nasza królowa nart, która już jakiś czas temu (i to po raz kolejny!) zdobyła kryształowe kule tym razem za sezon 2010/11, jakby od niechcenia przebiegła ten rozgrzewkowy dystans (2,5 km) i bez większego trudu zdobyła zaszczytne, drugie miejsce, pokonując m.in. zdobywczynię kryształowej kuli w sprintach 2010/11 Piotrusię Majdicz i aktualną mistrzynię świata Teresę Johaug. W zawodach startowała również Marit Bjoergen, której po raz kolejny w tym sezonie nie udało się zdobyć żadnej z kryształowych kul.
        :-)
        • oloros Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 15:29
          dziennikarze wiedza ze pisza dla holoty - tam nie liczy sie sport - ale Nase - wygrywaja
          i ten bebenek jest ciagle podbijany - no bo co beda czytac jakas analize sportowa np biegu?
          stad komentarze i komentatorzy nie musza sie znac na sporcie - wprost przeciwnie maja nadmuchiwac szowinistyczny i nacjonalistyczny balon dla wsiowej holoty
          podobnie jest z tv- do sniesznosci doprowadzaja komentatorzy sportowi - ktorzy siedza i brzuchy im sie wywalaja na stol i wdziecza swoje czerwone grube ryje do kamery pieprzac trzy po trzy
          • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 18:35
            Masz rację, ja myślę, że robią to celowo, by sprowokować na forum całe to chamstwo do ujadania. Podejrzewam, że też maja niezły ubaw, jak czytają te wszystkie pomstowania na Norwegów i FIS...
            • Gość: zzz Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:24
              I popatrz, jaki celny komentarz - sprowokowali was do ujadania (bo niczym innym tego co piszecie nazwać nie można) i nawet określiłeś wreszcie, kim jesteś.
      • Gość: łowca_nielogiczny PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:26
        "Fantastyczny bieg Kowalczyk w głębokim śniegu"?

Czyżby inne zawodniczki nie biegły w tymże śniegu? Jedna z nich biegła nawet o 10,6 sekundy fantastyczniej.
      • franek-janek PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... 18.03.11, 15:29
        Nie ma powodow do paniki i pyskowania narty mowia same: Marit Bioergen pokazala jeszcze raz kto tu rzadzi, pochylic czola i pogratulowac.
        • erg_samowzbudnik Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 18:50
          franek-janek napisał:

> Nie ma powodow do paniki i pyskowania narty mowia same: Marit Bioergen pokazala
          > jeszcze raz kto tu rzadzi, pochylic czola i pogratulowac.

Jasne można też dać sobie w żyłę i też pochylić czoła.
      • Gość: Kuba PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.echostar.pl 18.03.11, 15:31
        Drugie miejsce Kowalczyk cieszy , ale gdy ktoś się uważa za jedyna i niepowtarzalna gwiazdę narciarstwa klasycznego , w dodatku zdrową , to siłą rzeczy budzi to niesmak.
        Dziwię się ludziom tutaj piszących o astmie i Justynie też , ze obraża kogoś takiego jak Bjoergen w dodatku nie mając dowodów. Marit wygrała wiele razy w PŚ i jest naprawdę wielka mistrzynią. Wg mnie obrażanie Marit jest tak samo nie dorzeczne jak obrażanie Armstronga o jakieś nieczyste zagrania. Szanujmy wielkich mistrzów i uczmy się również przegrywać.
        Przegrana o 10 sekund na dystansie 2,5 km to naprawdę dużo , ale Kowalczyk tez jest świetna i trzeba docenić jej wyniki bo następny taki sportowiec narodzi się za 50 lat w Polsce.
        Powiedzcie mi jeszcze Skad wiecie o astmie Johaug? Bo Kowalczyk mówiła? Powiem szczerze , że nigdzie się tego nie doszukałem , ze Johaug jest astmatyczką.
        A to co przytoczył MAZ z dojeniem krowy przez Johaug jest całkiem sympatyczne , bo to fajnie , że Therese jest normalna skromna dziewczyną.
        • Gość: Ania Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.11, 16:22
          A co ma wspólnego dojenie krów ze skromnością? Znaczy się, że u nas każdy rolnik dojący krowy jest sympatyczny i skromny ;-)
        • Gość: aes Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:26
          Czy mówienie prawdy jest obrażaniem? Przecież Bjergen sama mówiła, że jest astmatyczką.
      • Gość: krzysztof PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:59
        Fakt Kowalczyk jest słabiutka,wole ogladać naszych narciarzy,oni sa tak dobrzy że nawet nie muszą strartować,a ona znowu jakies tam drugie miejsce żenada.
        Dobrze ze koniec sezonu teraz przynajmniej popatrzymy na naszych herosów piłkarzy którzy ida od zwyciestwa do zwycięstwa,kolarzy których pełno w peletonie zawodowym i uzbierali tyle zwycięstw w Tourze i Giro że Kowalczyk powinna sie wstydzic. w zasadzie tak trzeżwo jak spojrzymy na nasz sport to nikt nie jest drugi wszyscy wygrywają tylko ta Kowalczyk ciagle druga.Powinna sie wstydzic i brac przykład z innych sportowców!
        • Gość: bpos Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:54
          Masz rację Krzysztofie.
          To naprawdę żenujące że tv transmituje zawody, w których udział bierze Justyna Kowalczyk. Powinni również zaprzestać wydawać pieniadze na transmisje z Adamam Malyszem, bo on jescze gorszy od Kowalczykówny ;)
          W tv powinna być tylko i wyłącznie nasza piłka nożna.
          No i cymbergaj, choć nie wiem jak się tu w światowym rankingu plasujemy.
          Pomiędzy piłka i czymbergajem, warto trochę czasu przeznaczyc na nową dyscyplinę: Krakowskie Przedmieście Walking.
          Reasumując: wiecej naszych biegaczy narciarskich w tv i zaprzestać pokazywania ciagłych porażek Jystysi.
          Pozdrawiam.
      • Gość: Baza PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.belchatow.vectranet.pl 18.03.11, 16:00
        I znowu pierwsza wśród zdrowych i druga w kategorii open. Jak się ostatnio przyjrzałem Norweżce, to open jest wręcz podwójne. Nie dość, że ona bierze sterydy, to jeszcze przy tym zbudowanym na sterydach umięśnieniu kompletnie nie przypomina kobiety, więc gdybym nie wiedział kto to jest, uznałbym, że Justyna rywalizuje z mężczyzną.
        • Gość: Polka Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 16:34
          HEHWEHE Powiedzial co wiedzial !!!!!!!!!!!! Kowalczyk modelka no nie ? Marit ma chociaz milutka buzke !!!!!!!!!!!!
          • Gość: wildak zależy co kto lubi IP: *.183.177.90.dsl.dynamic.eranet.pl 18.03.11, 17:14
            i.wp.pl/a/f/jpeg/26374/marit_bjoergen_tylko_fakt_duze.jpeg
            • Gość: Marit Re: zależy co kto lubi IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 17:38
              A zamiesc takie zdjecie Justyny zrobione w identycznej sytuacji to porownamy. OjOj Oj pewnie zmienilbys zdanie. A tak apropo- zazdroscisz jej tego cialka no nie ?
            • maz-48 Re: zależy co kto lubi 18.03.11, 18:50
              Te wyrzeźbione na brzuchu kaloryfery na pewno nie są efektem Symbicortu. Trzeba wielu lat ciężkiej harówy na siłowni, by wyrzeźbić taką muskulaturę. Oczywiście, że nie każdego na to stać, zwłaszcza kobiety, ale niech później nikt nie wmawia że "zmora" Kowalczyk zawdzięcza swe sukcesy astmie, bo z całą pewnością tak nie jest. Cycki ma malutkie, to fakt, ale znam wiele sportsmenek (o nic nie podejrzewanych), które zupełnie niczego nie mają pod koszulką...
              Justyna Kowalczyk stwierdziła, że nie chce tak wyglądać. No to jeżeli nie chce, to niech nie ma pretensji, że ktoś kto chce, jest jej udręką i ciągle ją pokonuje...
              • Gość: gość Re: zależy co kto lubi IP: *.lukman.pl 18.03.11, 20:13
                Tak tak,na tych siłowniach to sami pracowici ludzie ,jakby nigdy nikt na siłowni nie był .Normalnie sami uczciwi ,żadnych dróg na skróty.Może ktoś z kulturystów uświadomił by co niektórych ,bo aż woła to o pomstę do nieba.Niektóre sportsmenki nie chcą tak wyglądać i nie wszystkich interesują małe Pudziany,nie obrażając naszego strongmena.Ciekawe dlaczego komisje antydopingowe chcą wkroczyć w ten obszar.Normalny człowiek na siłowni nie idzie tam po takie rozwinięte mięśnie.Mówi sie MAZIE BIUST,cycki to ma krowa albo wymię.Jesteś jako kibic udręką ,bo czytając cie mozna by stracić pewność siebie i popaść w zachwyt dla rywalek,nawet jakby zajmowały ostatnie miejsce.Zdrowy rozsądek chyba zgubiłeś .
                • maz-48 Re: zależy co kto lubi 18.03.11, 20:20
                  Och, jakiś ty wrażliwy. Nie wiedziałem...
            • oloros Re: zależy co kto lubi 18.03.11, 19:38
              alez to jest przemila dziewczyna,
              myslicie ze po kilkunastu latach harowki i wielu sezonow silowni mozecie wygladac inaczej?
              to sie mylicie
              • Gość: jojo Re: zależy co kto lubi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:40
                "Po kilkunastu latach harówki i wielu sezonach na siłowni" tak na pewno się nie wygląda, jeżeli w ogóle się wygląda.
        • ko_menta_tors Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 18:47
          Gość portalu: Baza napisał(a):

> I znowu pierwsza wśród zdrowych i druga w kategorii open. Jak się ostatnio przy
          > jrzałem Norweżce, to open jest wręcz podwójne. Nie dość, że ona bierze sterydy,
          > to jeszcze przy tym zbudowanym na sterydach umięśnieniu kompletnie nie przypom
          > ina kobiety, więc gdybym nie wiedział kto to jest, uznałbym, że Justyna rywaliz
          > uje z mężczyzną.

No bo ty się na wszystkim tak znasz... Uważaj, żebyś nie pomylił swojej dziewczyny ze swoim dziadkiem :))
      • amg53 Wygrała Astra Zeneca a nie Bjoergen......... 18.03.11, 16:18
      • Gość: biz PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: 78.157.187.* 18.03.11, 16:29
        GRATULACACJE DLA Bjoergen!! Niech wygra lepszy!!
        • Gość: notak Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 16:42
          Niech wygra lepszy ...inhalator :))
        • Gość: POLKA Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 16:47
          sport jest piekny bo wygrywa ten lepszy w tym dniu i w tej godzinie. Trzymaj sie Marit bo jestes gwiazda i suuuuuuuper dziewczyna.
      • Gość: Polka PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 16:44
        Ktos napisal ze Marit nawdychala sie pzred startem a ja widzialam ze na trasie stala pielegniarka i dala jest sie nawdychac. Nie widzieliscie tego a tak wszystko wiecie z wyprzedzeniem.Dz9isiaj tez ktos zablokowal Kowalczyk czy ma jakas inna wymowke. Musi nauczyc sie przegrywac. W biathlonie zawodnicy niektorzy uzywaja okularow i szkiej kontaktowych i nie slyszalam zeby Sikora komentowal to a przeciez to poprawia im wzrok ktory jest im niezbedny przy strzelaniu. Oj Oj Polacy ruski wrogami przez Smolensk bo falszuja prawde i to oni zabili polska elite a teraz norwegowie bo ksiezniczka Kowalczyk przegrywa z ich reprezentantami. Co bedzie nastepne ????????????
        • Gość: koziołek matołek Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:30
          Pójdziesz do lekarza i on ci powie, co robić, żeby nie pisać takich głupot.
          • Gość: Marit Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 21:40
            Lekarza norweskiego czy polskiego bo to strasznie duza roznica. Dla wyjasnienia podam ze srednia wieku umierajacych jest duzo wyzsza niz w Polsce .
      • Gość: Jurek PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: 203.88.94.* 18.03.11, 16:46
        Chorowite norweszki na dopalaczach nadal stanowia trudna bariere do pokonania dla zdrowej Justyny. Dlaczego protest tysiecy kibicow w sprawie jawnego dopingu i wypaczenia idei sportu nadal nie ma zadnej reakcji. Skandal i wstyd, , zepsucie i doping zamiast zdrowej sportowej rywalizacj
        • Gość: Polka Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 16:50
          Chlopie o czym ty piszesz --
          • oloros Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 17:00
            ubaw po pachy - znowu polskim orlom ktos skrzyda podcina
            ci wiesniacy nie umia przyznac ze jest zawodniczka ktora biega lepiej o klase
            Marit wygrala w sposob imponujacy - godny wielkiej mistrzyni- nie starcila nic do rewelacyjnej Therese na tym podbiegu / na ta gore ciezko jest wbiec bez nart latem/ a na zjezdzie gdzie zawsze byla rewelacyjna odrobila niewielka strate - koncowka - sa male gorki odrobila i nadbiegla jeszcze 10 sekunt
            rewelacyjna
            a przy tym - mialem przyjemnosc ja osobiccie poznac to jest przesympatyczna i madra dziewczyna - da sie lubic - i Norwedzy ja bardzo szanuja - biorac pod uwage ich powsciagliwosc w takich sprawach to marit osiagnela w Norwegii ogromny sukces -jest bardzo lubiana i szanowana - to wielka sprawa dla normalnej norweskiej dziewczyny
            Brawo Marit
            • Gość: sHHeba Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:16
              "...ci wiesniacy nie umia przyznac..." - tak się składa Bjoergen i Johaug pochodzą z klasycznej norweskiej wioski czyli też są wieśniaczkami wg twoich kryteriów....obrażasz swoje idolki....hm
              • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 19:47
                To że ktoś pochodzi z wioski nie oznacza wcale, że jest wieśniakiem w znaczeniu, o którym tutaj mowa. Wieśniactwem określa się potocznie zacofanie, prymitywizm, głupotę i kołtuństwo. Myślę, że wszyscy ci toczący tutaj tą beznadziejną wojnę z astmą i Bjoergen w 100% spełniają te kryteria...
                • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.lukman.pl 18.03.11, 20:18
                  .Jakie grypsy. Dobrze ,że sie wsi jako tako nie czepnołeś.Jaką wojnę,żadnej krwi nie widzę .No poobrażaj nas jeszcze,to takie mądre i inteligętne.
                • Gość: koziołek matołek Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 20:19
                  Zapamiętałeś definicję wieśniaka, jak ktoś podsumował ciebie?
      • Gość: nowa kombinacja PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.11, 17:11
        norweska = narty i inhalator
        • Gość: Polka Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 18.03.11, 17:18
          Polska kombinacja = narty i pretensje do Boga ze ma zdrowe dzieci !!!!!!
          • aramba Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 19:36
            No właśnie nie że zdrowe tylko, że chore :).
          • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 19:51
            Raczej "do garbatego żyda, że ma proste dzieci".
            Ale masz rację, dokładnie tak się zachowują...
        • Gość: Szrek Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:18
          "Marit Bjoergen nadal utrzymuje wysoką formę". Tłumacząc tekst na język polski dziennikarz winien był napisać: "Marit Bjoergen nadal zażywa...."
          • Gość: znafca Re:Kowalczyk na kolanach przed Marit - tak trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:56
            chyba zakonczyc dzisiejszy dzien.Dobrze,ze ona sama,znaczy Kowalczyk zmadrzala juz i nie oddaje wiecej zadnych glupich, pomawiajacych innych lepszych od niej, komentarzy. Tak mysle,ze ona juz sie z tych kolan wiecej nie podniesie.
            • Gość: koziołek matołek Re:Kowalczyk na kolanach przed Marit - tak trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:34
              Ona może nic nie mówi, ale ty nie przestajesz dodawać komentarzy "głupich, pomawiających innych, lepszych od siebie".
              • maz-48 Re:Kowalczyk na kolanach przed Marit - tak trzeba 18.03.11, 19:55
                A nie zauważyłeś przypadkiem, że "znafca" wyśmiewa i ma wielki ubaw z tego, że wpuszcza was w maliny?
                • Gość: gość Re:Kowalczyk na kolanach przed Marit - tak trzeba IP: *.lukman.pl 18.03.11, 20:20
                  ....i nie zauwazył,że sam juz dawno w tych malinach jest.
                • Gość: koziołek matołek Re:Kowalczyk na kolanach przed Marit - tak trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 20:22
                  Zauważyłem, że ze znafcą, olorosem i paru innymi stanowicie towarzystwo wzajemnej adoracji i, ponieważ nie potraficie niczego lepiej robić, prześcigacie się w zawodach plucia jadem i ustanawianiu rekordów w konkurencji, kto bardziej zgryźliwy i zakompleksiony. Jak myślisz, czy to ironia, czy coś innego?
                  • maz-48 Re:Kowalczyk na kolanach przed Marit - tak trzeba 18.03.11, 20:42
                    Myślę, że pora zakończyć na dziś ten kabaret. Nawet było zabawnie.
                    Jutro też jest dzień i nowy pojedynek MB - JK. Jak myślisz, kto znów wygra?
                    Odezwę się jutro wieczorem. Nara...
                  • oloros Re:Kowalczyk na kolanach przed Marit - tak trzeba 18.03.11, 21:48
                    nie wszyscy maja charakter kibola
                    wystarczy popatrzec - jak Marit biega - troche sie na tym znac - np biegac na nartach - i to wlasciwie wystarczy - te wszystkie Nasz/Obcy mnie nie interesuja
                    moze mam ta skaze ze lubie Norwegow - po tylu latach pracy z nimi mam do nich ogromna sympatie
                    tesknie za Norwegia - czesto tam jestem ale ostanio zdrowie juz nie takie
                    dzisiaj przeczytalem ksiazke Tarjei Vesaas a "Is-Slottet" i jakbym na krotko sie tam przeniosl...
                    • fajny.trak Re:Kowalczyk na kolanach przed Marit - tak trzeba 19.03.11, 12:14
                      rozumiem cie - sam biegam na nartach duzo - i nie znam innej tak pieknej formy spedzania czasu
                      mieszkam obecnie w Norwegii - trzeba sie troche na tym znac - Marit to wspaniala zawodniczka i ma niezwykla technike - moze troche silowa - ale pieknie biega
                      o Kowalczyk mowia w samych superlatywach chociaz pokazuje ze nie biega specjalnie ladnie - ale liczy sie skutecznosc kazdy jakos biega - ten styl Marit jest jednak absolutnie wspanialy

mnie rowniez razi ten szowinistyczny styl towarzyszacy sportowi - i on tutaj tez czasem sie przebija ale na pewno nie w mediach , publicznie - Kowalczyk po prostu za duzo chlapie - poza tym jak jest powazna to niech spowoduje zeby Zwiaek narciarski wystapil oficjalnie do FiS z protestem - niech atakuje FiS - bo jak atakuje personalnie to to jest pozasportowe babskie gadanie
                      pozdr
      • Gość: GOŚĆ PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.lukman.pl 18.03.11, 18:27
        Masz rację ,Marit może się nie podnieść .Smorawiński wspominał ,że to jest niebezpieczne,a lista ofiar jest długa.Dotyczy to wszystkich chorych ,biorących sterydy.
      • Gość: Jura PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalczyk... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 18:33
        Trochę to smutne, że mamy taką Justynę, a potem długo, długo nic. Bo przecież u nas wyczynowego narciarstwa klasycznego praktycznie niema. PZN udaje Greka i nawet o nim się nie zająknie, a warunki terenowe i atmosferyczne są przecież na Podlasiu znakomite. No ale komu by się tam chciało w to bawić?
        • ko_menta_tors Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 18:54
          Gość portalu: Jura napisał(a):

> Trochę to smutne, że mamy taką Justynę, a potem długo, długo nic.

A skądże smutne!! Radosne! Wyobraź sobie 20 takich Justyn i 20 Wierie.. coś tam, coś tam... Przcież niedługo maszerowlibyśmy na (Kijów, Oslo, Sztokholm... - niepotrzebne skreślić (Lublanę sam skreśliłem, bo się wycofuje (no,i jedyna koleżankuje z Justyną)))
          • aramba Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 19:36
            Ty jednak musisz mieć coś z głową...
            • Gość: zzz Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:41
              Daj mu spokój, podejrzewam, że to normalne w jego wieku...
            • maz-48 Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 18.03.11, 19:59
              O, kolejny zagubiony "fachowiec" się odnalazł. A już myślałem, że z rozgoryczenia, że Norwegia i astma wciąż trzymają się mocno coś złego sobie zrobiłeś...
              • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.lukman.pl 18.03.11, 20:23
                ....powiedział fachowiec o drugim fachowcu.Trzeba umieć śmiać się czasem z siebie ,szczególnie gdy nie mamy nic złego na myśli ,a nie ciągle prowokacja ,prowokacja.
              • aramba Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz 19.03.11, 00:03
                Ty coś strasznie przeżywasz maz coś tam. Klimakterium, przesilenie wiosenne czy brak wziewu?
        • Gość: gość Re: PŚ w biegach. Bjoergen znowu wygrywa, Kowalcz IP: *.lukman.pl 18.03.11, 19:00
          Tak u nas działacze są ważniejsi od zawodników.Młodziez mamy zdolną ,ale jak tacy działacze to zobaczą ,to odrazu są miernotami.Odrazu wmówia im ,że my tu stawiamy warunki,a wy macie robić jak każemy.Masz racje ,smutne to.
      • Gość: jaaa Re: PŚ w biegach. Kowalczyk goni Majdić i Bjoerge IP: 195.117.68.* 19.03.11, 20:59
        To nie fair...mężczyzna biega w kobiecych biegach...:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka