Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte

17.06.14, 21:11
    Uwaga: okno transferowe będzie jeszcze jutro otwarte.

Jak się okazało rekordowa liczba Prezesów chciała dokonać zmian w ostatniej chwili. Przez to obciążenie serwisu - nie udało się wszystkim.

W związku z tym jutro (w środę) ok. godz.11 otworzymy ponownie okno do godz.18 (2. mecz kolejki) by można było dokonać korekt i zapisać skład.

Będzie tylko jedno ograniczenie: piłkarzy Brazylii i Meksyku nie można kupić, sprzedać ani dokonać ich zmian w składzie (np. ustawić czy zabrać kapitana)

Mam nadzieję, że w części zrekompensuje to kłopoty z ostatniej godziny dzisiejszego okna, za które przepraszamy. [Bartek]
    Obserwuj wątek
      • Gość: AG Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 21:17
        Właściwa decyzja. Pochwalam logiczne podejście do problemu.
        Pozdrawiam
        AG
        • Gość: Budinho Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.14, 21:20
          Akurat mi w ostatniej chwili "podmieniło" kupionego na ostatnią chwilę Aguillara za Oscara którego już miałem od dawna. Aguillar miał iść na obronę. Czy da się to poprawić? Piszę to jeszcze w trakcie meczu, gdy obaj zawodnicy nic nie osiągnęli.
      • siarkowcy1 SMS zwrotny 17.06.14, 21:21
        A jak odzyskać kase lub sms zwrotnego? Wysłalem o 19.55 WM2 na nr 7268 i nie otrzymałem zwrotnego. Proszę o info na meila.
      • obcyastronom1 to nie rozwiązuje sprawy ! 17.06.14, 21:25
        wygrajlige_pomoc napisał:

> Uwaga: okno transferowe będzie jeszcze jutro otwarte.
        >
        > Jak się okazało rekordowa liczba Prezesów chciała dokonać zmian w ostatniej chw
        > ili. Przez to obciążenie serwisu - nie udało się wszystkim.
        >
        > W związku z tym jutro (w środę) ok. godz.11 otworzymy ponownie okno do godz.18
        > (2. mecz kolejki) by można było dokonać korekt i zapisać skład.
        >
        > Będzie tylko jedno ograniczenie: piłkarzy Brazylii i Meksyku nie można kupić, s
        > przedać ani dokonać ich zmian w składzie (np. ustawić czy zabrać kapitana)
        >
        > Mam nadzieję, że w części zrekompensuje to kłopoty z ostatniej godziny dzisiejs
        > zego okna, za które przepraszamy. [Bartek]

Panie [Bartku]
        To jest rozwiązanie z cyklu "trochę być w ciąży".
        Dzisiejszego meczu zupełnie nie należy brać pod uwagę, a transfery związane ze sprzedażą posiadanych piłkarzy Brazylii i Meksyku należy nie zaliczać do limitowanych. Ponadto przed następną kolejką, każdy powinien móc zakupić bez limitu tylu piłkarzy Brazylii i Meksyku, ilu posiadał.<br />
        <br />
        Wiem, może to skomplikowane. Ale sorry, przerosło was, to teraz kombinujcie.
        • Gość: MICZ anulowac jeden mecz i po sprawie IP: 151.248.56.* 18.06.14, 07:37
          [i]ANULOWAC JEDEN MECZ I PO SPRAWIE. jakis komprmis musi byc. jak wszystkim to wszyskim.ktos miał piłkarzy meksyku i brazylii a ktos nie. albo wszystkim albo nikomu
          • Gość: michu Re: anulowac jeden mecz i po sprawie IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.14, 10:51
            tylko anulowanie meczu bra-mex tez nie jest sprawiedliwym rozwiazaniem dla graczy ktorzy byli zainteresowani przede wszystkim na zmianach pilkarzy z innych zespolow - np ja mialem w skladzie 3 z urugwaju i chcialem 2 z nich wymienic bo urugwaj gra padake i anulowanie wczorajszego meczu nic mi w tym momencie nie daje, urugwajcow jak mialem w skladzie tak mam.
            A argumentacja ze ci co chcieli zmienic na ostatnia chwile to cwaniacy jest z doopy. Mialem w skladzie 2 belgow i musialem wiedziec czy warto ich zostawic czy nie. Pierwszy raz gram na gazecie.pl w managera, dotychczas tylko w fantasy lige na wp i nigdy tam sie nie spotkalem z takimi problemami jak tu - wiec niech nikt mi nie wmawia ze wiedzialem ze tak bedzie, bo nie wiedzialem. Nie mowiac juz o tym ze zaskoczylo mnie rozpoczecie kolejki 2 przed zakonczeniem 1 - jakos nie przyszlo mi do glowy sprawdzic jeszcze przed rozpoczeciem mundialu terminarza pod tym wzgledem
      • Gość: scorpio Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.robnet.pl 17.06.14, 21:32
        a to ze nie szlo ustawić składu bo non stop zawiecha to jak potraktujecie
        przerosło to was i tyle

• Gość: ... Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 194.42.110.* 18.06.14, 07:05
          Ja sie na to niezgadzam !!!!!brazylia gra pyte w pierwszym meczu !!!!! 2 gim meczu to samo !!!!! chciałem zmienić tego nieszczesnego Freda na Van persiego i co teraz mam dalej w skladzie trzymac tego nieudacznika bo Wam sie serwery zablokowały? . Moja propozycja transfery dzisiaj do 18 i Brazylie nie uwzgledniamy z meksykiem. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: sn Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.play-internet.pl 17.06.14, 22:22
        To nie jest dobre rozwiązanie. Prezesi , którzy kupowaliby zawodników Brazylii (brać ich na kapitana) teraz mają łatwiejszą sytuację niż ci którzy dokonali zakupu przed rozpoczęciem kolejki. Łatwiej wybierać drużynę (zwłaszcza kapitana) gdy jest mniej spotkań do rozegrania. Zmiany można było robić też wczoraj, a nie trzeba czekać na ostatnią chwilę Otwarcie jutro okienka zepsuje grę. A sytuacja pewnie powtórzy się przed kolejnymi oknami transferowymi i co wtedy
      • aesan Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte 17.06.14, 22:55
        Lepsze takie rozwiązanie niż żadne, nie będę narzekał. Tylko dlaczego dopiero od 11 zamiast o 2-ej w nocy, kiedy skończy się mecz Rosji z Koreą? To 7-godzinne okienko raczej nie będzie wszystkim pasować.

Jestem jednym z tych pokrzywdzonych, którzy czekali do ostatniej godziny tylko dlatego, że nie mieli innego wyboru (trudno było decydować, gdy gracze Belgii jeszcze nie skończyli meczu).
        Kiepska infrastruktura serwerowa była ogromnym rozczarowaniem, i jestem pewien że nie tylko mnie kosztowała sporo straconego czasu i wiele frustracji. Tym bardziej gdy nie wszystkie transfery i zmiany składu zapisały się poprawnie i zostałem z ustawieniem które po części zostało wybrane automatycznie.

• Gość: biber Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 213.192.91.* 17.06.14, 23:00
        to tez jest nie do konca w porzadku bo przez serwer nie zmienilem kapitana i zastepcy wiec powinniscie anulowac wszystko lacznie z dzisiejszym meczem bra-mex
        • Gość: biber Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 213.192.91.* 17.06.14, 23:06
          dodam ze mialem zamiar zdjac z kapitana Neymara (bez wzgledu na dzisiejszy wynik spotkania) wiec jutrzejsze okno transferowe powinno byc w pelnym zakresie wlacznie z transerami i ustawieniem kpt
        • Gość: goodDECISION!!!!!! Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.internetia.net.pl 17.06.14, 23:43
          :brawo::brawo::brawo::brawo: Ledwo co zmienilem sklad, zeby jakos wygladal to jeszcze podczas grania hymnow nie bylem w stanie zmienic kapitana :brawo::brawo: A teraz Neymar 2pkt za mecz i wszyscy znajomi mi odjada :brawo::brawo: Bawmy sie :brawo:
        • Gość: ZMIENIAMY WSZYSTKO Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 151.248.56.* 18.06.14, 07:24
          nie powinno tak byc. mówi sie trudno transfery mozna było wczesniej zrobic. ja tez chciałem neymara posadzic przed meczem i nie mogłem i teraz kazdy moze sobie zmienic zawodnika a ja nie? gdzie tu sprawiedliwosc?
      • Gość: lewiatan137 Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.toya.net.pl 17.06.14, 23:18
        Tez mi laska. Kapitana mam Hulka jest kontuzjowany a wy rzniecie głupa i łaskawie pozwalacie na transfery poza Brazylia. Ciekawe co powiem znajomym których namówiłem na wasza grę.
        • Gość: .... Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 194.42.110.* 18.06.14, 07:09
          Bravo dokładnie !!!
      • Gość: szymcio33 Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.play-internet.pl 17.06.14, 23:31
        A co z meczem Rosja Korea??? któryu powinien być w pierwszej kolejce????????????
      • Gość: bart Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 23:45
        Chyba sobie zartujecie panowie organizatorzy. Osoby które dokonaly zmian w terminie sa teraz poszkodowane w stosunku do tych którzy wstrzymali się do ostatniej chwili. Przypominam ze zmian można było dokonać wcześniej i było to jasno napisane. Dlaczego wspieracie osoby które zaryzykowaly i czekaly na koniec meczu Belgii? W tym momencie jest to totalnie nierówne traktowanie bo część osób w kalkulacjach musiała uwzględniać Brazylię i Meksyk a część ma to z głowy i może się skoncentrować na mniejszej ilości meczów.
        • Gość: ... Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 194.42.110.* 18.06.14, 07:10
          spie...j !!!!
      • Gość: tomi Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.internetia.net.pl 17.06.14, 23:50
        A moze dlatego ze niektorzy czekali na to, aby przkeroczyc 50pkt i miec dodatkowe pieniadze na transfery?
        • Gość: bart Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 23:58
          a to jest twój problem że nie zdobyłeś ich wcześniej, równie dobrze mogłem czekać na mecz Rosji by osiągnąć 100pkt. Było napisane do kiedy można zrobić roszady, jak jest regulamin to trzeba się go trzymać. Ty czekałeś na 50 pktów a inni którym brakowało np.1 pkt do tej bariery zrobili zmiany bez sponsora i teraz są poszkodowani bo ty dostałeś pomoc a oni musieli zaryzykować
      • Gość: bart Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 23:53
        To po jaką cholerę macie ten cały regulamin? Jak mają się teraz czuć osoby które próbowały zmienić Brazylijczyków lub meksów którzy mieli nie zagrać? np. Hulk? Dokonałem zmian dzień przed terminem i okazuje się że jestem do tyłu bo trzeba ratować tyłki ofiarom losu. Szkoda że FIFA tak nie postępuje w przypadku sprzedaży biletów na mundial, bo tam też są przeciążone serwery. Wasze poczucie sprawiedliwości jest chore
        • Gość: Budinhopl Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.14, 00:08
          Popieram. Jestem "poszkodowany" bo nie zdążyłem z ostatnim transferem, ale to już moja wina. Zasady to zasady, nie powinno się dogrywać teraz jakiegoś specjalnego okienka.
      • Gość: tomi Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.internetia.net.pl 18.06.14, 00:18
        Rozumiem, ze wina gracza jest przeciazony serwer oraz wina gracza jest sms, ktory po wyslaniu o 20:10 idzie dokladnie (!) godzine? Jak tak to przepraszam!!
        • Gość: ertyu Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.play-internet.pl 18.06.14, 00:23
          Nie to nie jest wina gracza ale nie mozna naprawiać błędów popelniajac kolejne wobec innych. Ja np zmienialem o 20:50 na szybko bo wcześniej nie mogłem sie zalogować. .gram w lidze z kumplsmi i teraz kazdy wie jskie zmiany zrobilem..i beda korygowac..bo jedni ns pilce sie znaja a inni nie..i taka to wasza sprawiedliwosc
        • Gość: bart Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 00:36
          Nie to nie jest wina gracza. To jest wina GRACZY bo wszyscy jednocześnie rzucili się na zmiany. Serwer jest jaki jest, trudno wymagać by w darmowej grze mieli mega serwery tylko dlatego że może się zdarzyć godzinne przeciążenie. Może zamiast robić dogrywkę po prostu odejmiemy graczom którzy się wyrobili w czasie po 10 pktów, sytuacja się wyrówna. Albo Ci którzy zrobili zmiany wcześniej niech wskażą teraz jednego zawodnika który nie będzie brany pod uwagę przy punktacji ( oczywiście oprócz zawodników Brazylii i Meksyku )
          • Gość: Maciek Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.net.hawetelekom.pl 18.06.14, 01:19
            Jakie Kur..a okienko no ludzie pech to pech czemu ludzie maja być poszkodowani
            Przesadzacie
            Po cholere te SMSy jak wszystko i tak widac jest na chybł trafił ?
          • Gość: Mati Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 01:25
            Ludzie gram w tego typu gry od ładnych paru lat i nieraz pamiętam że były takie sytuacje, że serwery po prostu nie wytrzymywały..Robienie zmian na ostatni gwizdek jest po prostu głupie, wiadomo nieraz człowiek nie ma czasu (sam dzisiaj dopiero o 20 się zalogowałem a zmiany zatwierdziłem jakoś po 40 minutach.) a np. w grze moja11 bez problemu dokonałem zmian w 5minut. Ale to też nie jest powód żeby teraz zmieniać zasady, jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B a nie teraz kombinujecie i jeszcze raz otwieracie transfery, robi się niepotrzebny chaos. A jakieś pomysły żeby odbierać pkt tym co już dokonali zmian w 2 kolejce, to już totalna bzdura.
            • Gość: BEZ ZMIAN Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 151.248.56.* 18.06.14, 07:27

albo anulowaqc mecz brazyli z meksykiem albo nie robic zmien to bedzie nie fair do wszyskich zawodników co np chcieli zmienic neymara na kogos innego albo postawic na zawodników meksyku.anulowac mecz i bedzie jeden mecz mniej i powinno byc dobrze. jak nie to zostawic mozne było wczesniej pomyslec o transferach.
      • Gość: ..... Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 194.42.110.* 18.06.14, 07:18
        Nic nie zmieniam ma Was głeboko w poważaniu !!!!! bierzecie od ludzi pieniadze i robicie dziadostwo
      • Gość: Prezes Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: 195.117.188.* 18.06.14, 08:57
        Brawo!
      • Gość: marwi Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.static.betamed.3s.pl 18.06.14, 09:46
        zła i nieprzemyślana decyzja organizatora, który próbuje "ratować swoją skórę" i jednocześnie uszczęśliwiając jedną grupę uczestników "karze" drugą grupę, która zachowała się poprawnie i zrobiła transfery wcześniej !!! Czyli "karze" się za uczciwą i poprawną grę a wynagradza za "cwaniactwo".

nie od dzisiaj wiadomo, że tuż przed startem nowej kolejki jest największy ruch w sieci i tak jest we wszystkich grach i to niezależnie od tego jak ogromny i wydajny serwer się postawi. Ci co czekają ze zrobieniem transferów ryzykują, że się może to nie udać zrobić.

Ponowne otwarcie okienka po pierwsze naruszy regulamin:

"9. Uczestnik może w czasie sezonu, w terminach określonych przez niniejszy Regulamin, dokonywać zmian w składzie wybranego przez niego Klubu poprzez "sprzedaż" i "kupno" piłkarzy według ich wartości pochodzącej z aktualnej listy transferowej, przy zachowaniu dostępnego "budżetu" z zachowaniem limitu określonego w punkcie 5. i reguły układu piłkarzy 2-5-5-3 w ramach Klubu. Uczestnik może również między poszczególnymi kolejkami dokonać zmiany kapitana i wicekapitana Klubu/Drużyny."
        co jest podstawą do reklamacji.

Rozkład spotkań był znany od samego początku i na starcie gry trzeba było wymyślić taki sposób by nie było problemu a nie robić to w środku gry.
        • Gość: PanPoirytowany Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 10:01
          Jeśli już otwieracie ponownie okienko transferowe to dajcie ludziom wymienić zawodników z Brazylii czy Meksyku, przecież to wgl się nie trzyma sensu.Ktoś chciał zmienić Neymara np. a przez Waszą głupotę teraz nie może?!
      • Gość: Kuba Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.14, 10:16
        Bardzo dziękuję za reakcję. Muszę przyznać, że się tego nie spodziewałem i jestem mile zaskoczony. :)
        • Gość: 84marcin Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.14, 11:51
          A mi wywala błąd na czerwono a przecież nie sprzedałem ani nie kupiłem nikogo z Brazylii....nie rozumiem tego.
      • 29-luty link: uczestnik trafinie wypunktował admina Bartka 18.06.14, 10:40
        www.sport.pl/forum_sport/w,478,151550715,151552856,Re_do_Adminow_Kwintal_pszenicy_i_kolo_od_rowe.html
        Bardzo pięknie wypunktowane.
      • Gość: sn Re: Uwaga: Okno transferowe ponownie otwarte IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.14, 13:15
        Czyli Prezesi którzy chcieli zmienić zawodników Brazylii dostali po d.... Jedyna racjonalna decyzja to unieważnić mecz i wszystkim pozwolić na korektę składów aby wszyscy mieli równe szanse. ewentualnie nic nie zmieniać. Każdy mógł odpowiednio wcześniej skorygować skład , zwłaszcza że takie same problemy były przed I kolejką - skład miałem wstępnie założony i po 20 nie mogłem go skorygować. dlaczego więc przed 2 kolejką robi się przesunięcie okna transferowego a przed 1 kolejką nie było takiej możliwości?

Są równi i równiejsi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka