Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi!

18.04.02, 15:48
    Na ostudzenie atmosfery. Podajmy najbardziej realny (zaznaczam realny) skład
    Lecha na I ligę. Kogo chcielibyśmy widzieć w składzie, ale z zaznaczenim,że
    jest to realne do spełnienia (nie wpisujmy więc Żurawia, Gajtka czy Głowackiego
    albo Drumlaka). Według mnie warto się przyjrzeć przede wszystkim potencjalnym
    spadkowiczom- Śląskowi, KSZO, Stomilowi oraz znajdującej się w beznadziejnej
    sytuacji Polonii i Pogoni. Może razem poskładamy do kupy jakis sensowny skład,
    przypomnimy działaczom pewne nazwiska...Zabawmy się.Moja kadra:

Tyrajski- Michalski, Bosacki, Wójcik (Kryger)- Remień, Jacek, Kaczorowski,
    Podbrożny (Skrzypczak?????-help!!!)- Reiss (Goliński), Żelazowski
    (ŚLusarski/Ziarkowski), Dembiński

Trochę nie jestem przekonany do tego składu (brak pomysłu)więc liczę na inne
    koncepcje?
    Obserwuj wątek
      • cromm Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 18.04.02, 17:01
        Tyrajski,Mowlik,Kaczorowski,Jacek,Remień,Araś,Dembiński,Ziarkowski to połowa
        mojej koncepcji.......tą drugą połowe muszę przemyśleć.....
      • feelgood Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 18.04.02, 18:32
        Ze spadkowiczów wziąłeś jeno Żelazowskiego... Moim zdaniem nie ma tam nikogo
        wartościowego.

Z innej beczki: Jacek Kubicki w Koronie Kielce, a Tomek Najewski (bramka w UEFA
        ze Skonto - kto to pamięta) - prawy pomocnik niewiadomo gdzie...

nARKA
      • Gość: plastic Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 18.04.02, 19:03
        misza troche cie chyba zmartwie ale skrzypczak prawdopodobnie teraz gra na
        srodku... ale obrony :( lub lewej obronie! dobra moja jedenastka(1-4-4-2 baniak
        mowil ze o takim ustawieniu mysli)
        bramka: tyrajski( ale jak dalej tak bedzie gral to luncik)
        obrona: michalski, mowlik, bosacki, skrzypczak
        pomoc: jacek(scherfchen), kaczorowski, vukovic( wojciechowski,balek), remien
        ( matlak)
        napad: reiss, ziarkowski(juskowiak- ale tu chyba przesadzilem)
        mozliwe jest jeszcze w "mojej" druzynie przesuniecie michalskiego do pomocy.
        w kregu zainteresowan sa takze:terlecki( pomoc- chociaz watpliwe, a z jakiego
        powodu to wiecie ;)), wasilewski(obrona), dembinski, podbrozny. oczywiscie nie
        wszyscy pilkarze wymienieni beda zakupieni... teraz mniej przyjemna rzecz
        poniewaz nie dla wszystkich starcy miejsca... wiec kto odchodzi?: miklosik,
        przerada( chociaz moze dalbym mu jeszcze szanse?), zawadzki, bekas, bugaj( lub
        przysiuda)
      • Gość: mat2807 Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 19:50
        misza01 napisał(a):

>
        > Tyrajski- Michalski, Bosacki, Wójcik (Kryger)- Remień, Jacek, Kaczorowski,
        > Podbrożny (Skrzypczak?????-help!!!)- Reiss (Goliński), Żelazowski
        > (ŚLusarski/Ziarkowski), Dembiński
        >
        Czyzbys zapomnial o Mowliku??? Sa u niego jeszcze pewne braki, ale nie
        zapominajmy, ze jest to mlody zawodnik, reprezentant mlodziezowki, ktory juz
        niedlugo bedzie podstawowym graczem defensywy. A jego zdolnosc wykanczania
        stalych fragmentow gry jest dodatkowym i ogromnym atutem.
        • Gość: Pablo Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.04.02, 20:16
          Podbrożny i Dembiński ze znanych chyba wszystkim powodów -NIE! Tym panom już
          dziękujemy!
          Chętnie widzałbym w Lechu Wasilewskiego ze Śląska(może jeszcze Nazaruk).
          Żelazowski owszem, ale Ziarkowski myślę że jest dobry na II ligę, ale na I
          chyba jeszcze nie.
          Pzdr
      • Gość: exe Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 18.04.02, 20:45
        -Tyrajski
        |
        -Michalski (W. Kryger)
        -Mowlik
        -Wojcik
        -Bosacki
        |
        -Kaczorowski
        -Drumlak (Jacek)
        -Scherfen
        -Golinski (Remien)
        |
        Slusarski
        Gajtkowski (Ziarkowski)

====
        Nie będe otwierać nowego wątku - ktoś wie co się dzieje z tym brazylijskim
        obrońcą testowanym w sierpniu? Podobno był dobry, tylko kasy nie stało...
        • krzysiek.jarzyna Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 18.04.02, 22:11
          Gość portalu: exe napisał(a):
          > Slusarski
          > Gajtkowski (Ziarkowski)

Czy mam rozumieć, że Ziarkowski miałby być alternatywą dla Gajtkowskiego?
          Tych piłkarzy nie ma sensu porównywać, bo Gajtkowski to młody zawodnik, który
          nieźle sobie radzi w I lidze i ma przed sobą świetlaną przyszłość, natomiast
          Ziarkowski to średniej jakości kopacz, który błyszczy w słabej II lidze i, śmiem
          twierdzić, że I liga, to za wysokie progi dla niego. Z powodzeniem można znaleźć
          spośród obecnych napastników I ligi przynajmniej 10-15 lepszych grajków niż
          Ziarkowski
          • Gość: exe Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 01:27
            krzysiek.jarzyna napisał(a):
            > > Slusarski
            > > Gajtkowski (Ziarkowski)
            >
            >
            > Czy mam rozumieć, że Ziarkowski miałby być alternatywą dla Gajtkowskiego?

Obaj potrafią strzelać bramki, a takiego napastnika potrzebujemy. Miałem na
            myśli, że jeśli nie ściągnie się Gajtka (minimalne szanse) to potrzebny jest i
            tak jakiś snajper, Ziaro pierwszy mi do głowy przyszedł. Żurawskiego przecież nie
            kupimy :(
            • Gość: Sergio Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.echostar.pl 19.04.02, 20:39
              postawienie obok siebie Ślusarskiego i Gajtkowskiego jako przykładu na ludzi
              potrafiących strzelać gole jest chyba nie trafione. Gajtkowski i owszem ale
              Ślusarz to raczej ma z tym problemy. Pierwszy to boiskowy egzekutor, diabelnie
              skuteczny, drugi, przecież w podobnym wieku, wciąż się uczy i uczy, i uczy,
              uczy... aż w końcu ktos stwierdzi, że jest za stary i nieperspektywiczny. Gdyby
              wygrywanie meczu polegało na udanych kiwkach to Ślusarz byłby gwiazdą.
              sorki za szczerość, wiem, że paru osobom się teraz naraziłem - miłośnikom wciąż
              niespełnionego talentu tego zawodnika, ale uważam po prostu, że są lepsi od
              niego a do Gajtkowskiego to już NAPEWNO się nie umywa.
              • Gość: eex Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 21:13
                Gość portalu: Sergio napisał(a):

> postawienie obok siebie Ślusarskiego i Gajtkowskiego jako przykładu na ludzi
                > potrafiących strzelać gole jest chyba nie trafione. Gajtkowski i owszem ale
                > Ślusarz to raczej ma z tym problemy. Pierwszy to boiskowy egzekutor, diabelnie
                > skuteczny, drugi, przecież w podobnym wieku, wciąż się uczy i uczy, i uczy,
                > uczy... aż w końcu ktos stwierdzi, że jest za stary i nieperspektywiczny. Gdyby
                >
                > wygrywanie meczu polegało na udanych kiwkach to Ślusarz byłby gwiazdą.
                > sorki za szczerość, wiem, że paru osobom się teraz naraziłem - miłośnikom wciąż
                >
                > niespełnionego talentu tego zawodnika, ale uważam po prostu, że są lepsi od
                > niego a do Gajtkowskiego to już NAPEWNO się nie umywa.

• Gość: exe Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 21:21
                Olejcie twn drugi post ;-)))

Gość portalu: Sergio napisał(a):

> postawienie obok siebie Ślusarskiego i Gajtkowskiego jako przykładu na ludzi
                > potrafiących strzelać gole jest chyba nie trafione.

Widac zle napisalem i tyle :( Mialem na mysli Slusarza (potrafiacego utrzymac sie
                przez pol boiska przy pilce) + snajpera w ataku. Snajpera nie mamy (nie licze
                Telichowskiego czy Pachulicza bo nie chodze na mecze rezerw), a z "Kuszy" sie
                wycofuje. Zdaje sie ze polowa druzyn z naszej czesci Europy go chce, zreszta to
                na razie gwiazda 1/2 sezonu. Jednakze skutecznego napastnika nie mamy :(, a
                wlasnie takiego chcialbym miec w skladzie na I lige (stad pomysl z np. Ziaro).
                Hmmm. moze Zakrzewski okaze sie supersnajperem i w ekstrakasie? ;-))))
                • Gość: Sergio Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.echostar.pl 19.04.02, 23:45
                  teraz ciebie rozumiem
        • Gość: EB Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniako IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.08.02, 20:48
          przede wszystkim kaczorowski , i najwazniejsze zeby piskula juz nie grał
          statystow nam nie trzeba
      • Gość: apcio Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 18.04.02, 21:08
        ja to bym widzial tak:

tyrajski
        bosacki michalski mowilk
        golinski(lewa) surma(srodek) jacek(srodek) kaczorowski(prawa) dembisnki
        (ofensywny)
        reiss (moglby zostac juz jako ten grajacy menager hehe) i moskala (chcialbym
        tego mlodego ale chyba nic z tego wiec moze nazaruk)
      • Gość: Gallano Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 18.04.02, 21:58
        Jedyny zawodnik jakiego dostrzegłem to narazie Terlecki ze Stomilu Olsztyn
        później powiem reszte jak coś zauważe taniego i dobrego :-)

Pzdr.
        • feelgood Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 20.04.02, 13:42
          Terlecki już kiedyś był w Lechu (w przerwie zimowej bodajże tego sezonu w
          którym po meczu z ŁKS kibice zabrali policjantowi pistolet) i nie został
          zaakceptowany przez drużynę. Poza tym to mięczak i płaczka. Ryczy przy każdej
          okazji. Pamiętam jak histeryzował po meczu z Widzewem (pucharowe 2:0 za
          Topolskiego). Wrażliwiec taki. Ale piłkarz nie najgorszy.
          nARKA
        • Gość: Cahir Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.04.02, 11:58
          Tyrajski

Michalski Mowlik Bosacki Kryger( Kuś)

Jacek
          Kaczorowski Drumlak (Iwański lub Woś) Paluch
          Reiss Ślusarski( Kubicki)

Z obecnego składu należało by pożegnać: Bugaja, Przerade, Miklosika,
          Czajkowskiego i Golińskiego (w ostatnich meczach kompromituje się).
          Kuś- to młody zdolny obrońca z Polonii Warszawa.
          Woś- jeden z lepszych pomocników w naszym kraju, w czerwcu kończy mu się
          kontrakt z Ruchem
          Iwański- nie wiem, czy jest to ofensywny pomocnik, czy napastnik, ale jest on
          podobno przyszłością polskiej piłki.
          Altetnatywą dla tego składu mógłyby być ktoś z stajni Ptaka (Saganowski lub
          Jakubowski), ale trzeba by było ich wykupić, a nie tylko wypożyczyć.
          Jacek Kubicki- nikt nie wie co się naprawdę z nim dzieje. Pamiętacie jak sam
          wygrał mecz z Wisłą (4:1)? Uważam, że klub zachował się wobec niego bardzo nie
          fair. W sezonie kiedy spadaliśmy doznał kontuzji, a potem Pinter nie dał mu już
          szansy i kazał go wyj.... Może najwyższa pora, żeby dać mu drugą szansę?
      • Gość: budzik Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 22:04
        Czy powariowaliście z tym Podbrożnym, ma być tak samo jak z Araszkiewiczem.
        Wpuszczany na ogony (Baniak wie co robi) kompletnie nie przydatny dla zespołu.
        Jest w składzie tylko za wcześniejsze zasługi (umowa z prezesami?). Co do
        reszty to realistycznie będą pewno 2,3 wzmocnienia, napewno prezesi będą
        podpisywać umowy tylko z piłkarzami z kartami, a do wyścigu po nich ruszą inne
        kluby, które będą podbijać sobie (miesięczne uposażenia+premie) kontrakty
        piłkarzy. Teraz Lecha chyba jeszcze nie stać na całkowite przemeblowanie
        składu, a zresztą po co przecież bilans potyczek z I ligowcami nie jest taki
        zły, lepiej już teraz jeszcze w rozgrywkach II ligowytch szukać, próbować ludzi
        z rezerw, z zaprzyjażnionych klubów w regionie. Pzdr
        • Gość: sowa Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 18.04.02, 22:32
          Tyrajski
          Wojcik Mowlik Bosacki
          Remien Jacek Piskula Przerada
          Golinski
          Bugaj Slusarski
      • Gość: maciejx Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 23:02
        Obrona:
        Tyrajski - pewniak, mimo niewielkich zachwian na poczatku tej rundy.
        No i teraz zaczynaja się schody. Pare dni temu doszedlem do wniosku, ze nasza najsilniejsza
        formacja jest obrona. No i chyba....to się nie zmnienilo tylko po katowicach nie jestem takim optymista
        jak wczesniej. Szkoda. W pierwszel lidze nie gra się tak silowo, a napastnika, sczegolnie takiego jak
        pan G. Nie można ani na chwile zostawic samego.
        Augustyniak - myslalem, ze po tej. Wg FATALNEJ, podkreslam FATALNEJ jesieni (mimo, ze w wielu
        meczach nie wystapil no ale...) jesieni przyszla jakas stabilizacja formy. Niestety. Nie jest to zawodnik
        na ekstraklase.
        Mowlik. Młody, perspektywiczny. Ale obrona musi kierowac ktos doswiadczony.
        Wójcik- na upartego może zostac.
        Michalski - sam nie wiem swietny kondycyjnie i te sprawy ale w pierwszej lidze nie gra się 2 razy w
        tygodniu.
        Bosacki - bardzo by nam pomogl/
        Pomoc
        Miklosik, czajkowski - niestety. Dziękujemy za wszystko./
        Matlak- i tu pewnie spadnie na mnie fala krytyki za yto stwierdxzenie ale moim zdaniem lepszy od
        remienia.i jeszcze w dodatku przez niego musi grac na prawej.
        Jacek- zostaje.
        Tu przydal by się jhakis rozgrywajacy no i prawy pomocnik (przerada - dziękujemy)
        Kaczorowski- zdecydowanie tak
        Napad.
        Reksio zostaje, golina tez,
        Bugi bugi bugi gol!!!!! Szkoda, ale już chyba tego nie zaspiewamy, mimo ogromnej sympatii jaka
        darze tego zawodnika po jesieni,.
        Przysiuda -?? Zdecydowanie nie.

No i kwestia wymienianego przez Was, prawie wszytskich ziarkowskiego.
        Cholera. 2 liga to nien pierwsza. Mackiewicz - elana 24 bramki, a w leszku? Nic specjalneego.
        Powstrzymal bym się bo nie będę się wypowiadal o zawodnikui, którego widzialem raz w sezonie (jak
        prawie wszyscy...)
        Dembina- tak tak tak
        Podbrozny- nienie nie

Zobaczymy na co będą pieniadze.
        Ja licze na białka mimo wszytsko i powrot ślusarza.

pzdr

maciejx
        • Gość: Jankers RE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 22:06
          Nio to po kolei najpierw kogo się pozbyć, czyli brutalna prawda:
          August, Przysiuda(moze),Drajer(?), Remien mnie tez nie przekonuje nio i
          niestety BUGI tez sie tu znajduje!
          A teraz moi pewniacy:
          Bramka wiadomo, OBRONA: Michalski(rewelacja), Bosacki i może Wójcik, a Mowlik
          niech sie szkoli i ogrywa sie... na ławce :-) pomoc Matlak, Kaczorowski, Miklos
          i dla mnie przydałby się.... Piekarski, w końcu w Legii i tak nie gra a dobry
          to on naprawdę jest! Wiadomo że z Warszawy nie byłby może miło przyjęty
          transfer no ale cóż. Atak Reiss Golina i nie zaden Dembina(jak go widze na
          CANALu w Amice to mnie krew zalewa) tylko moze Bizacki albo Bykowski!!!
      • Gość: sw80 Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 18.04.02, 23:07
        Tyrajski
        Michalski, Bosacki, Mowlik, Wójcik
        Kaczorowski, Drumlak, Goliński, Remień
        Dembiński, Ślusarski

Moim zdaniem należy przede wszystkim przewietrzyć pomoc. Będzie to kluczowa
        formacja w zespole. Ku przestrodze przypominam dwa sezony 98/99 i 99/00. W tym
        pierwszym tylko Wisła była od nas zdecydowanie lepsza. Po tamtym sezonie z
        zespołu odeszli tylko Majewski oraz Wilk i pomoc przestała istnieć, później w 7
        meczach – 2 punkty...
        Chyba nikogo nie muszę przekonywać, że z obecną pomocą, Lech niczego w I lidze
        nie zwojuje. Czajkowski w meczu z Bełchatowem pokazał, że można się przewrócić
        na piłce, a z Katowicami było już tylko gorzej. Miklosik i Bekas są z pewnością
        waleczni, ale w I lidze trzeba mieć również trochę techniki, a tej im niestety
        brakuje. Nieco lepszy jest Jacek, ale zauważcie, że nawet gdy minie z piłką
        dwóch rywali, to z podaniem do partnera jest już znacznie gorzej. Nadzieje
        można wiązać z Golińskim (musi zdecydowanie ustabilizować formę), Remieniem
        (niemłody, ale co nieco potrafi) i... ewentualnymi wzmocnieniami.
      • Gość: ky-mani Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 23:39
        hmm... czytam nazwiska zupelnie rzucane jakby z kosmosu.. drumlak, gajtkowski
        cholera wie co jeszcze... uwazam ze w tych sprawach stapam troche bardziej po
        ziemi i wiedzac ze spekulacje transferowe a rzeczywisty stan kasy to dwa swiat,
        smiem twierdzic, ze jak narazie Lech jest atrakcyjnym klubem dla najlepszych
        pilkarzy 2-ligowych i bylych lechitow. ja osobiscie chcialbym nastepujacych
        zawodnikow: obrona: bosy, kryger (moze i stary ale na polske lige wystarczy),
        golanski (lks, gra z mowlikiem w U-21 mysle ze to talent). pomoc: kaczorowski
        na lewej, scherfchen - defensywny, seweryn (widzew, chlopak z poznania, kiedys
        go nie przyjeli do lecha choc bardzo chcial, jest zawodnikiem young boys berno
        wiec mogloby byc trudno go stamtad wyrwac ale to mysle dorby zawodnik na
        nieszczesna prawa pomoc). atak: mysle ze swietnym zakupem bylby zawdonik U-21
        iwanski ze szczakowianki, podobno talent czystej wody, nie od razu na lige ale
        lepiej miec takich na przyszlosc, dembinski (mimo mojej osbistej niecheci do
        niego, to jednak gra w 1 lidze to nie sentymenty i trzeba bedzie zdobywac
        punkty a on moze w tym pomoc), i moj osobisty hit (moze malo realny ale gdyby
        to bylo mozliwe) sosin - strzela w 1 lidze na zawolanie, po sezonie wraca do
        wisly, ktora pewnie znowu bedzie chciala go wypozyczyc, tylko za zbyt duza kase
        - tak mysle, ziarkowski - hmm jak dla mnie wielka niewiadoma.. no ale kto wie ?

pozdro,
        • Gość: mp Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 23:47
          moze rzeczywiscie Terlecki i Nazaruk???
          • andy02 Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 19.04.02, 00:24
            Dorzuce od siebie gracza, ktorego chyba nikt nie wymienil. Mam na mysli
            Macedonczyka Kapinkovskiego, ktory byl testowany zima i ponoc spisywal sie
            calkiem niezle. Z tego co pamietam, mial on grac na prawej pomocy czyli
            pozycji, ktora obecnie nie jest naszym atutem. Co prawda nie mialem okazji
            obejrzec go w grze, ale z tego co slyszalem, jest niezly (i pewnie stosunkowo
            niedrogi).
            • Gość: walek Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: 150.254.98.* 19.04.02, 08:43
              andy02 napisał(a):

> Dorzuce od siebie gracza, ktorego chyba nikt nie wymienil. Mam na mysli
              > Macedonczyka Kapinkovskiego, ktory byl testowany zima i ponoc spisywal sie
              > calkiem niezle. Z tego co pamietam, mial on grac na prawej pomocy czyli
              > pozycji, ktora obecnie nie jest naszym atutem.

andy02, uprzedziłeś mnie:-))) Przeglądałem sobie posty i czekałem na to nazwisko!
          • Gość: plastic Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 00:42
            Gość portalu: mp napisał(a):

> moze rzeczywiscie Terlecki i Nazaruk???
            terlecki raczej nie przyjdzie... pamietacie przygode z biblia??? ;) chociaz
            niewatpliwie przydalby sie

• Gość: kolej Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.stacje.agora.pl 19.04.02, 00:06
          ky-mami, czy jakos tam, do diaska ;-)))!
          Masz rację z Sewerynem - tez słyszałem o nim dobre rzeczy...
        • feelgood Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 20.04.02, 13:50
          Całkiem fajne pomysły. Kryger nie jest perspektywiczny, ale skoro wciąż radzi
          sobie w Bundeslidze, to tym bardziej przyda się w naszej extraklasie.
          Przypomnijcie mi proszę, na której stronie pomocy grał u nas Kaczorowski?
          W obronie nie skreślałbym Drajera.

No i odnaleźć w Kielcach Kubickiego!!! Chłopak miał talent.
          nARKA
          • Gość: Josh Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 12:28
            W Picia Reiss'a wierzyć trzeba, technicznie jest kapitalny brak mu jedynie
            ogrania (za długo grzał ławę w Niemczech), Kubicki,Russel ciekawe propozycje!
            Bosacki to strzał w 10, Kaczorowski też(może w 9) + rozgrywający zamiast
            Czajkowskiego myślicie, że nie starczy? O Tyraja, Ślusarza, Goliny, Jacka,
            Mowlika, Białka,Jabłońskiego jeszcze będą się inne kluby biły. Wójcik,
            Przerada, Matłak, Zawadzki, Remień,Araś, Drajer są dobrymi zawodnikami.Są chyba
            w stanie wprowadzać tych młodych do zespołu, problem jest z Bugim jest ok ale
            napastnik jak dostaje piłkę powinien próbować strezlić, nie wywalać sie nie
            podcinany.
            P.S.>ARTUR! Pokaż do końca rozgrywek, że umiesz grać!
      • Gość: tom Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 03:52
        dlaczego nie uwzgledniacie m.drajera?on zawswze byl zawodnikiem lecha(epizod w
        rakowie i w niemczech)jest wychowankiem.jego gra dla leszka skonczyla sie
        ciezka kontuzja,wczesniej byl podstawowym zawodnikiem druzyny.on ma papiery na
        granie w 1 ligowym leszku(razem z p.reisem,r.remieniem maja najwieksze
        doswiadczenie ligowe-nie liczac j.araszkiewicza).jest bylym mistrzem europy
        oraz polfinalista mistrzostw swiata razem z wymienianym m.terleckim tylko,ze
        marcin gral w japoni wszystkie mecze jako jedenen z nielicznych.moj typ na
        uzupelnienie obecnego skladu:bosacki,drajer,sznaucner,ziarkowski(zelazowski)+
        technicznie dobry srodkowy pomocnik moze nazaruk ale on chyba jest napastnikiem.
      • Gość: tom Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 04:14
        w sparingu z wks(trzcianka)gral chyba kapinovski.mialem wtedy duzego kaca i
        moge sie pomylic ale jezeli chodzi o kolesia wygladajacego na poludniowca-
        pomocnika to gral naprawde dobrze.
        • Gość: Camara Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: 217.96.35.* 19.04.02, 06:35
          Z nowych koniecznie Wasilewski z WKS-u.
          • misza01 Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi 19.04.02, 08:54
            Rozumiem oburzenie na Podbrożnego i Dembinę, ale ja akurat starałem się pisać o
            realnych wzmocnieniach, a nie rzucać nazwiska z kosmosu- Vukovic,Drumlak,
            Gajtkowski, Moskała...Sznaucer jest na liście życzeń Legii, więc też nie sądzę.
            odrobiłem zadanie domowe i oto niektóre propozycje (przyznam,że nie widzę aż
            tylu nazwisk, które można by sprowadzić do Lecha). Pamiętajmy,że Lech będzie
            polował na tych, którym kończą się kontrakty, a z tych zawodników których
            wymienię zupełnie nie wiem jak wygląda ich sytuacja kontraktowa:
            Ciesielski, Tarachulski, Scherfchen (wymieniliście, Maciej Kaczorowski z
            Pogoni, Jackiewicz, Szulik ze Stomilu może Bała z Gieksy....
            Drajer nie grał długo, podbnie Zawadzki, a my musimymieć skład gotowy już na
            pierwszą kolejkę. Skrzypczaka umieściłem na środku pomocy ze względu na zupełny
            brak pomysłu.
            • Gość: plastic Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 10:55
              misza01 napisał(a):

> Rozumiem oburzenie na Podbrożnego i Dembinę, ale ja akurat starałem się pisać o
              >
              > realnych wzmocnieniach, a nie rzucać nazwiska z kosmosu- Vukovic,Drumlak,
              > Gajtkowski, Moskała...Sznaucer jest na liście życzeń Legii, więc też nie sądzę.
              >
              > odrobiłem zadanie domowe i oto niektóre propozycje (przyznam,że nie widzę aż
              > tylu nazwisk, które można by sprowadzić do Lecha). Pamiętajmy,że Lech będzie
              > polował na tych, którym kończą się kontrakty, a z tych zawodników których
              > wymienię zupełnie nie wiem jak wygląda ich sytuacja kontraktowa:
              > Ciesielski, Tarachulski, Scherfchen (wymieniliście, Maciej Kaczorowski z
              > Pogoni, Jackiewicz, Szulik ze Stomilu może Bała z Gieksy....
              > Drajer nie grał długo, podbnie Zawadzki, a my musimymieć skład gotowy już na
              > pierwszą kolejkę. Skrzypczaka umieściłem na środku pomocy ze względu na zupełny
              >
              > brak pomysłu.

jak sam przyznales na srodek brak pomyslu.... mi osobiscie podoba sie gra
              vukovica a jego kontrakt z legła sie konczy wiec kto wie( caly czas to legia nam
              podkupuje zawodnikow moze i nam cos sie uda...) ale przyznaje: malo realne. a co
              myslicie o knadyjczyku russelu?? i jego koledze z obrony? moze warto sie zakrecic
              wokol nich?
              • misza01 Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi 19.04.02, 12:18
                zaczynamy schodzić na mieliznę.
                • Gość: Sergio Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi IP: *.echostar.pl 19.04.02, 20:54
                  misza01 napisał(a):

> zaczynamy schodzić na mieliznę.

oczywiście. Amerykanie przyjechali do słabiutkiego Lecha uczyć się grać w piłkę a
                  my teraz mamy ich ściągać do I-ligowego składu? No bez jaj panowie...

• Gość: exe Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 19:02
                Gość portalu: plastic napisał(a):

> jak sam przyznales na srodek brak pomyslu.... mi osobiscie podoba sie gra
                > vukovica a jego kontrakt z legła sie konczy wiec kto wie( caly czas to legia na
                > m
                > podkupuje zawodnikow moze i nam cos sie uda...) ale przyznaje: malo realne.

Nierealne praktycznie. Przy każdej okazji podkreśla, że kocha Partizana (o ile
                nie pojebałem ;-)) i tam chce grać. Jak mu sie nie uda - Legia też mu się podoba,
                a oni z chęcią go zatrzymaja.

> a c
                > o
                > myslicie o knadyjczyku russelu?? i jego koledze z obrony? moze warto sie zakrec
                > ic
                > wokol nich?

Amerykaninie chyba. Jego kolega to Jim Conrad? Jak dla mnie Russel jak
                najbardziej, w sumie jak Andy02 napisał, to zapomniałem też o Kapinkovskim, a to
                przecież między innymi ja mówiłem mu, że jest niezły ;-)
                Jeśli dobrze pamiętam to jesienią był wywiad z Ian`em Russelem, w którym
                twierdził on, że jest jak najbardziej zainteresowany powrotem do Lecha! Jak dla
                mnie - bardzo ciekawy pomysł, zwłaszcza, że po powrocie do USA został on mistrzem
                kraju i grał we _wszystkich_ meczach San Jose Earthquakes.
                Conrada nie pamietam jaki byl :(
                • andy02 Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi 19.04.02, 21:38
                  Gość portalu: exe napisał(a):

> Amerykaninie chyba. Jego kolega to Jim Conrad? Jak dla mnie Russel jak
                  > najbardziej, w sumie jak Andy02 napisał, to zapomniałem też o Kapinkovskim, a t
                  > o
                  > przecież między innymi ja mówiłem mu, że jest niezły ;-)

Zgadza sie :-)).

> Jeśli dobrze pamiętam to jesienią był wywiad z Ian`em Russelem, w którym
                  > twierdził on, że jest jak najbardziej zainteresowany powrotem do Lecha! Jak dla
                  >
                  > mnie - bardzo ciekawy pomysł, zwłaszcza, że po powrocie do USA został on mistrz
                  > em
                  > kraju i grał we _wszystkich_ meczach San Jose Earthquakes.
                  > Conrada nie pamietam jaki byl :(

Conrad prezentowal nawet przyzwoicie, ale pamietajmy, ze na tle beznadziejnego
                  wowczas Lecha (mozna powiedziec, ze prezentujacego trzecioligowy poziom). Mam
                  duze watpliwosci czy 1 liga to nie nazbyt wysokie progi dla niego.
                  Russela z kolei zapamietalem glownie jako bardzo szybkiego i przebojowego, ale
                  takze nieskutecznego zawodnika.

Z tym ze bylbym przeciwny sciaganiu zawodnikow na takiej zasadzie, jak wowczas
                  tych jankesow - przyjedzie, pogra 2-3 miesiace i wroci sobie do Stanow. Jak juz
                  przyjezdza i sie sprawdza, to niech zostanie rok, dwa.

• Gość: exe Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 22:10
                    > Conrad prezentowal nawet przyzwoicie, ale pamietajmy, ze na tle beznadziejnego
                    > wowczas Lecha (mozna powiedziec, ze prezentujacego trzecioligowy poziom). Mam
                    > duze watpliwosci czy 1 liga to nie nazbyt wysokie progi dla niego.

No nawet jeśli nie, to przy Bosackim, Wojciku i Mowliku w obronie to by sobie nie
                    pograł, skoro nie wybijał się jakos specjalnie.

> Russela z kolei zapamietalem glownie jako bardzo szybkiego i przebojowego, ale
                    > takze nieskutecznego zawodnika.

Tak też mi się zdawało...

> Z tym ze bylbym przeciwny sciaganiu zawodnikow na takiej zasadzie, jak wowczas
                    > tych jankesow - przyjedzie, pogra 2-3 miesiace i wroci sobie do Stanow. Jak juz
                    > przyjezdza i sie sprawdza, to niech zostanie rok, dwa.

Myślę, że on w tym wywiadzie przynajmniej, miał na myśli grę w Lechu bez powrotu
                    do MLS, już prędzej o wywalczeniu transferu do Bundesligi po jakimś czasie.
                    Grając w Stanach po prostu nie osiągnie więcej, bo nie jest Clintem Mathisem....
                    Ja byłyb za, ale nie wiem jak wygląda sprawa z rynkiem transferowym, bo w USA to
                    wygląda jakoś dziwnie... Myślę jednak, że warto byłoby przynajmniej zbadać tę
                    ewentualność (ajj, gdyby chociaż ktoś z klubu czytał to forum... ;-)
                    • feelgood Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi 20.04.02, 14:02
                      Czytają :)
                      nARKA
      • warsau Czy juz wiadomo jaki budzetem bedziemy dysponowac? 19.04.02, 19:45
        • Gość: plastic Re: Czy juz wiadomo jaki budzetem bedziemy dysponowac? IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 20:57
          ok. 15 mln( w tym splata wierzycieli)... chyba ze jakis niespodziewany sponsor
          sie pojawi. ale mysle ze i tak nie jest zle
          • andy02 Re: Czy juz wiadomo jaki budzetem bedziemy dysponowac? 19.04.02, 21:25
            Gość portalu: plastic napisał(a):

> ok. 15 mln( w tym splata wierzycieli)... chyba ze jakis niespodziewany sponsor
            > sie pojawi. ale mysle ze i tak nie jest zle

Dobra, dobra. Najpierw sie dowiedzmy ile z tych 15 mln (choc ja slyszalem o 12-
            15, wiec moze byc rownie dobrze 12 mln) pojdzie na splate wierzycieli. Jeszcze
            sie okaze, ze bedzie to kilka ladnych milionow i poczatkowo imponujacy budzet
            wcale nie bedzie taki duzy.
            • Gość: plastic Re: Czy juz wiadomo jaki budzetem bedziemy dysponowac? IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 22:26
              andy02 napisał(a):

> Dobra, dobra. Najpierw sie dowiedzmy ile z tych 15 mln (choc ja slyszalem o 12-
              > 15, wiec moze byc rownie dobrze 12 mln) pojdzie na splate wierzycieli. Jeszcze
              > sie okaze, ze bedzie to kilka ladnych milionow i poczatkowo imponujacy budzet
              > wcale nie bedzie taki duzy.
              dokladnie to mialem na mysli( dotyczy splaty wierzycieli) ale jakos nie udalo mi
              sie przelac tego na... to forum ;)... a co do budzetu to po przemysleniu:
              poczekajmy jaki naprawde bedzie( jacy sponsorzy i "ile" beda dawali)

• Gość: arena Re: Czy juz wiadomo jaki budzetem bedziemy dysponowac? IP: *.au.poznan.pl 21.04.02, 14:31
                Budżet to wielka niewiadoma. jedyne pewne pieniądze to Canal+.

Po poważnej analizie moja propozycja składu:

Tyrajski, rez Luncik

Obrona (4):
                w środku obrony Bosacki, Kaliszan (alternatywa: Wójcik lub Mowlik) na bokach
                ofensywnie grający Michalski i Drajer (chyba że udało by się Waldka Krygiera)
                rezerwa: nie skreślałbym Zawadzkiego, który przed kłopotami zdrowotnymi
                rozgrywał świetne mecze na obronie w młodzieżówce (np Anglia - Polska 0:0)

POMOC czwórką:
                1) Jeden z trójki: Skrzypczak - Szulik - Scherchfen (jeśli nie udało by się
                żadnego to Piotr Jacek) rez. Ktoś z juniorów

2 i 3) Skrzydłowi: Kaczorowski oraz zawodnik zagraniczny - nie ma sensu
                przepłacać za ligowych "przeciętniaków", będzie sporo czasu aby kogoś znaleźć -
                jeśli nikt by się nie znalazł, a były by pieniądze Bała, Jakubowski, rezerwowi
                na ławkę Jabłoński, Remień, Matlak.

4) Środkowy, ofensywny pomocnik: drugi zawodnik zagraniczny lub z konieczności
                Dembiński, Piskuła (byle nie Podbrożny). Może na stare lata na tej pozycji
                Miras T. spróbowałby swoich sił. Przy okazji pracy na witrynie o Lidze
                hiszpańskiej stale śledzę jego losy i właściwie w ostatnich miesiącach grał
                tylko raz ale strzelił zwycięską bramkę. Jego sytuację utrudnia fakt, że
                PoliEjido ostatnio wygrywa prawie wszystko a zwycięskiego składu się nie
                zmienia.
                Na rezerwie: Białek, Goliński (za wolny na skrzydło)

Atak:
                Ślusarski (po dłużej zapaści jak się odnajdzie to w sezonie strzeli conajmniej
                15 bramek)
                i albo: * lub **
                * typowy snajper, to wtedy w typie: Sosina, Ziarkowskiego,
                ** szybki, dobry w grze "jeden na jeden" : Kubicki, Reiss (w dawnej formie),
                Saganowski lub: np. gdyby w Widzew kupiłby Olisadebe lub inne gwiazdy polskiej
                pilki to niespodziewnie poza składem znajdzie się M.Zając idealny kandydat o
                takich parametrach. (jak w Łodzi będą szastać sianem można będzie go tanio
                kupić)
                Rez. Przysiuda, mlodzi z rezerw lub niższych lig.

Niestety to oznacza pożegnanie się z takimi piłkarzami jak:
                Augustyniak, Bekas, Bugaj, Czajkowski, Przerada, Miklosik (jego tylko
                wypożyczyć) co będzie niezwylke trudne z racji ich niewątpliwych zasług dla
                awansu. Nie są to zawodnicy tani i utrzymywanie ich przez klub nie było
                sensowne.

Co by nie zostało zrobione jedno jest pewne to będzie dotychczas najcieższy
                test Zarządu i trenera Baniaka. POWODZENIA.
                • Gość: arena Re: Czy juz wiadomo jaki budzetem bedziemy dysponowac? IP: *.au.poznan.pl 21.04.02, 14:48

> Miras T. spróbowałby swoich sił. Jego sytuację utrudnia fakt, że
                  > PoliEjido ostatnio wygrywa prawie wszystko a zwycięskiego składu się nie

Miras wczoraj po raz drugi pojawił się na murawie. Grał ostatnie 17 minut w meczu
                  z liderem Atletico Madryt przegranym 1:2. Wszedł na boisko przy stanie 0:1

PZD dla innych fanów M.T
                  • Gość: misza Re: jeszcze propozycja IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 17:29
                    Właśnie dowiedziałem się od E. Durdy komentującego mecz GKS-Amica,że Gieksa ma
                    tylko...3 zawodników z kontraktami na dłużej. Reszcie kończą sie one w czerwcu.
                    Nie wiem którzy to zawodnicy,ale zakładając,że zapewne Gajtek zmieni
                    Sypniewskiego w Wiśle a Sznaucer znajdzie się u Okuki w Legii, to zostaje
                    jeszcze sporo zawodników niezłych np Bała (wymieniony), Kubisz, Muszalik.
                    Biorąc pod uwagę tragiczną sytuację Gieksy warto się tam zakręcić, tym
                    bardziej,że są to w większości jeszcze całkiem perspektywiczni zawodnicy.
                    • Gość: misza Re: jeszcze propozycja IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 17:41
                      Jednym z tej trójki jest właśnie Gajtek- niech się Miklas z Basałajem martwią
                      jak wydębić kasę na Krzycha. Ale właśnie coś innego mi wpadło do głowy-
                      Sypniewski, w Wiśle już nie zagra, gdyby ktoś mi miesiąc temu podsunął takie
                      nazwisko to bym się postukał wymownie w głowę,ale dziś....W Radomsku się nie
                      wsydził grać, więc tym bardziej w Lechu, przy pełnych trybunach., ogromne
                      zainteresowanie, w końcu Lech to jest fyrma, obojętnie co się będzie działo
                      będzie w światłach reflektorów, a dla Sypniewskiego to może być ostatnia szansa
                      na to,żeby cokolwiek jeszcze osiągnąć w piłce, więc kto wie...Nie takie głupie
                      chyba
                      • andy02 Re: jeszcze propozycja 21.04.02, 20:22
                        Gość portalu: misza napisał(a):

> Ale właśnie coś innego mi wpadło do głowy-
                        > Sypniewski, w Wiśle już nie zagra, gdyby ktoś mi miesiąc temu podsunął takie
                        > nazwisko to bym się postukał wymownie w głowę,ale dziś....
                        > a dla Sypniewskiego to może być ostatnia szansa
                        > na to,żeby cokolwiek jeszcze osiągnąć w piłce, więc kto wie...Nie takie głupie
                        > chyba

Nie jest to glupie, ale jest pare ale.
                        Po pierwsze Sypniewski ma dosc dlugi i bardzo dobry kontrakt w Wisle. Moim
                        zdaniem Lech nie jest w stanie zaplacic porownywalnych pieniedzy. Co prawda moze
                        sie zdarzyc, ze Wisla sama rozwiaze ten kontrakt, ale na razie tak sie nie stalo.
                        Po drugie Sypniewski najwyrazniej ma jakies problemy z soba i nie jestem pewien
                        czy dobrze jest brac takiego gracza do druzyny.
                        Po trzecie Sypniewski w formie z wiosny tego roku (a mowiac wprost bez formy) nie
                        bylby zadnym wzmocnieniem. Jedna gwiazde bez formy juz mamy, po co nam druga.

Sadze ze za pieniadze, ktore trzeba by wydac, by sprowadzic Sypniewskiego, mozna
                        sprowadzic 2-3 bardzo solidnych graczy, ktorzy sie nam znacznie bardziej
                        przydadza niz Igor.

• misza01 Re: jeszcze propozycja 22.04.02, 08:12
                          no tak, to by było na tyle, chociaż gdyby przepracował długą w końcu przerwę
                          letnią razem z Reissem (z propozycji tu przedstawionych wynika,że jednak ciągle
                          w niego wierzymy), gdyby zrozumiał,że to ostatnia szansa, gdyby mu się
                          zachciało. . Rzeczywiście za dużo tego "gdyby"...
                          • Gość: salog Re: jeszcze propozycja IP: 62.233.186.* 22.04.02, 13:20
                            Uwaga genralna - sprowadzajmy graczy umiejących grać w piłkę!, nie zaś wysokich
                            toporów "z dobrymi warunkami fizycznymi"
                            1. Bramkarz: Norbert - choc przy całkiem prawdopodobnym transferze w ciągu
                            najbliższych dwunatsu miesięcy, to nie widzę zmiennika.
                            2. Obrona: kluczowa jest odpowiedź na pytanie jakim systemem zagramy. Według
                            mnie trzeba spróbowac grać czwórką i tutaj moje typy są takie. Mowlik (Wójcik),
                            Kaliszan (pierwszy i ostatni topór w składzie!), przy czwórce boki obrony muszą
                            być bardzo ofensywne i dlatego Michalski + ktoś nowy (może Kryger, choć ne
                            wiemy co on teraz gra). Drajer jako rezerwowy wraz z Truszczyńskim i juniorami.
                            3. Pomoc, czterech graczy: Jacek must sein jako jedyny z obecnej drugiej linii
                            z umiejętnościami na granie w ekstraklasie, potrzebny drugi środkowy (nie
                            będzie nas na nikogo stać) więc próbowałbym Golinę (powrót z ataku) lub Białka,
                            który ma talent i albo się rozwinie, albo do rezerw . Boki Kaczorowski (wstyd
                            przyznać ale zapomnaięm czy on gra lewego, czy prawego?) obstawiam lewą stronę,
                            ewentualnie typowałbym bocznego pomocnika KSZO (nie Dąbrowskiego) - wybaczcie
                            nie przygotowanie, ale chyba chodzi o Popielę - jest bardzo dobry technicznie i
                            tyle. Pozostałe nazwiska to Bała lub Woś (bardzo ciekawy gracz, któremu kończy
                            się kontrakt zRuchem) - ci dwaj ostatni to są Hanysy a wiadomo, że takim często
                            nie idzie poza Śląskiem. Bardzo dobry (!!!!) był Russell, ale tu jest kłopot,
                            że on może tylko przez 3 misiące - i jak tu na takim gościu budowac drużynę?
                            Napad to trudna sprawa. Jeżeli prawdą jest, że wykupienie Piotra Reissa
                            kosztować ma 600 tys. Euro to sorry nie! Starsznie doceniam to co Piotr robił i
                            robi dla klubu ale nie można stawiać sobie Rolls-Royca na taksówkę. Do lini
                            ataku muismy zrobić jeden spektakularny transfer i ja typowałbym Rasiaka (tylko
                            podwarunkiem, że po spadku Groclinu nastąpi tam mała wyprzedaż ;)), drugim
                            graczem musi byc Ślusarski, na zaminy Przysiuda + młodzi, młodzi, młodzi!!!!
                            Obok Ślusarza, potrzebujemy typowego egzekutora (dlatego mało realny Rasiak),
                            jeżeli nie on to trochę jest ciężko z takimi w lidze. Ziarkowski po wyjeździe z
                            Zamościa nie będzie wiedział jak wygląda bramka. Chodzi mi po głowie szalona
                            myśl o Włodarczyku, który chciał wrócić z Auxerre na pół roku do Śląska, może
                            więc zagrałby w Poznaniu? - choć tu też wchodziłoby w grę jedynie wypożyczenie.

Uwaga generalna - dużo rozwagi, promujmy naszych młodych graczy, ale nie
                            oczekujmy, że juniorzy dadzą utrzymają nas w lidze. W swoich rozważaniach nie
                            uwzględniam graczy Amici bo nie wierzę, że odejdą z dobrze i terminowo
                            płacącego klubu, grającego w pucharach do Lecha (bartku B. Starsznie chciałbym
                            się mylić!, bo wolę Ciebie tysiąc razy bardziej niż Kaliszana!)
                            • Gość: salog NAJWAŻNIEJSZY TRANSFER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.186.* 23.04.02, 14:40
                              Zapomniałem o najważniejszej propozycji dla Zarządu (podobno tu zaglądacie).
                              Proszę wytransferować Pana Fryzjera, który budzi tylko u Azjatów podejrzenia i
                              daje im powody do szkalowania Lecha!
                              • misza01 Re: NAJWAŻNIEJSZY TRANSFER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.02, 15:22
                                Jesli chodzi o graczy z Wronek to rzeczywiście chyba zbyt szybko
                                potraktowaliśmy przyjście Dembiny, Podbrożnego czy Bosego (chociaż Bartek
                                zawsze podkreślał,że tylko Lech i nic więcej). Myslę,że Bosy jednak może do
                                Lech trafić, swoje już zarobił a w Lechu nie jest tak super jak w Amice, ale
                                tragedii też chyba nie ma.Natomiast Mowlik- wybaczcie Panowie, ale chyba
                                przysłania wam obiektywną ocenę fakt,że strzela duzo bramek. Natomiast w
                                obronie sie strasznie gubi. najlepszym rozwiązaniem wg mnie to wypożyczenie-
                                tak postępuja dobe kluby- wypożyczenia na sezon-dwa- do ogrania.
      • Gość: kolej Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.stacje.agora.pl 23.04.02, 17:10
        Panowie, wróżymy z fusów. Nie znamy podstawowych faktów: ile klub będzie miał
        na transfery (1 mln?, 2?, 4?), jaki jest stan walk z Polonią i czy są szanse na
        pozyskanie stamtad kogokolwiek (pisze o tym w osobnym wątku), czy wiemy kogo
        spuszczamy i ile za nich mozna dostać (łacznie 100 tys.?, 300?, 600?) itepede..
        Ale mimo to - można się pobawić ;-))))
        Bramka - Norbi, na rezerwe Luncik tez jest OK
        Obrona - Bosacki (jesli beda pieniadze), Drajer, Zawadzki, Mowlik, Wójcik
        Michalski (nie mowie, kto gra w jakim meczu)
        Pomoc - Kukiełka (jesli będą pieniadze), Trzeciak (to nie jest niemozliwe!)
        Remien, Golina, Jacek, Białek, Aras, Kaczor, Kubicki
        Atak: Ślusarz, Przysiuda, Dembina, no i TRZEBA KOniecznie KOGOŚ KUPIĆ, ALE
        CHOLERA nie wiem kogo - Ziarkowski chyba nie, Gajtek za drogi... moze jednak
        NAZARUK???
        Poza tym do kazdej formacji kupujemy za czpke sliwek 1-2 zdolnych z III-IV ligi
        lub promujemy juniorów
        Żegnamy sie, bardzo mocno dziekując: August, Przerada, Bugi, Rejsik (chyba ze
        za male pieniadze), Miklos, Czajkowski, chyba Matlak...
        MÓJ wniosek: nie mamy do wyboru wirtuozów, najwazniejsze przy kompletowaniu
        skladu powinno być to, czy ZAWODNIK MA DRYG DO LECHA, CHCE WYPLUWAC TU PŁUCA,
        po drugie - czy pasuje trenerowi i ostatnia - CZY JEST PERSPEKTYWICZNY.
        A i tak nie we wszystkim się trafi. Oprocz przykladów że poza Lechem pilkarze
        sie odnajdywali (Wichniar, Slusarz), sa tez odwrotne - że grali duzo gorzej
        (Urbaniak, Majewski, Scherfchen - w obecnej formie bym go nie bral, ale moze u
        nas sie odnajdzie?)
        PS I jeszcze bardzo skromny pisk malej myszki, ale sie poczuwam, bo nikt tu o
        tym nie pisal - to bedzie wielki test dla Monsieur Baniaque'a - przy całym mym
        szacunku dla niego za zmiażdżenie przeciwników w II lidze, to w I (gdzie piłka
        jest zupelnie inna!) on za wiele dotąd nie pokazał... A niektóre jego
        poczynania już są dziwne (odsuwanie zupelne Bialka, forowanie Czajkowskiego,
        czy Augusta zamiast Drajera) Monsieur, trzymam za Pana kciuki, ale drżenia
        serca opanowac nie mogę...
        • Gość: salog Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: 62.233.186.* 25.04.02, 16:15
          Cały czas tak oglądam graczy, którzy mogliby nam pomóc. Wydaje mi się, że klucz
          tkwi w znalezieniu graczy, którzy mają potencjał "nie do końca jeszcze
          rozwinięty" co pozwoli ściągnąc ich tu za czapkę śliwek (to jedyna kwota na
          jaką stać klub zadłużony na 12 mln).
          Od razu zaznaczam, że nie wiem jak wygląda sprawa kontraktów tych graczy.
          Jest sobie taki grajek jak Sobocinski, który stracił miesce w Amice i grywa
          ogony (zakładam, że go to nie satysfakcjonuje), szybki dobry technicznie, może
          grać na lewym skrzydle - dobrze pasowałby do ustawienia 4-4-2, gdzie pomocnicy
          nie muszą mieć aż tylu obowiązków defensywnych. Swego czasu Engel ogdrażał się,
          że to jest gracz do kadry - może więc warto rozważyć... Pytanie czy on jest
          zainteresowany.
          Drugie nazwisko to Saganowski, który miał potencjał (19 lat i grał z Anglią na
          Wembley...) Potem motor i noga w kawałkach i kariera legła w gruzach. Oglądając
          jednak mecze Odry w tej rundzie muszę stwierdzić, że gość zaczyna grać na
          naprawdę dobrym poziomie - teraz jeszcze jest tani.

Wczoraj padło zdanie, że Ruch wymienia pół składu, może więc warto Rozważyć
          Wosia (mój poprzedni post) lub kogoś innego z ich drugiej linii, która uchodzi
          za jedną z najmocniejszych w kraju. Problem w tym, że im się czesto nie chce
          chcieć...

Ciągle mam nadzeję, że jednak pojawi się dużo więcej młodych chłopaków w
          składzie. Nie mogę się jednocześnie oprzeć wrażeniu, że BB jest uprzedzony do
          Białka. W zeszłym roku chciał go wywalić bo leń, potem wypożyczyć bo słaby,
          teraz daje mu szansę w meczach gdzie cała drużyna stoi. To chyba trochę nie
          fair Panie Trenerze. Czy po wczorajszym meczu Pogoni z Polonią można
          stwierdzić, że Drumlak jest słabiutkim rozgrywającym?
        • misza01 Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 26.04.02, 09:58
          Gość portalu: kolej napisał(a):

> Panowie, wróżymy z fusów. Nie znamy podstawowych faktów: ile klub będzie miał
          > na transfery (1 mln?, 2?, 4?), jaki jest stan walk z Polonią i czy są szanse na
          >
          > pozyskanie stamtad kogokolwiek (pisze o tym w osobnym wątku), czy wiemy kogo
          > spuszczamy i ile za nich mozna dostać (łacznie 100 tys.?, 300?, 600?) itepede..
          > Ale mimo to - można się pobawić ;-))))
          > Bramka - Norbi, na rezerwe Luncik tez jest OK
          > Obrona - Bosacki (jesli beda pieniadze),

Bosemu, Dembinie, Podbrożnemu kończą się kontrakty o moga przyjść za friko. W tym
          cały ambaras,żeby dwoje chciało na raz

Drajer, Zawadzki, Mowlik, Wójcik
          > Michalski (nie mowie, kto gra w jakim meczu)
          > Pomoc - Kukiełka (jesli będą pieniadze), Trzeciak (to nie jest niemozliwe!)
          > Remien, Golina, Jacek, Białek, Aras, Kaczor, Kubicki
          > Atak: Ślusarz, Przysiuda, Dembina, no i TRZEBA KOniecznie KOGOŚ KUPIĆ, ALE
          > CHOLERA nie wiem kogo - Ziarkowski chyba nie, Gajtek za drogi... moze jednak
          > NAZARUK???
          > Poza tym do kazdej formacji kupujemy za czpke sliwek 1-2 zdolnych z III-IV ligi
          >
          > lub promujemy juniorów
          > Żegnamy sie, bardzo mocno dziekując: August, Przerada, Bugi, Rejsik (chyba ze
          > za male pieniadze), Miklos, Czajkowski, chyba Matlak...
          > MÓJ wniosek: nie mamy do wyboru wirtuozów, najwazniejsze przy kompletowaniu
          > skladu powinno być to, czy ZAWODNIK MA DRYG DO LECHA, CHCE WYPLUWAC TU PŁUCA,
          > po drugie - czy pasuje trenerowi i ostatnia - CZY JEST PERSPEKTYWICZNY.
          > A i tak nie we wszystkim się trafi. Oprocz przykladów że poza Lechem pilkarze
          > sie odnajdywali (Wichniar, Slusarz), sa tez odwrotne - że grali duzo gorzej
          > (Urbaniak, Majewski, Scherfchen - w obecnej formie bym go nie bral, ale moze u
          > nas sie odnajdzie?)
          > PS I jeszcze bardzo skromny pisk malej myszki, ale sie poczuwam, bo nikt tu o
          > tym nie pisal - to bedzie wielki test dla Monsieur Baniaque'a - przy całym mym
          > szacunku dla niego za zmiażdżenie przeciwników w II lidze, to w I (gdzie piłka
          > jest zupelnie inna!) on za wiele dotąd nie pokazał... A niektóre jego
          > poczynania już są dziwne (odsuwanie zupelne Bialka, forowanie Czajkowskiego,
          > czy Augusta zamiast Drajera) Monsieur, trzymam za Pana kciuki, ale drżenia
          > serca opanowac nie mogę...

• Gość: kolej Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.stacje.agora.pl 26.04.02, 11:15
            Misza, kotku, zastaniow sie co piszesz. Czy myslisz ze ktokolwiek z tych pilkarzy, i w ogole ktos z nazwiskiem z
            klubu o niezlej kondycji finansowej przyjdzie do Lecha gdy stoi on na glinianych nogach i nie ma gwarancji ze
            wynegocjowane pieniadze beda wyplacane w terminie.Nawet gdy dwoje chce naraz, to nie wystarczy, gdy nie
            maja na mieszkanie... Niektorzy z wymienianych przez Ciebie, mnie i innych pilkarze na pewno chcieliby przyjsc
            do Lecha, ale nie po to, by na tej milosci badz sympatii tracic. To, czy Lech potrafi niezlym grajkom dac takie
            gwarancje, wie tylko zarzad...
            • Gość: Feelgood Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: 195.216.121.* 26.04.02, 12:46
              Nie wydaje mi się, żeby piłkarze w Polsce byli mocni z ekonomii. Spójrz na
              Widzew, Kolej. Wydawać by się mogło, że ktoś obdarzony rozumem będzie unikał
              takiego pracodawcy jak ognia. Tymczasem, mimo że nikt nie zapłaci tyle, ile
              Widzew obieca, co pół roku meldują się tam grajkowie z "nazwiskami". Wnioski są
              dwa: albo z bystrością u nich nie najlepiej, albo powszechna opinia na temat
              zarobków jest przesadzona. A przecież są kluby, w których grają za darmo:
              Pogoń, GKS, Polonia.... Oczywiście budowanie zamków na piasku (zatrudnianie
              piłkarzy na umowy-ułudy) skończyć się musi katastrofą i tego Lech musi się
              ustrzec!!! Ale nie sądzę by świadomość problemów Lecha była dla piłkarzy
              przeszkodą...
              nARKA
              • Gość: kolej Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.stacje.agora.pl 26.04.02, 16:52
                Feelgood - jesli chcesz walczyc o takie stawki jak widzew ostatnio - to tak. Ale naprawdę dobrzy
                pilkarze przychodzą tylko do kilku innych klubów. Inaczej: jeśli Lech ma grać o pierwszych 5-6 miejsc
                to musi miec stabilnośc finansową jak 5-6 polskich klubow (WIS, LEG, AMI, GRO, ZAG, ew.RAD i
                GOR - ale one mają ją dopiero kilka miesięcy) , a nie jak pozostałych 10.
                PS Zresztą w Widzewie od pół roku już jest lepiej, a chyba będzie jeszcze - już tow. Miller przekona ITI
                do tej inwestycji...
                • feelgood Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 26.04.02, 19:34
                  Wiem, wiem Panie Kolej. Nie czepiałem się meritum, tylko chciałem powiedzieć,
                  że jak chcesz, to frajera zawsze znajdziesz, ot co, Tyle, że oczywiście nie na
                  tym rzecz polega (zamki na piasku).
                  Ale teraz trochę sprowokuję: pytasz, gdzie jest Widzew? A gdzie i o co walczy
                  Polonia, Pogoń, GKS? A i Widzew - życie ponad stan i w ostatniej chwili koło
                  millero.. ratunkowe. Więc może to się jednak opłaca: golimy frajerów, nie
                  płacimy, awansujemy, sprzedajemy, kupujemy, gramy dalej? Brrr, ponura wizja,
                  ale chyba tak to się kręci z nienajgorszym skutkiem...
                  Trzymajmy się od tego z daleka. Niech w Poznaniu będzie normalniej.
                  nARKA
            • misza01 Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 26.04.02, 13:26
              Gość portalu: kolej napisał(a):

> Misza, kotku, zastaniow sie co piszesz. Czy myslisz ze ktokolwiek z tych pilkar
              > zy, i w ogole ktos z nazwiskiem z
              > klubu o niezlej kondycji finansowej przyjdzie do Lecha gdy stoi on na glinianyc
              > h nogach i nie ma gwarancji ze
              > wynegocjowane pieniadze beda wyplacane w terminie.Nawet gdy dwoje chce naraz, t
              > o nie wystarczy, gdy nie
              > maja na mieszkanie... Niektorzy z wymienianych przez Ciebie, mnie i innych pilk
              > arze na pewno chcieliby przyjsc
              > do Lecha, ale nie po to, by na tej milosci badz sympatii tracic. To, czy Lech p
              > otrafi niezlym grajkom dac takie
              > gwarancje, wie tylko zarzad...

Zastanawiam się co piszę. Na tym polega problem. Bosy, Gumiś, Dembina czy
              Murawski moga przyjśc do Lecha za friko, zgodnie z prawem Bosmana, bo kończą im
              się kontrakty. Tymczasem chce ich Lech, a czy oni chcą? Pieniądze nie będą tu
              problemem w sprowadzeniu tych zawodników, bo odstępnego nie będzie trzeba płacić.
              A czy zamienią czapkę na beret? Murawski zapewne byłby idiotą, gdyby wolał grać w
              walczącym prawdopodobnie o utrzymnaie Lechu niż w walczącej o LM Legii. Sportowo
              krok w tył, bo Legia problemy finanasowe ma zdaje się niewiele mniejsze od Lecha
              i w to,że przy obciętym o połowe budżecie zarabiają tam jakieś krocie i jeszcze
              na dodatek terminowo dostaja kasę nie uwierzę.
              Co innego Amica. Tu znów Lech chce, ale ambaras jest w tym, czy Dembina Gumis
              albo Bosy zamienią to o czym piszesz na niepewne w Lechu. Gumiś na pewno nie i
              myślę,że do Lecha nie przejdzie, bo on czeka na piłkarską emeryturę, Dembina
              raczej nie, natomiast Bosy myślę,że tak. W końcu jak powiedział w wywiadzie dla
              PN Po godzinach tylko Lech... Nawet za cenę nie terminowych płatności, może
              trochę mniejszych pieniędzy. Ten chlopak, podobnie jak Żuraw, Reiss czy Glowacki
              po prostu kocha ten klub, a że go sprzedali za długi- to inna historia.
              Natomiast bardzo trafna jest ocena Feelgooda- przecież to co się dzieje np w
              Polonii- te dwie umowy itp to kpina, a myślę,że w przyszłym sezonie nie zabraknie
              chętnych do gry na Konwiktorskiej, podobnie Gieksa...
              • Gość: kolej Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.stacje.agora.pl 26.04.02, 16:47
                Misza, no jednak nie rozumiesz - transakcja kupna zawodnika jest w gruncie rzeczy bardzo prosta i
                dla sprzedającego bezpieczna. 300, na przykład, tysięcy - i juz, a jak raty - to nie płacisz - zawodnik
                wraca do nas.
                Wiec klub o niepewnym statusie materialnym - a za taki wciąż trzeba niestety uwazać Lecha - moze
                dogadywać się z innym i kupic zawodnika za np 300 tys. I TAMTEN KLUB NIE RYZYKUJE.
                W sytuacji zawodników z kartą na ręku RYZYKO JEST DUŻO WIĘKSZE - bo przecież taki zawodnik nie
                zazada szmalu od razu za rok z góry. A jaką ma pewnosc, ze klub, ktory dzis nawet mialby 300 tys.,
                bedzie te pieniadze mial co miesiac w wysokosci 25 tys (jesli sie na tyle dogadaja)???
                po drugie - on jest na rynku w mocniejszej pozycji - za niego nie trzeba placic innemu klubowi, wiec
                moze zadac wiecej...
                Myslę - że kazdemu z wymienionych przez Ciebie pilkarzy istotnie chcialoby sie GRAC W
                LECHU...BARDZO. Pewnie też za nieco mniejsze pieniadze. Ale nie moga ryzykowac że w pewnym
                momencie klub przestanie placic. Nie moga ryzykowac losu swych rodzin (nawet nie rodzin - oni
                wszyscy sa na pare lat ustawieni - ale swych inwestycji, splaty kredytow, itp) dla sentymentu!
                I dziwie się, że nie rozumiesz tego Ty, ktory w innych sprawach nie przeceniasz znaczenia milosci do
                Lecha... Piszesz, że od kibica nie można wymagac by poswiecal 15 zl i swój czas jak kiepsko grają
                (zgazdam się), a od zawodnika wymagasz by w imie milosci na szale polozyl cale swe zycie. Trochę
                śmieszne...
                Powtarzam - w łowach na rynku transferowym - zwlaszcza tzw. wolnych zawodnikow - będziemy silni,
                jesli nasz (czyt. Zarzadu) biznesplan będzie solidny, umowy sponsorskie podpisane w maju a nie w
                sierpniu itp...
                Oczywiscie - sytuacja zawodnikow z klubow takich jak Gieksa i Polonia jest taka, że podą
                gdziekolwiek i bez gwarancji. Ale Zaglebie, Gornik, Amica, Legia, Radomsko, nawet Odra czy
                Widzew... My możemy się okazac za rok taką Amicą (oby!!), Ale możemy też Śląskiem...
                • Gość: misza Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 11:54
                  To Ty nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi. Zgadzam się z Tobą absolutnie i
                  wszystko co napisałeś Kolej zawarte jest właśnie stwierdzeniu 'W tym cały
                  amabaras,żeby dwoje chciało na raz".

Rozbieram więc na czynniki pierwsze:
                  Z jednej strony jest Lech, który chce tych zawodników
                  Z drugiej są zawodnicy
                  jedna strona- Lech chce dojść do porozumienia
                  ambaras- czy piłkarze też będą chcieli, czy zdecydują sie położyć na szalę to o
                  czym piszesz itp. na rzecz gry w Lechu
                  Twoim zdaniem nie, a moim raczej nie. Z Twojego pierwszego wpisu, gdy obok
                  nazwiska Bosego wpisałeś w nawiasie "jeśli będą pieniądze" myślałem,że chodzi o
                  odstępne, stąd nieporozumienie.
                  pzdr

• Gość: Sasza Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 19:41
        Sasza

Wg mnie wielkiej rewolucji w skladzie nie ma co robic, dotyczy to mimo
        wszystko - po meczu z GKS przede wszystkim obrony. Tyrajski, Wojcik, Michalski,
        Drajer, Mowlik, Zawadzki powinni stanowic skuteczny blok. Jezeli udaloby sie
        jeszcze sprowadzic Bosackiego lub Krygiera byloby znakomicie. Pomoc to
        najwieksza niewiadoma. Na lewe skrzydlo nie potrzeba nikogo - Remien i Matlak to
        duzy potencjal. Na prawa byloby wspaniale gdyby wrocil Kaczorowski. Srodek to
        cholera wie jak poradza sobie Miklosik z Jackiem. Jest kilku graczy, ktorych
        chetnie widzialbym w tej formacji na Bulgarskiej. Przede wszystkim to S.
        Wojciechowski - obecnie Radomsko - z pewnoscia z Lecha byloby mu latwiej o
        wejscie do kadry, a chyba jeszcze ma przed soba duza przyszlosc. Inna sprawa czy
        lecha na niego stac. Ciekawe jak poradzilby sobie poza Slaskiem M. Probierz -
        obecnie Gornik. I co sie dzieje z Pawlem Holcem ?? Kiedys on sam to bylo 50%
        Stomilu !!
        W ataku mimo wszystko chcialbym utrzymac Reissa - nikt tak jak on sie nie sprezy
        na Legie ;)))) Nie rezygnowalbym tez z Goliny i Slusarskiego. A z obcych
        najechetniej widzialbym dwoch graxczy Slaska: Nazaruka i Jezierskiego. No i
        czekam na powrot Franka :)))) Te jego kiwki i wolne z lewej nozki :))))

Sasza
        • feelgood Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 26.04.02, 21:07
          Ludzie, co Wy z tym Nazarukiem i Jezierskim? Aż chciałoby się zapytać: kto to,
          k...., jest? Bugi jest lepszy i tańszy. Jestem zdania, żeby kupować
          napastników, którzy potrafią strzelić bramki, bo takich, póki co, w Lechu nie
          ma. Policzcie sobie ilość bramek strzelonych przez J. i N. i podzielcie sobie
          przez ilość rozgranych przez nich meczów w elstraklasie. Jezu, kupno tych
          baranów to byłby sabotaż gospodarczy, za który w PRL stryczek dawał sekretarz.
          O niebo lepsi napastnicy grają u nas w rezerwach.
          Nie, nie Jezierski i Nazaruk - koszmar. Brrr...
          nARKA
          • Gość: plastic Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.04.02, 22:27
            wg mnie w polsce nie ma obecnie dobrych zawodnikow( za dobra cene ;)) wiec
            kolejorz powinien poszukac zawodnikow( rozgrywajacego i napastnika) za granica(
            moze drugi vukovic :P)
            • cromm Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! 27.04.02, 05:34
              A po co nam jugosłowianin ?? Co to nie mamy wychowanków w dodatku związanych z
              klubem.........
          • Gość: misza Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 12:00
            Masz dużo racji, nie można opierać Lecha na spadkowiczach bo to też może, choć
            nie musi być (w jednym środowisku zawodnik gra słabo, a w innym się odnajduje)
            prowadzić na manowce. ale jedno jest pewne zawodników, zwłaszcza w napadzie,
            którzy grają i nie strzelają bramek, choć robią szum i zamieszanie jest w Lechu
            stanowczo za dużo już teraz.
      • Gość: tom Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 05:18

ZIARKOWSKI!!!!!!!!!!!!!!!!ON MUSI GRAC W LESZKU.
        • Gość: salog Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: 62.233.186.* 29.04.02, 16:34
          Dziś Engel oficjalnie ogłosił, że Sobocinski jest brany pod uwagę przy
          ustalaniu składu do Korei!!! "Ja wiedziałem, że tak będzie..."
          Nieustająca prośba o Wosia, któremu skończył się kontrakt! Naprawdę nie ma
          wielu tak dobrych pomocników (do tego bez kontraktu...)
      • Gość: Gallano Re: Doradźmy Zarządowi Lecha i trenerowi baniakowi! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.05.02, 16:19
        Tyrajski(Luncik)-Michalski, Bosacki, Wójcik (Mowlik, Augustyniak lub Drajer),-
        Remien,Jacek,Matlak,Wojciechowski(ewentualnie do Lech może przyjść jeszcze
        Niciński,Sznaucer)-Reiss,Ślusarski,Bizacki(?).

Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka