Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ILE MACIE PUNKTOW ZA POLFINALY?

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 23:33
    Sencjacja stala sie faktem, Grecja w finale. Z szybkim obliczen wynika ze
    bede mial 3 Portugalczykow i 3 Grekow w finale. MIalbym jeszcze jednego
    pilkarza ale Karagounis nie zagra za zolte kartki:((
    za polfinaly mam okolo 42 punktow,chociaz nie pamietam kto asystowal przy
    bramce Grekow?mozecie podpowiedziec,moze wlasnie Karagounis?????
    Obserwuj wątek
      • Gość: Chris Re: ILE MACIE PUNKTOW ZA POLFINALY? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.04, 23:46
        Tsiaritis
        • Gość: player Re: ILE MACIE PUNKTOW ZA POLFINALY? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 23:51
          thx,wlasnie sprawdzilem statystyki meczu i zgadza sie,ciekawe ilu z was jeszcze
          ma Grekow na kuponie, ja z 5 kuponow mialem ich na jednym i teraz sie ciesze ze
          jednak zaryzykowalem
          • Gość: Chris Re: ILE MACIE PUNKTOW ZA POLFINALY? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.07.04, 00:10
            Ja niestety tylko na jednym mam jednego Greka, ale za to Dellasa, który dzisiaj
            zdobył 19 pkt - jednak oprócz niego miałem tam tylko 2 Czechów i ani
            Portugalczyka, ni Holendra. Po ćwierćfinałach za to na moim najlepszym kuponie
            miałem po 4 Czechów, Portugalczyków i Holendrów i szczerze mówiąc zacierałem
            ręce przed półfinałami i finałami. Jednak stara zasada Kazia Górskiego mówi:
            "Dopóki piłka w grze", czy inaczej: "Nie dziel skóry na niedźwiedziu". No i mam
            za swoje :-(((
            • oregon Re: ILE MACIE PUNKTOW ZA POLFINALY? 02.07.04, 10:42
              > "Dopóki piłka w grze", czy inaczej: "Nie dziel skóry na niedźwiedziu". No i
              mam
              > za swoje :-(((

tym bardziej ze Niedźwiedź zszedl z powodu kontuzji :)
      • konev3 Re: ILE MACIE PUNKTOW ZA POLFINALY? 04.07.04, 11:38
        Ja mam 44 - bez Greków. To malo czy duzo?
      • Gość: Voytech Re: ILE MACIE PUNKTOW ZA POLFINALY? IP: *.toya.net.pl 05.07.04, 00:54
        67 punktów - daje 291. miejsce w klasyfikacji kolejki
        61 punktów - 911. i 946. (?) miejsca (dziwne, że nie ex aequo.. no ale to "GW",
        czysta amatorszczyzna)
        W półfinale i finale odpowiednio 36 i 20, 34 i 20, 31 i 28. Nie wiem, które to
        daje miejsca, może gdzieś za tydzień opublikują klasyfikację..
        Dwa razy się w to bawiłem - pierwszy i ostatni.
        • Gość: Jurek Re: ILE MACIE PUNKTOW ZA POLFINALY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 01:11
          Chociaż nie spotka to się z pewnością z przychylnym przyjęciem będę bronił
          gazety, bo z powodu własnego lenistwa wieszasz na niej psy.
          Tymczasem niejednokrotnie wystarczy zajrzeć do regulaminu.
          I tak w podniesionej tutaj sprawie regulamin określa jasno zasady ustalania
          kolejności przy jednakowej ilości zdobytych punktów, a mianowicie:

7. W każdej kategorii zwycięża uczestnik, którego drużyna zdobędzie najwięcej
          punktów. Jeśli dwóch lub więcej uczestników zdobyło tę samą liczbę punktów,
          wtedy o kolejności w klasyfikacji decydują kolejno:

7.1. Reguła Ataku, czyli łączna liczba punktów za bramki zdobyte przez piłkarzy
          wybranych przez uczestnika (im więcej, tym wyższa pozycja);

7.2. Reguła Fair Play, czyli łączna liczba punktów straconych przez piłkarzy
          wybranych przez uczestnika za żółte i czerwone kartki (im mniej, tym wyższa
          pozycja);

7.3. Reguła Pierwszeństwa, czyli data doręczenia kuponu na adres wskazany w
          pkt. II.4. (im wcześniej, tym wyższa pozycja).

8. Jeżeli po uwzględnieniu wszystkich powyższych Reguł nadal dwóch lub więcej
          uczestników zajmuje tę samą pozycję w klasyfikacji, wówczas zostanie ogłoszona
          dogrywka, której zasady zostaną podane na piśmie uczestnikom, których to
          dotyczy, przynajmniej na trzy dni przed jej przeprowadzeniem.

A więc wcale nie dziwne, że nie ex aequo.

pozdrawiam
          Jurek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka